ניסיון להעריך
המשלחת תהיה באותו גודל פחות או יותר, אולי טיפה פחות. מהמר על 37-38.
סיכוי למדליה כרגיל בשייט וגם בקליעה, קטן יותר בג'ודו. סיכוי ל2-3 גמרים בשחייה, אחד או שניים באתלטיקה (תלוי באיכות האתלטים שיעלו לארץ), בערך שניים בשביעייה בג'ודו, שני גמרים בהתעמלות אמנותית ואולי גמר מפתיע במקצוע נוסף. בכל מקרה ראינו בלונדון כמה שביר העניין הזה של סיכויים למדליה.
התעמלות אמנותית תהיה משלחת גדולה - ריבקין אם תמשיך, ואחת הצעירות (פולונובסקי או מנדלסון) אולי תצטרף על כרטיס צעירים. נראה שהמסורת של נבחרת הבנות תימשך. 6-7 ספורטאיות.
התעמלות - קשה מאוד לומר. שטילוב יגיע כנראה לריו אם ימשיך. לא יודע על אחרים מספיק טובים, ותמיד יכול להגיע איזה עולה חדש. ספורטאי 1.
אתלטיקה - תלוי מאוד במי יבוא לארץ אחרי המכביה... אם סטיבן סולומון יעלה יהיה לנו אולי אפילו נציג בגמר. אני מאמין שקרויטר יתעשת ויגיע לריו. חנה קזנייבה כמעט בטוח תגיע. סיכוי קלוש בעיניי לאיתמר לוי, מוגס טסמה, ימר גטהון, אינדלאו טקאלה או אנסטסיה מוצ'קייב. סיכוי מסויים לרץ מרתון חדש או למוגס טסמה. סה"כ יגיעו 2 עד 4 אתלטים.
שחייה - עמית עברי אם תמשיך תעלה שוב. מוסר העבודה שלה והנחישות שלה הם מופתיים והיא ממשיכה להשתפר. בגב יהיו לנו שני נציגים (טומרקין - שיעלה שוב לגמר לדעתי, ולצדו קופלב, ברנע שמשימתו לא הושלמה או גמבורג הצעיר). תום קרמר ישחה בכמה מקצועות. אמרי גניאל יעפיל בחזה, אלא אם מישהו מהצעירים יותר יפרוץ ויעבור אותו. בשנתיים הקרובות אפשר יהיה לראות את יחסי איגוד-שפירא לאן. זה חשוב כי שפירא לצד קרמר יכולים להוות בסיס לנבחרת 4X200 יחד עם עוד צעירים כמו הבר וקונובלוב, ובלעדיו אני לא רואה סיכוי לעלות לגמר, או לעלות לריו בכלל. סיכוי מסויים למרק חינאווי (שיהיה בן 19) לעשות כבר תוצאות מינימום בתור צעיר מבטיח. כרגע, בגיל 16, הוא נראה בכיוון. גל נבו כבר יתקשה להעפיל, יהיה בן 29, ובמשחי המעורב גם הצעירים שעשו תוצאות טובות בגיל צעיר יותר (חנני או גורביץ') קצת נעצרו בהמשך. במים פתוחים אין מישהו שסיכוייו נראים כבר היום כממש טובים. מעריך 6-9 נציגים, ויש סיכוי ל2-4 גמרים. אם הייתי צריך היום לבחור כרטיסים לתחרות בריו, אחד מהם יהיה כנראה היה לערב הגמר ב200 גב.
