פסיכולוגיה בארץ, או בחו"ל?

PurpleFloyd

New member
פסיכולוגיה בארץ, או בחו"ל?

היי, אני חיילת שעתידה להתחרר בעוד כחודשיים :) צאו מנקודת הנחה שרמת הידע שלי בלימודים שואפת לאפס..

פסיכולוגיה קלינית, המקצוע הנבחר..

שתיי שאלות לי אליכם:
1.האם בתחום הזה התואר הראשון הוא בפסיכולוגיה כללית ואז רק בתואר השני נבחר תחום נקודתי יותר? (קלינית, התפתחות הילד, נוירופסיכולוגיה...) אם ככה, האם יש צורך\אפשרי לבחור בשניי מקצועות לימוד התחלתיים במהלך התואר הראשון? אם כן, אז נניח..אני לומדת בבן גוריון, ומעוניינת גם בלימודי פוליטיקה וממשל, לגיטימי?
2.מבחינת תארים, האם עדיף לדעתכם ללמוד את הנושא דווקא בחו"ל? (ארה"ב, גרמניה..) או לפחות להמשיך לתואר שני והלאה בחו"ל? (במקרה הזה אני מניחה שעדיף לשקול מראש, ואז לפנות לווא דווקא לפסיכומטרי אלא לSAT, או לגרסא האירופית הידועה לשמצה..)

וגם..עד כמה תעודת מוסמך ישראלית תופסת באירופה\ארה"ב? אם בכלל?
תודה רבה רבה לכל המתייחסים

sense9

Member
מנהל

1- כן. התואר הראשון תיאורטי וכללי ובד"כ הוא דו חוגי אבל זה כמובן תלוי אוניברסיטה.
&nbsp
2- מספרים שבחו"ל קל יותר להתקבל לתואר שני אבל כמובן שגם ללמודים שם יש חסרונות לעומת היתרונות שיש ללמודי תואר שני בארץ. אגב, למה דווקא גרמניה? אם אני לא טועה, אין שם מסלול למודים באנגלית..
&nbsp
&nbsp

katzeran

New member
כמה תשובות

ראשית, את מוזמנת לקרוא את המדריך שכתבתי על לימודי פסיכולוגיה בארץ, הוא יענה על חלק מהשאלות שלך - http://katzeran.com/blog/student-guide/

שנית, בנוגע לשאלותייך:
1. התואר הראשון בפסיכולוגיה הוא מאוד כללי ונוגע בתחומים שונים בפסיכולוגיה (פסיכולוגיה פיזיולוגית, תפיסה, זכרון, פסיכולוגית חברתית, פסיכופתולוגיה ועוד - ויש גם הרבה לימוד של סטטיסטיקה ושיטות מחקר). כמעט תמיד לומדים אותו דו-חוגי (אני לא מכיר מסלול חד-חוגי, לא מהשנה הראשונה לפחות) ואם הכיוון שלך הוא קליני אני בכלל לא ממליץ על חד-חוגי כי לדעתי לפסיכולוג הקליני צריכה להיות השכלה רחבה גם מחוץ לתחום הפסיכולוגיה. מה ללמוד בחוג השני? מה שמעניין אותך, לדעתי. הכל לגיטימי כל עוד את עושה את זה מהטעמים הנכונים שלך.

2. יכול להיות שקל יותר להתקבל בחו"ל אבל אם את מעוניינת לחזור ולעבוד בארץ את חייבת לקחת בחשבון שאחרי התואר בפסיכולוגיה קלינית את צריכה לעבור התמחות של כמה שנים. חשוב לוודא שמסלול הלימודים בחו"ל מוכר בארץ ויאפשר לך להתקבל להתמחות. במקרים רבים סטודנטים חוזרים לארץ ונאלצים לעשות קורסי השלמה לפני תחילת ההתמחות.

בהצלחה!

למעלה