התייחסות
אלו 4 הרופאים היחידים שיש לך ברשימה? ד"ר מינץ הומלץ פה הרבה. השאר שמות שאנחנו פחות מכירים.
אין שום טיפול בבעיות רגשיות שקשור לניתוח הבריאטרי. בבעיות אלה מטפל פסיכולוג, קבוצה להפרעות אכילה וכד'. במכבי יש שירות פסיכולוגי בתשלום מסובסד, אם זו השאלה. יש גם למנותחי מכבי זכאות לכמה פגישות קבוצתיות במלב"י באסותא שמדברות על הדברים. אם זה טיפול מספיק? לא חושבת.
בוועדה אין צורך להכריז על סוג הניתוח. זו החלטה שנעשית מול המנתח, על ידייך בלבד. המנתח לא יכול לכפות עלייך ניתוח. הוא יכול רק לא לעשות את זה שאת רוצה, אם זה לא בהעדפות שלו.
בוועדה את פוגשת כל מיני בעלי מקצוע (מנתח, עו"ס, דיאטן), שבודקים פיזית אם ה-BMI שלך מתאים, ושואלים אותך אם יש לך ליווי לניתוח, אם יש מישהו בבית שיכין לך אוכל בימים שאחרי וכד'. מבררים אם את שפויה ומדברת לעניין ולא פסיכוטית. מסתכלים על הבדיקות ורואים אם את מתאימה לניתוח.
איש לא יתאים לך את הניתוח ולא יבדוק מה מתאים לך. ד"ר אבינוח ימליץ לך על טבעת מתכווננת כי זה מה שהוא חושב שעדיף. בוועדה ימליצו לך נחרצות על שרוול כי כך מקצוע הבריאטריה החליט לפני כמה שנים (ומן הסתם ישנה את דעתו לאחר 10 שנים, כמו שעד היום כל 10 שנים הוא משנה את דעתו...). גם מנתחים אחרים ימליצו לך על שרוול או על מעקף קיבה, כי זה מה שהם רוצים לעשות. אז בייעוץ כל רופא אומר לך מה דעתו, ואת צריכה להחליט מה את רוצה ומה נראה לך שמתאים לך.
את טועה בהרגשתך. לא "שיווקו" לך טבעת. רק ד"ר אבינוח שיווק לך. אף אחד אחר לא יעשה זאת.
אל תעשי טבעת אם את מתכוונת לעמוד כדי לאכול, ולהקיא כשאת שותה מים. ממליצה לאחיך לשנות במהירות את איכות החיים שלו. זו לא מטרת הטבעת. אם הוא לא יודע איך לשנות, אפשר לקבל ממני ייעוץ בטלפון (03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי).
בטבעת מאמץ האכילה גדול יותר מאשר בשרוול. כתוצאה מכך עלולות לקרות הרבה תקלות, ועלולים להתפתח בעיות (מי שעושה טבעת חייב להסתייע בהדרכה כאן בפורום ובאתר שבחתימה שלי, כדי למנוע סיבוכים). מאידך, בשרוול יש יותר סיכון בניתוח, ואפשרות לסיבוכים.
אל תעשי טבעת כי אחיך עשה. תלמדי על שני הניתוחים הללו כמה שאת יכולה, מתוך מאמרי האינטרנט (שמסבירים למה שרוול עדיף. שימי לב שהם עדכניים ולא לפני 10 שנים, כי המידע לפני 10 שנים לא רלוונטי להיום כלל וכלל), ובעיקר מתוך חוויות שמספרים המנותחים, בפורומים בתפוז (הפורום הזה ופורום משורוולים).
לגבי הבעל - תתמודדי. אשה טובה עושה רצון בעלה (כלומר עושה שמה שהיא רוצה, זה גם מה שירצה בעלה! קצת עבודה עם תחכום, אבל בסוף זה אמור לעבוד...). אין לי פתרונות יעילים לנושא זה, על הפיתרון שלי אני לא ממליצה (אני נטולת בעל)...