המשחקים הפראולימפיים יוצאים לדרך

אגב היום בידיעות אחרונות - 4 עמודים

* הלו"ז המלא של הישראלים
* לקראת טקס הפתיחה
* טור מיוחד
* המועמדים הישראלים העיקריים למדליה
* ראיון עם ראש המשלחת רון בולוטין

כתבה מנוסחת היטב

בשחיה, טניס כנראה קליעה ושייט צפויות מדליות.

ישראל עם 313 מדליות כנראה, ובטוח במקום ה 13 בעולם בכל הזמנים במשחקי קיץ.

מעניין לציין במבט על אותה טבלת מדליות, את המספר המזערי באופן יחסי של רוסיה (21) וקודם לכן ברה"מ.

noam_ma

New member
313 מספר שגוי. מאיפה לקחת אותו?

בויקיפדיה מציינים את המספר כ-333, אבל כשאתה מחשב את פירוט המדליות לפי המשחקים, כפי שהם כתבו, אתה מקבל מספר אחר...

המספר הנכון הוא 370.

מה הסיבה להפרש בין 370 ל 333 בויקי?

ומה דעתך הכללית על מדור הספורט בעיתון הזה?
דותן מלאך, ערן סלע ואחרים?

הסק רציונלי מעלה שאתה הכותב

אחרים יגידו היה רצוי שיהיה גילוי נאות מתבקש, כפי שהיה אגב מתבקש כזה מצד כתב הארץ שכתב פה בזמן האולימפיאדה.

בכל מקרה, גילוי נאות חלקי מצדי (מאחר שלא העלתי כאן דברים שלי מהעבר), אם תעבוד קשה כמי שמכיר היטב כמה וכמה נפשות פועלות במערכת, תהיה אפשרות לקדם אותך בעתיד.
אני אשים עין עלייך מדי פעם.

BentzWatchJudo

New member
אחת התגובות ההזיות ביותר אם לא ההזויה ביותר

אחת התגובות ההזיות ביותר אם לא ההזויה ביותר שלך וזה בהחלט הישג לא מבוטל.
הנטיה שלך לגרור אנשים לאאוטינג היא פשוט בלתי נסבלת. יש מערכת מסרים בתפוז תעשה בה שימוש.

ההתנשאות שלך... טוב אני לא אכתוב שוב מה דעתי על זה.

אתמול נתת סידור עבודה לעיתונאים, היום אתה בתור ועדת ביקורת וועדת קידום... מעניין לאן עוד תגיע.

יש כל מיני טיפוסים שלא עשו שום דבר בחייהם

והם סוג בטטות כורסה עד הפנסיה. כאלה שהשתמטו מצה"ל תקועים ולא עשו שום דבר חוץ מלהיות עכברים אינטרנט ששורצים בפורום ספציפי בתחום שבו הם לא עסקו בו מעולם בצורה רצינית (לא בעיסוק, לא בסיקור למען ציבור משמעותי ולא בכלל).
ולכן צר עולמם כשל חרגול עצל.

ויש אנשים שעשו קצת יותר בכל מני מקומות בישראל ולמשל מצפון לישראל ורואים את העשיה שלהם מעבר לפרנסה גם כשליחות.
כשאני רואה כתיבה טובה אגב לא רק שם, אני משתדל להמליץ.

BentzWatchJudo

New member
תעזוב לרגע את ההשמצות הקבועות

יש לי שאלה עקרונית:
נומר שזיהית שיוזר מסוים הוא אדם זה או אחר. האם ראוי לחשוף זאת בפורום בלי לבקש את הסכמתו לעניין במסר?

נאמר שלא היית עכבר שלא יצא מעולם מהפורום

הזה, (ולפתוח דף פייסבוק) שבו יש 3-4 לייקים מדי פעם, זה לא נקרא מעבר. אז לא היית מעלה שאלות כאלה, כמי שהיה מבין קצת את הקודקס של עולם העיתונות בעידן המדיה המקוונת.

יש מה שנקרא "גילוי נאות", נוהג לא-פורמלי אבל ידוע בתוך העיתונות הכתובה /מקוונת כשעיתונאי נכנס לפורומים ומקדם כתבות שלו.
מצופה מעיתונאי רציני בעיתון ציבורי, שמקשר לכתבה שלו להזכיר שהוא הכותב.

