שאלות לפני ניתוח

טליוגם

New member
הריון במשקל עודף לא מחייב סכרת ורעלת לעניות דעתי הוא גם לא מספק אישור לביצוע ניתוח , הרבה יולדות עם משקל עודף בהריונות תקינים ולידות תקינות ב״ה! השאלה אם את סובלת מסכרת או עם סכרת גבולית באופן כללי ואז יש מצב שיאשרו לך.בהצלחה

קוביd1

New member
כניסה להריון שיש בעיית פוריות בגלל עודף משקל זה עוזר מאוד לקבלת אישור מהועדה אפילו שהBMI פחות מ40.
באם אין בעיה בכניסה להריון רק בעיה עם סכרת גבוה ,נראה לי שהועדה לא תאשר את הניתוח .
אבל כדאי לנסות ,מה יש לך להפסיד ,תביאי להם אישורים על הבעיות שהיו לך בשתי ההריונות הקודמים.

קובי

ליבי3617

New member
לא נותחתי אבל מכירה מכירה מנותחים שלו ומכירה אותו.
הוא רופא מיומן ואכפתי. יש לו מערך תמיכה ומאד אכפת לו שהמנותחים שלו ישמעו להוראות ויצליחו

נענע111

New member
שאלה

אני לקראת ניתוח שרוול. אני חושבת כבר הרבה זמן גם על ניתוח להגדלת חזה כי האמת שכמעט ואין לי. השאלה היא-
האם ניתן לשלב את 2 הניתוחים? ביחד? כלומר באותו זמן כדי לחסוך את כל הפחד מעוד ניתוח.. יש אופציה? אשמח לשמוע עם מישהי מכן עברה ניתוח כזה, משולב?

תודה

מירי176

New member
שאלה דחופה

שבוע הבא יש לי ועדה באסותא
רציתי לשאול: 1. הועדה היא כולם יחד או כמו תחנות שכל פעם נמצאים אצל מישהו אחר
2. מה הסדר של הועדה ? אם יש בכלל סדר?
3. מי שוקל? מי מודד היקפים? האם אני צריכה להוריד חולצה במדידת היקפים?. איזה היקפים מודדים?

אשמח להתייחסות מהירה תודה:))

MyLast Hope

New member
ד"ר סובחי VS ד"ר סקרן

הי,

בשעה טובה עברתי וועדה בשבוע שעבר באסותא.
(הדיאטנית אמרה לי שלא נראה לה שיאשרו לי, הרופא דווקא החליט דווקא לאשר :) )

יש לי תור להתיעצות אצל ד"ר סקרן ביום חמישי,
היום התקשרה המזכירה של ד"ר סובחי ואמרה לי שיש לי תור למחר (התקשרתי פעם לקבל מידע, אבל לא קבעתי תור)

האם כדאי ללכת לייעוץ אצל שניהם?
אשמח לשמוע המלצות על המנתחים האלו, כדי להקל על ההחלטה.

תודה

נסיה 5

New member
התלבטות

שלום לכם.
אני בת 30 סובלת מעודף משקל נכון להיום הגובה שלי 1.64 ומשקלי עומד על 105 קילו. אחרי לידה (ניתוח קיסרי חירום, נולד בשבוע 36)
כל חיי הייתי ילדה שמנה שאהבה לאכול וגם נבע מבעיות פסיכולוגיות (אני לקויית שמיעה והחברה הרגילה לא ידעה איך לקבל אותי אז החליטו לפגוע בי חברתית וככה הגעתי לאוכל, החבר הכי טוב והכי מנחם)
נולדתי לאמא שבאיבחון מאוחר מדי התגלה אצלה סוכרת סמויה ומאז היא התעוורה היא כבר לא רואה , עברה צינתור בלב, וסובלת מאי ספיקת כליות ומטופלת בדיאליזיה, החיים שלה קשים מנשוא בגלל הכאבים שהיא עוברת....
אחותי הבכורה נכנסה להריון ראשון והתגלה אצלה סוכרת הריון שיכולה לפתח לסוכרת רצינית אחותי עשתה דיאטה חזקה במהלך ההריון, הלכה המון ונעלם הסוכרת ומאז היא שומרת באדיקות קיצונית על התזונה ולא הכניסה לפיה שום סוכר בשום צורה ודרך....
ואילו אני זה סיפור אחר...
התגלה אצלי סוכרת אבל היא נעלמה וחזרה שנית בהריון הראשון שנעשה כעת.
התחלתי בטיפול של הזרקת אינסולין וחשבתי שזה יייעלם אך זה לא נעלם זה רק מחמיר.
היום אני מטופלת באינסולין ובמטפורמין
ויש לי תינוק ראשון מדהים ומקסים שכל יום ולילה אני יותר ויותר מאוהבת בו ומפחדת עלי...
אחותי ואמי מפצירות בי לעשות ניתוח אך אני ובעלי מתנגדים לזה
מכיוון שאנחנו מפחדים שאני אמות בשולחן הניתוחים ושעלול להיגרם לי נזקים יותר מסוכנים...
וגם שלא אוכל לאכול ביחד עם בעלי ועם הבן שלי וגם שלא אוכל להביא יותר ילד נוסף למשפחה בגלל הניתוח.

