לפני ניתוח

קוביd1

New member
יעוץ לפני ניתוח לפני שאת חושבת על ניתוח להגבלת /קיצור קיבה .תראי בכלל האם את מתאימה מבחינת הBMI שצריך להיות 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות להשמנת היתר ,אחרת את נותנת פול גז בניוטרל.
מי שמחליט על ניתוח זאת את בלבד ,גם לגבי סוג הניתוח ,אני לא מבין אותך את חושבת על "ארנק מהלך" את לא חושבת על זה שאת צריכה לרדת במשקל
מבחינה בריאותית , יש מספיק אנשים שרוצים לעשות ניתוח ,ואם את לא מאמינה בניתוח רק חושבת על ההוצאות שלך עדיף שתרדי מזה .הניתוח מהווה כלי עזר לירידה במשקל ואם את לא שלמה בכל הלב לגבי ניתוח עדיף שתרדי מזה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
ייעוץ לפני ניתוח קודם כל כדאי להבין מדוע החשיבה המרירה, שרואה במייעצים לנתח "נשמות טובות", וברופא כמי שרואה אותך כארנק מהלך.
בשביל ניתוח צריך מידע רפואי מהרופא, יחד עם ההיכרות שלך עם מכלול הנתונים שלך, שהוא רחב הרבה יותר ממה שרופא זה או אחר יכולים לראות. וכיוון שאת צריכה לקבל החלטה על הניתוח, את צריכה לפנות את כל האנרגיות החשיבתיות כדי לקבל את העזרה ביעילות, ולא להעסיק את האנרגיות בחשדות ובכעסים.

אין רופא אובייקטיבי. לכל רופא יש דעות אישיות, והוא לא יכול לדעת מה נחוץ לגוף שלך ומה עובר על הנשמה שלך.
רופא שהתמקצע בתחום של ניתוחים מאמין שזה מה שצריך לעשות, ולא ייעץ לך על אלטרנטיבות אחרות או נוספות (למרות שהן נחוצות לך בנוסף או במקום ניתוח).
כמו כן, רופא שאין לו סבלנות לטבעת או שאינו יודע איך למנוע את הסיבוכים הנפוצים כל כך בטבעת - חושב שניתוח שרוול הוא הניתוח הטוב ביותר. זו דעתו, זה הידע שלו, אי אפשר להאשים אותו באינטרסים זרים. אפשר רק להביא בחשבון את האינטרסים שלך ולשקול בהתאם את דעתו של הרופא.
אם הוא טועה לגבייך, זה בגלל שהוא לא מכיר אותך, ולא בהכרח בגלל שהוא לא מקצועי או נגוע באינטרסים זרים.

גם את או אני לא יכולות לדעת מה עובר לרופא בראש, ומה הוא רואה. אז אין טעם לחשוב על מה הוא רואה ומה הוא חושב. יש עניין לשמוע את דעתו, לכבד אותה אבל ללכת לשמוע עוד דעות של עוד רופאים, ואז לקחת את כל הדעות, ולחשוב עליהן עם החשיבה שלך, עם הנתונים שלך, ובלי שום התייחסות להתנהגות של הרופא ולצבע העיניים שלו ולדעות שלו ולאינטרסים שלו ולמצב הרוח שהיה לו בבוקר של אותו היום.

תקראי על 3 סוגי הניתוחים השונים, תחשבי איזה ניתוח מדבר אלייך, תקבעי במקביל תורים ל-3 רופאים לייעוץ ותשמעי את דעותיהם.
את גם יכולה לשמוע את דעתנו בנוגע לניתוח בשבילך, אם תתני לנו את הסיבות שבגללם אנשים יעצו לך לעשות ניתוח, וגם תספרי מי האנשים האלו, ונוכל לייעץ לך למי להתייחס ברצינות ולמי לא להתייחס בכלל. הרי לא כל מה שכל נהג אוטובוס עצבני אומר לנו בבוקר ניקח ללב ונפעל על פי דבריו.

קוביd1

New member
יעוץ לפני ניתוח יש ועדה שמאשרת את הניתוחים הועדה גם דורשת אישור פסיכיאטרי ,באם את תגידי את זה לפסיכיאטר ולא תיהי נחושה באופן החלטי את יכולה לחלום שתקבלי אישור ממנו ,קחי את זה בחשבון שלא תופתעי אחרי זה .המנתחים מלאים בעבודה ואף אחד לא צריך אותך לניתוח ,ואף אחד לא יראה אותך כארנק מהלך . זמני ההמתנה בבתי החולים הציבוריים מעל 1/2 שנה ,וגם המנתחים בפרטי ידיהם עמוסות עבודה ,תחשבי אך ורק על הבריאות שלך ,

קובי

פרוצדורה לפני ניתוח

אני מאוד רוצה לעבור ניתוח מעקף קיבה, ה- BMI שלי הוא 35.5 , עשיתי בדיקות דם והשאלה שלי מה סדר הפעולות שעלי לבצע כדי
לזרז את ההליכים בצורה המקסימלית, אני חברת מאוחדת (ביטוח שיא) והייתי מעדיפה לשלם כמה שפחות. אשמח לקבל יעוץ רלוונטי,
האם לפנות קודם לדיאטנית ? לחפש מנתח ? ובכלל כמה משוכות עלי לעבור???

