ספרי הפנטזיה הטובים ביותר לאחרונה

avivs

New member
ספרי הפנטזיה הטובים ביותר לאחרונה

בשנים האחרונות נראה שצצים להם סופרי פנטזיה חדשים, וסדרות חדשות ומעניינות מופיעות כל הזמן.
בחיפושים באמאזון אני רואה כל הזמן ספרים כאלה, ונראה שדור חדש של סופרים גדל ובונה לעצמו שם.

בשרשור הזה נשמח לראות המלצות לספרים חדשים שקראתם, ולסופרים טריים שאתם ממליצים עליהם.

אפשר לכתוב הודעה לכל ספר/סדרה/סופר, או לכתוב הכול בהודעה אחת.

תמיד המוני אנשים כתבו למגירה

רק שהיום המגירה היא אמזון, וטוב שכך. על anthony ryan כבר המלצתי כמה פעמים, גם את brent weeks אפשר לנסות (הוא די חדש בעסק).

dingaleboom

New member
בדיוק השניים שקראתי ורציתי להמליץ עליהם

במיוחד על אנתוני ריאן. הספר שלו BLOOD SONG פשוט מצויין, עם גיבור שממש התאהבתי בו (וזה לא קרא לי שנים ארוכות).

avivs

New member
The Emperor's Blades

פנטזיה חדשה, חלק ראשון מתוך טרילוגיה.
במרכז שלושה אחים, ילדיו של הקיסר. החיים מובילים אותם לכיוונים שונים לגמרי, והסיפור מסופר מנקודת מבט של כל אחד מהם.

לא פנטזיה עשירה בקסמים, אבל יש שם עולם עשיר, דמויות טובות וקצב טוב לסיפור. בהחלט התחלה מבטיחה ומעניינת.

http://www.amazon.com/gp/product/B0...pf_rd_t=101&pf_rd_p=1688200422&pf_rd_i=507846

avivs

New member
Promise of Blood

הפנטזיה המקורית ביותר שקראתי בשנים האחרונות.
כתוב מעולה, דמויות חזקות וסיפור מרתק שכל הזמן מתפתח.
הקוסם בעולם מאוד מיוחד, ומגיע בחלקו מקרבה לאבקת ברזל (או משהו בסנגון).
יש היסטוריה עשירה ואלים מגניבים.
לוקח קצת זמן להיכנס אליו, אבל הוא שווה כל עמוד.
יצאו גם סיפורים קצרים מתוך אותו עולם שאפשר לקנות באמאזון, וספר ההמשך יוצא במאי.

http://www.amazon.com/Promise-Blood...kstore_19?ie=UTF8&refRID=02C8YXTMK5HK94CK3TKA

avivs

New member
The Thousand Names

הספר הזה לא הפיל אותי מהרגליים. הוא היה טוב ומעניין, אבל ארוך מדי.
בכל מקרה, אני בטוח שהרבה יאהבו.
פנטזיה צבאית לגמרי. הרבה קרבות ואסטרטגיה קרבית.
במרכז הסיפור קצין שמנסה להתמודד עם מפקד חדש ומסתורי, וחיילת שכולם בטוחים שהיא בעצם חייל.

ספר ההמשך ייצא בקיץ, ואני מאמין שאקרא אותו.

avivs

New member
The Heresy Within

ספר שהגעתי אליו במקרה, ולשמחתי עלה רק דולר אחד באמאזון (ועדיין עולה ככה).
במרכז הסיפור שלוש דמויות שונות לגמרי אחת מהשנייה. אחד מהגיבורים הוא פושע אלים, השנייה אמנית בחרב עם עבר רצוף באלימות, והשלישי הוא מעין צייד מחשבות.

מדובר בטרילוגיה שבאופן מפתיע יצאה כולה באותו הזמן.

קראתי את שלושת הספרים ברצף ומאוד נהניתי. הראשון מעולה, השני באותה הרמה, והשלישי גם חזק, חוץ מהחצי הראשון שלו שמשום מה די מתרסק.
אבל בכללי מדובר ביצירה שלמה ומרתקת, עם המון הומור, אקשן ודמויות בלתי נשכחות.

