ערב עצוב,שוב הצליחו לפגוע בנו.

noemi2

New member
ערב עצוב,שוב הצליחו לפגוע בנו.

משתתפת בצער המשפחות ומאחלת החלמה מהירה לפצועים.מתי יתנו לנו לחיות בשקט?

noemi2

New member
עצוב שמה שהתרחש אתמול,לא מענין אף אחד?

אין תגובות,או שכולם מעולפים מהחום?

עב

New member
המקרה של סילמן הרבה יותר עצוב מבחינתי

אנשים יצאו לנופש ונפגעו. חבל, עצוב. רשויות המדינה עושות הכל למען הנפגעים - מד"א, איכילוב, חיל הרפואה, חיל האוויר. אני בטוחה שהמדינה תרדוף את המחבל שפגע בתיירים בבורגס.
אך מה תעשה המדינה למען צדק חברתי שאינו כרוך בצבא וביטחון?
איך יתכן שפקידי האוצר גזלו את כספי הדיור הציבורי ומנעו בנייה במשך יותר מעשר שנים? מי ידרוש את הצדק עבור אנשים שממתינים לדיור ציבורי עשר שנים? מי יעשה צדק לכל מושפלי הביטוח הלאומי הארור? דבר קטן: הוריי שלמו לביטוח הלאומי מיום הקמתו, גם אמי שהייתה עקרת בית. לאחר פטירתה אבי ביקש את השתתפות הביטוח הלאומי בהקמת מצבה. התשובה שקיבל: מאחר שאמי שילמה ביטוח לאומי שלא מיגיעתה האישית הוא לא זכאי לסיוע. הבנתם את זה? טמבל מי שמשלם!!! ואני מחפשת צדק עם נר ולא מוצאת.

שמני1

New member
המקרה של סילמן הוא טרגדיה. מה שהטריף אותי זו

התגובה של אחד בשם פרופ' אמיר חצרוני ממכללת אריאל שטען: "עצם ההצתה לא עושה עלי כל רושם, יתכן שנפטרנו בזול מפרזיט". מזעזע !!

orlu

New member
אני לא עושה השוואה בין עצב אחד לאחר

הייתכן להשוות עצב ?

szobor

New member
שני המיקרים מזעזעים באותה מידה

לדעתי המיקרה של משה סילמן מזעזע ומוכיח את המערכת על אכזריותו ושחיתות מאוד עמוקה בהתנהלותו כלפי אזרחים שהשקיעו את כל חייהם במדינה \ שילמו מיסים השתתפו במילחמות וכשקצת עזרה שהיתה עוזרת להם לחזור לאיזון כלכלי המדינה הפנתה עורף והקשתה עוד יותר. המאמר של נחמיה סטרסלר בארץ סיכם ומתמצת את המצב הבילתי נסבל שבו חברי הכנסת בדילמה איזה מכונית יוקרה הם יבחרו בעוד אנשים קשי יום בפני פת לחם ללא קורת גג בלי המגיע להם מבטוח לאומי וממקורות סוציאלים שונים שנוצרו כדי להקל בזמן קושי. המיקרה של הפיגוע גם מצטמצם לשכבת האוכלוסה קשת היום , אלה אנשים שקנו חופשה בזול מכספם שחסכו , אנשים עם יכולות כלכליות מקבלים שירותים יותר איכותיים. המיקרה של הפיגיוע מעלה שאלות לגבי התשתית המתבקשת של ביטחון האוטובוסים מדוע לא בדקו את האוטובוסים לפני שהנוסעים עלו? מדוע חברת התירות לא דאגה לבקש בידוק ביטחוני? מדוע עלה מישהוא שלא היה שיך לקבוצת התיירים? זה קורה כשהתקציב דל והחברה רוצה להרוויח בלי החובה להעניק ביטחון לתיירים.
אצלינו כל סופר מרקט מובטח , ולפני כניסה לכל קניון עומד שומר ביטחון אז בחו"ל שיש יותר גישה לכל מיני מוסלמים לא דאגו לבידוק ביטחוני? כל הכבוד להתנהלות המדינה בהבאתם ארצה ובהטסת רופאים לשם. חבל שלא הושקע יותר מאמץ למנוע את הפיגוע. לדעתי שני הטרגדיות כוללות את הזילזול כלפי חיינו וחיי אזרחים פחותי יכולת.
יש בעיה מאוד יסודית של חוסר איכפתיות למנוע נזקים בילתי הפיכים ביגלל שהמדינה עסוקה בלרצות את העשיר המקושר ורב היכולת ולא את כולנו בשוויון המתאים והמתבקש מכל אירגון שנוצר כדי לאפשר לבני אדם לחיות ולמצות מחייהם את המקסימום לטובתם ולטובת המדינה.

