אירוח טל שפיר

anguly

New member
אירוח טל שפיר

ביום חמישי 1.5 בשעה 20:00 תתארח אצלינו טל שפיר.
טל שפיר היא מאמנת מוסמכת בוגרת מכון אדלר. NLP practitioner. ומנחת קבוצות וסדנאות לנשים ולארגונים.
היא עוסקת באימון אישי וקבוצתי לנשים בטיפולי פוריות, הריוניות, אמהות וכן טיפול בזוגיות.
אתן מוזמנות לשרשר לכאן שאלות בנושאים שמעניינים אתכן, וטל תענה במרוכז ביום ראשון.
אנג'י

הי ונעים מאוד :)

מאוד מרגש לחזור שוב לאירוח בפורום! המטרה של האירוח היא לתת תשומת לב לחלק קריטי בנו שקצת נשכח בכל הטיפולים הרפואיים האלה- החלק הרגשי והנפשי. יש לנו כאן הזדמנות טובה לחשוב ביחד על כל הקונפליקטים והקשיים הרגשיים שעולים- התמודדות עם הסטרס, שינויים בזוגיות, הורות בצד הטיפולים, התמודדות עם לחץ, חרדה ואי-וודאות וכן הלאה. אתן מוזמנות להעלות שאלות, תהיות, מחשבות ובהחלט גם להגיב אחת לשנייה. מבטיחה להיות כאן אתכן ביום חמישי ולנסות לענות גם דרך הכלים המקצועיים שברשותי. ותודה לאנג'ולי האחת והיחידה שהמסירות שלה לפורום היא פשוט מדהימה. קדימה בנות, עכשיו תורכן :)

אמונה 32

New member
טל שפיר שלום ותודה רבה על הקדשת תשומת לב

אני אמא לשתי בנות מדהימות ששתיהן עבודה קשה של טיפולים אינטנסיבים ולא פשוטים....
הגדולה היום בת 5
והקטנה בת 3
ועכשיו אני בטיפולים לילד השלישי כבר 4 טיפולים ברזומה והכל שלילי יש לציין שמעולם לא היו לי מוקפאים
כל פעם מתחילה את כל התהליך מחדש ....
היום אחרי הרבה טיפולים אין לי בעיה עם ההורמונים אין לי בעיה עם השאיבה אין לי בעיה עם ההחזרה וההמתנה כבר נהייתה חלק מחיי.....
אבל אני נמצאת כרגע במבוי סתום כזה מאוד מאוד רוצה את זה יותר נכון נואשת לזה רוצה שיהיה לי משפחה כמו שתמיד חלמתי לפחות שלושה ילדים (למרות שחלמתי על יותר עד היום עשיתי כל שביכולתי לעשות ולהגשים את זה
אבל אחרי ארבע שלילים שהיו ללא הפסקה חודש אחרי חודש מרגישה שאין לי כוחות וכבר כמעט שנה עסוקה סביב זה וזה גורם לי
לזוגיות פחות טובה - הכל כולל הכל אם זה שאני חסרת סבלנות אם זה שאין לי כוח לסקס אם זה שלא בא לי כל כך לצאת בזמן ההמתנה אי אפשר לדבר איתי, בזמן ההמתנה מתחמקת מחברות טובות שלי שכמובן כולן בהירין בקלי קלות, פחות מזמינה לבנות חברים כדי לא לעבוד קשה..... פחות בא לי להתלבש כי משמינה
הכל מגעיללללללללל וכבר שמונה שנים אני סביב זה הכל סובב סביב זה

ועד שפתאום הגעתי ליום שיש לי שתי בנות שהכל היה לפני שנה כל כך כיף נהנתי מגידול הבנות הייתי שם עבורן היה לי זוגיות נורמלאית היה לי שמחת חיים שנעלמה עם השנים חזרתי למשקל שלי רזה כמו שאני אוהבת...... ואז אני אומרת.... למה את מתעקשת תוותרי תהני ממה שיש למה לרצות את מה שאין אבל אז בה הקומפליקט אם היית מוותרת אז היית זוכה בבנות שלך לפחות בגדולה..... הקטנה הגיעה ביותר קלות (יחסית)

אוף אני כל כך כך רוצה את זה אני כל היום חושבת על זה אני עסוקה בזה אבל שאני בלי ההורמונים אני בן אדם אחר בן אדם יותר שמח בן אדם יותר מאושר יכולה לחיות את חיי כמו שאני רוצה ולא כל היום לעבוד כמו מכונה להזריק הורמונים לשמור שבועיים לנסות לא להרים את הבנות שלי שזה הדבר שאני הכי אוהבת בעולם לבלות לנסוע לטיולים...................
יו איזה ארוך סליחהההההההה אשמח לדעת מה את חושבת מה כדאי לעשות להפסיק להמשיך.....

כשהכל פשוט יותר מדי.....

הי אמונה, אל דאגה, אני שמחה שכתבת באריכות כי זה מאפשר לי להבין יותר את התמונה הכללית. את מעלה כמה נושאים ואנסה להתייחס לכולם.

