שרשורי BMI נמוך מידי

hagn

New member
פרטי

הBmi שלי הוא 32 והבנתי שבין 30 ל 35 מימון מלא על המטופל
רציתי לדעת איפה ניתן לעשות ניתוח בריאטרי בעלות זולה
נכון אולי תצחקו אבל אני במצב כלכלי לא טוב... והבנתי שהניתוחים האלה יקרים
אני יודעת שטבעת יותר זול משרוול ומעקף זה הכי יקר
אבל במצב שלי כרגע- בת 31 עם דיכאון של שנים על כדורים אחרי אין ספור דיאטות של יויו דיאטנית כושר כדורים, אפילו הייתי בולמית פעמיים בחיי כל פעם בערך שנה עד שהרזתי ואז שוב העלתי שום דבר לא מצליח בפעם האחרונה לפני שנתיים הורדתי 20 קילו והעלתי 30 תוך כמה חודשים, והכדורים לדיכאון גם לא עוזרים
בבקשה אשמח לעזרה תנו לי שמות של רופאים ועלויות ממוצעות ואולי טלפונים או מיקום מרפאה
תודה רבה

andor22

New member
מאיזה גיל ומשקל

היי , אני בת 17, יש לי BMI 36 , והתחלתי להתעניין בכל נושא הניתוחים לקיצור קיבה , שרוול ...
כבר מגיל קטן יש לי נטייה להשמנה , ואני לא הפסקתי עם כל הדיאטות למיניהם, התעמלויות וכו' .
הדיאטה היחידה שעזרה הייתה שנה שעברה הורדתי 10 קילו ,והמקרה המוכר - העלתי בחזרה הכל ויותר ממה ששקלתי, אני כבר מייואשת .
המשקל גם גורם לי לבעיות הורמונליות .
האם בגיל שלי ובמשקל יאפשרו לעשות את הניתוח הזה ?

תודה .

היי יש לי כמה שאלות

BMI 30 ואחרי מליון ניסיונות להרזות ועברתי את כל סוגי הדיאטות
רציתי לדעת, הקופ"ח כמובן שלא מאפשרת לי לעבור כל ניתוח שהוא..
איך עושים את זה לא דרך הקופ"ח? מה העלות? קצת פרטים אני מבררת את זה ככה באופן כללי כאופציה..

רזי43

New member
שלום אשמח לעזרה לקראת ועדה

היי מעוניינת לדעת מה סיכויים לעבור וועדה עם bmi 36 וטרום סכרת.

קוביd1

New member
ניתוח פרטי

זה שיש לך אמצעים לא יעזור לך לעשות את הניתוח בBMI 32 שום רופא לא יקח על עצמו את האחריות לזה ,נוסף לזה שאת בדיכאון על כדורים ופעם היית בולמית סיבות נוספות לזה ששום רופא לא ינתח אותך גם שתיהי בBMI 40 בלי אישור מהפסכיאטור שאת יכולה לעבור את הניתוח
מה שאני מציע לך לרדת מהרעיון הזה של הניתוח ,ולחפש דרכים אחרות לרדת במשקל ,ניתוח הוא כלי עזר לירידה במשקל ,לא תרופת פלא ולא יעשה את העבודה בשבילך
הרבה בריאות

קובי

קוביd1

New member
גיל ומשקל

מבחינת הגיל אין בעיה מבחינת הBMI 36 גבולי
לידיעתך ניתוח לקיצור/הגבלת קיבה משמש ככלי עזר לירידה במשקל ,ולא יעשה את העבודה בשבילך קחי את זה בחשבון.

קובי

קוביd1

New member
אין אופציה

שום רופא לא ינתח אותך בBMI 30 תרדי מהרעיון של ניתוח ,ניתוח מיועד לאנשים עם השמנה חולנית שזה BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות.

שבוע טוב.

קובי

קוביd1

New member
ועדה

קשה לי להאמין שיש סיכוי לעבור את הוועדה בBMI הזה ועם טרום סכרת
אבל תנסי ,אין לך מה להפסיד.

קובי

ליבי3617

New member
גם אני חושבת שטרום סכרת זה גבולי לוועדה

נסי להוכיח כמה שיותר מחלות נלוות כדי שזה "יחזיק"

אופירA

New member
מנהל
מניסיון רב - מאוד קשה לרדת במשקל

מ-BMI30, למי שיש לו נטייה להשמנה.
זה לעשות ממש פרויקט בחיים - העצמה רגשית, פעילות גופנית כקו מנחה בחיים עם כל מה שצריך לעשות כדי להפוך אותה לקו מנחה בחיים שלך, וידע גדול מאוד מאוד בתזונה. רק פרויקט ברמה כזו יכול לתת לך את הכוח להפחית את כמות האכילה ולשנות את ההרגלים הלא נכונים (כמובן שקודם יש לזהות אותם! לדעת מה הסיבה להשמנה).

