אין לנו מחלוקת לגבי רפואה משלימה
אני לגמרי מסכימה איתך לגבי מהותה וחשיבותה ולא הייתי מגדירה ומנסחת טוב ממך.
אני גם מסכימה אתך לחלוטין בנושא שם של הפורום.
אין לי גם שום מחלוקת בנושא יעילות שיטות טיפול שונות שהתפתחו והוכיחו את עצמם במקומות שונות בעולם.
כפי ששמת לב, אני עצמי גם משתמשת בעת הצורך גם ברפואה סינית, גם ברפואה אינדיאנית, הודית וכו'. אין ואתם שום בעיה, בדיוק כפי שאין שום בעיה בבדיקות דם שפותחו ברפואה הנוצרית - כפי שאין כל הבדל בין נוצרות והינדואיזם - אלה ואלה עע"ז באותה מידה. ואין לזה שום קשר לרפואה.
העיקרון החשוב הוא: לחכמת גויים - תאמין, לאמונת גויים - אל תאמין.
את אומרת שאת יודעת יוגה, לכן אני אתייחס ליוגה (במידת האפשר, כי אני עצמי לא מומחית ליוגה). ביוגה יש כמה חלקים: ראג'ה-יוגה, קארמה-יוגה, ג'נאנא-יוגה, בכאקטי-יוגה וחאתכה-יוגה, כאשר כל חלק ממנה עוסק באספקט אחר.
כאשר אנחנו משתמשים בחאתכה-יוגה (אני לא יודעת איך לכתוב את זה נכון כי יש לנו הבדלים פונטיים בשפות, הכוונה ל- Hatha yoga) - את החלק שעוסק בשמירה על בריאות הגוף ולא נוגע באמונות ההודיות, כך שאין בזה משום ע"ז, ח"ו.
אני מקווה שעניתי.
לגבי גישה הוליסטית. אני חסידה הדוקה של גישה הוליסטית, ואני מסכימה אתך בהחלט שכל דבר משפיע על כל דבר.
אני גם חושבת ג שרפואה מודרנית (קונבנציונאלית, אם את רוצה...) חוזרת להבנה זו - וזה דבר מבורך בעיניי.
אבל אדם לא יכול להיות מומחה בכל. אם למטופל יש בעיה פיננסית אנחנו לא נקח על עצמינו לפתור אותה אלא נמליץ לו לפנות ליועץ בתחום. אם אדם סובל מלחץ דם גבוה בגלל שבשבת דירתו הוצפה בביוב ולא היה מי שיטפל בזה - לא נלך לפתור לו סתימה. במקרה הטוב נדע להמליץ על אינסלטור טוב. נכון?
אנחנו נקח על עצמינו אץ החלק הרפואה שבדבר: נוריד לחץ דם, ניתן לו כלים להתמודדות בלחצים בעתיד וכו'.
גם אם יש לך רעיונות לגבי אינסטלציה או מניות - את לא מגיע לפורום רפואה משלימה בטענה שהכול קשור לכל ולא מתחילה להפיץ כאן את הרעיונות שלך. ועד כמה שראיתי עד עכשיו - גם אחרים לא. וזאת על אף שיתכן ורעיונות שלך דוקא מאד שימושיים ונהדרים ומועילים. אבל את וכולם מבינים שזה פשוט לא המקום.
מה גם - בוודאי יש פורומים מתאימים לכך. לא בדקתי, אבל היום יש פורומים אפילו בשביל סטיות למיניהם, כל תיבות פנדור נפתחו, והשדים מתרוצצים בחופשיות. (תאירי, כמובן...)
ורק כאשר אנחנו מגיעים לע"ז המצב משום מה משתנה. זה לא סתם. זה בדיוק עניין של פרעה...
הייתי מצפה ממך דוקא שתגני על טהרת הפורום: כל עוד מילה "רפואה" כלולה בשם הפורום הוא חייב להיות חף מפוליטיקה, גזענות, דת, עדתיות, מגדריות... - אחרת זה לא רפואה. לא משנה באיזו שיטה את מאבחנת או מטפלת. למרות שכל הדברים שציינתי בוודאי ובוודאי משפיעים השפעות חשובות ביותר על החולה - ואנחנו מתחשבים בהם. יותר מזה: אנחנו לא יכולים שלא להתחשב בזה.
ואני מניחה, שגם בזה אין לנו מחלוקת.
אז אולי אנחנו נאחד כוחות במטרה לעזור עד כמה שניתן לאנשים שבאים לכאן - במקום להדבק בדברים שנויים במחלוקת, בלשון המעטה? את הדברים הללו אפשר בקלות להוציא לפארומים אחרים, המיועדים לכך, שם ימצאו להם אזן קשבת ואוהדים. לכל סיר יש מכסה...
ואילו כאן, הם הופכים פורום רפואי למשהו אחר. וזה לא לטובת הפורום, ולא לטובת האנשים שבאים אליו (אני מכירה אישית כמה שדברים כאלה הבריחו אנשים מכאן, וחבל, יש כאן מטפלים איכותיים מכל מיני תחומים שבאים ע"מ לתרום זמנם, ממידע וניסיון שלהם ולעזור).