שיתוק שינה

רותי 11

New member
שיתוק שינה

שיתוק שינה זה משהו שרבים חווים אותו מפחדים ממנו ולא יודעים מה הגורם לכך.
עד כמה שהבנתי מאנשים שחוו את זה הם מספרים שזה משהו מאוד מאוד מפחיד
עצם העובהדה שאין לנו יכולת לעשות כלום ואנחנו נמצאים במצב של ערות זה מאוד
מפחיד.
הנה מספר סיבות והבנות לגבי זה מתוך האינטרנט אני אישית התחלתי לקבל הבנות
לגבי התופעה עדיין לא ממש ישבתי לקבל את זה מסודר אבל אני אעשה את זה בהמשך.
יש משהו שחווה את זה ויכול לשתף? או שיש לו הבנות ותבונות לגבי זה אשמח לשיתופים
שלכם

על פי ויקיפדיה וזאת התפיסה המדעית לשיתוק שינה
שיתוק השינה נגרם במהלך שנת רע"מ (REM), כאשר המוח מתעורר, אך הגוף עדיין נמצא במהלך שינה,
ולכן "משותק" עקב החסימה הנגרמת על ידי מערכת העצבים, כדי שלא נבצע פעולות לא רצויות בזמן השינה
(מה שאנו חווים בחלום). לפיכך לא ניתן להזיז שום איבר בגוף במצב זה, כולל אי היכולת לדבר, ובעצם העפעפיים
הם השרירים היחידים הפועלים וכך ניתן לפקוח את העיניים.
תופעות נלוות
לשיתוק השינה עשויות להילוות הזיות. לרוב ההזיות הן סיוטים שסיבתם אינה ידועה, אשר מתרחשים במקום בו נופלים לשינה, למשל נשמעים צעדים מאיימים ההולכים וקרבים, תחושה של נוכחות בלתי רצויה או רעשים מפחידים. עקב כך, המצב הזה מלווה בתחושות פחד, גם בשל הפאניקה עקב אי היכולת לזוז. כמו כן, הרבה אנשים אשר חוו או חווים את השיתוק הזה, חשים לחץ על החזה, כאילו מישהו יושב להם על החזה. תופעות נלוות נוספות שתוארו על ידי אנשים הן רעד בגוף ותחושה של נפילה.
עדיין לא ידועה סיבה ודאית לשיתוק השינה

ממקור אחר באינטרנט
בתרבויות עתיקות נעשה חיבור בין שיתוק השינה לתופעות על טבעיות: שדים ורוחות, כוחות מן המתים וכו'... שמטרתם להשתלט על נשמתו של האדם או לתקוף אותו כאשר הוא במצב חלש ופגיע. בעשרות השנים האחרונות יש גם מי שדאג לקשר את שיתוק השינה לחטיפה על ידי חוצנים או חייזרים למטרת מחקר של החיים על פני כדור הארץ ו/או השתלטות עוינת. הסבר נוסף לשיתוק שינה נוגע ליציאת חלק מהנשמה שלנו מהגוף במהלך השינה. על פי גישה זו, יציאת הנשמה מן הגוף בעת השינה קורית לכולנו, רק שאיננו מודעים לכך. שיתוק השינה נגרם כאשר הגוף מתעורר בשעה שלא כל האנרגיה (הנשמה) נמצאת בו, ומכאן נובעת חוסר התחושה שמורגשת בשיתוק.

קרה לי בילדות זה באמת מפחיד

חלקיקים מהחלום המשיכו להתקיים בערות וראיתי דמות מבוגרת מפריחה לעברי נשיקה
חשבתי שראיתי רוח עד שקראתי ושמעתי על התופעה הזו.
מאוד מפחיד התכסיתי אחר כך היטב עם השמיכה על הראש.
זה עשה לי בוקר מפוחד

קורה לי די הרבה

אני חווה "שיתוק בשינה" מאז שאני זוכר את עצמי.
זה קורה לפעמים מיד לפני שאני נרדם או מיד כשאני מתעורר.
אני מרגיש ער לגמרי, עם עיניים פקוחות, אבל כפי שאמרת אני משותק לחלוטין - כלומר לא יכול לזוז או לדבר כלל.
פעם הייתי בטוח שזה קורה לכולם - חשבתי שזה חלק מהתהליך הנורמלי של הירדמות או התעוררות.
רק כשדיברתי על זה עם מישהו לפני כמה שנים הבנתי שלרוב האנשים זה לא קורה.
עלי להודות שזה לא מפחיד אותי בכלל, אולי כי גדלתי עם זה ותמיד זה נראה לי מצב נורמלי.
גם אין לי לחץ בחזה או תחושות מאיימות - אבל מדי פעם נלווית לזה תחושת נפילה או כמו "חצי-חלום" כזה, שהמציאות מסביב "מתערבבת" עם חלום או "הזייה".
זה הכל. אם יש לך עוד שאלות על כך, את מוזמנת לשאול.

זה קורה לי די הרבה

מזמן ממש די פחדתי אבל היום בכלל לא. כשזה קורה, אז אני יודעת שאני בתוך חלום או בכניסה לחלום ז"א שעוד שנייה נרדמת ואז מבינה שפשוט אין לי ממה להלחץ. כלומר שום דבר ממה שרואים או חשים או שומעים לא אמיתי. אלה אולי דברים שקשורים לתת מודע ואז זה יכול להפוך להיות מסקרן דווקא. אפשר לנסות לכוון את החלום משם לפי הרצונות. אבל צריך גישה חיובית וכאמור סקרנות, ולהסיר את הפחד ממה שמופיע. לזרום עם כל סיטואציה.
אני רואה את השלב הזה של השינה כאופציה ממש טובה להבין את הנפש, ולקבל מסרים מדוייקים מהעצמי.

למעלה