2.7.15 - מבחן אמי״ר

עידן2015

New member
פרפרים?

למה אני לא זוכר פרפרים?
כמעט פספסתי את קטע הקריאה עם איסלנד... זה היה זוועתי.
ואגב, האם הולכים לפרסם את התשובות הנכונות?

lily93

New member
בקטע של החזירים עניתי

שהבעלים של החזיר היה בעל דעה לא אהודה (כי לא כתוב שהוא בעל בית שחיטה אלא רק שהוא שלח את החזירים שלו לשם)
ובשאלה האחרונה ממש התלבטתי בקטע של הבנת הנקרא, בלי קשר לאנגלית, בין החזירים מעולם לא נשלחו לשחיטה לבין הם כיכבו בסרט כי מצד אחד לא כתוב שהם נשלחו לשחיטה אבל מי אמר שהם חיו באמת עד הסוף בבית הבטוח? התשובה שם הייתה עם ניסוח ממש חד משמעי של NEVER שזה מחשיד לבין שהם כיכבו בסרט כי זה שעשו סרט עליהם לא אומר שהם פיזית היו בסרט.
בסוף סימנתי שהם לא נשלחו לשחיטה ונראה לי שזאת התשובה הנכונה, גם חיפשתי באינטרנט על הסיפור והם באמת לא כיכבו בסרט שנעשה אחרי שהם כבר מתו.
אגב בויקיפדיה הטקסט כמעט אחד לאחד למה שהיה במבחן!

lily93

New member
אורטל ועידן נבחנתם באמי"ר או פסיכומטרי?

אם באמי"ר ולא היה לכם פרפרים אז זה באמת הפיילוט :)

הטקסט אגב של הפרפרים היה מאוד מאוד מאוד פשוט, הטקסט של איסלנד היה פשוט אבל השאלות היו ממש קשות בקטע של הבנת הנקרא, לא בקטע של אנגלית.
הריסטייטמנט בפרק הזה עם יפן והמשקיעים ממש חירפן אותי, האחרון דווקא אני די בטוחה בו כי המילה SOLVENT היא ממס אז שום תשובה חוץ מהראשונה לא מתאימה בכלל (למרות שגם היא לא מתאימה בצורה מושלמת כי כתוב שם פרקטקלי אבריפינג, אבל היא הכי קרובה)

עידן2015

New member
שאלה טריקית

זו שאלה מאוד טריקית אני גם התלבטתי. אבל בחרתי שאין לו דעה אהודה.
לא כתוב שהחזירים עצמם הם חיה מוגנת... הם היו מוגנים רק בסוף הסיפור בזכות הבעלים שלהם,
לא יודע, זה לא חד משמעי.

lily93

New member
נכון אבל אני אגיד לך למה בחרתי בסוף בזה שהם לא נשחטו

גם כיכוב בסרט וגם לא נשחטו היו שני דברים שלדעתי אפשר להבין מהפסקה השלישית והתלבטתי מאוד ובסוף בחרתי בשחיטה בגלל כמה סיבות:
*היגיון, הנחתי שחזירים לא חיים המון שנים אז לא כ"כ הגיוני שהם כ"כ מבוגרים והם עדיין מככבים בסרט וגם תכלס, מה צריך אותם ספציפית בשביל הסרט זה לא שהם יכולים לדבר
*הייתה מילה שלא הכרתי באנגלית שהייתה צמודה למילה סרט וחשבתי שאולי זה יכול להיות מילה שהמשמעות שלה היא "שחזור" או משהו בסגנון, כמו בערוץ ההיסטוריה שמראים לך קטעים ממלחמות או החלטות של מנהיגים אבל זה בכלל לא אמיתי אלא שחקנים
&nbsp
בכל מקרה, אני עדיין לא בטוחה בזה... מקווה שבכלל הפרק הזה פיילוט כי הוא היה קשה

lily93

New member
התלבטויות

אני לא כ"כ זוכרת
אני זוכרת שפרפרים, כדורגל, פילוסופים הייתי בטוחה לחלוטין ולא התלבטתי
בשבט הבודד התלבטתי קצת באיזה משהו אבל אני לא זוכרת מה זה היה ובחזירים+ איסלנד היו התלבטויות
&nbsp
באיסלנד אני זוכרת שממש התלבטתי בשאלה מה המורים לא אמרו... התלבטתי בין התשובה הראשונה (בנות חכמות יותר מבנים) לבין התשובה האחרונה (הם ראו התאמה בין המבחן לבין הצלחה בלימודים אקדמיים). את שני הדברים הם לא אמרו לדעתי בעוד שאת תשובות 2+3 הם בוודאות אמרו. מאוד התלבטתי ואני אפילו לא זוכרת מה בחרתי
&nbsp
גם בשאלה על המהות של הפסקה השלישית התלבטתי בין האם היא מדברת על השתלבות נשים באקדמיה ובתעשייה לבין נתונים מגדריים על השתלבות באקדמיה ובתעשייה בחרתי לדעתי בנתונים מגדריים אבל עכשיו כשאני חושבת על זה כנראה השתלבות נשים יותר נכון