וכעת אני באה לשאול מה היתרונות ומה החסרונות בזה.
המון תודה.

שלום לכולם

יש לי שאלה
אני צריכה לעבור ניתוח להוצאת כיס מרה ,
כל חיי אני נלחמת במשקל ופשוט נמאס לי...
(היום הbmi שלי נושק ל40)רציתי לדעת אם ניתן לשלב בין שני הניתוחים
שרוול והוצאת כיס מרה?
ואם כן האם זה ממומן על חשבון הקופה?
אם לא כמה עולה כזה ניתוח ?

קוביd1

New member
ממש לא

אי אפשר לשלב שרוול והגדלת חזה ,כל ניתוח גדול בפני עצמו.

קובי

רוייקו

New member
דר סובחי אחד הותיקים והבולטים בתחום

והוא אחד הבחירות הראשונות. הבעיה היא הכיסוי והתורים

אופירA

New member
מנהל
יש סיכון מוות בכל ניתוח.

בניתוח טבעת הסיכון הוא אפסי, כמעט שאין סיכון כלל - הן למוות והן לסיבוכים בניתוח (כשמדובר במנתח מיומן ומנוסה, שהיום יש אחד שמומלץ על ידי).
בניתוח שרוול ומעקף קיבה הסיכון הוא כחצי אחוז עד אחוז - תלוי לפי איזו סטטיסטיקה הולכים.
הסיכון הוא בעיקר בגלל אורך ההרדמה המלאה.
עלולים להיגרם נזקים בניתוחים עצמם, שעלולים להביא לחודשים של אשפוז ואפילו נזקים קשים יותר. שמענו עליהם פה מאנשים.
עם זאת צריך להביא בחשבון שהם נדירים מאוד. ונדירים עוד יותר אצל מנתחים מנוסים ומיומנים.

לגבי אכילה ליד שולחן עם הבן ואביו - בחודשים הראשונים אחרי מעקף ושרוול יש אכילה שונה מאוד, ומועטה מאוד, כשתקופה מסוימת היא רק נוזלית או רכה. אך גם היא יכולה להתבצע ליד השולחן בחברת אנשים. לאחר התקופה הראשונה שצריכים להיות מוכנים ומודעים לה, האכילה הופכת להיות רגילה לחלוטין, רק בכמויות קטנות. אין שום מניעה לאכול עם המשפחה.

בניתוח טבעת הסיפור יכול להיות שונה לגמרי, וכאן הוא תלוי בהתנהגות ובהבנה של המנותח את תהליך האכילה עם טבעת.
אם אין מוכנות לכך, אכילה עם טבעת יכולה להיות סיפור מאוד לא נוח, עם הקאות והיתקעות אוכל, וקשיים לאכול מאכלים מסוימים, שאין לצפות מראש מה הם יהיו.
עלולות להיות שעות שבהן קשה יותר לאכול, ולכן לפעמים האוכל של מנותח הטבעת אינדיבידואלי ויכול להיות שונה משל שאר האנשים.
בדיוק כמו שחולה סכרת ממושמע אוכל לפי תפריט ושעות, ומתנזר ממאכלים מסוימים שאוכלים יתר המסובים לשולחן. אך הוא אינו נעדר מסעודות משפחתיות ויכול לשבת עם כולם כתמיד. לאכול את האוכל שלו או את הכמויות שלו.
בעיה נוספת עם טבעת היא שכאשר אין מחויבים מלפני הניתוח לאכול לפי הכללים וההסברים, ומתרגלים להקאות, עלולים להיות הרבה מאוד סיבוכים במשך החיים עם הטבעת, עד שיגרמו להוצאתה תוך כמה שנים ולהשמנה חוזרת. נעילת טבעת שמחייבת פתיחתה, דלקות וושט, תזוזת טבעת, התנקבות טבעת, חדירה של הטבעת לקיבה וכד'.

כך שהשורה התחתונה - סיכוני ניתוח טבעת קטנים מאוד, אך איכות החיים איתה תלויה בהבנת ההתנהגות הנכונה שהיא "מחנכת" אליה, ושיתוף פעולה מודרך על ידינו בפורום.
ואילו בניתוחי מעקף ושרוול, למעט החודשים הראשונים אחרי הניתוח - איכות האכילה והחיים טובה (בתנאי שמקפידים לקחת ויטמינים כנדרש לאחר ניתוח מעקף קיבה), אך סיכוני הניתוח גבוהים בהרבה משל הטבעת, אם כי אינם גבוהים כשלעצמם.

