סיכומפגש

סיכומפגש

אז היום (בעצם, אתמול, כבר אחרי חצות...) היה לנו מפגש, היסאשיבורי, שבו מישל הגיע לראשונה מזה זמן רב, ואורן הגיע בפעם האחרונה.


ראשון דווקא הגיע עשהאל, והביא לי מתנה חביבה מאוריגמי. שכחתי להראות ליתר האנשים. אח"כ התחילו להגיע החבורה הרגילה - Delikat פלוס, מישל, אורן, סיוון, ובהמשך גם רן. לצערי ג'וני פלוס היו בדרכם לשדה התעופה. עשהאל ורונן שקעו בשיחה על לימודי בלשנות שהמונחים שרצו בה גרמו לחלקנו לורטיגו (אז מה, בלשנות סטרוקטורלית כבר לא באופנה?
)

ברשימת הכיבודים היו חרמזלך - לביבות מקמח מצה, שאני מאוד אוהבת, ושאוכלים עם סוכר או עם שמנת. אני לא מתעניינת במיוחד בכשרות, אבל למה לא להתאים את האוכל לחג? כדי לאזן את כובד הלביבות היה גם אנטיפסטי. מישל ורן המשיכו במשחק הקנג'י שהתחילו בקראוקה, ואני הצטרפתי אליהם כשסיוון מדי פעם מוסיפה קנג'י. הרעיון הוא לכתוב קנג'י, וכל אחד כותב קנג'י אחר שיש בו אחד האלמנטים מהקנג'י הקודם. הבעיה במשחק הזה הוא שהוא לא ממש שיתופי. אולי בפעם הבאה נחבר את האייפד של מישל לטלויזיה, ככה שכולם יוכלו לראות ואולי גם להשתתף.

בהמשך הוספתי גם עוגת מוס (עוד משהו מאווירת הפסח, אבל זו עוגה עוגתית ולא יציקת-מצות-לזכר-הטיט-שלשנו-במצרים), ועברנו לשחק בקלפי המילים, מה שאיפשר ליותר אנשים להשתתף (כולל ריוג'י שהיה האחרון להגיע). אורן חילק אוצרות (ספרים שנשארו לו) לקהל, ונראה שיצאנו כולנו בשלל רב. בסביבות 11 סגרנו את הבאסטה, כששניים לפחות צריכים להגיע לרכבת (יש שיר ברזילאי כזה, "רכבת של 11"). זהו.

בחודש הבא יהיה יותר קל - עונת הכדורסל האירופית מסתיימת, וגם אם במקרה מכבי תעפיל לפיינל פור, הוא מתקיים בימים שישי וראשון ואפשר לקבוע מפגש בכל יום חמישי שמתחשק. וכן, חברים, אני הזזתי את תאריך המפגש בגלל משחק חוץ, לא משחק בית. גם משחקי חוץ אני רואה (עם חברים בדרך כלל). ואם יש כאן מישהו שגם הוא צופה, אתם יודעים שאם הייתי מפקששת את המשחק של אתמול (איזה משחק!) ושומעת אחר כך מה היה, הייתי עושה ספוקו.

מצ"ב תמונה של העוגה לכל מי שהתעצל להגיע...
 

mishel s

New member
ואני שמח ששמעתי דאג'ארה של ריוגי'!

זה עם זה שהוא רצה להגיד פלפל שחור :)

כמובן העוגה הייתה מעולה, לקחתי שתי חתיכות.
מהלביבות לא יצא לי לטעום, הם היו בצד השני של החדר :)

בהצלחה לאורן ביפן!
ותודה על כל הספרים!
 

herouth

New member
אז למה לא ביקשת?

הייתי בשמחה נותנת לך ערימה על צלחת.
 

herouth

New member
ככה

200 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
6 ביצים
כוס סוכר
100 גר' אגוזים שבורים (מלך, פקאנים, לוז - איזה שאוהבים)

מחממים תנור ל־170ºC.

מקציפים את החלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף לקצף קשה.

ממיסים את השוקולד עם החמאה. בשיטה המסורתית משתמשים בבאן מרי - סיר בתוך סיר עם מים חמים על האש, ממיסים את השוקולד ואח"כ מכבים את האש ומוסיפים את החמאה, ומערבבים עד שהיא תיקלט בשוקולד. בשיטה המודרנית - שמים אותם לדקה במיקרו, מערבבים, שמים לעוד דקה, מערבבים וכו' - עד שכל השוקולד נמס והכל מתערבב ביחד.

לתערובת שכבר לא חמה מוסיפים את האגוזים. הם אמורים להיות שבורים לחתיכות קטנות, אבל לא טחונים. במקור היו שוברים אותם עם דפיקות בפטיש שניצלים על שקית אגוזים מקולפים. אבל כיום אפשר להשתמש באישזהו מעבד מזון בפולסים קצרים.

מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים היטב.

שופכים את תערובת השוקולד/אגוזים/חלמונים לתוך קצף החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שזה אחיד.

שמים שליש מהתערובת בתבנית (24 או 22) משומנת ומקומחת (בפסח מקמחים בקורנפלור). אופים כ־20 דקות. מצננים.

שופכים על החלק האפוי את ה־2/3 שלא נאפו, מחליקים ושמים בפריזר לשעתיים לפחות. שעתיים-שלוש לפני שמגישים מוציאים מהפריזר ומעבירים למקרר הרגיל, ואם זה מיועד לאירוע ולא לאנשי הבית, אפשר בשלב זה להוציא מהתבנית ולקשט (אני קישטתי בקצפת וכפתורי שוקולד).
 

Tenguy

New member
נשמע כיף.... אני הייתי באותו זמן בחיפה


מקווה להגיע למפגש הבא.... המפגש אתמול באמת נשמע ממש כיף ומאד טעים...
אני יכול רק לספר שלאחרונה הייתי עסוק המון בהגהות ובשיפורי מקצה של הספר לקליגרפיה סינית יפנית שכתבתי, שמכיל את כל הג׳ויו קאנג׳י של רמות 1-3 (חלק מן הסימניות מן הספר כבר שיתפתי פה עם הפורום), כי חתמתי בחודש שעבר עם ההוצאה לאור להוצאת הספר במהלך השנה....
 

Asael B

New member
היה מעולה :)

ומאוד מאוד טעים, תודה רבה לאורן על הספר.

חג שמח :)
 
למעלה