שינה וכאבים

Sigal H

New member
שינה וכאבים

והפעם בתוכניתנו "קמתי בבוקר ובא לי לחפור בצוותא" (הידועה בכינויה השימושי "קבב ללב" (ר"ת) או בכינוי הפחות נפוץ "הבה נכתוב מאמר")

עד כמה הכאבים משפיעים לכם על השינה?

מתי הכי - בהירדמות, בחלומות, ביקיצה?

מה עוזר לכם בעניין?

מה לא עוזר / ממה כדאי להימנע?

חופן חיוכים,
סיגל

אוי, אני מתה על הראשי תיבות שלך

זה מצחיק אותי בטירוף.

תשובתיי:

1. ברור שכן. עד כמה? זה משתנה בהתאם לעונות השנה למצב האסטרולוגי ולסוג הכאבים המשתנה, אצלי.

2. אצלי זה בעיקר בלמצוא תנוחה ראשונית בכלל, שזה קשור להרדמות. ואז יקיצות בלתי פוסקות במהלך הלילה. ותלוי בסוג ועוצמת הכאב אם אני מצליחה לחזור לישון, עם כדור בלי כדור, או סתם לשכב במיטה, לבהות בתקרה, לחשב את קצי לאחור ולקוות שהלילה הבא יהיה טוב יותר. חלומות? אם אני מגיעה לשנת חלום זה אומר שמצבי ממש טוב
וזה נדיר, בגלל הפררעת השינה המסוימת שלי.

3. מה עוזר? א. החתולה (שלימדה אותי איך לעשות תנוחות יוגה של חתולים לשינה טובה. אם יש מישהו שמומחה לשינה, זה חתולים כמובן
). ב. למצוא כרית מתאימה, או ברבים כריות. ג. אצלי סדי קיבוע לפרקי הידיים עוזרים במידה מסוימת את ההתעוררויות שקשורות ל"הרדמות / שיתוק / כאבים" של אצבעות הידיים, או פרק כף היד וככה. ד. כדורים. ה. אני לא ממש עושה את זה, אבל הדפים נמצאים אצלי ליד המיטה
. יש לי סט של תרגילי הרפייה וכל מיני תרגילים שאני אמורה לעשות לפני השינה ומהפעמים שכן עשיתי אותם, זה עוזר. זה ממש תרגילים פיזיים של כל מיני איברים בגוף. לא סתם "חשיבה חיובית" או משהו כזה.

4. לא יודעת להצביע במדויק. כל מה שמחריף את הכאבים באופן כללי מחריף אותם גם בשינה.

ברכות, ואם אפשר לישון עם מזגן או מאזן טמפרטורה ולחות אחר, מה טוב. אצלי המזגן בחדר שינה מקולקל. ולישון בתוך סאונה, להתעורר אלף פעם בתוך זיעה וכאב ראש קטלני בהחלט יכול להכנס לסעיף האחרון, אבל אני מקווה שזה יתוקן במהירה.

שינה שלווה לכולם

Sigal H

New member
יופי של תזמון יש למזגן הזה...

מקווה שייפתר הכי מהר שאפשר.

מעניין מה שאת אומרת לגבי הסדים. לקח לי זמן רב למצוא את הדבר המתאים לקרסוליי, אבל מאז שמצאתי שגם אצלי סדים מקלים על השינה, יש לילות שאני פשוט ישנה עם נעליים (חייבים, הרצועה מתחברת לנעל), עד כדי כך זה מציל נפשות.

— אין לי שורה תחתונה, ואם הייתה שכחתיה. נו טוב, מי כמוך מבין

זה ידוע שמזגנים מתקלקלים דווקא שצריך אותם

לא?
הכי חוק מרפי. וגם מסתבר שהשכן שיחק לי שם בכבלים ואלוהים יודע מה.

לגבי סדים, לא הזכרתי את זה שאני ישנה עם סד לילה לשיניים כי זה היה נראה לי לא רלוונטי. אבל במחשבה שנייה נזכרתי שיש פה איזה אדם או שניים שסובלים ממפרק הלסת. אז גם כמובן זה מונע את השחיקה של השיניים ובעיקר של מפרק הלסת, וגם זה איכשהו "מושיב" את הלסת בצורה נוחה.
יש כל מיני סדים לשיניים, ויש כאלה שפשוט מרפים את מפרק הלסת ככה שהוא לא יינעל או יילחץ באיזושהי צורה. וזה גם מקל על האיזור הזה.
הרבה אנשים חורקים שיניים והם בכלל לא מודעים לזה. ובעיקר למי שסובל מכאבים - כשאנחנו שוחקים או מפעילים לחץ על מפרק הלסת (שהרבה אנשים עושים את זה כתגובה בלתי מודעת ללחץ) זה יוצר לחץ על כל השרירים שבאיזור: הראש, הצוואר, אפילו העיניים.

אז עוד המלצה שלי בעצם זה להתייעץ עם רופא השיניים, או אפילו עם תחום ברפואת שיניים שנקרא "אוקלוזיה" שזה קשור למפרק הלסת. המון כאבים מהאזור הזה יכולים להיות קשורים לזה.

----

וכן, נשמע לי הגיוני גם סדים לרגליים מה שאת אומרת או לכל מפרק שהוא. לקח לי באמת הרבה זמן למצוא את הסדים המתאימים לידיים, כי ניסיתי "לקנות בזול" ואז קניתי כמה סוגים עש שהבנתי שצריך לקנות את הטוב והיקר.

וגם עם סד לשיניים לקח לי הרבה ניסיונות, כי יש כל מיני סוגם של חומרים, עש שמצאתי את הסד הנכון.

ראיתי שאנשים כתבו שסד לשינים זה לא נוח. וגם הסדים למפרקי הידיים זה לא בדיוק כיף לשים את זה, בטח לא בעונת הזיעה
אבל בשורה התחתונה דווקא הלא נוח הזה הוא בדיוק המ שעושה נוח. כי הוא מקבע, וכשמוצאים את הדבר הנכון אז האיברים יכולים לשבת במקומם הנכון, בלי להיות מושפעים מהתזוזות של השינה.

-----

רוצה שורה תחתונה משלי? היום זה 110 שנים למותו של הרצל

הרוקסטאר האהוב עלי. עוד לא בדקתי אם זה לפי העברי או הלועזי. אבל הוא מת בשנת 1904.
בן 44 במותו, וכמה שהוא עשה בחייו הקצרים יחסית.... אז אפשר לקבל השראה.

למעלה