הבגד עושה את האדם

רותי 11

New member
הבגד עושה את האדם

אתם מסכימים עם המשפט הזה ?
הבגד אכן עושה אותנו? או שלא?
ואולי זה תלוי מתי ואיך ?
מה דעתכם ?אם הבגד יכול לשנות
אותנו ?

במידה מסויימת הבגד אכן עושה את האדם.

אבל כמובן עד רמה מסויימת כמו כל דבר בחיים. לכל דבר יש השפעה בחיים ולכן גם לזה.
במיוחד כשעושים בבגד שימוש כה נרחב ומתלוות לו כל כך הרבה משמעויות.

כן.

כי למרות ש"אל סתכל בקנקן אלא במה שיש בו"...
כאשר אנו רוצים לעשות שינוי, כדאי שנתחיל בחיצוניות, זה משפיע על המיינד מידית כשאנחנו עצמנו מביטים במראה.
"תמונה שווה יותר מ-1000 מילים..
אין טוב ממראה עיניים...
רושם ראשוני..
ולמה אנחנו מתלבטים מול המראה שעות איזה בגד ללבוש? כי נצא רק עם זה שיתן לנו ההרגשה הטובה ביותר.
אבל כאמור, הבגד הוא הקנקן. יחד איתו ולא בלעדיו, צריכים להיעשות שינויים נוספים.

elar84

New member
האמת אני לא יודעת אם כן או לא

מצד אחד, אני אדם שכן יש לו את האמירה שלו בלבוש. אני מאוד אני בלבוש, ומקבלת גם תגובות חיוביות למראה מיוחד שהוא אני.
בעבר, כשהייתי יותר ביישנית פחות היה לי האומץ להתלבש ולהיות אני... הייתה לי שאיפה להתלבש באופן מסויים, אך לא העזתי.
זה התגבש אט אט בצורה הדרגתית ונכונה, יחד עם התגבשות הזהות שלי.
מצד שני, אני לא מרגישה שהלבוש עושה את מי שאני, אני מרגישה שאני אני בזכות טיפוח הנפש. כלומר שום לבוש שבועלם לא יכול לפתור את כאבי הנפש מן הסתם.
הלבוש איפור וכו... הייחודיים רק לי, סה"כ משתלבים בצורה הרמונית ומושלמת אחד עם השני, אך לא בזכותם אני, אני.
הם רק תורמים להעצים את האופי שלי, אך אני לא תלויה בהם.

מצד שני, אני לא יכולה להתלבש "רגיל", אם ילבישו אותי "רגיל" זה ישפיע על המצב רוח שלי. כמובן שאני לא אשתנה בעקבות כך, אבל לא ארגיש בנוח להיות לבוש רגיל , תסרוקת אחרת...
אני אוהבת את הסגנון שלי, ולא בא לי להיות מישהו אחר.

אוקיי אז:

1. הבגד יכול להשפיע על הדרך שבה אנחנו מרגישים: אם הבגד לוחץ או פשוט לא נוח, גם לנו לא יהיה נוח. יכול להיות שהבגד גורם לנו מבוכה מסויימת, ולכן נרגיש חוסר ביטחון. אי-הנוחות הנובעת מהבגד שאנחנו לובשים מתבטאת כלפי חוץ לסביבה שלנו. אולי נרגיש שאנשים נועצים בנו מבטים, או שפשוט נרגיש חשופים או לא יפים.
2. הבגד משפיע באופן ישיר על ההתרשמות החיצונית של אנשים מאיתנו: כאשר רואים אדם עם בגדים מרושלים למשל, או בגדים נקיים, מסודרים, מסריחים וכדומה. האם הבגדים צמודים, גדולים יתר על המידה? באמצע? אני חושב שרוב האנשים כן לוקחים את הבגד ותופסים אותו כראי לאישיותו של האדם שעומד לפניהם. במציאות, אני חושב, שאולי ההתרשמות הראשונית הזו היא לא בהכרח נכונה.
3. בגדים חדשים ומראה חדש: כאשר אני לובש בגד חדש, זה מרגיש מאד מרענן. גם אם למשל זורקים בגדים ישנים שלא אוהבים ומחליפים אותם בבגדים חדשים שכן אוהבים, זוהי צורה של טיפול ופינוק של העצמי, וגם סוג של התחלה חדשה. בצורה כזו, בגדים יכולים להוות חלק מתהליך של שינוי כלשהו בחיים. וזה יכול להיות כל מיני סוגים של שינויים, לאו דווקא משהו שקשור במראה חיצוני. זה יכול להיות שינוי פנימי שמתבטא גם בשינוי חיצוני. וזה באמת דבר נפלא.

לסיכום, אפשר להגיד שהבגדים משפיעים על צורת ההתנהגות שלנו ועל צורת ההתנהגות של אנשים אחרים כלפינו. אבל הבגדים עצמם הם לא מה שעושים אותנו, מה שעושה אותנו הן ההחלטות שלנו. נכון, הבגדים יכולים לעזור לנו לעשות שינוי, אבל זו ההחלטה שלנו האם לעשות שינוי או לא. וזו דעתי.

רותי 11

New member
אני חושבת שכן יש השפעה ואני אסביר

כמובן שהאחרים מתייחסים אלינו בהתאם למה שאנחנו לובשים
אבל גם אנחנו מושפעים הרבה פעמים ממה שאנחנו לובשים
אם לדוגמה פתאום נבחר בבגד מפואר מאוד אנחנו נרגיש אחרת
ואם נלבש בגדים בלויי סחבות אנחנו נרגיש בהתאם, בגד לדעתי
משפיע מיידית על התחושה שלנו.
אנחנו גם הרבה פעמים מתלבשים בהתאם למצב הרוח שלנו.
לפעמים אנחנו לא חשים בנוח בבגדים שאנחנו לובשים ולפעמים
ההפך.
לדוגמה אני חשה הכי נוח בטרנינג, אבל אם אני אלך לחתונה עם
בגד כזה אני לא ארגיש בנוח.
וכמובן שיש עוד הרבה דוגמאות

MTFNK

New member
פעם רציתי ללכת לחתונה בג'ינס וחולצה

עד שהסבירו לי שזה לא מכבד...

אור 173

New member
בגדים ברצפה.יש על זה השפעה רוחנית?

אם אני מניח\זורק בגדים על הרצפה.יש על זה השפעה רוחנית ?
(
אני לא מדבר על ללכלך אותם עו יותר בשביל כביסה..)

למעלה