שאלות לפני ניתוח

קוביd1

New member
קולונסקופיה בטח קיבלתה דף הסבר לקראת הבדיקה ,מה מותר לאכול ,וההכנות שצריכות להיעשות .לפי מה שידוע לי מחבר שעשה את הבדיקה לפני 3 ימים שאסור לשתות קפה שחור ,אבל אני לא זוכר כמה ימים לפני .
עדיף לשמור על מה שכתוב שלא יהיה מצב שכל המערכת של המעי הגס לא תיהיה נקייה מספיק ותצטרך שוב לעשות את הבדיקה ,שההכנות שלה לא נעימות בלשון המעטה.

בהצלחה הרבה בריאות
שבת שלום.

קובי

איזה ניתוח? האם אמורה להיות אינטובציה? מניסיון שלי עם הרדמות קצרות, אין בעיה עם גרון כואב, אך צריך להודיע למרדים כמובן לפני.
הכי טוב להתייעץ עם המזכירה של המנתח.

קוביd1

New member
שפעת וכאבי גרון חייבים להודיע למרדים, מקווה שהכל יסתדר בימים הקרובים ,ותעברי את הניתוח.

קובי

כאבי גרון לפני ניתוח מנסיון , ממני ביקשו לדחות את הניתוח בשבועיים לאחר ההחלמה מדלקת גרון. חובה עליך לשאול את המרדים.

ורד2111

New member
לפני ניתוח

שלום לכולם,
אני קוראת די בעיון את התגובות של כולם שמאוד סייעו לי להגיע להחלטות לגבי סוג הניתוח שאעשה.
מהרגע שקיבלתי את ההחלטה לעשות את הניתוח התחילה הדילמה שרובכם מכירים, טבעת או שרוול. לאחר קריאה של עצות והמלצות החלטתי ללכת על ניתוח שרוול.
ביום רביעי הקרוב יש לי פגישת ייעוץ לפני ניתוח עם דר' סובחי לגבי ניתוח שרוול, ורציתי לדעת מה קורה בדיוק בבדיקה, האם רק מדברים?
כשהתקשרתי לדר' אבינוח הפקידה שלו מסרה שהבדיקה אורכת בין שעתיים לשלוש.. האם זה תמיד כך? מה בדיוק בודקים במשך 3 שעות?
אני נלחצת כשאני לא יודעת לקראת מה אני הולכת ואעריך מאוד את עזרתכם בהפגת הלחץ...

תודה :)
7864

שאלה למבוטחי מאוחדת

אני תכף מסיימת את הבדיקות של הקופה ומגישה את הטפסים לוועדה.אני מאמינה שיאשרו לי בגלל הBMI שלי

השאלות הם:

1. קודם צריך לעבור את הוועדה של מאוחדת ואז לחפש מנתח/ בית חולים?

2. האם זה נכון שלעבור ניתוח באסותא עולה בסביבות 7000 ש"ח אחרי כל ההנחות של ביטוח שיא+ עדיף?

3.כמה זמן עבר עד שקיבלתם תשובה מהוועדה של מאוחדת?

4. המלצות לרופאים בבית חולים ציבורי יתקבלו בשמחה.

*** אני מעוניינת בניתוח שרוול-שלחתי גם שאלה בפורום משורוולים .

תודה -אשמח לתשובות במהרה כי אני מבולבלת מכל המידע שאני מקבלת

zivziv76

New member
ניתוח שרוול

שלום רב

החלטתי לעשות ניתוח שרוול אני מעונינת לעשות אותו באסותא חיפה
רציתי לשאול אם למישהו כאן יש המלצה על רופא באסותא

אשמח לתגובה

אופירה שלום....שאלות....

