ארץ הפלאות

הלדין

New member
אליס וסיפורה של המלכה האדומה

הפרק עזר מאד בהבנה יותר לעומק של המלכה האדומה, אנסטאסיה, ויצר, לפחות אצלי, מידה מסוימת של סימפתיה כלפיה. הסיטואציה שלה היא בערך "מה היה קורה אם רג'ינה ונער האורווה היו מצליחים לברוח בהסכמתה של קורה?" ויש לי הרגשה שמתישהוא רג'ינה הייתה רוצה משהו יותר טוב מחיים לצד נער האורווה המשעמם שלה. יצא לי לקרוא בכמה סיפורים שהאח והאחות מתגלים, למעשה, כבעל ואישה שזייפו את מצבם האמיתי מסיבותיהם. אני מניח שהמלך הלבן היה המורה שלה לקסם ולומר לו שוויל סקארלט הוא אחיה לא היה עובד עליו.

אני מניח שזה מכוון - הן סיירוס והן אליס נמצאים בעמדה שהם צריכים להרוג את האויב שלהם. סיירוס בוחר להרוג אותו ולו אליס חסה על חייה (ואני בטוח שהג'יני יכול לשתק את השומר.) אני יכול רק להניח מההקבלה שלבו של סיירוס אינו טהור. מעניין באמת מי האסיר השני.

Im All That

New member
אני מניח..

שאם רג'ינה הייתה מצליחה להיות עם נער האורווה אז זה לא היה אותו מקרה.
לפי איך שזה נראה אנסטסיה הגיעה ממקום של עוני בעוד שרג'ינה הגיעה ממקום של אצולה - היא ידעה על מה היא תוותר אם היא תעדיף להיות עם נער האורווה. מעבר לכך - היא כבר הגיע למקום שבו היא הולכת להיות המלכה הבאה והיא ויתרה על זה.
אני חושב שהסיבה היא בעיקר להראות את ההבדל בין אליס למלכה האדומה. אליס הרי לא הייתה צריכה לשום דבר מלבד האהבה של סיירוס ושלה, בעוד שלמלכה זה לא הספיק.

בנוגע לסיירוס, הכוחות שלו מצויים במשאלה (שלא כמו הג'יני של אלאדין של דיסני). כנראה שבלי משאלה הוא חסר כוח לחלוטין, אחרת הוא היה יוצא משם כבר ממזמן (או אפילו לא נלכד מלכתחילה). ולכן לא הייתה לו ברירה, אלא להפיל את השומר. זה לא היה מצב שהיד שלו הייתה על העליונה, כמו המצב של אליס והמלכה האדומה. זה היה מצב של הגנה עצמית (כמו -כן הוא היה צריך את המפתח בשביל לשחרר את האסיר השני)

הלדין

New member
כן, ככל הנראה,

למרות שלא ברור אם אנסטאסיה ממעמד נמוך במקור. אני התרשמתי שמדובר במשפחה אמידה יחסית והבית שבו אנסטסיה וויל נפגשו הוא בית הקיץ שלהם (קשה לי להאמין שהם היו מסתירים את הרומן כל כך הרבה זמן אם זה היה בית משפחתה של אנה.)
התלונות שלה בפרק נשמעות יותר כמו תלונות של מישהי שלא רגילה לחיים קשים. גם הסיבה לכך שהם באו לגנוב את התכשיטים היא כדי להראות לאמה שהיא לא מטומטמת גמורה. אליס יותר רגילה ממנה לאורח החיים של נוודת עוד לפני הפגישה עם סיירוס - מאד לא מפתיע שהאהבה של סיירוס מספיקה לה. היא יכולה להסתדר בלי השאר. יש להניח שאם היית שואל אותה, אנסטאסיה הייתה אומרת שזו הייתה הבחירה הקשה ביותר שבחרה מעודה. אליס לא בדיוק עמדה בפני בחירה כזו הפרק - לא משנה איך הייתה בוחרת, משני המקרים, זה היה מונע מכח אהבתה לסיירוס. יצא לי פעם בסוציולוגיה ללמוד על "מודל הזדהות שלילי" - אליס בחרה להשאיר את המלכה האדומה משיקולים של שנאה טהורה וחוסר רצון להידמות לה.

ארץ הפלאות

תודה להלדין שמזכיר לי

מודה שנתקעתי בפרק 3, אבל אוטוטו ממשיכה איתה.

Shiri from the block

Active member
באמת שאין לכם שוב השערה מי האסיר השני? אני נראה לי כבר מהפרק השני או שלישי הייתה לי תיאורה וגם צדקתי

הלדין

New member
למען האמת,

חשבתי שזה הנפח מהפלאשבק של ג'אפר עד שבדקתי בקרדיטים והבנתי שהם משוחקים על ידי שחקנים שונים. כמובן ששמעתי בפורומים את הדעה שמדובר בסולטן.

shirush3

New member
אני גם ניחשתי

היה את הפרק שסירוס אמר לו משהו ומהתשובה שלו היה לי דיי ברור

Macphista

New member
ניחוש ועוד מחשבות.

זה אבא שלו? זה הניחוש שלי לפחות.

אגב לא התלהבתי מזה שהפרק הבנו את קווי העלילה המקבילים בין המלכה האדומה לבין רג'ינה/קורה.
המלכה האדומה היא מעין שילוב של שתיהן לדעתי.
גם כי מצד אחד היא הייתה מאוהבת והלכה בניגוד לרצון של אמא שלה (קירבה לרג'ינה) ומצד שני פלשה לארמון, נתפסה ואיכשהו הסתדרה בחתונה עם בעל מלוכה (מלך פה, נסיך אצל קורה הצעירה) ועוד ליטפה את הפנים של נייב כשהיה מאבן כמו שקורה ליטפה את רמפל כשגסס...
וואלה, יכלו להיות יותר מקוריים מלהביא לנו את עלילת רג'ינה/קורה עם טוויסט לכאן.

מעבר לזה, היה פרק נחמד. הסדרה בהחלט השתפרה.

למעלה