מומלץ בחום, בעיקר בהתחשב במחיר.

dingaleboom

New member
אני רוצה לקרוא את הסדרה

בעיקר מושך אותי שזו סדרה שלמה, אבל משהו בעטיפה מרתיע אותי, כאילו היא נראית קצת "זולה". מצד שני, המחיר זול, אז מקסימום...נראה לי שאנסה, אני צריכה לקרוא משהו עכשיו, אני לקראת האמצע של מאלאזן 8, וכמו שהזהירו אותי כאן, כמות הפילוסופיה היא בלתי נסבלת....

avivs

New member
עזבי את הכריכה,

היא לא מייצגת.
הסופר יודע לכתוב.

זה ספר מצוין בזמן הפסקה ממאלאזן. הספר השמיני מעייף מאוד, אבל החדשות הטובות הן שאחריו יש שני ספרים מעולים.

avivs

New member
Prince of Thorns- The Broken Empire

טרילוגיה שלפני כמה חודשים הושלמה.
כל מי שאוהב את האנטי-גיבור... זה הספר בשבילכם.
אני לא יכול לחשוב על אנטי-גיבור יותר קלאסי מאשר ג'ורג.
בחלקים מסוימים אתה בעדו, ובחלקים אחרים אתה פשוט רוצה שימות.

הסיפור מתרחש בעולם שלנו, אחרי אסון עולמי שהרס פחות או יותר את הכול. יש מעט קסם בעולם הזה, ומעט טכנולוגיה עתיקה של "הבונים", שמזמן נעלמו ונשכחו.

ללא ספק פנטזיה אפלה מאוד, אלימה ומרתקת.

הספר הראשון היה טוב, אבל לא מדהים. משהו הרגיש לי שם חסר.
הספר השני היה יצירת מופת. אחד הספרים הטובים שקראתי.
השלישי, לצערי, אכזב אותי. משהו שם לא עבד לי. מבדיקה של הביקורות באתרים השונים, אני לגמרי במיעוט. אנשים מתים על הספר האחרון.

מומלץ לכל מי שאוהב פנטזיה אפלה ולא מפחד מקצת אלימות

לא הייתי קורא לג'ורג' אנטי-גיבור

אנטי-גיבור הוא דמות חלשה ותלושה, מה שיש לנו כאן זה "גיבור רע", אם תרצה אולי "גיבור אנטי". בכל אופן אני הפסקתי בשני זמן קצר לאחר הטוויסט המד"בי, אבל הראשון היה לא רע.

אנטי גיבור = !(גיבור)

!(טוב) = רע
!(חתיך) = מכוער
!(ישר) = נכלולי
!(עוזר לכולם) = אגואיסט
!(אצילי) = נלחם מלוכלך
וכו' וכו'...

נ.ב
לא קראתי את הספר הזה שלכם עם ג'ורג'.

minimalman

New member
כן,קצת מאכזב

סיימתי את EOT לפני חודשיים וגם אני חשבתי שהוא יכול היה להיות הרבה הרבה יותר טוב.
אם עד האמצע הוא עוד איכשהו עמד ברמה של הקודם לו (שהוא אכן מופתי! ) פתאם משהו התפספס..
בתחושה שלי לורנס ידע איך הוא רוצה לסיים את הסיפור אבל בערך מהאמצע הוא היה עסוק בעיקר בלהגיע לשם וכמה שיותר מהר.
הרבה דברים נשארו פתוחים,או לא ברורים, דמויות מרכזיות יחסית נשארו בלי סיומת ראויה וחבל.
במקום זה הוא מילא את הדפים בעוד רציחות,קצת טיולים,עוד דמויות משנה, ועוד רציחות של אותן דמויות משנה..בקיצור , נגמרו לו הרעיונות

אחד מהחוזקות של KOT היתה שלמרות המורכבות שלו , בסוף הספר (ואיזה סוף זה היה :) ), כל החתיכות נפלו למקום . באחרון לורנס קצת זרק..

