יצר הרע

רותי 11

New member
יצר הרע

יצר הרע הוא כינוי לכוחות מולדים אצל בני האדם, הגורמים להם לפעול באופן שמספק
את צרכיהם המידיים, גם אם על חשבון אחרים. מקור השם בפסוק מספר בראשית "כי יצר לב
האדם רע מנעוריו", המרמז לפעולתם של כוחות אלו כבר מיום היוולדו של התינוק.

במקורות היהדות לעתים מכונה היצר הרע בשם שטן.

רבי נחמן מברסלב אמר שליצר הרע יש לקרוא אך ורק "המדמה" כי הוא מכניס לאדם רק דימיונות לראש.

על פי המסורת היהודית על האדם לכבוש את יצרו; ואף נאמר במשנה במסכת אבות: "איזהו גיבור הכובש
את יצרו".‏[5] בתוך כל אדם שוכנים שני יצרים: היצר הטוב והיצר הרע.

בספר התניא מובא שיצר הטוב ויצר הרע הם שני נפשות. לבני ישראל, לפי מחבר התניא, יש שני נפשות,
אחת נפש בהמית והשניה היא הנפש האלוקית. והיצר הרע הוא הנפש הבהמית. היצר הטוב מבוסס
בעיקרו על המחשבה והמוח, ואילו היצר הרע מבטא את האמוציות והרגשות הספונטניים שעמם האדם
נולד, שעיקרם תאוות גשמיות וגופניות. כהמשך לגישה זו, בחסידות חב"ד מודגשת השיטה של "מוח
השליט על הלב", כלומר לשלוט על הלב ועל האישיות.

הקטעים לקוחים מתוך ויקיפדיה.

אני נתקלת הרבה בעניין של "יצר הרע" כאילו זאת מחלה שצריך להיפטר ממנה כמה שיותר מהר או להדחיק
אותה. השאלה שלי היא מה זה באמת מבחינתכם יצר הרע ועד כמה אנחנו צריכים באמת לחיות עם זה בשלום
או "לבטל" להדחיק או לייחס לזה חשיבות של צרעת או משהו כזה.
מה דעתכם באמת לגבי יצר הרע ומה זה אומר לדעתכם?

pynokyo

New member
לדעתי, כל יצר יכול להיות רע או טוב -

תלוי באדם וביכולת שלו לנתב את היצרים, כאשר היצר שולט באדם וגורם לאדם לפגוע ו/או לא להתחשב באחרים - זה רע, לפחות נחשב לרע.
כאשר אדם שולט ביצריו לזמנים בהם ניתן לממש אותם, או לספק אותם מתוך התחשבות והסכמה - אין שום בעיה עם זה.
אי אפשר להימנע מיצרים או מרגשות - אפשר לחנך ולהתאמן בשליטה אישית עליהם למקומות/לזמנים שלא יפריעו לאחרים, שלא יפגעו באחרים, וכשישנה הסכמה.

elar84

New member
יש חוק יקומי פשוט

שככול שאתה רוצה להיפטר ממשהו, אתה רק תתעסק איתו עוד יותר.
לא צריך להיפטר ממנו צריך להכיר בו שהוא קיים וזה טבעי ואנושי.
אבל להכניס מודעות לזה שאני מכיר בו ומשחרר ויודע שאני בוחר לבסוף מהיכן לפעול האם מהיצר הרע או מהיצר הטוב.
כשמכניסים מודעות אפשר לשלוט יותר.

elar84

New member
אני גם חושבת שבזכות היצר הרע אנו רק יכולים להבחין

בין טוב לרע.
כלומר הקיום שלו הוא הכרחי.
גם בזכות "הנפילות" אנו יכולים לתקן.

יצר הרע - האמת

שלום,
לדעתי האלוהות או אנחנו בנויים על אחדות של ניגודים. כמו לכל דבר בעולם יש ספקרום של יצרים, תכונות וכדומה. כך בנוי העולם. באם תחשבו על ספקרום הצבעים, כמו שמראים לכם בחנות מניפת צבעים, כך גם אנו והיישות האלוהית.
בכל אדם יש את כול מגוון האנרגיות - יצרים - תכונות - יכולות... ניתן כמובן ללמוד לשלוט על התכונות האנושיות שלנו אך אי אפשר וגם זה לא נכון לחשוב שאין בנו הכול. אין טעם להדחיק דברים אלא ללמוד לשלוט בהם ברגע הנכון כפי רצונך וזה אפשרי אך דרושה לכך הכנה נכונה והתפתחות רוחנית אמיתית.
המדהים הוא שאנו יכולים להכיל תכונות נוגדות בבת אחת, לדוגמא: לאהוב ולשנוא באותו רגע. לא קרה לכם בילדות או בכול תחום בחיים שאהבתם מישהו או משהו ובאותו רגע גם שנאתם אותו. כמו ילד שאוהב את אימו אל גם שונה אותה על דברים שהיא עושה או בזוגיות, דבר שאני פוגש הרבה בעבודתי. אנשים אוהבים את הבן/בת זוג ולפתע בגלל ארוע מסוים שונאים. זה דבר טבעי.
כשאתה מבין שיש בך הכול אתה נפתח לעצמך וחוקר. כאן נוצרת הבחירה החופשית שלשמה הגענו לכאן. אף אחד או שום מילים או חינוך לא צריכים להגיד לך מה לעשות באם אתה אדם המעוניין באמת לחקור את האמת שלך. כשזה יקרה תכיר ותבין יותר את עצמך בבחירה חופשית.
זו התחלה של התפתחות רוחנית - להיות תלמיד עולם הרוח. רק דרך השילוב של החומר והרוח תוכל ללמוד לשלוט ולכוון את חייך וגם לעזור לאנשים אחרים.
כון שניתן להמשיך לכתוב על כך שעות.

בהצלחה, אורן נוטוביץ -מתקשר

להמשך קריאה>> מתקשרים רוחניים >>

למעלה