כדורים, תרופות, גלולות..

spaysi8

New member
כדורים, תרופות, גלולות..

אהלן חברים, מה נשמע?

אז לפני שאשאל אתכם כמה שאלות שמעניינות ומעסיקות אותי,
אספר לכם סיפור שקרה לי שבוע שעבר.

אני לוקחת כדורים. הרבה.
חלקם הגדול הוא אופטלגין בשביל כאבי ראש בעיקר,
וגם כדורים שעוזרים לי להתמודד עם מחלת הקרוהן (כבר לא באופן יום יומי ולכן האופטלגין גובר עליהם).
לפני כמה ימים מצאתי 2 כדורים בסלון והחזרתי לארון התרופות,
ואז באותו היום באמצע הלילה התפוצץ לי הראש ותוך כדי שינה לקחתי את אחד הכדורים.
לפנות בוקר התעוררתי עם צרבת, כאבי בטן וקיבה מ-ט-ו-ר-פ-י-ם וקצת היה לי קשה לנשום, והכי הזוי- עדיין כאב לי הראש בטירוף.
אז, קודם כל לקחתי קלבטן בשביל הבטן, א"כ אומפרדקס למי שמכיר בשביל הקיבה והצרבת, ואז באתי לקחת כדור נוסף לכאב ראש,
ומה גיליתי? שהכדורים שמצאתי קודם לכן בסלון, ואלו שלקחתי (למזלי רק אחד), היו כדורים לסכרת מבוגרים שחבר זקן של אבא שלי השאיר אצלי,
כששניהם היו אצלי בפגישה..
תופעות הלוואי של הכדור הן בעיות קשות בבטן ובעיכול (ואני עם הקרוהן בכלל רגישה), בקיצור נוצר לי בלאגן אחד גדול וכל היום הרגשתי רע מאוד!
כמובן שהתייעצתי עם רופא שאמר לי לאכול מיד משהו מתוק ולא להכניס עוד כדורים לגוף..
והכי חשוב- לא לקחת כדורים בחושך!

ולמה היה חשוב לי לספר לכם את זה? (מעבר ללשעשע אתכם),
כי אני כ"כ מכורה וחיה על כדורים שאני אפילו לא שמה לב מה אני לוקחת..
ורציתי לשאול אתכם מהי הגישה שלכם..
אז..

1. האם אתם לוקחים כדורים? או נגד באופן כללי?
2. מה אתם לוקחים? (מה שבא לכם לשתף כמובן)
3. האם יצא לכם לקחת כדור, שבגלל התופעות לוואי שלו הייתם צריכים לקחת עוד כדור?
כלומר, כבר נהיה סלט של כדורים רק בגלל תופעות הלוואי?
4. האם אתם תומכים בכדורים כרוניים כמו כדורים לקרוהן או למשל כדורים כרוניים למיגרנות?
אני מכירה אישית אדם שיש לו קרוהן והתנגד לקחת כדורים וניסה לטפל בעצמו עפ"י תזונה נכונה וגם הצליח ולא היה לו התקף קרוהן מעל ל20 שנה..
5. סיפור מצחיק כמו שלי (או פחות/יותר) על כדורים?

המשך יום קסום!

ebi83

New member
נגד כדורים, למעט כשחייבים.

נמנע לקחת בשביל כאבים, למעט במקרי קיצון.

לוקח רק לפי מרשם, אנטיביוטיקה עד לסוף המרשם.

אני בעד כדורים כרוניים- לא כולם יכולים להפוך את חייהם כדי להגיע להישג של מי שציינת ויש מחלות שזה גם לא יעזור בהן אחרי שהתפרצו.

סיפור מצחיק על כדורים, אין לי.. לוקח את הכדורים שלי, ברצינות

בעבר חייתי על ניורופן ודומיו בגלל מיגרנות .. כשהגוף התחיל לפתח "אדישות" לחומר הפעיל שבכדורים הבנתי שאני והכימיקלים האלו עושים הפרדת כוחות ואני עובר למינונים של אם אני לא רואה שחור בעיניים אני לא לוקח כדורים ..

בגדול אני משתדל להימנע לתרופות כול עוד זה קריטי לבעיה שלי

spaysi8

New member
איך הייתה הגמילה?