עידן2015

New member
הנשיא

הייתה שאלה אם להשלים מילה לגבי נשיא. ולא ידעתי כלום וטעיתי בזה. אבל שחיפשתי באינטרנט זה אמור להיות inauguration.

lily93

New member
לא התייחסתי כשלילי

לא זוכרת מה הייתה התשובה שבחרתי אבל בחרתי את התשובה הראשונה שהייתה באמת היחידה שהייתה חיובית (לא זוכרת אם השתמשו בthrilled או excited)

היה משפט שאמר שמים הם ממס אוניברסלי משהו בסגנון WATER IS A UNIVERSAL SOLVENT ~
ואז התשובה הראשונה הייתה PRACTACILY EVERYTHING DISOLVE IN WATER
ושאר התשובות כל מיני דברים לא קשורים כמו זה שמים זה מקור חשוב או שאין מספיק מים דברים כאלה

סלחי לי על הגרמר של האנגלית, אין לי כוח עכשיו לתקן אני פשוט פולטת בערך מה שאני זוכרת

lily93

New member
התשובה המדויקת שהופיע אצלי הייתה

"החזירים לא נשלחו לשחיטה", עם ה' היחידה, כן התכוונו לחזירים הספציפיים
ואני לא בטוחה שאני צודקת בתשובה הזאת, שתיהן יכולות להיות נכונות (זה בעיקר תלוי במשמעות של המילה באנגלית שלא הכרתי שתיארה את סוג הסרט)

עידן2015

New member
אוי כן זה נורא!

היא הייתה שם וטעיתי גם שם חחחח.
וכן זו שאלה מפגרת, אני לא זוכר מה עניתי, משהו כמו על תכניות שיפתחו בעתיד,
משום שזה הסתיים בזה שעדיין לא עשו משהו לגבי הבדל בין המגדרים.

lily93

New member
לא יודעת איפה זה היה, או בפרק איסלנד או פרק של הפילוסופים

ממש התלבטתי בזה, עשיתי ניחוש מושכל, בחרתי אבל נכון אם את אומרת שזאת התשובה הנכונה

ולא, חשבתי שהשאלה ממש בסדר, עניתי על דברים שהממשלה יכולה לעשות בנוגע לזה.... אבל אני בכלל לא למדתי אז לא ציפיתי לאיזשהו סוג של שאלות, ניגשתי על עיוור

lily93

New member
היה בפרק אחר השלמה שלא הייתי בטוחה בה

בעצם היו שתיים
הייתה אחת על יוון והSKYLINE שלה שאני לא כ"כ זוכרת
והייתה עוד שאלה על מגלה חשוב שעשה ___ אי הבריטי וכאילו בחרתי שהוא שט מסביב לאיים, למרות שזה די מטומטם פשוט כל שאר התשובות היו בכלל לא הגיוניות (מתחת, ליד וכו)

אתם זוכרים את השאלות ומה עניתם?

lily93

New member
אוי, אני הבנתי את השאלה על יוון אחרת

הבנתי את זה כיוון העתיקה ושמדברים על עתיקות של מבנים גובהים של פעם, אז לא חיפשתי משהו שלילי, אבל ממש יכול להיות שהבנתי את זה לגמרי לא נכון
אני די בטוחה שבחרתי את התשובה הראשונה בשאלה הזאת, לא זוכרת מה זה היה....
&nbsp

lily93

New member
ואל תהיי מודאגת, יהיה טוב! וכולנו נקבל את הפטור!

עידן2015

New member
טקסט קצר מאוד

לדעתי הטקסט היה קצר וקליל.
לא זכורים לי קשיים משמעותיים מתוכו.

lily93

New member
תקציר טקסט

היה טקסט קצר יחסית
שלוש פסקות
הראשונה נתנה רקע על אפלטון ודיברה על זה שהוא הקים את האקדמיה (הייתה על זה גם שאלה)
פסקה שנייה דיברה על סוג הספרים שהוא כתב שהם כולם היו דיאלוגים וגם הזכירו איזשהו ספר ספציפי שמדבר על חברה אידיאלית
פסקה שלישית אומרים שהדיאולוגים היו מבוססים על דמויות אמיתיות ובינהן גם סוקרטס ושבעצם כמעט כל מה שאנחנו יודעים עליו זה דרך הטקסטים של אפלטון שכן סוקרטס לא העלה שום דבר בכתב

עידן2015

New member
נבחנתי באמ"יר

ואי אם זה פיילוט זה מעולה. כי אני ממש לא זוכר פרפרים.
עם יפן בחרתי שהם thrilled by the Japanese companies. שאר הדברים לא היו מספיק הגיוניים לדעתי.
וכן, וזו התשובה הנכונה עם המים.
הקטע של הריסטייטמנט שזה לא חייב להיות מושלם, אבל הכי קרוב למקור וזה מה שגם מעצבן בזה.

עידן2015

New member
אני בחרתי נתוניים מגדריים

זה היה רוב העיסוק בנושא.
ומה זה הפרפרים? מה היה כתוב שם? אולי היה לי אבל אני לא זוכר... או שזה באמת פיילוט.

lily93

New member
גם אני לא הכרתי את המילה וטעיתי

זה היה בפרק עם איסלנד? אני כבר לא זוכרת

למעלה