מנגד באים הסיכונים של סכרת בלתי מאוזנת ע"י טיפול תרופתי. כדי לאמוד אותם את צריכה להתייעץ עם רופא שמכיר אותך ומכיר את הבעיה הסכרתית שלך, מה הסיבה שהסכרת לא מתאזנת.

כיוון שאצלך נכנס המימד האישיותי והרגשי, שגם בא לידי ביטוי בסיפור המשפחתי שהבאת - את צריכה לקחת אחריות על התובנות שלך ועל המסוגלות שלך להתמודד עם ניתוח, ולכן ללמוד ולדעת היטב על הניתוח שאת מעוניינת לעבור, כדי שלא יהיו לך שום הפתעות וכדי שתדעי להפעיל את הניתוח נכון ולהצליח.
רוב חוסר ההצלחות בניתוחים בריאטריים (השמנה מחדש לאורך זמן בכל הניתוחים, או סיבוכים במקרה של הטבעת) נובעים מחוסר הבנה של המנותח את הניתוח וחוסר שיתוף פעולה מושכל עם הנתונים החדשים שלו לאחר הניתוח.

והכי חשוב - ניתוחים מקלקלים את הקיבה במידה מסוימת, אך חיוניים למי שלא מצליח לרדת במשקל עם שמירת תזונה נכונה והתנהגות נכונה. עם זאת, הם לא תחליף להתנהגות נכונה ותזונה נכונה. מנותח צריך לשמור על כללי התזונה הנכונה, לוותר על שומנים לא בריאים בכמות לא בריאה ועל סוכרים ברמה גבוהה ועל כל מה שגורם להשמנה גם לאחר הניתוח. הניתוח מיועד לכך שזה יהיה לו יותר אפשרי ונסבל.
כך שאם היום אין לך שום חשבון באוכל ואינך שומרת כמיטב יכולתך על תזונה נכונה, ואין לך בכלל ידע בקלוריות ובכללי אכילה נכונים לצורך הרזיה - הניתוח לא מיועד לך.
עלייך לפנות לקבוצות דיאטה ולעבוד עם הנחייה ותמיכה, ולרזות בצורה שמרנית.
הניתוח הוא בתוספת לעבודה השמרנית של שמירה על המשקל, וממילא מי שנוטה להשמנה וסכרת צריך לחיות כל החיים בשמירה והקפדה, כמיטב יכולתו, ואין דרך אחרת.

קוביd1

New member
שמנמונת החמודה

במידה ויש לך BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות אין שום מניעה שהועדה לא תאשר לך את הניתוח ,שאלה מה זה נושק ל40.
אני יודע שיש רופאים שמשלבים הוצאת כיס המרה ביחד עם הניתוח שרוול ,אני מבין שהוצאת כיס המרה בגלל אבנים בכיס ,ועדיף לעשות את זה כי במקרה של התקפת כיס מרה הכאבים בלתי ניסבלים .
שאת הולכת ליעוץ אצל אחד המנתחים תבררי את הנושא.
הרבה בריאות ושבוע טוב.

קובי

היי קובי, תודה על התשובה המהירה

נושק ל40 זה38 +
את הוצאת כיס המרה אני הולכת לעשות, (אין עדיין תאריך)בגלל זה שאלתי על השרוול
ילדתי לפני חצי שנה ומתכננת הריונות בעתיד ולא יכולה לחשוב על האופציה להכנס להריון במשקל הנוכחי.
ירדתי בעבר המון במשקל והכל לצערי חזר ופשוט לא טוב לי יותר עם עצמי ורוצה להיות רזה לתמיד!
יודעת ששרוול זה לא פתרון קסם וכל דבר דורש עבודה ושמירה בסופו של עניין , אבל זה ממש נראה לי יכול לעזור לי ..
מאיפה מתחילים את עניין הבירורים? רופא משפחה?
כל ניתוח מחייב פגישה עם פסיכיאטר ?וועדה?

קוביd1

New member
שמנמודונת

38 פלוס זה בסדר אפשר לעגל פינות
ברור שכל ניתוח משמש ככלי עזר לירידה במשקל. מה שאני מציע ללכת לאחד המנתחים שעושים את כל סוגי הניתוחים ולהתייעץ איתו גם לגבי סוג הניתוח \שתקבלי את כל הנתונים ,כמובן ההחלטה לגבי סוג הניתוח אך ורק שלך. האם יש לך ביטוח מושלם או ביטוח בחברת ביטוח פרטית יכולים לקצר את זמן המתנה. מגיע לך מקופת החולים החזר משתי יעוצים עם רופא מומחה ,תנצלי את זה.
כל האישורים לניתוחים הבריאטרים דורשים אישור ועדה ,אישור מפסכיאטר דורשים רוב המנתחים

שבוע טוב.

קובי

גברת ע

New member
היי, שבוע טוב.

כשאני עשיתי את הבדיקות לקראת הניתוח של השרוול גילו שיש לי דלקת בכיס המרה ואבנים והמנתח שילב בין שני הניתוחים.
בהצלחה

למעלה