אם אירגון חברתי שניקרא מדינה שבו יש חלוקת תפקידים וסמכויות כדי לאפשר איזון הכוחות והגנה מפני אלימויות שונות לחיי בני אדם איננו ממלא את המצופה מימנו ואזרחים מאבדים את חייהם ואת השנים עם פוטנציאל לאיכות כלכלית ופיתוח עצמי ביגלל אפליות לטובת העשירים אגב שמחזיקים 60% מההון ושולטים בחד צדדיות בכל משקורה במדינה , אז המדינה שלנו כושלת ומסכנת את חיי אזרחיה ומאבדת את זכות קיומה.

szobor

New member
לגבי הגאווה שאנחנו חשים מהתנהלות המדינה

כלפי האזרחים נפגעי הפיגוע , נעשה גם כדי להראות לעולם את הריבונות של המדינה והחומרה שבמצב עם אירן שמהווה סכנה לשלום העולם.

orlu

New member
שמני

לא שמעתי את הדובר אם כי אני מזדה עם דבריך. רואים א הזלזזול הזה בכל מקום אנשים מנותקים דואגים לעצמם
לא מכירים ולא רוצים להכיר א הנעשה סביבם בטוחים שכל מי שאינו מצליח או נפל כלכלית או נפשית או כל חריג בכל צורה הוא בעל מום...יד שזה מגיע לפיתחם ,לפיתחם של המחוסנים רגשית כלכלית ....ולצערי זה הכיוון אליו צועד העולם ,

כסף כסף כסף = אטימות

קליפסו 8

New member
אני מסכימה עם העובדה שלא רואים את המצוקות של

האדם הבודד, אשר נשחק בצורה כזאת במשטר דמוקרטי, גם אם הוא מתביש לבקש עזרה, יש לעזור לו לבקש עזרה, זאת לא בושה, החיים הם מעגל, פעם אתה למעלה ופעם אתה למטה, וכשאתה למטה ולא יכול לעזור לעצמך, הבן אדם זקוק למישהו שיתן לו יד וימשוך אותו החוצה מתוך הבור. לדעתי אין יותר גרוע משתיקה, משיכת כתף והתעלמות כאשר החברה מגיבה למצבים מעין אלה.

evike

Well-known member
מנהל
מבחינתי, המדינה בדרך לפשוט את הרגל

סילמן (הלוואי שיבריא ושלא ישארו לו נזקים) היה חייב מעט כסף, לא הסכימו לבוא לקראתו, והחוב שלו תפח ותפח עד שלא יכל לשאת זאת יותר.
לעומתו, הגבירים המדושנים, רק מצייצים, וכבר מקבלים תספורת.
איפה ההגיון?!
הסיפור של סילמן ודומיו מתבטא (בשביל הרשויות) במעט כסף, ובכל זאת "אין" ביכולתם לעזור.
אצל הטייקונים זה מתבטא במיליונים, ואולי במיליארדים, ובכל זאת פתאום אין לממשלה בעיה כספית עם זה.

איזו מדינה נהיינו!

noemi2

New member
איך אפשר להשואות בעצב?אז מה אם יצאו לנופש?

צריכים להיפגע רק בגלל שהם ישראלים?מה שקורה בביטוח לאומי זה נוראה,איפה כספי ביטוח רפואי שמשלמים
כל חודש?קופות החולים ובתי החולים,מצבם רע ביותר.מי משלם את המחיר של ה"רפורמה של רמון"? לצערי
העם שותק .

ברק 188

New member
עב... שני מקרים שונים עצובים ומיותרים

האחד כן יצאו לנפוש כלומר בפי העם לעשות חיים לשכוח מצרות ולאגור כוח וזה רדף אוותם
השני מעשה ייאוש של אדם שהרים ידיים מול הרשויות האטומות
אבד לא הכוח לחיות המוות רדף ו"ערב" לו מהחיים
אין ספק כול מקרה מזעזע... אבל השני זועק ואין עוזר .

agibagi

New member
ממשתתפת בצער של המשפחות

ולא משנה לי אם זה מהפיגוע או הנסיון התאבדות של אדם מסכן
כל מקרה מצער אותי ומאחלת החלמה מהירה לכל הפצועים

שמני1

New member
מעניין ועוד איך.מה אפשר עוד לומר על ארוע שכזה

נראה לי שתגובות יותר משמעותיות תגענה כאשר יפרסמו את שמות ההרוגים והפצועים.

evike

Well-known member
מנהל
נכון, אנחנו מעולפים מהחום, במיוחד מי שמעז

לצאת החוצה...
נעמי, שמת את ההודעה שלך אתמול מאוחר בלילה, והיום במשך היום, אנשים עובדים, הולכים לסידורים, אז לא תמיד יוצא לענות מיד.

