אוקיי
אז עשיתי בקורס....
של איזו חברה היה הקורס? הייקיו / HighQ
מה היה מבנה הקורס? 20 מפגשים סה"כ במשך כחודשיים ושבוע. כל מפגש כ-6 שעות (כולל הפסקות). בנוסף, היו 9 מפגשי סימולציה מתחילת הקורס (אחד כל שבוע).
מה היה טיב חומר הלימוד וכמותו? היה הרבה חומר תרגול, לא באמת הגעתי להכל (אבל לא תירגלתי הרבה). הפיתרונות שהיו בספרים היו מספקים לטעמי. במרתון נדרשנו להדפיס ולשלם על הסימולציות של המרכז הארצי עצמאית (תיווכו אותנו לבית דפוס).
אפקטיביות שיטות הפתרון שנלמדות בקורס ביחס למבחן האמיתי: אני חושב שהיה סבבה. הם השתדלו ללמד גם "טריקים" וטיפים וגם את הדרך הבסיסית של הפיתרון.
התרשמות מהמדריך: סה"כ טוב מאוד. לימד טוב, היה כיפי, סבלני, ומצחיק ממש. הוא היה סטנדפיסט בעברו אז ממש זכינו בעניין הזה... הוא הדבר העיקרי שהפך את הקורס הזה לטוב. ממש נהנינו מהשיעורים איתו (שיהיה ברור, הוא גם לימד ממש טוב, למזלנו לא נפלנו על איזה 'צעיר').
החיסרון: בין אם תלוי בו או שלא, לא היה יחס אישי. הוא לא עקב אחרי ההתקדמות של התלמידים. למעשה, לאף אחד לא היה אכפת ממש. הייתה שיחה אישית אחת בתחילת הקורס, וזה הכל. וזה משהו שהם לכאורה משווקים ("תוכנית מותאמת" - ממש). מי שרוצה את השם של המדריך יכול לפנות במסר.
מס' הסימולציות ואיכותן: 9 סימולציות (לא כולל דיאגנוסטית שעושים לפני הקורס), כוללות חיבור עם בדיקה ולרוב גם הערות. לשיטה של הסימולציות מתחילת הקורס יש לי תהיות. אני לא בטוח שבשלב מוקדם, כשאנחנו בקושי יודעים משהו, זה חכם לעשות סימולציה על החומר במלואו (כשזה למעשה גם לא משקף כלום). היה עדיף (לדעתי) לעשות מבחן ממוקד בנושא שאותו למדנו וככה לסגור אותו "סופית" ולעבור לחומר הבא.
עם זאת, יש לזה יתרונות - עם הזמן מתרגלים לרעיון, לומדים לנהל את הזמן ומאמצים שיטות מתאימות לעשות את המבחן. במיוחד בחיבורים שהבנתי שהכמות הזאת נדירה לקורס.
ההרגשה ביום הבחינה-האם הכינו אותנו כראוי? האם היו הפתעות בבחינה? לא הרגשתי שהיו הפתעות, הכינו אותנו כמו שצריך והיה ממש בסדר.
הערות כלליות ואחרות: הם משווקים כיתות קטנות. בת'כלס, הרבה פעמים תלמידים מכיתות ערב הגיעו לבוקר מנסיבות שלהם, ויצא שהכיתה התמלאה. אם כי התמלאה זה עדיין לא הרבה (נגיד 30?) בניגוד ליואל גבע נגיד, שידוע בכיתות הגדולות שלו. עם זאת, אפשר להעריך את ההתחשבות שנותנים לתלמידי ערב.
עניין אישי - בסופו של יום, הגעתי לכל השיעורים והקשבתי. אבל בבית לא הצלחתי ללמוד, משום מה.
בגלל שממש לא השקעתי מספיק, ציפיתי לציון גרוע, אבל בסוף להפתעתי הרבה, יצא לי גבוה בהרבה ממוצע הסימולציות שלי (הייתי רוצה להאמין שזה אני, אבל כנראה עניין של ניחושים).
מחיר: הייתה לי הנחה משמעותית ושילמתי כ-5200.
האם הייתם ממליצים לאחרים על הדרך שבה למדתם או שכעת, לאחר הבחינה הייתם ממליצים על שיטת לימוד אחרת?
תלוי בכם - אם אתם חושבים שתוכלו ללמוד לבד (בעזרת ערכות וכו') - יש לכם את המשמעת והידע הבסיסי, אז למה לא.
אבל אם אתם זקוקים למסגרת ושיש משהו ש"מכריח" אותך ללמוד ולזכור (וגם שמת על זה כסף), אז לכו על קורס, אפילו לא מהיקרים, אבל שיהיה משהו. בסוף, הכי חשוב התרגול העצמאי. אל תלמדו ממני
בהצלחה!