ניתוח לא עוזר לך לרדת מ-BMI30. הוא לא מיועד לכך ולא יודע לעשות את זה טוב.
כל מי שעשה ניתוח, ושומר על BMI פחות מ-30, עושה המון פעילות גופנית ומשגיח מאוד מאוד על מה שנכנס לו לפה, ועל מה שנכנס בכלל לבית. וגם עובר איזו העצמה רוחנית - קבוצת תמיכה, פסיכולוג, עזרה הדדית - כל אחד עם מה שמעצים אותו.

ניתוח זה לאנשים עם BMI40, 50, 60 שצריכים לרדת ל-BMI30. בהתחלה הם יירדו יותר, ויש גם כאלו שירדו ל-BMI20 ו-18 (פיתחו הפרעת אכילה לכיוון ההפוך! שדרגו את הפרעת האכילה החמורה שלהם...), אבל לאורך החיים (אם הם נורמלים ולא הפכו לאנורקטים ללא תקנה), הם יעלו במשקל ויהיו מלאים, עם עודף משקל מסוים - 5, 10, 15, 20 קילו ואפילו יותר, שהם ישמחו עליו כמוצאי שלל רב כל אימת שייזכרו איך הם היו נראים וכמה שקלו בעבר.

חוקי המדינה (משרד הבריאות) קובעים שמנתח לא ינתח אדם ב-BMI כמו שלך, כי זו עבריינות. כשם שזו עבריינות לכרות לך את 2 הרגליים במטרה שתורידי 30% ממשקל גופך, גם אם את מאוד רוצה ומוכנה לשלם פרטי לגמרי. כיוון שזה רצון לא שפוי, אסור למנתח להסכים.
עלייך לדעת שניתוח לא מיועד להורדה במשקל מ-BMI30, ואינו פותר את הבעיה שאדם עם השמנה צריך כל החיים לשלוט בתזונתו ובפעילותו הגופנית, ובעיקר בחשיבה הבריאה שלו.

לגבי זה שעברת את כל סוגי הדיאטות - ברוב המקרים זו הסיבה להשמנה שלך... כי BMI30 הוא לא נמוך, ואינו סתם עודף משקל קל. זה השמנה משמעותית.
כלומר כדי לרזות בבריאות ולשמור על התוצאה, צריך לא לעבור את כל סוגי הדיאטות, אלא רק את הדיאטות שנכונות לחיים ולא מזיקות למטבוליזם באופן שגורמות לגוף שלך להשמין בקלות ולרזות בקושי (ונראה לי שזה מה שקורה לגוף שלך היום. גם לגוף שלי, ולכולנו כאן).
כך שההמלצה לאנשים שצריכים להתמודד עם BMI30, היא ללמוד היטב את אורח החיים המומלץ לחולי סכרת, ולאמץ אותו בחום - כהרגל חיים לכל החיים. דיאטה שפויה ומועילה, שאפשר לחיות איתה כל החיים. וכמובן לקבל כל עזרה נוספת שעוזרת להם לעשות שינוי פנימי שמאפשר את ההתמודדות הזו.
ומי שלא מסוגל (גם אם רק כרגע) - צריך ללמוד להבין ש-BMI30 זה לא השמנה מחרידה, זה נראה בסדר גמור ברוב המקרים, ובוודאי שזה בסדר גמור לבן אדם שלא מסוגל לשנות את ההרגלים הנחוצים כדי לרזות. ברור שברגע שהוא יוכל לעבור תהליך פנימי שיאפשר לו לעשות שינוי כזה, כדאי לו לעשות כל מאמץ כדי לרדת במשקל.

אם את צריכה ייעוץ בנוגע להרגלי אכילה לא נכונים או כיווני מחשבה לגבי עקב האכילס שלך בהתמודדות עם הבעיה - את מוזמנת להתקשר אלי ולהתייעץ בי, במה שאוכל לעזור (בד"כ ברמה של שיקוף של המציאות והנחייה לכיוון עבודה). הייעוץ בהתנדבות, כמובן. טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה עם שם ומס' טלפון.

andor22

New member
למי לפנות ?

למי אני אמורה לפנות להתייעצות אם אני מתאימה לניתוח לקופת החולית ?
ואיזה ניתוח עדיף , שמעתי שהשניים שמתאימים לי בערך זה או טבעת או שרוול.
תודה.

קוביd1

New member
תפני למזכירות במרפאה

מה עדיף לא אגיד לך ,בעצם אני לא יודע ,במידה ואת מתאימה מבחינת הBMI תקראי פה בפורום .תקראי בפורום של השכנים שלנו המשורוולים בתפוז
תקבעי תור לרופא שעושה את כל סוגי הניתוחים ותתיעצי ,מה שמתאים לך ולא מה שפופולרי ברגע מסויים ..
אבל כדי שלא תתני פול גז בניוטרל תבדקי מבחינת הBMI האם יאשרו לך
בהצלחה !!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
מבחינת המנתח אין בעיה עם הגיל

מבחינת הקופה יידרש אישור מיוחד, היות שמדובר מתחת לגיל 18.
על הפרוצדורה והקריטריונים להתאמה צריכים להסביר לך בקופת חולים, במשרד של הסניף שלך. אם הם לא יודעים, שישאלו במחוז.
כמו כן, המנתח יוכל לעזור לך בפרוצדורה מול הקופה, אם הוא מכיר את הקופה הזו ומה שהם דורשים.