ולמרות זאת, זאת עדיין אחת מהסדרות הטובות שקראתי

, מחכה לספר הבא שלו, Prince Of Fools , יוצא בסביבות במאי

avivs

New member
The Killing Moon

שני ספרים שכבר יצאו.
עולם שבו יש מעטים בעלי כוחות שמאפשרים להם להיכנס לתוך חלומותיהם של אנשים, ולהרוג אותם שם.
הרבה פוליטיקה ומזימות.

הכתיבה והדמויות יוצרות תחושה מאוד מיוחדת בספרים האלה. סגנון עדין יותר, שלא ממש שם דגש על האקשן, אלא יותר על התהליכים הפנימיים של הדמויות.

שני הספרים מצוינים. אני חושב שבספר השני הסיפור יותר בשל ושלם, אבל הוא הרגיש לי מעט ארוך מדי.

מומלץ מאוד.

avivs

New member
היא כתבה עוד ספרים קודם,

כאלה שזכו ליותר הצלחה. לא קראתי אותם, אבל אני חושב על זה.
נראה לי שמיכאל קרא את הראשון.

annefan

New member
אני קראתי את הראשון מהטרילוגיה

לא ספר רע, אבל גם לא היתה לי מוטיבציה להמשיך ל-2 ו-3.

avivs

New member
Elisha Barber

אוקיי, הספר הזה מוזר.
מעין היסטוריה אלטרנטיבית, בתקופה של ימי הביניים כשאנגליה הייתה באמצע מלחמה (מפתיע).
הגיבור הוא רופא שבתחילת הסיפור לא מצליח להציל אדם שהיה לו מאוד חשוב. הוא מואשם בסוף ברצח ונאלץ להפוך להיות רופא בשדה הקרב.
כמובן שיש לו כוחות מיוחדים, שהוא לא בדיוק מבין מה הם אומרים. בדרך הוא מגלה שאנשים אחרים גם בעלי כוחות, ושהם שמו עליו עין.

הקצב מאוד טוב בספר הזה, וסיימתי אותו במהירות.
הבעיה היא שהגיבור מאוד פאסיבי, מאוד קורבן. הוא לא נלחם על עצמו וזה מתסכל עד לא אמין.

בכל זאת, קריאה מאוד מהירה ומהנה.

avivs

New member
Red Country

אברמסון המוכר והלא בהכרח אהוב.

די וויתרתי על הבחור. אחרי שסיימתי את טרילוגיית החוק הראשון (נראה לי שזה השם) לא צלחתי שני ספרים אחרים שלו שניסיתי לקרוא. הבחור פשוט צריך עורך, דחוף.

לספר הזה ניגשתי בחשש, אבל הוא היה קצר *יחסית* לאחרים שלו, והפעם לא דובר בחלק מסדרה. הוא כן היה באותו העולם של שאר הספרים, אבל הסיפור עמד לגמרי בפני עצמו.

יש שם שילוב של פנטזיה עם מערבון, והאקשן לא עוצר לרגע. פשוט ספר מהנה, אלים מאוד, משעשע ומגניב.

גם למי שלא בהכרח התחבר לסגנון שלו, שווה לבדוק את הספר הזה.

avivs

New member
A Shadow in Summer

פנטזיה שמרגישה כאילו נכתבה במזרח, מושפעת מאוד מהתרבות של טיבט (לפחות בתחושה שלי).

הקצב איטי יחסית, ויש לא מעט מזימות. גם הקסם מאוד מצומצם. אבל יש שם דמויות שכתובות טובות והספר לא ארוך במיוחד. קריאה קלילה.

יש ספר המשך, אבל בינתיים אין לי כוח להמשיך אליו. הספר הראשון היה די סגור.

למי שפחות מחפש אקשן וסקס, ויותר דגש על תרבויות זרות.

למעלה