קודם כל את מתארת באופן כללי מצב שוחק ומתסכל של ארבעה סבבים שבהם אין לך מוקפאים ואת צריכה להתחיל בכל טיפול מחדש. מאוד קשה ומתיש, על אחת כמה וכמה כשיש עוד שתי בנות בבית, עבודה, זוגיות וכו'. לכן לדעתי, הלחץ שאת חווה הוא מאוד מובן בסיטואציה הזו ואינו קשור בהכרח רק להורמונים.
הכמיהה שאת מתארת לילד היא מוכרת ונורמלית ובעצם היא ה"דלק" להמשיך בטיפולים ומה שמגייסת את הכוחות לעמוד בטיפולים. כשהכמיהה הזו הופכת לנואשות, היא כבר גובה מחיר כבד, בדומה למה שאת מתארת- חוסר סבלנות, חוסר הנאה מדברים שבעבר היית נהנית מהם וכיוצ"ב. מהנסיון המקצועי שלי, המתנה הכי גדולה שכל אישה בטיפולי פוריות יכולה לתת לעצמה- וזה קשה לעשות זאת, מאוד קשה אפילו, אבל לא בלתי אפשרי- וזה לחיות את חייך כשהטיפולים הם רק חלק אחד בהם, מרכזי וחשוב, אבל רק חלק. וזה אומר לא להפסיק את הדברים שהסבו לך הנאה בעבר. לאלץ את עצמך אפילו בהתחלה לעשות זאת אבל לא לוותר. בסופו של דבר, לצערי, איש לא יכול לחזות כמה זמן יארכו הטיפולים ובינתיים- אלה החיים
שלך! עכשיו! הזמן הזה יעבור בין כה וכה ומגיע לך בינתיים לזכות באיכות החיים.

שאלת אם להפסיק את הטיפולים או להמשיך. אף אחד לא יוכל לענות לך על זה לצערי, זו באמת החלטה שאין עליה במקרה שלך תשובה חד- משמעית. אני כן יודעת אבל, שתמיד יש אופציה שלישית. לא ציינת בת כמה את, אבל את מתארת כבר שמונה שנות טיפולים. הייתי שוקלת לעשות הפסקה של חודש, או כל זמן מוגדר אחר שמתאים לך, מהטיפולים כדי להתרענן קצת ולאזור כוחות "למלא את הבאר" כי את נשמעת שחוקה ועייפה ובצדק. חודש שבו שמים, אבל באמת! את הטיפולים בצד ופשוט תתרענני לך בו. תעשי דברים שאת אוהבת ותמלאי את המצברים, תיהני מחייך כפי שהם. זה עושה פלאים!

לגבי הילדות, לפי הבנתי, את מרגישה רגשות אשם משום שאת חסרת סבלנות כלפיהן כתוצאה מהקשיים בטיפולים. תארת גם תקופה לפני כשנה שבה היית הייתי מציעה להוריד ציפיות מעצמך. זה בסדר גמור שיש לך מדי פעם ימים שאת לא במיטבך. זה טבעי וקורה לכולנו. אולי תוכלי לפנות אחר-צהריים אחד לעצמך כדי שבשאר הימים תוכלי להגיע במלוא כוחותייך להיות איתן? אולי יום בשבוע תוכל להיות איתך סבתא/ נערה שעושה בייביסיטר במחיר נמוך ולהקל עליך קצת? שיהיו אצל חברות? כל פתרון יצירתי אחר שעולה על דעתך יכול לעזור פה לצלוח את התקופה הזו. אם את מרגישה שהמינון הוא גבוה מדי, אולי כדאי לפרגן לעצמך התערבות מקצועית כדי לבדוק יותר לעומק מה את באמת רוצה.

ולגבי הזוגיות שלך- הטיפולים הרפואיים שכובשים כל חלקה טובה באינטימיות הם הרסניים לעיתים קרובות לזוגיות. יש כאן שני אנשים שחווים בו-זמנית, נוסף על כל שאר קשיי החיים, סטרסור מאוד גדול וזה נותן את אותותיו.... ממליצה לך בחום בחום בחום לא לוותר על ההיבטים האלה בחייך! עם כל המתחים, תמצאו את הזמן שהוא רק שלכם. צאו רק אתם, כבו בערב את הטלוויזיה, צאו להליכה (יעזור גם לתלונות על הגזרה ובוודאי שירומם את מצב הרוח), ביום שישי בבוקר, לא משנה מה, אבל קחו זמן שהוא רק לעצמכם ובו יש כלל זהב: מותר לדבר על הכל חוץ מעל הילדים שלכם ועל הטיפולים. זה כבר ייצור קצת תנועה אחרת בקשר. בנוסף, גם אם אין חשק לדבר עצמו (וזה בסדר גמור לזמן מה) אל תוותרו על מגע בכלל. זה קריטי וזה הדבר שמייחד את הקשר שלכם מכל שאר הקשרים בחייך... זו 'עבודה', אבל זו עבודה משתלמת.