תודה

meiti3006

New member
ניתוח בבית חולים ציבורי

שלום,
אני מועמדת לניתוח קיצור קיבה
עברתי את כול הבדיקות , והועדות ונמצאתי מתאימה לניתוח
אני מעוניינת לעבור אותו בבית חולים תל השומר
אבל כללית לא מוכנים לתת לי טופס 17 כי הם טוענים שלא עובדים איתם
האם משהו עבר את תהליך הזה עם הקופת חולים ויכול לתת הצעה איך ניתן לקבל בכול זאת
אנני מעוניית להתחיל את התהליך מחדש בבית חולים אחר
תודה

פגישת ייעוץ - האם יש מה להתכונן קודם ?

ערב טוב ,

ביום ראשון הקרוב אני אמורה לפגוש בד"ר אבינוח לפגישת יעוץ.

האם אני אמורה להגיע מוכנה, לבצע בדיקה מקדימה כלשהיא ?

למעשה, כשביקשתי מרופאת המשפחה הפניה, היא טענה שוב ושוב שקופח כללית אינה עובדת עם
דר אבינוח והפנתה אותי לפגישה עם כירורג במרפאה בריאטרית ..... התקשרתי למשרד פה באשקלון היכן שדר אבינוח מקבל,
המזכירה אמרה לי פשוט תגיעי ליעוץ , עם 70 שח ומכאן נתחיל...

האם אני מפספסת משהו על הדרך ?

אשמח לקבל מענה, ליל מנוחה, נגה.

meitali2525

New member
חייבת המלצה למנתח של שרוול..

עברתי את כל התהליך, נשאר לי רק לבחור מנתח במדיקל סנטר הרצליה...

את עזרתכם!

מיטל

yaeru6

New member
המלצה על בית חולים ציבורי

שלום.אני מעונינת לבצע ניתוח שרוול וסיימתי את כל התהליכים בסורוקה אך עכשיו נודע לי שזמן ההמתנה לניצוח הינו כ8 חודשים..רציתי לבקש המלצה על בית חולים של הכללית שבו זמני ההמתנה נמוכים יותר.
תודה!

התייעצות

שלום\
אני שוקלת לעשות ניתוח לקיצור קיבה .
לאחר סריקה בפורום ובאתרים שונים וכתבות שונות שעלו מגוגל הייתי שמחה לשמוע ממקור ראשון
א. האם אתם ממליצים על הניתוח.
ב. האם ההחלמה ממנו קשה
ג אני חיה באנגליה עד כמה ריאלי לעבור ניתוח בארץ ולהמשיך ביקורת בחול?
ד. מה התהליך? אני פונה לרופא המשפחה? אני מבוטחת במכבי מגן זהב.
ה. אני רוצה את אסותא. האם יש המלצות?
ו. יש מצב תוך שבועיים לקבל אישור ולהתנתח?
תודה רבה

mikie

New member
חדשה בפורום - מנתחי שרוול בדרום

שלום לכולם, אשמח לשמוע מכם על המלצות למנתחי שרוול בדרום.
נכון להיום שמעתי על 3 מנתחים מחברים מנותחים - אבינוח, אובנת ומינץ. אשמח לשמוע עוד דעות וגם עליהם.
האם ידוע לכם כמה משלמים דרך כללית פלטיניום לאסותא?
תודה ולהשתמע,
מיקי

sarad24

New member
אצל מי ניתן לקבוע תור מהיר לניתוח ואיך?