שלום אופירה וחברים יקרים,

אני מהמתלבטות....קראתי באתר שכן של ד"ר שי חומר לא מעט, באתרים למינהם של ד"ר אבינוח ואחרים,
וכעת , גיליתי את הפורום הנוכחי וגם פה קראתי על הניתוחים, הסיבוכים ואורח החיים המאתגר והמבטיח...
אופירה , את נשמעת מאד החלטית לגבי ה"טבעת"....האם את מרוצה בסה"כ ? האם זה לא מתיש להיות כל הזמן "לקוח"
קבוע / פציינט קבוע וב"זוגיות" עם הרופאים? האם מקרי ה"נפילה" / ארוזיה , דימומים וסיבוכים הזויים שכיחים רק בקרב
המתנהגים לא נכון? מה קורה לאחר 7 או 10 שנים? קראתי באתר מסויים שלא מנתחים שרוול אחרי טבעת ואני מוצאת
שזה מתרחש..... האם זה עובד? את מוצאת שעדיפה הטבעת על פני השרוול ? (אגב, ד"ר שי, בלי ששאלתי, מעדיף שרוול... ואני מאדדד
חוששת ממצב בלתי הפיך זה של הסרת חלק נכבד מקיבתי לפח האשפה......על ]ניו, מעדיפב טבעת רק שכל התזוזות והחדירות של הטבעת מציקות במחשבה..)

אופירA

New member
מנהל
לא בודקים כלום בפגישת הייעוץ

מקבלים ייעוץ.
יש מנתחים שדורשים שתשמעי הרצאה שניתנת לכמה מנותחים ביחד.
פשוט תשאלי את הפקידה של כל מנתח מה זו פגישת הייעוץ ומה עושים בה. ומה לוקח 3 שעות.

קוביd1

New member
לנגה השואלת

אומנם אני לא אופירה ,אשמח לייעץ מניסיוני הדל של מעל 13 שנה ,אני לא אגיד לך לעשות טבעת או שרוול ,זאת ההחלטה שלך כי ההחלטה או הכישלון חס וחלילה יהיו שלך ,
אענה לך על כמה שאלות אני לא לקוח קבוע של הרופא לא צריך כל הזמן לסגור ולפתוח ,אני כבר לא נוגע בטבעת מעל 10 שנים ,עכשיו יש בעיות יש תקלות ,יש נפילה של הטבעת יש מקרים של אירוזיה ,את קוראת את זה בפורום וברור שאת זה יכתבו ,שאין בעיה אף אחד לא יכתוב ,המקרים האלה מהווים אחוז קטן ,
שרוול הוא ניתוח של כמה שנים יש המון המון הצלחות ,ויש גם כישלונות ,אפשר לרמות כל ניתוח באכילת מאכלים עתירי קלוריות, או בנישנושים
יש רופאים שמאמינים רק בטבעת כמו ד"ר אבינוח ,יש רופאים שמאמינים רק בשרוול ,לפעמים מטעמים רפואיים גרידא ,לפעמים מטעמי נוחות של לנתח ולא להתעסק אחרי זה בסגירות ופתיחות ,ושאר בלבולי המוח.
ההחלטה קשה תקרי פה תשאלי גם בפורום של המשורוולים השכנים שלנו בפורום ומאחל לך בהצלחה בבחירה ,והצלחה בניתוח ,ובפרוייקט של הירידה במשקל .

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
לגבי הטבעת שבבטני אני מאוד החלטית

אבל אף אחד לא יכול לדעת מראש אם תהיי מרוצה מהטבעת שלך, ומה תהיה האינטרקציה בינה לבין מבנה הקיבה שלך.
אבל בגדול - ובלי שאוכל להביא לך הוכחות סטטיסטיות מדעיות - ב-7 שנים שאני קוראת מתעניינת ומדריכה אנשים בנוגע לניתוח הטבעת - בפירוש המקרים של הסיבוכים שכיחים רק בקרב המתנהגים לא נכון. אצל מי שלא סוגר טבעת על הקצה הסיבוכים והבעיות הרבה פחות שכיחים, ובוודאי שאם הוא מתנהג נכון גם בתגובה לבעיות (להתייעץ מיידית ולא לסחוב, ובכלל להיות מעודכן במידע רלוונטי), הוא מונע בפירוש את הסתבכותן. כך שגם אם יש אצלו פה ושם סיבוכים, הם לא מגיעים למצבים הקשים.

למשל, דלקות בוושט יעבור כל אחד מתי שהוא. מי שיש לו ידע ומודעות ומתנהג נכון (לא סוגר על הקצה), יידע לעצור אותן מהר ולא יחווה אותן לעיתים קרובות כלל וכלל.