ניסיתי להגמל מכדורים לכאב ראש ולא הצלחתי!
זה נוראי! ברגע שהגוף מכור לזה- אי אפשר בלי..

זה לא קל .. יש ימים שאני משתגע אבל אני מעדיף לשכב לנוח ולשתות הרבה מים ומקסימום לאכול איזה פרי או משהו קטן ומתוק .. לא תמיד עוזר אבל גם לקחת כדור שכבר לא משפיע זה לא עוזר ..
הרופא שלי אמר לי פעם שהאיבופרן ניורופן לא בריא לכבד בכמויות גדולות ו\או בכלל ושעדיף אקמול אבל ביננו אקמול זה טוב רק להורדת חום

spaysi8

New member
איפוברופן עושה בעיות בקיבה

שזה החומר הפעיל שיש באדקס, אדויל, איבופן ונראה לי גם נורופן..
זה עושה כיבים בקיבה :'(

Black Balloon

New member
אמממ

1. האם אתם לוקחים כדורים? או נגד באופן כללי? כן, אני לוקחת. אין לי בעיה עקרונית עם כדורים, אבל צריך להזהר ולא להגזים!
2. מה אתם לוקחים? (מה שבא לכם לשתף כמובן) גלולות ועוד איזה כדור נגד חרדה שאני מתכוונת להפסיק.
3. האם יצא לכם לקחת כדור, שבגלל התופעות לוואי שלו הייתם צריכים לקחת עוד כדור?
כלומר, כבר נהיה סלט של כדורים רק בגלל תופעות הלוואי? לא, אני לא לוקחת הרבה כדורים וממש נזהרת בקטע הזה.
4. האם אתם תומכים בכדורים כרוניים כמו כדורים לקרוהן או למשל כדורים כרוניים למיגרנות? כן, כמובן. ברור שאם פתרון טבעי הוא אפשרי אז עדיף, אבל זה לא תמיד ריאלי (מי כמוני יודעת...).
5. סיפור מצחיק כמו שלי (או פחות/יותר) על כדורים? הסיפור שלך לא מצחיק, הוא מלחיץ ממש! ולא, אין לי סיפור

spaysi8

New member
בדיעבד הוא מצחיק :p

אגב,
גם אני לקחתי כדורים לחרדה..
הפסקתי כי הם מתנגשים עם הגלולות (תבררי, אגב!)

עונה

1. האם אתם לוקחים כדורים? או נגד באופן כללי? כן, אני לא אוהבת אבל אין לי ברירה
2. מה אתם לוקחים? (מה שבא לכם לשתף כמובן) אדוויל לא על בסיס יומיומי רק אם כואב לי הראש אחרי יום ארוך, ריטלין כמובן וגלולות
3. האם יצא לכם לקחת כדור, שבגלל התופעות לוואי שלו הייתם צריכים לקחת עוד כדור? כן, הריטלין גורם לי לכאבי ראש לקראת סוף ההשפעה ולכן אני נוטה לקחת אדוויל
כלומר, כבר נהיה סלט של כדורים רק בגלל תופעות הלוואי? לא...
4. האם אתם תומכים בכדורים כרוניים כמו כדורים לקרוהן או למשל כדורים כרוניים למיגרנות?
אני מכירה אישית אדם שיש לו קרוהן והתנגד לקחת כדורים וניסה לטפל בעצמו עפ"י תזונה נכונה וגם הצליח ולא היה לו התקף קרוהן מעל ל20 שנה.. אני מאמינה שתזונה נכונה וויטמינים משפרים את הכל אבל מאוד קשה להתמיד על זה
5. סיפור מצחיק כמו שלי (או פחות/יותר) על כדורים? חח לא

spaysi8

New member
ריטלין-

התופעות אצלך זה רק כאב ראש?
לאקס של חברה שלי זה עשה הרבהההה יותר תופעות לוואי!
בין היתר חוסר חשק מיני וחוסר חשק לאכול..
אה ואדישות גם!

ריטלין

זה עושה לי כאבי ראש, אני לא בטוחה שזה גורם ישיר של הריטלין אלה גורמים מצטברים.הרי הריטלין מדכא תאבון ככה שאני לא חשה רצון לאכול וגם אם יציעו לי משהו שאני ממש אוהבת אני אסרב לאכול אותו ככה שעצם העובדה שאני לא אוכלת רוב שעות היום גורמת כשלעצמה לכאבי ראש.
כשאני על ריטלין אני נורא מרוכזת, וזה גורם לי לחרוק שיניים (בתוספת הלחץ היומיומי שאני מצוייה בו) חריקות שיניים יכולות להובל לכאבי ראש איומים.