הניתוח העדיף לך הוא זה שתחליטי שמתאים לך יותר. לשם כך צריך הרבה שיעורי בית - לקרוא המון על הטבעת ועל השרוול, ועל אורח החיים של המנותחים לאחר שני סוגי הניתוחים הללו. בישראל ממליצים על שרוול, בארה"ב ממליצים על טבעת. כלומר יש דעות וגישות רפואיות שונות במקצוע הרפואי הזה, וכדאי שאת תחליטי על בסיס הרבה ידע כתוצאה מהרבה קריאה והרבה שאלות.

בהצלחה, ומצפים פה לשאלות שלך.

אופירA

New member
מנהל
ממי הבנת שב-BMI נמוך המימון הוא על המטופל?

זה בכלל לא נכון.
ב-BMI נמוך מ-35 קופת החולים לא מאשרת ניתוח, משרד הבריאות לא מתיר למנתחים לנתח אנשים גם תמורת בצע כסף - כי זה לא תקין לעשות את זה.
הניתוח אינו שמחה גדולה, כפי שהוא אולי משתקף לנפש מיוסרת - ולא עושים אותו כדי להבריא מ-BMI32, לכן משרד הבריאות אוסר על המנתחים (וגם סגר את המרפאות הפירטיות שפעלו במזרח ירושלים - כך שמעתי).

למה צריך לצחוק על מי שבמצב כלכלי לא טוב? אין שום סיבה לצחוק.
אבל צריך להסביר לו שניתוח לא מבצעים עפ"י העלות, אלא עפ"י שיקולים של תועלת.
לא היית רוצה לשלם המון כסף, ואפילו מעט כסף, כדי לבצע חבלה בגופך שלא עוזרת לך לפתור את בעייתך, נכון?
אז הניתוח אינו קסם שמעלים משקל עודף. הוא כלי שנועד לעזור לאנשים לרדת מ-BMI40 למשהו נורמלי יותר. יש אנשים שמגיעים ל-BMI32, וחיים איתו טוב ובריא, כי הוא לא BMI מסוכן כל כך. מה שמסוכן זה BMI45, 50, והניתוח מיועד לעזור להם להיפטר ממנו.
הוא לא מיועד להיפטר מעודף של 20 ק"ג ב-BMI32. הוא לא הופך אנשים לדוגמניות.

יש לו פוטנציאל להגביר הפרעת אכילה ולהפוך אנשים לאנורקטיות, כי הפרעות אכילה לא חולפות מאליהן, והפרעות נפשיות לא מתרפאות סתם כך בעזרת איזה שינוי פיזיולוגי.
אז כמובן, אינני אומרת להמשיך לסבול ללא תכלית.
אבל כן לטפל בסבל עצמו ולא לטפח אשליה של טיפול לא מתאים שלא יביא מזור וכן יביא חבלה בקיבה.

לפיכך אין פה תשובה לבקשתך. אין שמות של רופאים, טלפונים ומרפאות שעוברים עבירה על כללי משרד הבריאות ועושים נזקים לבריאותו של אדם סובל...

את מוזמנת להתקשר ולשוחח על הקשיים שלך, וללמוד שהקשיים הללו אין להם פיתרון קסם, והדרך להתמודד איתם היא לרכוש סל כלים ענק, עם המון כלים וטכניקות, ולהתקדם לאט לאט בדרך לרפואה הכוללת האמיתית - הן לגוף והן לנפש, שהם יחידה אחת בלתי נפרדת.
אני מכירה את כל הבעיות מניסיון רב שנים ורב טיפולים.

לדוגמה - עלית 30 קילו תוך כמה חודשים, לאחר ירידה במשקל. גם אחרי ניתוח אפשר לעשות זאת בקלות. כך שאם זה קרה לך, צריך ללמוד למה זה קרה, כדי להבין איפה הבעיה, כדי לטפל בה נכון, ולא באמצעות ניתוח שלא פותר אותה. צריך ללמוד מה אפשר לעשות כדי לטפל בבעיה, ולהבין מה נכון ואמיתי ומה דמיוני ואשלייתי.
ללמוד טכניקות מכוונות לבעיה המסוימת, ולא סתם דמיונות זמניים של עזרה בדרך של ניתוח.

גם בנוגע לדיכאון - יש דרכים נכונות יותר לפתור אותו. הדרך הארוכה היא הדרך הקצרה. הדרך הקצרה היא הדרך הארוכה במקרה הטוב, והדרך לאבדון במקרה הרע.
כאשר כדורים לא עוזרים - העצה נגד דיכאון אינה הרזייה דרסטית או באופן של חבלה בגוף (בולמיה, אנורקסיה, ניתוח, כריתת מחצית הגוף כדי לרדת מחצית מהמשקל...), אלא שינוי תרופתי עקבי ועקשן ובחינה מתמדת של כל הכלים הטיפוליים שננקטו, כדי לראות כיווני טיפול נוספים שטרם נוסו.

טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי, עם טלפון.

למעלה