התלות בטיפול המשך והצורך במנתח - זה בהחלט אחד המאפיינים של ניתוח הטבעת. בשנה הראשונה צריכים להיות לקוח לעיתים קרובות יותר. בשנים הבאות פחות. אבל כן צריכים להיות ערניים, ולפתוח מיידית במקרי הצורך. אלא שאם מתנהגים נכון (לא סוגרים על הקצה) מגיעים למקרי הצורך לעיתים מאוד רחוקות. וגם אז יש טווח תמרון ולא מגיעים למצב שחייבים היום לפתוח.

רק מה - צריך לזכור שבטבעת מורידים יותר לאט במשקל, פחות יחסית לשרוול (שבו יורדים מהר והרבה בשנה הראשונה, בדרך כלל - גם כאן יש יוצאים מן הכלל).
במשך השנים, לא רק בשרוול משמינים, אלא גם מי שלא סוגר טבעת על הקצה עלול לסבול מהשמנה ברמה מסוימת וברור שהוא יצטרך כל הזמן להיות במשמעת שמירה והתנהגות, ולהיעזר בכל מיני אמצעים בשביל לא להשמין יותר.
כך שאין מצב להישען לאורך שנים לא על הטבעת ולא על השרוול.

יש היום ניתוחי שרוול אחרי טבעת. סביר שהכתבות שקראת הן מלפני 3-4 שנים.
יש הרבה אנשים שיש להם טבעת שנים רבות. גם עשרות שנים - אם מביאים בחשבון את מנותחי הטבעת הקבועה. כך שזו בהחלט מציאות אפשרית. הטבעת לא צריכה להתבלות, ואין לה גיל מכסימלי. אבל מי שעושה טבעת צריך להביא בחשבון אפשרות של בלאי וצורך בניתוח החלפת הטבעת במשך השנים. זה ניתוח כמו ניתוח טבעת בדיוק.

אם את רוצה טבעת, תלמדי טוב טוב מהי ההתנהגות הנכונה לפני שתחליטי. פה בפורום (בתשובות שלי), באתר טבעת בחתימה שלי. ותשאלי הרבה הרבה שאלות לגבי ההתנהגות הנכונה, עד שתהיי בטוחה שאת יכולה לסמוך על עצמך בנוגע אליה.
גם אחרי הטבעת, תתייעצי איתנו כל הזמן. זה מאוד חיוני להצלחה בניתוח טבעת.

להגיד טבעת עדיפה על שרוול או שרוול עדיף על טבעת זה כמו להגיד עדיף צבע ירוק על צבע לבן... מה, מי, למי, באיזה הקשר. אי אפשר לומר מה עדיף.
בכל אופן, לרוב המנתחים בהחלט עדיף השרוול... ולד"ר אבינוח מאוד עדיפה הטבעת... זה כמובן לא נותן לנו כלום בנוגע להחלטה לגבי עצמנו.

קובי ואופירה יקרים, תודות !!

שבוע טוב,

קראתי את אשר כתבתם וכמובן "חרשתי" בקריאה לאחור של שאלות ותגובות שבהחלט החזרה עליהן הפנימה אצלי מספר עקרונות
שבסיבתם אני מרגישה מאד נחושה לבצע ולהצליח...
קראתי רבות את המושג "הגבלה איכותית" והבנתי שזה משהו אינדיבידואלי....האם הגדרה זו מדברת על המצב האידיאלי של הטבעת?
קרי, מצב הגבלת המזון בסגירה קונקרטית שבה גם יורדים אבל גם מרגישים טוב?

אגב, מה קורה בתקופה של מחלות שהגוף מעורר הקאה טבעית מהקיבה עצמה? שיעול מתמשך...האם יש קושי?
מה עם תרופות (גלולות חריגות בגודלן) לאחרונה לקחתי אוגמנטין 875 וזה כדור טיל ממש !! מה קורה בבליעת שכאלה?

האם יש טבעות שונות ? (ראיתי את המושג "אמריקאית" ו"שבדית") האם הן זהות או שונות? יש עדיפות למשהו?
בעוד שבוע בערך יש לי פגישת יעוץ ראשונה...מאז התנעת התהליך כמה זמן בערך לוקח עד הניתוח עצמו? (דרך הקופה ולא פרטי).

מלאכתכם ממש מבורכת וניכר כי באה מאכפתיות מדהימה !!