מה שאני חווה מריטלין זה באמת סוג של אדישות, חוסר תאבון, חשק מיני לא שמתי לב לזה כל כך חחח כל אלה חולפים מיד אחרי השפעת הריטלין כ6-8 שעות. אני לא לוקחת ריטלין כל יום ובטח שלא כל פעם שאני לוקחת ריטלין אני חווה את התופעות לוואי הנ''ל.

בדיוק היה מחקר שאם לוקחים גראס רפואי

הוא מאוד עוזר לעצירת המחלה, עוזר מאוד גם בכאבים.

לגבי אני לוקחת טמוקסיפן בגלל סרטן השד, אני לוקחת פרקוסט כשכואב לי, עכשיו אני צריכה לקחת גם גראס במקום הפרקוסט.

spaysi8

New member
הבעיה שזה לא חוקי

זה אחד הדברים שידועים כעוזרים ביותר לכאבים כרוניים ולקרוהן בעיקר כי זה גם מרגיע את הבטן והקיבה (רק מריחואנה, חשיש לא כי זה מעובד).
שיהיה חוקי כבר!!!!!111

rasmus girl1

New member
משתדלת כמה שפחות,

2. אם אני לוקחת אז זה נורופן ג'ל האדם (הלבן לא משפיע עלי).
3.לא.
4.כן, את הנורופן אני לוקחת רק במקרים שממש כואב לי הראש וזה כאב שמקרין גם לעיניים והוא בלתי נסבל, למזלי זה בקושי קורה לי אז באמת קשה לי לדמיין מישהו שסובל מכאבי ראש כרוניים ולא יקח כדורים. כנ"ל קרוהן, שבוע שעבר למשל הייתי ביום החודשי שלי והיו לי כאבים מאוד חזקים שלא עמדתי בהם אז לקחתי כדור, אם גבר היה אומר לי שהוא נגד זה הייתי מאוד כועסת כי הוא לא יודע באיזה כאבים מדובר, ככה שאני לא במצב של לשפוט מישהו עם כאב כרוני שאצלי לא קיים.

raptor89

New member
הכדורים ואני

סיפור שלא היה.

1. אנטי כדורים, ומסרב לקחת כמעט בכל תוקף.
2. נאדה.
3. לא.
4. מי שיודע שצריך, שיבושם לו ויעשה מה שהוא רואה לנכון.
5. אין.

נגד באופן כללי, למעט שממש חייבים

מה זה "ממש חייבים"? שאין תרופת סבתא שיכולה לעזור/ מנוחה/ בעיה כרונית.

גם קרוהן ומגרנות אפשר לטפל בעזרת תזונה נכונה ויותר שעות שינה, כך שכדורים רק במידה והאורח חיים אכן כזה ועדיין ישנן התפרצויות קשות שמקשות על תפקוד יומ-יומי.

את צעירה, ממליצה לך להימנע מההתמכרות הזאת לכדורים. כשלוקחים כדור, בדר"כ הוא מטפל במשהו מסוים אבל לטווח הארוך פוגע במשהו אחר (בכבד, בכליות וכו'). תחשבי שאם בגיל 20 את נוטלת כדור על כל פיפס, מה יהיה כשתיהי יותר מבוגרת והמחלות "האמיתיות" יתחילו להתרבות?

הסיפור המצחיק שלי, שבגלל שאני נמנעת ככל האפשר מנטילת כדורים, מאד קשה לי לבלוע כדורים גדולים/ קפסולות. כך שאם אני ממש חייבת, אני תמיד שואלת אם יש את אותו הדבר בנוזלי/ בכדורים למציצה/ כדורים שאפשר להמיס במים/ כדורים שניתן לחצות לחצי ואז מגיעה השאלה: "אהה.. זה לא בשבילך? אז רגע.. באיזה גיל הילד?"

מכירה מקרוב את המחלה

אפשר להקל על התסמינים ע"י תזונה מתאימה והפחתת לחץ.

במקרים קשים, אכן אין מנוס משימוש בכדורים

למעלה