שאלות לפני ניתוח

היתם5

New member
קיצור קיבה בשיטת מעקפים

לפני כ חמש שנים עברתי ניתוח קיצור קיבה בשיטת טבעת וירדתי טוב במשקל אבל בסופו של דבר הטבעת צנחה ממקומה ועשתה לי דלקת מקומית בקיבה שהיה אי אפשר לתקן את הטבעת וגם אי אפשר לשים אחת במקומה אז הרופא החליט שיוצי אותה אבל אחרי שהוא הוצי אותה אני חזרתי להשמין היום אני שוקלת 75 קילו והגובה שלי הו 152 נשיתי כל מיני תוכניות הרזיה וזה לא עוזר בדיקות הדם שלי כולן תקינות היום אני החלטתי לעשות עוד פעם ניתוח קיצור קיבה אבל הפעם הזאת אני הולכת על מעקפים שאלתי הי האם אני יכולה לבצע ניתוח מעקפים לאחר שהיתה לי הטבעת ואם כן מה הם התנאים שאני צריכה לעמוד בהם כדי שיאשרו לי ניתוח מעקפים יש לציין שאני בקופת חולים כללית ואני לא רוצה לבצע אותה באופן פרטי שאלתי השניה אני מתכננת לכנס להריון ורוצה לדעת איך ניתוח זה משפיעע על ההריון אם אני נכנסתי להריון לאחר שעברתי את הניתוח יש לציין שאני עברתי את ניתוח קיצור קיבה בשיטת טבעת פעמיים ובשני הניתוחים ירדתי טוב במשקל והסתדרתי טוב אבל לאחר שלוש ארבע שנים אותה בעייה הטבעת צונחת ממקומה והרופא יאלץ להוצי אותה אני מקווה שתעזרו לי ותענו לי בהקדם האפשרי ותודה רבה לכם

lerka24

New member
חברים . אני צריכה תמיכה שלכם ...

שלום ,רב !
ב23.02 אני אמורה לעבור ניתוח שרוול . אבל יש בעיה אחת גדולה , והבעיה היא שאני מפחדת מהניתוח (מאוד , מאוד , מאוד ) במיוחד לאחר כל הכתבות שאנשים מתו לאחר ניתוח . אני יודעת שסיכון של מוות לאחר ניתוח לא גבוה , אבל בראש שלי שדווקא אני אפול באחוז הזה ... אני מאוד רוצה וצריכה לעשות את הניתוח אני בת 28 וBMI 41 , ומה יהיה אם לא אעשה את הניתוח..... בזמן קצר מאוד אני אגיע למידות עוד יותר גדולות . מהפחד שלי אני על סף לבטל את הניתוח ..... אני לא יודעת מה לעשות , אני פשוט מפחדת לא לתעורר אחרי ניתוח ולא לראות את בני יותר בן חצי שנה ......אני צריכה תמיכה חברים .... צריכה מילה טובה .....

shayvilk

New member
שכפול תיק רפואי כהכנה לניתוח

שלום חברים,

אני במהלכו של תהליך ההכנה לניתוח שרוול, עברתי כבר את כל הבדיקות והייתי אצך ד"ר ספוזניקוב בקפלן.
הכל סגור ומאושר פרט לעניין אחד קטן... זמן ההמתנה!
חצי שנה עד 8 חודשים לניתוח בקפלן, זה פשוט לא הגיוני.

למרות ההתמרמרות על מערכת הבריאות הסיבורית החלטתי ללכת לכיוון הרפואה הפרטית, קבעתי יעוץ במרפאה הפרטית של ד"ר ספוזניקוב רק שברוב טיפשותי לא עשיתי העתק של התיק הרפואי שלי.
עכשיו בכל פניה למרפאה חיצונית הדבר הראשון שרוצים זה את התיק הרפואי שלי ואין לי אותו :(

האם יש דרך לשכפל אותו מבית החולים?
אני שואל כאן כי המרפאה הבריאטרית עובדת רק יומיים בשבוע והפעם הבאה היא ביום רביעי...

המלצה על מנתח

אני לקראת סוף התהליך לפני ניתוח (המלצה של הרופאה זה שרוול) חסרה לי רק עוד בדיקה אחת לעשות
מנותחים שאני מכירה המליצו לי על ד"ר מינץ ,אבל התורים אליו ארוכים מאוד .
בבקשה תמליצו לי על מנתחים נוספים במרכז.
תודה.

קוביd1

New member
שלום לך

מצער לשמוע על החלקת הטבעת , אני מבין שהטבעת נמצאת אצלך וצריך להוציא אותה ולעשות מעקף קיבה ,
לא נראה לי שתהיה בעיה לעשות את הניתוח ,במימון קופת חולים ,
הכניסה להריון צריכה להיות אחרי תקופה של כמה חודשים אחרי הניתוח ,מעקפים לא משפיעים בכלל על ההריון ,אולי הירידה במשקל תשפיע לטובה על הכניסה להריון .

