רוחניות/מדיטציה

רותי 11

New member
רוחניות/מדיטציה


רוחניות/מדיטציה

האם ניתן לשלב רוחניות בעסקים ?

האם ניתן לשלב מדיטציה בחיי היום יום שלי ?

האם הרוחניות תורמת להצלחתי כמנהל וכמנהיג ?



התשובה היא כן .

מדיטציה - מצב ממושך (או תרגול) בו התודעה מתמקדת בהכרה באופן שבו היא עדה לשינויים הבאים וחולפים באיברי החישה השונים, או מתמקדת במחשבה אחת או בדימוי אחד.המדיטציה משפרת את יכולתך להקשיב,להיות ממוקד, להיות רגוע ונינוח גם בימים קשים ובזמן קבלת החלטות חשובות , להיות בהיר ומשכנע בדיונים או פגישות חשובות , המדיטציה היא אמצעי חשוב לך המנהל להיות תמיד כאן בהוויה שלך היום יומית .

דוגמאות:

· מודעות לתחושות השונות הבאות וחולפות באזור האף, כאשר אויר
נכנס ויוצא דרכו. (מגע)

· מודעות לצלילים הבאים וחולפים באיבר השמיעה, או התמקדות
בצליל אחד למשל "אום". (אוזניים)

· מודעות לחפצים כפי שהם נקלטים באיבר הראיה. (עיניים)

· התמקדות במנטרה וחזרה עליה. (מחשבה)

· יצירת דימוי של תפוח, והתמקדות במאפייניו שונים.
(החזייה או דמיון מודרך)

תרגול מדיטציה לאורך זמן...

1. מרכז את ההכרה באיבר בו ממוקדת המודעות ומעלה את רמת הרגישות
של אותו איבר.

2. מעלה את קצב "הפעימות" של גוף האדם ומגביר את הרמונית התנועה
של החלקים השונים בו.

3. מעדן את ההכרה.

4. מביא אתו שקט ושלווה עמוקה להכרה.

5. מאט את קצב הנשימה ואת חילוף החומרים בגוף.

מדיטציה ניתן לתרגל בכל תנוחת גוף, בתנאי שהמודעות נשארת ערנית לשינויים הבאים וחולפים בהכרה. בכדי להקפיד על תרגול נכון של מדיטציה, יש לחזור ולמקד את המודעות בנושא המדיטציה כל פעם שהמודעות משוטטת לה למקום אחר.

תרגולי מדיטציה שונים קיימים בכל הדתות, בכללן יהדות (בקבלה), נצרות, והינדואיזם; מכולן הבודהיזם מחשיב את תרגול המדיטציה כערך עיקרי ומרכזי וככלי להגשמה של מצבי תודעה גבוהים ושחרור מוחלט של התודעה. מדיטציות מתקדמות בבודהיזם מבוססות בדרך כלל על החזייה (הדמיה, או ויזואליזציה), וכוללות לרב החזייה של בודהה בתנוחת הלוטוס (אך ישנן גם מדיטציות מנטרה כגון "אום מאני פדמה הום" - "הללו את התכשיט שבלוטוס"). מדיטציות בהינדואיזם כוללות לרב חזרה על מנטרה בסנסקריט, ועל פי הודות הן מאפשרות להגיע למצב של "סמהאדי", איחוד עם האל או עם היש.

ניתן לחלק את תרגולי המדיטציה לשני חלקים עיקרים: סביל ופעיל. בתרגול הסביל המודעות ערה לשינויים הבאים וחולפים באיברי החישה השונים של הגוף באחד ממצבי המנוחה השונים (דוגמה: ישיבה תוך ערנות לתחושת הבאות וחולפות באיבר המגע כתוצאה מתהליך הנשימה). בתרגול פעיל המודעות ערה לתנועה הנוצרת מהפעלה קבועה וחוזרת של אחד או יותר מאיברי הגוף השונים (דוגמה: חזרה על מחשבה, תנועה, צליל...).

"הנפש אור הגוף, והחוכמה אור הנפש , והשמש אור היום והיום אור הלילה "
(ר' יהודה לטיף )
 
למעלה