ארץ הפלאות פרק 6

הלדין

New member
אליס בחורשה המבושמת

פרק מצוין. אהבתי את החלק בו ג'אפאר מבקר באנגליה הוויקטוריאנית ומתאים את עצמו לסביבתו. הפתיע אותי שהארנב הפנה אותו דווקא לרופא של אליס ולא הישר לאביה. מה שמעורר תמיהה היא הנינוחות של ג'אפאר - בהתחשב באובססיה שלו לקסם, להיות חסר כוחות הוא לא הדבר הכי נוח בעולם, האם הם מסבירים בשלב מאוחר יותר איך ג'אפאר הגיע לארץ הפלאות?

הקטע בחורשה המבושמת מעניין. נראה לי שזו הפעם הראשונה שאנו פוגשים חסר לב בעל אישיות חיובית. אני מניח שמי שעקרה את לבו הייתה מלכת הלבבות כחלק מטכס שבועת האמונים שלו. אחרי הכל, הוא היה צריך להשיג את התואר "אביר הלבבות" מאיפשהוא. גם מקבלים הסבר איך הם נפגשו וגם העובדה שהוא לא מעוניין באליס רומאנטית ולא יכול להיות בגלל הריק שבו.
כל הפלאשבק עם אדווין ומשפחתה החורגת של אליס נשמע הגיוני. אני רוצה להעיר לאליס שאדם יכול להתאהב שוב. לגבי האם החורגת, היא מוצגת כדמות לא סימפתית ומאז מזכירה בטבעה
את האמא של אנסטסיה מהפרק הקודם. אביה נראה כמו אדם הגון שייתכן והוא מאמין לה - אחרי הכל, איפה היא יכלה להיות במשך שנים? - אבל לא יכול מאותן הסיבות שהרופא שלה ניסה לשכוח מהארנב.

גם הקטע עם השומרים היה מעניין. אני לא חושב שאפשר היה להשיג הצהרה כזו תאבת נקם "אני רוצה שידמם" מאחד החיילים של רג'ינה.

Macphista

New member
ראיתי

ואני רוצה להעלות לדיון נושא חשוב- צבע הליפסטיק של אליס.
ישנם סצנות, שבזמן אותה הסצנה צבע הליפסטיק משתנה! מורוד מתקתק לסגול מסטיקי ואפילו טיפה כהה יותר.
באותה הסצנה!
טייק אחד עם צבע אחד, טייק אחר צבע אחר, זווית צילום אחת ורוד, זווית צילום אחרת סגלגל, שוט מסטיקי, זום אין מתקרב לשזיף.
וואו, זה ממש העסיק אותי.
חוץ מזה- ג'פאר מושלם והתסרוקת שלו הולמת אותו.
אה, ו... כן, גם העלילה הייתה נחמדה.
נחמדה, לא יותר.
נחמד.

Shiri from the block

Active member
אני חולה על ג'אפר
מדהים איך באבודים שנאתי אותו ושם הוא שיחק ערבי, ואיך פה אני חולה עליו והוא גם משחק ערבי

מנסה להבין איפה השינוי בין הדמות חחחחחח

Macphista

New member
באבודים הוא עירקי

כאן הוא נראה לי אירני (פרסי, לא?), השחקן הודי וההודעה שכתבת קצת נוטפת מגזענות...

Shiri from the block

Active member
חחח את לא מכירה אותי כבר? עיקרי, אירני, מוסלמי.. הכל אותו הדבר בשבילי

אני יודעת שהשחקן הודי.

Shiri from the block

Active member
הממ לגבי השאלה שלך אני לא ממש זוכרת, אבל הוא לא הגיע לארץ הפלאות פשוט כדי לחפש אחרי הג'יני? כדי שיהיה לו את הכוח קסם הכי חזק?

תזכיר לי מה היה הקטע עם השומרים?

הלדין

New member
השאלה היא איך הוא הגיע לשם.

ברור מהפרק שלג'אפאר אין כל דרך משלו לחצות לעולם אחר או שהוא לא היה נעזר בארנב.

יסמין@

New member
כן, מסבירים

הנייב לא מעוניין באליס מבחינה רומנטית משום שהוא כבר מאוהב.
האבא של אליס הוא גבר סגור ומרוכז בעצמו, שנסגר מפני בתו לאחר מות אשתו. הוא לא מאמין בה ולה, ומקשיב למה שאומרים לו עליה במקום להקשיב לה.

Macphista

New member
אויש נו, אי אפשר להיות כל כך קשים איתו

אם לך הייתה בת שהייתה נעלמת לשנה, ואז חוזרת, ואז נעלמת שוב לעשור וחוזרת עם סיפורים ומעשיות שמטריפים את השכל למשפחה החדשה שלך ולבת הקטנה שלך, דברים ממש מטורפים שאי אפשר להאמין להם... וכל מה שניסית לעשות איתה לא צלח, מה היית עושה?

אני לגמרי מבינה את האבא כאן.
עם כל הכאב והצער על מות אשתו והבת שנעלמה הוא הצליח להתקדם ולהקים משפחה חדשה, וכמה שנים אח"כ הבת האובדת חוזרת שוב ואז שוב... עם כל הכאב והצער האישה הצעירה חזרה משוגעת ורק מפריעה למהלך החיים התקין של המשפחה אז הוא שולח אותה לטיפול.
הגיוני לחלוטין.
לא מאשימה את האבא בכלל.

יסמין@

New member
טוף נו. אז נסכים שלא להסכים

בעיניי, אבא טוב הוא לא אחד ש "מצליח להתקדם ולהקים משפחה חדשה" והבת ממשפחתו הקודמת "מפריעה למהלך החיים התקין". הוא תמיד היה יותר מדי קפדן וקשוח וסגור וקר כלפי אליס. ומה עניין הגיון כאן? משפחה מבוססת או אמורה להתבסס על אהבה, לא על הגיון בלבד.

Macphista

New member
הילדה משוגעת!

אם הבת שלך הייתה אומרת לך שהיא בילתה 10 שנים בגלקסיה אחרת והתאהבה בג'יני במלכה אדומה הרגה אותו ויש ארנב מדבר לא היית חושבת שהיא השתגעה ושולחת אותה לטיפול?

למעלה