שרשור סופ"ש

שרשור סופ"ש


איך היה השבוע שלכם- במשפט אחד או שניים


מה התוכניות לסופ"ש ומה עשיתם בפועל


דברים טובים ליום זה שחשוב לציין כי גרמו לחיוכים
.
 
השבוע שלי ממש טס


היה פה די קפוא אז החלק הראשון של השבוע הייתי ברובו בבית והיה דווקא די נחמד כי הסופ"ש היה די עמוס

נפגשתי אתמול עם חברה, ניסינו לסגור טיסה לאחותי שגם גרה בארה"ב אבל באיזור אחר אבל המחירים פשוט נוראיים-יותר זול לנסוע לארץ
ובעיקר העברתי את הימים בהנאה

&nbsp
תוכניות לסופ"ש:
היום זה לא ממש סופ"ש פה אבל עשיתי בעיקר הרבה אפיייה- אפיתי לחמניות שבת ובראוניז נוטלה, מתכננת לבשל ארוחת ערב חגיגית אבל יש לזה עוד זמן

מחר- אנחנו ללא תוכניות, מניחה שנצא לארוחת בוקר ואולי נלך למוזיאון.
ביום ראשון שזה כן סופ"ש פה -יש לי בבוקר את הפעילות בבית הכנסת ואחרי זה פנויה...
&nbsp
&nbsp
ודברים שגרמו לי לחייך היום
:
&nbsp
- חבילה ראשונה מהבית- ממש התרגשתי לראות את הקופסא של דואר ישראל

- עשיתי לעצמי בוקר של אפייה- כל כך נהנית לאפות ומחכה לשאר החבילות כדי שכל הדברים של האפייה יגיעו... יאללה שיגיעו כבר!
- פגישה עם חברה - היה ממש כיף
 
הנה המתכון ויצא מעולה


200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
&nbsp
להמיס את שניהם ביחד במיקרוגל
&nbsp
להוסיף לתערובת 3/4 כוס נוטלה.
&nbsp
בקערה נפרדת להכניס 4 ביצים עם 1 וחצי כוסות סוכר ולערבב היטב, להוסיף את תערובת השוקולד שנוצרה.
להוסיף 1 ורבע כוסות של קמח ורבע כוס קקאו, מעט מלח-לערבב הכל היטב.
&nbsp
להכניס לתוך תבנית עם נייר אפייה ל-30-35 דקות, לתת להתקרר במשך כשעה-שעתיים ואז לשים אבקת סוכר מעל, לחתוך לקוביות כאלה ולהכניס לפוטיפרים.
&nbsp
&nbsp
זה מששת מתוקים

&nbsp
 
פשוט לערבב


זה קצת בוג'ראס כי צריך להמיס את השוקולד עם החמאה ואז להכניס לקערת ערבול= הרבה כלים לנקות
, אבל ממש שווה את זה.
&nbsp
 

haych

New member
הסופ"ש שלי

השבוע טס והיה נחמד למדי, במיוחד יום חמישי.

א' ואני התפצלנו לסופ"ש הזה, וכל אחד עשה סופ"ש שלם אצל הוריו, שזה נחמד כי אין מרתון של להספיק הכל ולא צריך לעשות ויתורים. בנוסף, כל החברות שלי בצפון אז יצא להפגש.
אתמול היינו באזכרה לסבא שלי ואח"כ הלכנו לאכול לראשונה בבית קפה מנדרין-ולא נחזור לשם יותר.
אח"כ ישבתי בכייף שלי עם כל עיתוני השישי ועם השחור ופתור שלי...
אחה"צ באה חברה שאני רואה אחת לחודשיים בערך והיה כייף אבל קצר מאוד.
אחרי ארוחת ערב עם המשפחה שלי נסעתי לקיבוץ להפגש עם חברות ושיחקנו ג'אנגל ספיד וכמובן שהיה כייף ומצחיק!

הבוקר תכננתי על הליכה מאוד ארוכה עם אמא שלי-אבל הגשם קלקל את התוכניות, אז אני רובצת מול המחשב ומאוחר יותר נסע לראות את האחיינים שלי.
בערב א' יבוא ונחזור יחד לדרום.
 

haych

New member
לא כזה ביג דיל

פשוט גרג תמיד מצליח לנו ואין מה להשוות בינם לבין גרג.
מה שהיה מעצבן זה שהלכנו לשם מתוך ידיעה שיש להם מנה טבעונית בארוחת בוקר (אני אוכלת מוצרי חלב אבל לא אוכלת ביצים, אז ארוחת בוקר בלי חביתה לא יוצאת משתלמת)-ונגמרה להם. אני קיבלתי את זה בסדר גמור אבל אמא שלי עשתה מהומה וביקשה שהמלצרים יגידו להנהלה שזה לא בסדר שאין מנה טבעונית כי באנו רק בשביל זה. בסוף באה המנהלת שלא התרגשה יותר מדי, והפעם היחידה שפתחתי את הפה בכל הויכוח היה כשאמרתי לה שזה כנראה לא מספיק חשוב לרשת לדאוג לציבור הטבעוניים, כי היא הרי לא הייתה מגיעה למצב שנגמרים לה הביצים. אז היא אמרה שהאספקה מגיעה פעם בשבוע ושהמנה הטבעונית מגיעה כעיסה מוכנה שרק אופים אצלם בסניף. ממש הגעיל אותי לשמוע את זה... אני אוכלת ביום שישי קציצות שהתערובת שלהן הוכנה ביום ראשון? ואני חשבתי שהמחיר המופקע שמשלמים במסעדות מצדיק לפחות אוכל טרי...אני מניחה שהם לא היחידים שלא מכינים את האוכל במקום, אבל בכ"ז-עדיף לא לדעת את זה כי זה לא מעורר תיאבון!
אז לא אכלתי כלום כי לא התחשק לי שום דבר אחר. נשנשתי מהמשפחה ואף אחד לא יצא מרוצה מהמנה שלו. האבוקדו היה מתוק(?), הגבינה הייתה מלוחה בהגזמה והחצילים היו חמוצים. היו איזה 3 מטבלים סבירים. אז לא נהננו ולכן לא נחזור.
עד כאן ביקורת המסעדות של haych

ולקח לעצמי: כשכמה אנשים אומרים לך לא ללכת למקום מסויים-כנראה שהם יודעים על מה הם מדברים...
 