בהצלחה

קובי

קוביd1

New member
שיכפול

יש דרך לשכפל תיק רפואי בבית חולים עשיתי את זה לפני כמה שנים 5 שנים אחרי שהייתי מאושפז סיפור ארוך ,תחכה כמה ימים לא יקרה כלום .

קובי

אופירA

New member
מנהל
יש מלא טובים ומומלצים

מנתחי שרוול שהומלצו פה לאחרונה:

קידר ושות' בבילינסון
סובחי (איכילוב, אסותא)
ספיבק בתל השומר
המנתחים הערביים ברמב"ם חיפה: ד"ר עסליה, ד"ר מחג'נה
מטר בבני ציון
דוד חזן וגירון באסותא לב המפרץ
מינץ בבי"ח השרון
שוורץ במאיר
ספוז'ניק בקפלן
רזיאל וגוייטין (אסותא, מלב"י, פרטי)
קוריאנסקי, שמעונוב, פרופ' רובין (בתה"ש).
ספיבק (גם מנהל המרפאה להשמנת יתר בתל השומר).
רונית גרינבוים ונחום בגלייבטר בהדסה הר הצופים.

lerka24

New member
תודה אופירה , מילה אחת והרגשה כבר יותר טובה .

Mind Games

New member
הבעיה היא לא בניתוח עצמו אלא בכך שלאנשים בעלי

משקל גבוה יש בדרך כלל בעיות רפואיות נלוות כמו בעיות לב, לחץ דם ועוד. הסכנה הזו קיימת בכל ניתוח שבו יש הרדמה כללית. עם זאת, אל תשכחי שמתפרסמים רק המקרים שבהם יש בעיות רפואיות. לא מתפרסמים כל מאות המקרים של אנשים שמנותחים בשנה ועוברים את הניתוח בהצלחה.

רומי 912

New member
ובגלל המחלות הנלוות צריך לחשוב על קיצור קיבה כי המחלות הנילוות הן על פי רוב כתוצאה מהשמנת יתר, כך שלא לעשות את הניתוח הוא גם גורם מסכן חיים.
כמובן שבשיקול בחירת סוג הניתוח אפשר בהחלט לשקול את הכי פחות מסוכן, אם כי הוא גורם לירידה יותר איטית.
אני אישית בחרתי בטבעת, והיו גם היו בעיות בהתחלה כמו הקאות,
אבל למדתי לאכול נכון, ולא לסגור יותר מדי (כדי לזרז כביכול את ההורדה)
ומה הרווחתי? רוב המחלות הנילוות נעלמו ולמעשה נשאר רק יתר לחץ דם שמאוזן עם כדורים והוא קיים גם אצל רזים מטבעם.
לדעתי להסתבכויות יש מחלות רקע אחרות כמו קרישות או אי קרישות דם ועוד מיני מחלות שלא קשורות במחלות נילוות של השמנת יתר.
אני אומרת כל זאת מהכרתי האישית את הנושא.

קוביd1

New member
lerka24

זה שאת פוחדת מהניתוח דבר נורמלי והייתי מודאג באם זה לא היה כך.
ברור שבכל ניתוח יש סכנות ,מההרדמה ומהניתוח עצמו ,ניתוח זה לא חברת ביטוח .
אבל ועכשיו האבל הגדול....עודף המשקל שלך בגיל כזה צעיר ,הרבה יותר מסוכן ,ואני מבטיח לך שאם תמשיכי במשקל הזה בעוד כמה שנים תסבלי מסכרת מיתר לחץ דם ,משומנים בדם ,מבעיות במפרקים .
שימי על כף המאזנים את הסיכון בניתוח בצד אחד ואת המחלות השונות והמשונות שיהיו לך בעתיד .ותראי לא הכף נוטה .
את נמצאת בידיים טובות בניתוח .תשתדלי לא לחשוב על זה ,ובעזרת השם הכל יעבור בשלום ,ותיהי אמא רזה שתוכל לרדוף אחרי הבן שלה לשחק איתו ולהנות מאיכות חיים יותר גבוה ,והכי חשוב מבריאות טובה .

קובי

lerka24

New member
קובי .....

אתה צודק ..בקיצור החלטתי שאני הולכת על זה , אנסה קצת להרגע לפני ולא לחשוב על הדברים הרעים ....קובי תודה על תמיכה.

היתם5

New member
קיצור קיבה בשיטת מעקפים

קובי שלום תודה לך על תגובצך אני רוצה לומר לך שהטבעת קבר הוציאו אותה מחודש אוגסט

ligal mezger

New member
מומלץ לחכות שנה מהניתוח עד להריון

וזאת כדי לתת לגוף את מקסימום חלון ההזדמנויות לירידה מירבית במשקל.
זה כמובן גם תלוי במשקל היעד ובכמות הק"ג שיש להוריד.

למעלה