א . אורן אהרוני ובזמנו אלמוג שריג מנהל פורום אחר, כעיתונאים רציניים עמדו והם דוגמה מיני רבות של מי שעושה זאת.
ב. יש פה היסק של 1+1, אין פה חשיפה של מידע שמישהו נתן בידי בצורה דיסקרטית וחשפתי לעני כל- את זה כל אדם נורמלי עושה. כמו שאתה משער השערות להבדיל על יהודה מעיין, כך ההיסק מצירוף האותיות .
אם ההיסק שגוי, אפשר תמיד לציין זאת.

BentzWatchJudo

New member
כמובן שאני לא מסכים עם אף מילה

קצת יומרני מצידך לדרוש גילוי נאות ולעשות אאוטינג ליוזרים אחרים בתור יוזר שמחליף יוזר וכינוי אחת ל- 3 חודשים לערך.
די צפוי שאתה לא רוצה עקבות ליוזר שכותב כל כך הרבה השמצות, גזענות, תעמולה שלא קשורה לנושא הפורום, סקסיזם, סתם התנהגות גסה וכו'.
אולי יותר יומרני מצידך לעשות אאוטינג לאחרים ולדרוש גילוי נאות בתור מי שכתב:
"...אני לא מספיק נחוש לעשות לעצמי אווטינג בקישורים אלה שיובילו לשמי(בדקתי שכן), בעקיפים מאחר שגוגל לא מרחם על ילדי הגן..."
שמע, אתה בפורום בתפוז ולא בשום מקום אחר. בפורמים מקובל לא לעשות אאוטינג לחברי פורום. זה כלל בסיסי.
יש לך בעיה עם אתיקה של אדם זה או אחר תפתור את זה מולו במסרים פרטיים (בעיני זה פשוט מגוחך, זכותו של אדם להיות צנוע, אני אישית מעריך את זה מאד).
מה שברור זה שאתה לא מצליח לעמוד בכללים בסיסיים של הפורום הזה וזה הדבר היחיד שקובע פה.

noam_ma

New member
חברים, לא לריב...

את הכתבה, אכן, אני כתבתי ואפשר להבין את זה מהניק. לא הסתרתי מאחורי ניקים בדויים.

והעיקר, תפסיקו לריב..:)

אסכם את דעתי: הכתבה הזו שלך טובה

בהחלט אחת היותר מושכות את הקורא בכל הנוגע לתחום שכמעט אין בו כמעט בכלל חשיפה תקשורתית(שזה עוד נקודת בונוס מבחינתי), אישית גם אני השכלתי לגבי הנבחרת.
לדעתי יש עוד מישהו אחד לפחות שהיה מרוצה ממנה, יש בהחלט פוטנציאל להתפחות ,
כאמור אמשיך לעקוב.

בנץ השלדגיסט המהולל, שחי פשוטו כמשמעו בפורום, הכריז מזמן שהוא נמצא כאן במלחמה לשם המלחמה כנגד קיומי המקוון, ומנסה כל העת לסמן טריטוריה.
בכל זאת צריך לפצות על בטלה בעולם האמיתי.
אני מדי פעם נהנה מהדרמה-קווין, והנכונות של "שכיר חרב כמוני" להכנס לקרב ג'ודו חביב מקוון שכזה.

שכזה.. גורמת לי שעשוע מפעם לפעם.

זה דרייב חביב, סך הכל ולא באמת מזיק.
מסמן הטירטוריה הלוחם ללא חת בנצי, במלחמה ואני בשעשוע בסוג של פלייסטיישן (לזה משום מה דווקא אין לי סבלנות בד"כ) בין משימות פרנוסה בעולם האמיתי.

BentzWatchJudo

New member

כל הכבוד לכם בידיעות אחרונות על החסות והסיקור של המשחקים הפראולימפיים עד כה ולך אורן גם על העדכונים בפורום.
על פניו זה נראה לא מתגמל, כי אין הרבה טוקבקים (אני מקווה שלפחות יש צפיות) ותגובות אבל זה טבעי כי קשה להזדהות עם ספורטאים שכמעט לא שומעים אליהם ביומיום (ופה נדרש שינוי, יותר חשיפה בשגרה שתביא ליותר הזדהות).
אני בטוח שבסופו של דבר ההשקעה תשתלם ושהרבה אנשים יודעים להעריך את זה כמו שאני מעריך ושיהיה תגמול לפחות בטווח הארוך.

יונתנסקי

Well-known member
סליחה, פרח מזכרוני שמה של הספורטאית

שנפגעה מרכבת בצרפת ונכרתו 2 רגליה.
מה שמה ובאיזה ענף היא מתחרה?
תודה למשיב.

למעלה