שבוע טוב. כולם ישנים?

שבוע טוב. כולם ישנים?

טוב, לא כתבתי כאן כמה ימים. גם כי לא הרגשתי משהו מי יודע כמה, אבל גם כי הייתי באיזו מחויבות אחרת.
מה התחדש?

עלתה לי בימים האלה שאלה.
אשמח לשמוע את דעתכם/תחושתכם.

נניח שאתם מתכננים חופשה. אתם מביאים בחשבון את הכאב?
מה זה אומר מבחינתכם?
האם אתם נערכים באופן מיוחד? ומה עושים עם סחיבת מזוודות?
האם יוצאים לבד? או עם מישהו?
תובנות אחרות שיש לכם?
אשמח לכל שיתוף.

(אין לי הרבה איך ובמה לשתף, כי אני בדיוק מתחבטת בשאלה הזאת, לא שיש לי כבר איזה החלטות או תשובות).

kikona126

New member
אמממ

זאת היתה שאלת השאלות לפני שעברתי לגור בחו״ל, איך אני אסתדר עם הבעיה, מה אם יקרה משהו... והיו פה ושם בעיות (התעלפות באוטובוס בגלל אי איזון הורמונלי, מגרנה שהצריכה מוקד) אבל, וזה אבל גדול, זה הוכיח לי שאני יכולה להתמודד גם לבד בלי הסביבה... או עם הסביבה אבל שלא תמיד צריך את ההורים...
בקשר למזוודות, אני שנה שעברה נקעתי את הרגל בפריז יום לפני שחזרתי לעיר שלי בצרפת ואת כל הדרך במטרו וברחוב עם המזוודה עשיתי עם הנקע, חזרתי לבית עם זה, ויום אחרי זה כבר היתה לי נסיעה עם 2 מזוודות ושני תיקים לשוויץ... ביום הזה כבר עזרו לי חברים עד הכניסה לרכבת, ואז מהתחנה לבית של הדוד בשוויץ ויום לאחר מכן הביתה, לארץ...
פה כבר יותר עניין אותי לחזור למשפחה (והמון עצב על הפרידה מהחברים)
לא יודעת מה להגיד לך, אם לתכנן דברים מראש עוזר לך, אז תבדקי איזה אופציות יש, אם קורה משהו לאיפה אפשר לפנות, תנסי למצוא מזוודה קטנה על 4 גלגלים ככה שהיא מתגלגלת מהר ולא צריך להרים אותה, לא צריך לקחת הרבה בגדים, מקסימום עושים כביסה שם. בקשר לאוכל (אפשר גם לברר מראש על מקומות - לכל הצמחונים/טבעונים/שומרי כשרות/בעלי צרכים מיוחדים... יש אתרים עם אינפורמציה)
אם יש לך עוד שאלות תרגישי חופשי!

נהורית1

New member
בנסיעות לחול יש תמיד תקלות

היי! אני לא כותבת בדרך כלל בפורום הזה,
אבל נכנסתי מהראשי ושירשרתי עד לכאן.
אני אישית נחבלתי בח"ול וצלעתי כל הדרך
עד הגיענו לישראל. התברר שיש לי נקע בעצם
המסרק ברגל. דבר שממנו אני סובלת גם כיום
שנים לאחר הטיול. אני חושבת שזה די מסוכן לנסוע
לבד. צריך שיהיה מישהו איתך על כל מקרה. תרופות
שנחוצות, תמיד כדאי לקחת במיוחד עזרה ראשונה.
בקשר למזוודות, אם יש אפשרות לקרוא לבל בוי או לסבל,
זה עדיף. לקבל נקע בגב ועוד בחו"ל זה בכלל לא סימפטי.

ושתהיה נסיעה טובה

שרון ל 1

New member
היי... חוזרת לבקר :)

ברור שאני לוקחת בחשבון את הכאב, הקיים או העתיד להיות.
אני לא אבצע פעולות של זריקות או טיפולים שמצריכים התאוששות של לפחות כמה ימים בתקופה של שבועיים-שלושה לפני, JUST IN CASE שייקח יותר זמן להתאושש מהם...
אני מצטיידת בכל משככי הכאבים האפשריים ובכל שיטות הSOS שאני מכירה. אני אפילו מצטיידת ברשימת תרגילי פלדנקרייז למקרה ואצטרך.
נסעתי לבד כמה פעמים בשנים האחרונות (לפחות כיוון אחד) - לרוב הסתדרתי עם מזוודה טובה, רצוי עם 4 גלגלים. ואנשים טובים שעזרו להוריד מהמסוע או להעלות לאן שצריך.

אני מודה, לא יצא לי לבטל נסיעה לחו"ל בגלל כאב. (אבל זה היה עניין של מזל, שלא הייתי במצב אקוטי.) אבל בהחלט יצא לי לבטל נסיעות בארץ...
בחו"ל יש המון אדרנלין ואפשר ללכת וללכת וללכת, ורק שחוזרים הביתה צריך שבוע להתאושש... כי נגמר האדרנלין ופשוט כל הכאב וכל המאמץ צף החוצה...
זה משהו שאני לקחתי בחשבון כשחזרתי מהנסיעה האחרונה שלי, שגם הייתה ארוכה.
אני יכולה להרשות לעצמי, כי אני עצמאית. אז פשוט השתדלתי לקחת באיזי כמה שאפשר. מה שהיה בר דיחוי נדחה. מה שלא, לא.

אני מאמינה שחשוב נורא להמשיך לחיות את החיים וליהנות מהם עד כמה שאפשר.
וגם אם זה אומר לטוס לחופשה שהיא מאד קצרה או לא 'לקרוע את העיר' אלא לבלות באמת בשקט ובקצב שלך-
זו עדיין חוויה מדהימה ששווה גם את השבוע של הסבל כשחוזרים... :)
ולדעתי גם זה מה שמחזיק את הנפש בימים היותר קשים. לדעת שלפחות אתה מסוגל לבצע את הדברים האלה, וכן לחיות חיים ברמה אולי לא 100% נורמלית, אבל בהחלט קרוב לזה...

ואוו. את יודעת , העלית עכשיו משהו

שלא הבנתי אותו.
יש בהחלט ענין בעניין הזה של האדרנלין של חו"ל. לא הצלחתי להבין את זה ולהבסביר לעצמי, אבל באמת ,יכולתי ללכת שם משהו כמו שעה וחצי-שעתיים ברצף, בלי להתעייף אבל .. כשהגתעי למלון- התעייפתי וכאב לי הכול, וכשחזרתי לארץ, לא הבנתי למה כל כך כואב לי הגב, וכל שריר אפשרי בגוף, ורק אחר כך הבנתי שזה משהו מהטיול הזה בכל זאת.
וכן, אינ מסכימה, לנסוע זה בהחלט סממן חשוב שעוזר לי להרגיש שאני חיה, ושאני "כמו כולם" או לפחות "כמעט" כמו כולם.

זה חשוב!

למעלה