שלום, הסירו לי טבעת לאחר 8 שנים עקב זיהום. מאז לצערי אני משמינה בקצב מהיר.
נקבע לי תור לניתוח מעקף לסוף אוגוסט ואני מעוניינת לקבוע תור מהיר יותר.
ואם אפשר דרך הקופה.
לא אכפת לי מנתח אחר רק שיהיה תור יותר קרוב.
אנא המליצו לי מי ואיפה.
יש לי כללית מושלם
(אמרו לי שבאסותא אפשר די מהר דרך ביטוח מושלם.)
עזרו לי, אל מי לפנות בבקשה??
תודה
שרה

חדשה בפורום וצריכה הכוונה בבקשה

שלום לכלום,
אני חדשה בפורום, ובכלל בתחום הקיצורי קיבה
אני ב 37.5 BMI
שלאחרונה הצלחתי לפגוע לי בברך ( תוך נשיאת משא כבד הברך "קפצה" מהמקום) וכנראה שקרעתי לי את אחד הרצועות
יש המלצה לניתוח בברך מרופא אחד ואני כרגע מחפשת חוות דעת נוספת

אבל, בעקבות הפציעה הזאת שמאוד פגעה לי באיכות חיים כי אני באמת בן אדם מאוד פעיל ותזזיתי למרות עודף המשקל
עלה נושא הקיצור קיבה לצורך הרזיה, גם לאיכות חיים בכלל אבל גם בעיקר כדי להוריד עומס מהברך ולנסות להגיע להחלמה מלאה ללא ניתוח כי הניתוח בברך הוא הרבה יותר קשה מאשר ניתוח קיבה....

אז עשיתי את כל הבדיקות כבר ( דם, איסוף שתן, ו.ק.ת)
ואני עכשיו צריכה להגיש בקשה לקופת חולים (כללית) לניתוח.

אני מעוניינת לעבור את הניתוח בבלינסון
יש לכן המלצות על מנתח?
יודעות כמה זמן עד שמאושר הניתוח?
אשמח להכוונה אם יש איך לקצר את כל התהליך ומבלי להוציא הרבה כסף אם בכלל....

תודה מראש

קוביd1

New member
למלאה

הBMI שלך 35.5 ואם אין לך מחלות נילוות שקשורות להשמנת היתר ,הועדה לא תאשר לך את הניתוח
תבררי לפני זה שלא יהיה מצב של פול גז בניוטרל

קובי

E z e r

New member
לצערי אני לא איש בשורות

לפני שנתיים וחתי הייתי מועמד לניתוח בהלל-יפה ושבועיים לפני, כשביקשתי את הטופס 17, נאמר לי שהכללית הפסיקה לעבוד עם הלל-יפה ושעלי לבחור בי"ח אחר.
כל פניותי והערעורים שהגשתי לא עזרו והקופה סירבה לשלם על ניתוח בהלל-יפה.
הם התעקשו שאתחיל תהליך מחדש בבי"ח של הקופה ורק הסכימו לעזור לקדם תורים (לקח לי למעלה מחצי שנה התהליך בהלל-יפה).
בסופו של הסיפור יצאתי מרוצה כי נותחתי בבילינסון ע"י ד"ר קידר - שהוא מבחירי המנתחים וגם הייתי מרוצה מאוד מהמחלקה בבילינסון.

את יכולה לנסות לערער בפני רופא מחוזי וגם לפנות לפניות הציבור של הכללית, אולי תצליחי היכן שאני נכשלתי.
אם לא יעלה בידך לשכנע את הקופה אני ממליץ מאוד להתחיל את התהליך בבילינסון ולנסות לקבל סיוע של הקופה בהקדמת תורים.

בהצלחה

טליוגם

New member
פשוט להגיע רק עם סבלנות:)

השעות של דר׳ אבינוח עם בגדר המלצה בלבד ולכן דרושה בעיקר סבלנות:) אני הגעתי לפגישה מוכנה עם כל הבדיקות והוא אפילו לא עיין בהם רק הרופאה המרדימה לפני הניתוח בקשה אותם:) בפגישת ייעוץ הוא מסביר על התהליך לרוב בקבוצה קטנה ואחכ מי שרוצה נשאר לבד לקבל מענה יותר ספציפי לגביו. שיהיה בהצלחה!

קוביd1

New member
מנתח שרוול

אני מכיר את ד"ר סובחי את אוסנת רזיאל .צריך רק לברר איפה הם מנתחים ,הרשי לי להפנות אותך לפורום המשורוולים השכנים שלנו בתפוז ,שם תקבלי יותר תשובות על ידי מי הם נותחו ואיפה.

בהצלחה בבחירת המנתח.

קובי

קוביd1

New member
בית חולים ציבורי

בכל בתי החולים זמני ההמתנה לניתוח שרוול ארוכים , פחות או יותר באותו פרק זמן ,חודש לפה או לפה לא משנה ,מה שמשנה זה המנתח עדיף לחכות עוד חודש חודשיים ולעשות את הניתוח אצל כירורג ידוע עם ניסיון שאת נותנת בו אמון.

קובי

אופירA

New member
מנהל
איזה ניתוח?

האם את שואלת על התהליך באנגליה או על התהליך בארץ?
אין מצב להתנתח תוך שבועיים. צריך הרבה בדיקות כדי לקבל אישור. צריך תור לוועדה שנותנת אישור.

למעלה