תבורכו !! שבוע טוב ובריא
, נגה.

אופירA

New member
מנהל
ההגבלה היא מאוד אינדיבידואלית

אין מצב אידיאלי. יש אנשים שאוכלים טוב, הטבעת לא סגורה חזק, ויורדים טוב ומרגישים טוב. אבל יש אנשים שצריכים לסגור יותר.
יש מצבים שאוכל עובר אבל שתייה לא עוברת טוב. אי אפשר כמובן לסגור יותר כדי שפחות אוכל יעבור. צריך לקבל עצה בנוגע לשתייה וצריך להיעזר בכלי התנהגות כדי שהאכילה תהיה דלת קלוריות ומפוזרת על פני היום, כדי לעזור למצב השובע.
ברוב המקרים ממתקים/חטיפים עתירי קלוריות יעברו במעבר צר מאוד, אבל ירקות ואוכל בריא - לא. כמובן שצריך להתייעץ, כי בהתאם לשאר הנתונים (ירידה, איכות התזונה חוץ מהממתקים), תהיה הנחיה איך להתנהג - לפתוח ולאכול ירקות או פשוט להוציא אויבים מהבית ולדאוג שיהיה תמיד אוכל מבושל זמין. הכל תלוי בהרבה נתונים.
יש מצבים שבסגירה מסוימת אי אפשר לחיות, יש דלקות ורפלוקס, ובסגירה יותר רחבה במעט האוכל עובר בקלות. צריך לדעת להשתמש במכסימום עזרה של השיטות השמרניות לירידה במשקל, ואין לסגור את הטבעת באופן שמחבל קשות במערכת העיכול.

מצבים הורמונליים, מצבי לחץ נפשי, מצבי רוח, מקומות ואווירה שונים - יכולים להשפיע מאוד על יכולת האכילה. לפיכך צריך כל אדם ללמוד היטב עם הזמן את טבע גופו, עפ"י הניסיון (והרבה התייעצות איתנו).

בקיצור, בדרך כלל אין מצב אידיאלי בו הטבעת עושה את כל העבודה, והבן אדם יכול לנוח על זרי הדפנה. הטבעת עוזרת, וצריך גם לעזור לה לעזור.

אין בעיה להקיא אם יש קלקול קיבה או בחילה. הטבעת לא מפריעה לקיבה להקיא.
יכולים להיות מצבים ששיעול ודלקת גרון או דרכי הנשימה יגרמו להקטנת יכולת האכילה. לכן צריך להיות מוכן לכך, להתייעץ ולשמוע מה כדאי לעשות (יש מצבים שונים, לא תמיד צריך לפתוח טבעת, ואם צריך, בוודאי שלא צריך לפתוח הרבה).

הטבעת הטובה ביותר היא היחידה בשוק היום, אצל ד"ר אבינוח (ואצל רופא אחר אני בפירוש לא ממליצה להתנתח היום בטבעת!). זו הטבעת השבדית החדשה (עם הפורט השטוח). זו העדיפות היחידה.

כדאי מאוד לפני פגישת הייעוץ כבר לגשת לקופה, ולשאול לגבי ההליך שהם דורשים בנוגע לניתוח, ולקבל רשימת בדיקות שאפשר כבר להתחיל לקבוע תורים למכונים שעושים אותן.
המנתח גם ייתן רשימת בדיקות חופפת, אבל חשוב להקפיד על כל הבדיקות של הקופה, כי זה התנאי לאישור ולמימון הניתוח.
בקופה ואצל המנתח צריך לברר גם איזו וועדה צריך לעשות, ולקבוע אליה תור.
אם יש ביטוח משלים בקופה, כדאי מאוד לעשות את הניתוח בבי"ח פרטי עם השתתפות עצמית של עד 2000 ש"ח, תלוי בקופה ובביטוח המשלים.

