תחיית המתים

רותי 11

New member
תחיית המתים

בתחייה הקב"ה יקרא כל אחד בשמו כדי שיקום
בשעה שעתיד הקב"ה להחיות את המתים כל אותם הנשמות שיתעוררו ויכנסו בתוך הגופים כולם יקומו באותה הצורה ממש כמו שהיו בחייהם בעולם הזה, כדי שלא יאמרו שאחרים קמו ולא אותם שמתו ונקברו. וירד אליהם הקב"ה, ויקרא להם בשמותם דכתיב [ישעיה מ, כו] "לכלם בשם יקרא". לכולם יקרא הקב"ה בשמם הראוי להם וכל נשמה תכנס למקומה, דהיינו לאותו הגוף שהיתה בו בתחלה ויקומו בקיום בעולם כראוי, דהיינו בגוף הראוי להתקיים לעולם ואז יהיה העולם בתקון השלם. על אותו הזמן כתוב [ישעיה כה, ח] "וְחֶרְפַּת עַמוֹ יָסִיר" - ומפרש שיסיר הקב"ה את היצר הרע שהחשיך את פני האדם ושלט עליו בהיותו בגוף הקודם, אבל אחר תחיית המתים יבטל הקב"ה את כל הרע והקליפה מן העולם ולא ישלוט עוד יצר הרע בעולם.

מתוך אתר הידברות

מה דעתכם על זה?
הרי אם יש את עניין גלגול הנשמות והתורה
או בכל אופן הקבלה מדברת על זה אז בעצם
לכל נשמה יש הרבה גופים שהיא הייתה בהם
אז בעצם באיזה גוף היא תבחר?

מה דעתכם על זה ?

MTFNK

New member
באחרון או בכל הגופים

יש כמה פרשנויות, אחת מהן היא שהנשמה מתחלקת כל פעם, ופרשנות אחרת שהנשמה תקום בגוף האחרון שבו הייתה.
&nbsp
מעניין אותי מה עם אותם אנשים שהיה להם גוף עם מוגבלות, לדוגמה אנשים נמוכים מאוד באופן קיצוני (או להיפך) או שכולנו נהיה בגובה אחיד? איך יראה הגוף, הוא יצטרך להיות כזה שלא יכול להיפגע או למות. איך יתקיים הקשר בין עולם הנשמות לבין העולם הזה? ומה נעשה כל היום?

elar84

New member
גם אני חושבת שבגוף האחרון

אני שמעתי לא מזמן שדרן מספר על בתו (הוא דתי).
שבתו אומרת שהיא רוצה שהמשיח יבוא כבר בכדיי להכיר את סבא שלה שנפטר וגם לראות את הדינוזאורים.

חמודה :)

למעלה