ברור שזה נוגע לכולנו.
אנשים הולכים להנות, ובמקום זה הם מוצאים את עצמם בתוך תופת.
עצוב, עצוב.
נראה לי, שזה גורלנו, שזה רודף אותנו ולצערי גם ירדוף אותנו עוד הרבה זמן.
הלוואי ואתבדה!

ליבי עם המשפחות השכולות, והחלמה מהירה ושלמה לכל הפצועים.

הרבי 101

New member
לא נעים לומר, אבל זאת האמת, וצריך להביט לה

ישר בעיניים ...

"אנחנו עם קטן ונרדף" ... תחילה במשך אלפי שנים מילאו את התפקיד בעיקר הנוצרים,
ולא רק הם ... לאחר השואה, כנראה שהיה קצת נקיפות מצפון לעולם שהשתחרר מעול
הנאצים וצירוף נסיבות עם מזל הביא להקמת המדינה ... (למרות שברובם התנגדו לכך
לפחות בהתחלה) ואחר כך הפכנו לקרבן של העולם הערבי והמוסלמי שהחליפו את
התפקיד של הנוצרים ... בקיצור מח..ה אחד לח...ה אחר ...

ולמרות כל זאת עלינו להילחם ולעמוד על זכותנו למדינה עצמאית, והיא אף פעם לא ניתנת
בחינם, ותמיד צריך להיות מוכנים להילחם עליה, כי אין בעולם דבר כזה "מתנות חינם" ...

עב

New member
זאת לא השוואה בין עצב לעצב!

אלא בין אירוע לאירוע!!!
לנפגעי האיבה יש פחות או יותר מי שידאג להם ויעשה עמם צדק - מדינת ישראל תרדוף את מתכנני ומבצעי הפיגוע. חיל האוויר מביא אותם ארצה. מד"א בדקה. בבתי החולים יטפלו בהם היטב. רק לנפגעי הביטוח הלאומי אין כתובת כי גם החוק נגדם.

טומי*

New member
היו שני מקרים שהייתי בהם...

שאנשים שרפו את עצמם. רק שאז לא קיבלו את ההד התקשורתי של היום. אחד מהם היה נכה צה"ל שהפגין מול משרד הבטחון בתל אביב, עד שיום אחד הוא החליט לשרוף את עצמו. פנינו אותו לב"ח בלינסון, הוא נפטר כחודש לאחר מכן.

המקרה השני היה מזעזע עוד יותר, כי האדם שרף את עצמו מול עינינו. זה היה מול ביטוח לאומי ביפו. גם הוא נפטר אחרי כמה זמן בב"ח תל השומר. המראה של אדם שרוף מוכר לי גם משריפות ותאונות דרכים.

ללא ספק המקרה האחרון קיבל הד תקשורתי בגלל שזה היה תוך כדי שידור חי כמעט, וגם בגלל המקרה המצער של האיש המסכן שלא עזרו לו מוסדות המדינה.

מוצקונת

New member
הרבי 101 - לא מספיק להתעסק כל הזמן עם "עם קטן

ונרדף". הבעיות הפנימיות שיש במדינה והעובדה שמתבהמים, נעשים כהים לסבל, נעשים גזענים
ואדישים, שותקים מול הרפיון השלטוני - זה אויב מבפנים, לפחות כמו האויב מבחוץ.
מדינה כמו שלנו, שעוד לא גמרה להיבנות, צריכה לשים בראש סדר העדיפות את הסולידריות
והצדק, כדי שאנשים ירצו לחיות פה, לא רק בגלל שח...ה במקום אחר. זו לא סיבה
מספיק טובה.
אני מסכימה מאוד עם אויקה בשאלה - איזו מדינה נהיינו...איום ונורא.
וכשאתה כותב למטה "ואהבת לרעך כמוך"...מה המשמעות? ומי הם הרעים הראויים???

שבת שלום.

למעלה