ורד2111

New member
לפני ניתוח עבור מבוטחי מאוחדת

גם אני לפני ניתוח ומבוטחת במאוחדת. אני הופניתי על ידי רופאת המשפחה לרופא כירורג , שאישר שאני מתאימה לניתוח ושלח אותי אל המזכירות. במזכירות נתנו לי רשימה של רופאים פרטיים שעובדים עם קופת החולים.
וטופס של בקשה לניתוח הכולל רשימה של בדיקות ואישורי רופאים שצריך להגיש.
הביטוח שלי (שיא) מאפשר 3 פגישות ייעוץ בשנה עם רופאים פרטיים. לאחר בירור והמלצות בחרתי בדר' סובחי. (שילמתי 900 ש"ח לפגישת ייעוץ ואני אמורה לקבל כ-85% בחזרה מקופת החולים.)
בפגישה איתו הוא נתן לי רשימה של בדיקות שיש לעשות לפני וועדה, והפקידה שלו גם שלחה לי טפסים ממדיקל סנטר בהרצליה, שם הוא מנתח, ושם תהיה הוועדה.
מסתבר שהבדיקות והאישורים שהקופה מבקשת, הן כמעט חופפות לבדיקות שצריך כדי לקבוע תור לוועדה, ואני עכשיו עומדת לסיים את כולן. בשאיפה בשבוע הבא אגיש אותן ואקבע תור לוועדה.
נמסר לי שלוקח 4-5 ימים לקבוע תור לועדה במדיקל סנטר ושהתשובה היא די מיידית.
אני חייבת לציין, שזה היה מרוץ די מתיש בין רופאים למעבדות, למכונים ולתזונאית.

ההמלצה שלי לבקש מייד תור לתזונאית שיכולה לאשר ניתוח כזה, כי מסתבר שלא כל התזונאים במאוחדת מוסמכים לעשות זאת. במוקדים יש רשימה של התזונאים המורשים.
דרך אגב במידה ותחליטי לעשות את הניתוח דרך רופא פרטי, יש השתתפות (תלוי בביטוח) של כ-1000 ש"ח.
זה כמובן נתון לשיקולך.
במזכירות קופת החולים אמרו לי בנוסף שאם אבחר ללכת לבי"ח ציבורי, יש רשימת המתנה של לפחות 8 חודשים. אצל דר' סובחי הגדילו ראש וקבעו לי את הניתוח לעוד חודש וחצי.
אשמח לענות לשאלות נוספות .. :)
בהצלחה!

כבר סיימתי את הבדיקות שהקופה דרשה ואז...

שהגעתי למזכירות הרפואית אמרו שאני קודם צריכה אישור של הרופא מנתח כדי שבכלל יוכלו לשלוח את הטפסים לוועדה של הקופה

אז יש לי מחר תור לד"ר סאקרן באסותא.קבעו לי מהיום למחר זו רק פגישת ייעוץ שתעלה לי 1000 ש"ח ואני זכאית להחזר אבל זה מרגיז שכשבאתי לקחת את הרשימה לפני הוועדה הפקידה לא אמרה שאני צריכה אישור רופא.סתם בזבזתי זמן יקר ,גם ככה כל הבדיקות לוקחות זמן.

כבר הייתי אצל דיאטנית בריאטרית ופסיכיאטר וכל הבדיקות הנדרשות

בהצלחה

קוביd1

New member
לפני ניתוח

ביעוץ רק מדברים תקבלי הסבר לקראת מה את הולכת ,ומה משמעות הניתוח ,ואיזה בדיקות המנתח דורש
היעוץ מהיר ולא לוקח כמה שעות \נראה לי 1/2 שעה גג.
מה שאני מציע לך שתכיני בכתב את כל השאלות ,שלא יהיה מצב שתשכחי משהו .
בהצלחה!!!

קובי

יודעת לענות רק לגבי אבינוח

אם זה עוזר במשהו.....
הייעוץ עצמו לא באמת כל כך ארוך. בהתחלה נפגישים בקבוצה עם אחות חדר ניתוח שמסבירה את הניתוח עצמו, לאחר מכן נכנסים לפגישה אישית עם אבינוח להסבר על התהליך, בדיקות שצריך לעשות וכל הפרוצדורות עבור הניתוח.
בפועל זה שלוש שעות כי מחכים בתור, אבינוח מקבל מטופלים בין לבין, וגם מקרים דחופים. אומרים לך שלוש שעות כדי שלא תשאלי אותן עוד כמה זמן יש לחכות....

ורד2111

New member
תודה רבה לכל המגיבים

סייעתם לי מאוד והרגעתם את החששות מהבלתי צפוי.

למעלה