באןבאני

New member
פעם ראשונה שלי


איך היה השבוע שלכם?
מהיר! התחלתי עבודה חדשה אז עמוס מאד ועובר בטיל! מקווה שימשיך ככה... הספקתי להישפך כמה פעמים בערך ב21:00 על הספה, לראות את המשפחה (ואת האחיינים הקטנטנים והמתוקים), להעביר ערב צוות במסעדה, לעשות ספורט פעמיים ובערך זהו

מה התוכניות לסופ"ש ומה עשיתם בפועל?
כבר שבת בבוקר! למה גם הסופ"ש חייב לעוף? אתמול היינו בארוחת צהריים אצל ההורים שלי, בארוחת ערב אצל ההורים שלו וראינו את הפרק האחרון שיצא של "האישה הטובה"..
בתכנון חשבנו שיהיה בוקר רגוע וכייפי, בפועל קמתי עם מיגרנה נוראית! הייתי מסכנה ברמות שהבחילות המזעזעות הגיעו אפילו לידי הקאה... היה לא נעים! איכשהו קמתי אח"כ כמו חדשה.
בתכנון האיש הכין מרק שעועית בובס שנראה מדהים - בפועל הגז בדיוק (כמובן שזה יקרה בשבת..) נגמר! כרגע הוא על גזייה שלנו מטיולים, תחזיקו אצבעות שבסוף יהיה מרק

היום עושה בייביסיטר על האחיין הקטנטני וחברה טובה שלא ראיתי המון זמן תגיע לארח לי לחברה

&nbsp
דברים טובים ליום זה שחשוב לציין כי גרמו לחיוכים .
הטיפול המסור של האיש שלי בזמן שהרגשתי רע כ"כ הבוקר. לא יכולה לקרוא למיגרנה משהו טוב, אבל ליחס המדהים ממנו אני כן. אני מתאהבת בו שוב בכל פעם מחדש

&nbsp
 
מקווה שאת מרגישה יותר טוב


ולגבי הסופ"ש- תעברי לחו"ל- הסופשבוע כולל פה את יום ראשון
(אבל מצד שני, ביום שישי עובדים).
 

באןבאני

New member
נגעת בנקודה מה זה רגישה...

אין שבוע שעובר שאני לא מציקה לאיש שלי ואומרת לו (בטון הכי פולני שיש):
"כל החיים שלי יעברו ולא נגור בחו"ל?"
 

maybesure

New member
סופ"ש

היה שבוע מעייף אבל כייפי
ביום שלישי היה טיול מהעבודה וביום רביעי יום עיון בת"א.
היה לי פטור אתמול מבישולים, למעט מרק כתום וכרובית שלמה בפירורי לחם ואפויה בתנור שהכנתי. אכלנו אצל אמא שלי.
והערב, שבת, היינו בהופעה נחמדה של מוזיקה צוענית.
הכל דבש, והעיקר הבריאות. אפאחד לא חולה אצלנו וזו סיבה נהדרת לחיוכים.
 

maybesure

New member
בשמחה.. אני רק מתביישת כמה שזה פשוט

מרתיחים מים בסיר שיכול להכיל את הכרובית השלמה.
מוסיפים 2 כפיות מלח.
שוטפים היטב את הכרובית השלמה, אני אפילו לא מסירה עלים, הם בעיני החלק הממש נפלא של הכרובית.
כשהמים רותחים מכניסים בזהירות את הכרובית השלמה למים ומבשלים במשך 10 דקות, לא יותר!!
אם חלקה העליון של הכרובית לא היה טבול בתוך המים, הופכים אותה לעוד 3-4 דקות בישול.
מוציאים לתוך קערה ושוטפים במים קרים, אפשר במסננת גדולה.
מניחים להגיר את המים, ועדיף ליבש אותה עד כמה שאפשר.
שמים את הכרובית שלמה בתוך קערת פיירקס משומנת בשמן, כשהגבעולים כלפי מעלה, מורחים במעט שמן ומפזרים פירורי לחם, אפשר לתבל אותם לפני במלח, אבקת שום, פפריקה או מה שאוהבים.
הופכים בזהירות כך שהגבעולים כלפי מטה, מורחים שמן על התפרחת, מכסים בפירורי לחם מתובלים. מכניסים לתנור בחום בינוני (180 מעלות) עד שהפירורים משחימים מעט והציפוי נהיה פריך.

לגיוון: אפשר לטבול את הכרובית המבושלת במטבל של רוטב סויה, רוטב צ'ילי, או כל מרינדה אחרת שאוהבים, ואז לפזר פירורי לחם ולאפות.
אפשר לבשל את הכרובית במים יום לפני ההגשה, וביום ההגשה לאפות ולהגיש חם ופריך.

מגישים לשולחן את הכרובית שלמה, בתוך הקערה בה נאפתה, עם כף הגשה וכל אחד חותך לעצמו.
 

nate2000

New member
תודה


כמה שפשוט מבחינתי ככה יותר טוב. לא אוהבת להתעסק עם אוכל יותר מידי
מבחינתי מתכון שלוקח יותר מחצי שעה נחשב למורכב מידי
 
למעלה