כשמדע ורוח נפגשים

רותי 11

New member
כשמדע ורוח נפגשים

הסרט הבליפ שאני מביאה כאן בקישור
ראיתי אותו לפני מספר שנים, ראיתי
אותו כמובן לאחר שכבר נכנסתי לעולם
הרוח, ובאמת הוא תאם את מה שאני
יודעת על איך בערך העולם מתנהל
הסרט בגדול לא חידש לי הרבה אבל
מאוד מאוד אהבתי לראות אותו
לדעתי זה סרט חשוב מאוד לצפיה
ולהבנת העולם
הסרט הוא עם תרגום לעברית
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=ynP7tXDG3MI[/URL]

backbencher

New member
שום כלום!

זהו סרט בדיוני המשלב ראיונות עם מדענים (שדבריהם מעוותים ומוצאים מהקשרם), ו"מדענים", גרפיקת אנימציה ממוחשבת, ומעשיות מתוקות המרמזות על קשר בין מכאניקת הקוואנטים לבין התודעה.
הסרט מתבסס על מיס-אינטרפרטציה זדונית של מדע, וטוען טענות פסאודו-מדעיות כדי לחלץ מסקנה שקיים משהו הקרוי מיסטיות קוואנטית (אין הכוונה לענינים "לא סגורים" במכאניקת הקוואנטים [קיימים כמה ענינים כאלה], אלא הכוונה להצעת הסבר "מדעי" כביכול מתחום מכאניקת הקוואנטים ל- NAC [ראשי תיבות של המלים New Age Crap])...

backbencher

New member
אפקט הפרפר הוא אגדה אורבנית, שמקורה

במחקר פורץ דרך של מטרואולוג ומתמטיקאי, Edward Lorenz, במהלכו גילה באקראי כי שנוי זעיר בתנאי התחלה במערכות לא-ליניאריות יכול להתבטא בתוצאות נבדלות במידה גדולה מאד זו מזו במצב התפתחותן הנצפה לאחר זמן

ב- 1963 הגיש Lorenz עבודה לבחינת האקדמיה למדעים של ניו-יורק.
אחד המטרואולוגים שקרא את ה- paper העיר בתכתובת בין עמיתים כי אם התיאוריה נכונה, אזי "נפנוף אחד של כנפי שחף עשוי לשנות את מהלך מזג האוויר לנצח".
כאשר הכין Lorenz הרצאה בענין ב- 1972, לכנס של AAAS (ה- American Association for the Advancement of Science), בחר בכותרת מסקרנת "האם נפנוף כנפי פרפר בברזיל עשוי לגרום לטורנדו בטקסס?", שכן בחר להחליף את השחף בפרפר כדי להעצים את התלות בתנאי התחלה (משק כנפי פרפר חלש בהרבה ממשק כנפי שחף).
מארגני הכנס לא יכלו להשיג את Lorenz במועד על מנת לחקרו לפשר הכותרת, וכך נכנסה אימרת "כנפי הפרפר" להסטוריה.
מובן כי אין זה נכון בחיי יום יום, שכן השפעת משק כנפי פרפר היא כאין וכאפס לעומת השפעת הסבוב העצמי של כדה"א על רוחות, השפעת כח קוריוליס, השפעת אויר חם מעל זרם הגולף, עמקו של זרם הגולף (תלוי בטמפרטורת המים לאורך נתיב הזרם) וכ"ו...

למעלה