בשמחה.. אני רק מתביישת כמה שזה פשוט
מרתיחים מים בסיר שיכול להכיל את הכרובית השלמה.
מוסיפים 2 כפיות מלח.
שוטפים היטב את הכרובית השלמה, אני אפילו לא מסירה עלים, הם בעיני החלק הממש נפלא של הכרובית.
כשהמים רותחים מכניסים בזהירות את הכרובית השלמה למים ומבשלים במשך 10 דקות, לא יותר!!
אם חלקה העליון של הכרובית לא היה טבול בתוך המים, הופכים אותה לעוד 3-4 דקות בישול.
מוציאים לתוך קערה ושוטפים במים קרים, אפשר במסננת גדולה.
מניחים להגיר את המים, ועדיף ליבש אותה עד כמה שאפשר.
שמים את הכרובית שלמה בתוך קערת פיירקס משומנת בשמן, כשהגבעולים כלפי מעלה, מורחים במעט שמן ומפזרים פירורי לחם, אפשר לתבל אותם לפני במלח, אבקת שום, פפריקה או מה שאוהבים.
הופכים בזהירות כך שהגבעולים כלפי מטה, מורחים שמן על התפרחת, מכסים בפירורי לחם מתובלים. מכניסים לתנור בחום בינוני (180 מעלות) עד שהפירורים משחימים מעט והציפוי נהיה פריך.
לגיוון: אפשר לטבול את הכרובית המבושלת במטבל של רוטב סויה, רוטב צ'ילי, או כל מרינדה אחרת שאוהבים, ואז לפזר פירורי לחם ולאפות.
אפשר לבשל את הכרובית במים יום לפני ההגשה, וביום ההגשה לאפות ולהגיש חם ופריך.
מגישים לשולחן את הכרובית שלמה, בתוך הקערה בה נאפתה, עם כף הגשה וכל אחד חותך לעצמו.