ודבר נוסף ואחרון כחלק מצבירת הכוחות- בזמן ההמתנה, אל תשאירי את עצמך לבד. אז ברור שלא להתקשר לחברות שהן בהריון, אבל האם אין מישהי שתוכלי לפרוק איתה? לבכות לה? לצחוק איתה? אני חושבת שהוצאת המתח מחוץ לבית יכולה מאוד לסייע לך.

מאחלת לך מכל הלב כל טוב!

מה דעתך?

אמונה 32

New member
ריגשת אותי עד דמעת

כל מה שכתבת כל כך נכון ואני מכאן הולכת לקחת את כל הטיפים המעולים שלך ולנסות ליישם אותם.
באמת עשיתי הפסקה של חודש וכנראה אעשה עוד חודש יש לגדולה שלי יום הולדת ורוצה להיות איתה כל כולי
ולהעניק את כל מה שביכולתי להעניק לה.....

וכמו שאמרת החודש הזה אני הולכת להיות אני בלי קשר לטיפולים לנסות לשים את זה בצד... עד כה שאפשר .....

את מדהימה והענקת י הרבה חומר למחשבה
תודה רבה

קרפי8

New member
האם לשתף את הילד?

שלום לך טל ותודה על האירוח :)

יש לי בן בן 3.5 מטיפולים (ivf), לפני קצת יותר משנה עברנו טיפול שהסתיים בשלישי ועכשיו אנחנו מתחילים שוב מההתחלה.
בטיפול לפני שנה (הוא היה בן שנתיים וקצת) הוא קפץ לי כמה פעמים על הבטן וביקש שארים אותו הרבה ואני הייתי מאוד עצבנית וחסרת סבנות כלפיו.
אני מאוד מפחדת שזה יקרה לי שוב גם הפעם, לא רוצה שהוא ייפגע בגלל הטיפולים.

אני מתלבטת אם להסביר לו בהתאם לגילו שאנחנו ואולי ככה גם להסביר לו טיפה על הנסיבות שבהן הוא נולד.
הוא ילד מאוד מאוד בוגר ורגיש שאפשר ממש לנהל איתו שיחות, הוא גם יודע להיתחשב עשמסבירים לו בגובה העניים.
(אם אני לדוגמא מאוד עייפה כי עבדתי משמרת לילה הוא ייחתחש וייתן לי לנח)

תודה מראש

כמה כיווני מחשבה

הי קרפי 8,
איזה כיף לשמוע שיש לך ילד בוגר ומבין עניין, עשית עבודה טובה

ראשית אני חייבת לציין שכמובן את מכירה את הילד שלך הכי טוב ויודעת מה נכון לך ולכם כמשפחה ולכן אני נותנת כאן כיוונים כללים לחשיבה.

קראתי את ההודעה שלך ואני חושבת שיש כאן למעשה שני עניינים שונים:

איך להתנהל עם בנך בזמן הטיפולים מבחינת מותר/ אסור וכו'- בעצם זו ההתחלה של האחאות שלו, שיש בה המון דברים טובים, אבל כן, לעיתים היא גם תגיע על חשבונו. זו דרכו של עולם וזה בסדר גמור כל עוד זה מווסת, כי זה מה שמאפשר לילדים להבין שהם אינם מרכז העולם ולהפנים את קיומו של הזולת כמישהו שגם לו יש צרכים (או במילים אחרות, אמפתיה).
לא הייתי מספרת לו כרגע שאתם בטיפולי פוריות משום שהוא, לדעתי, עדיין צעיר מדי לכך. החשיבה בגיל הזה היא עדיין קונקרטית וקשה מאוד עבורם לתפוס דבר כזה. בנוסף, ילד בגיל הזה עדיין חושב שהוא מרכז העולם, ושכל דבר שקורה קשור אליו ישירות. לכן הוא עלול לחשוב שהוא עשה משהו לא בסדר, שאתם כועסים עליו, לא רוצים בו ושלל דמיונות של ילדים. אז לא הייתי ספציפית נכנסת לנסיבות המיוחדות, אבל בהחלט כן אפשר להסביר לו באופן כללי שאת עייפה כרגע, או שלא קופצים לך על הבטן כי זה לא נעים וכדומה.

העניין השני, הוא האם לספר לו עצמו שהוא בא מטיפולים. גם כאן הייתי ממתינה עוד קצת עד שבגיל 4-5 מתעוררת סקרנות טבעית סביב השאלה כיצד באים ילדים לעולם ואז אפשר גם לספר לו כמה רציתם ילד וכמה חיכיתם לו ושזה לא הצליח ולכן הלכתם לרופא שיעזור לכם קצת. הייתי מדגישה כמה הוא אהוב ושהוא ילד מיוחד שלכם ועוטפת אותו באהבה ובגאווה. מבחינת האינפורמציה עצמה, כפי שציינת, לתת אותה בהתאם לגיל ובהתחלה כשמספרים לא חייבים להיות יותר מדי ספציפיים. בכל מקרה, לא הייתי מחכה עד לאחר גיל הגן.

מה דעתך?

קרפי8

New member
תודה על התשובה

אהבתי את הרעיון שהטיפולים הם תחילת האחאות שלו אף פעם לא חשבתי על זה ככה.

למעלה