אוקיי אז:
1. הבגד יכול להשפיע על הדרך שבה אנחנו מרגישים: אם הבגד לוחץ או פשוט לא נוח, גם לנו לא יהיה נוח. יכול להיות שהבגד גורם לנו מבוכה מסויימת, ולכן נרגיש חוסר ביטחון. אי-הנוחות הנובעת מהבגד שאנחנו לובשים מתבטאת כלפי חוץ לסביבה שלנו. אולי נרגיש שאנשים נועצים בנו מבטים, או שפשוט נרגיש חשופים או לא יפים.
2. הבגד משפיע באופן ישיר על ההתרשמות החיצונית של אנשים מאיתנו: כאשר רואים אדם עם בגדים מרושלים למשל, או בגדים נקיים, מסודרים, מסריחים וכדומה. האם הבגדים צמודים, גדולים יתר על המידה? באמצע? אני חושב שרוב האנשים כן לוקחים את הבגד ותופסים אותו כראי לאישיותו של האדם שעומד לפניהם. במציאות, אני חושב, שאולי ההתרשמות הראשונית הזו היא לא בהכרח נכונה.
3. בגדים חדשים ומראה חדש: כאשר אני לובש בגד חדש, זה מרגיש מאד מרענן. גם אם למשל זורקים בגדים ישנים שלא אוהבים ומחליפים אותם בבגדים חדשים שכן אוהבים, זוהי צורה של טיפול ופינוק של העצמי, וגם סוג של התחלה חדשה. בצורה כזו, בגדים יכולים להוות חלק מתהליך של שינוי כלשהו בחיים. וזה יכול להיות כל מיני סוגים של שינויים, לאו דווקא משהו שקשור במראה חיצוני. זה יכול להיות שינוי פנימי שמתבטא גם בשינוי חיצוני. וזה באמת דבר נפלא.
לסיכום, אפשר להגיד שהבגדים משפיעים על צורת ההתנהגות שלנו ועל צורת ההתנהגות של אנשים אחרים כלפינו. אבל הבגדים עצמם הם לא מה שעושים אותנו, מה שעושה אותנו הן ההחלטות שלנו. נכון, הבגדים יכולים לעזור לנו לעשות שינוי, אבל זו ההחלטה שלנו האם לעשות שינוי או לא. וזו דעתי.