ג'ודו - פולק, ששון, ארשנסקי ומוקי כבר נמצאים במקום שאפשר לומר עליהם שאי הגעה תהיה אכזבה אדירה. יכול להיות שמישהו כמו לי קוכמן או אורי ברטל, שיהיו בני 21, יצליחו לתת עונה מהסוג של פולק או ארשנסקי ולעלות כצעירים. יכול להיות שאחד הבכירים ימצא עצמו במאבק על הכרטיס מול צעיר שעוד לא פרץ. בין הנשים מקום אחד של ג'רבי\שלזינגר כמעט בטוח, ואפילו עם סיכוי (שוב) למדליה. האם מבין גילי כהן, שירה ראשוני, נועה מינצקר (סגנית אלופת אירופה לג'וניור ב- 48 ק"ג), עומרי קניון (סגנית אלופת אירופה עד גיל 23 ב- 78 ק"ג, אך אחרי שנה ללא תחרויות), שחר לוי (פעמיים סגנית אלופת העולם לג'וניור - ועכשיו עם פציעה ארוכה), ירדן מאירסון או קמילה מינקווה תהיה מישהי שתעלה מדרגה? אני מהמר שמינצקר ועדי גרוסמן יכולות לעשות את זה. מעריך שהג'ודו ישלח 7 ספורטאים, ושניים או שלושה מהם יגיעו לשביעייה הראשונה. על מדליות קשה מאוד להמר, אבל בקטגוריית 63 ק"ג זה אפשרי.
סיוף - גיל 20-21 הוא גיל צעיר מאוד בספורט הזה, אבל אני רוצה להאמין שפרייליך וקומרוב יעברו את הרף. ברמת הבוגרים אין להם עוד שום הישג שיעיד על הכיוון הזה. מבחינת נבחרת: סיכוי קלוש שזה יקרה כי זה מאוד קשה. הבנים שהשיגו מדליות באליפויות הצעירים (הרפה ושות') עוד לא מצליחים להפגין נוכחות בבוגרים. הבנות המוכשרות הנוספות (מריניוק, סטרלינקוב) עוד מאוד צעירות - ואני מקווה שכולן באזור... מעריך שאחד יגיע. כרטיס צעירים יכול להיות רלוונטי אם בכלל יהיה מרווח בין הקריטריון הבינלאומי לישראלי.
טקוונדו - רון אטיאס נחשב לכוכב בהתהוות, גטרר ממשיכה, ויש צעירים שפה ושם מביאים מדליות בגילאים הצעירים או בתחרויות סבב בבוגרים, אבל ראינו כבר שבשיטה הנוכחית כלום לא בטוח. לא מהמר.
היאבקות - אילנה קרטיש היא היחידה בשדה הזה שנראית כמי שיש לה מה לתת ברמות האלו. אם תעפיל? לא יודע - צריך לראות אם תפגין יציבות ואם היא מגיעה להישגים גם במשקלים האולימפיים.
שייט - שני גולשים יגיעו. לא אפרט מי המועמדים כי כולם מכירים. מי שיגיע ותגיע יהיו בתמונה למדליות - ולדעתי אחת כן תגיע הפעם. צוותי 470 צריכים עכשיו להיבנות, ואפשר יהיה לראות כיוון רק בעוד שנתיים. אורן יעקב בלייזר הגיעה עד היום להישגים יפים בגילאים הצעירים ותהיה בת 21 בריו. עדיין צריך לראות את ההתפתחות בשנים הקרובות - אלופי עולם בגיל צעיר שלא הצליחו לפרוץ בבוגרים היו למכביר (כולל אחיה הגדול). 3 עד 5 יגיעו.
קליעה - כמובן שריכטר כבר מסומן כפוטנציאל מדליה. לדעתי יגיעו עוד 1 או 2 (מדלל ובן-חפר הם הבולטים), כולל סיכוי לאישה (שטרנברג או טל).
טניס - סיכוי קטן לשחר פאר. ולריה פטיוק תהיה בת 20 ולא נראה לי שכבר תצליח להיות ב- 50 הראשונות בעולם. אור רם הראל, איגור סמילנסקי או טל גולדנגורן עוד יהיו צעירים וגם להם מאייה ראשונה בשלב הזה של הקריירה נראית כמו חלום אופטימי מדי.
טניס שולחן - ניקול טרוסמן היא כישרון גדול ומישהי שאמורה לפחות להגיע למשחקים האולימפיים מתישהו. האם זה יקרה כבר בגיל 20? ברמת הבוגרות עוד אין לה נוכחות.
חץ וקשת - חברנו גיא מצקין צריך להחליט אנה פניו מועדות, ואם ימשיך יהיה מסקרן לראות אם יצליח הפעם להעפיל.
טריאתלון - רון דרמון הוא כישרון, אך נראה בשנים הקרובות אם יסתובב באזור הקריטריון.
אופניים - לא מכיר מספיק.