שלום, שאלה על נגעים אדומים בעור מגרד

שלום, שאלה על נגעים אדומים בעור מגרד

באופן כללי יש לי קרטוזיס פילריס.
באופן פרטני על הבעיה כרגע, בשנה וחצי האחרונות כל הזמן מגרד לי ברגליים התחתונות, גרד בלתי פוסק וכואב ושורף, שמשאיר סימנים לא יפים בלשון המעטה.
הלכתי לרופא עור כי חשבתי שאולי יש לי פטריה, אולם הרופא עור שלל את זה ואמר לי שסך הכל צריך לדאוג שהעור לא יהיה יבש, והמליץ לי למרוח אקווה קרם. לנגעים האדומים הוא נתן לי למרוח נרידרם
קרם, למרות שחשב שזה לא ממש יעזור, והוא צדק, מרחתי הרבה פעמים את המשחה (כל פעם לשבועיים, הפסקה קצרה ואז שוב) וזה לא עוזר.
בביקור נוסף, הוא אמר לי שצריך לחכות, אולם עבר הרבה זמן וכלום לא משתנה......

עם הגרד אני כבר מסתדרת, אולם הסימנים לא עוברים ואני בדיכאון. זה נראה דוחה, אני לא יכולה ללבוש קצר, או שמלות, לא יוצאת עם בנים (אני בת 33 ורווקה) וזה מונע ממני להתקרב לבנים מכיוון שזה לא נעים למראה,
זה גם קצת בולט מהעור והמגע לא נעים בכלל.
לא יכולה ללכת לים או בריכה ובגדול לא יכולה להסתכל על עצמי, אם אני נגעלת אז מה אחרים יחשבו?
האם יש פתרון, מה אפשר לעשות? פילינג? ים המלח? שמש?
מצרפת תמונה, מקווה שהיא מספיק ברורה, ולא תלחיץ אף אחד....

אני נואשת, ואשמח לעזרה הכי קטנה

תודה!

נגעים אדומים בעור מגרד

שלום רב,
קשה להעריך לגבי האבחנה הרפואית דרך התמונה.
ניתן להניח לאור התנהלות הרופא המטפל כי מדובר בכתמים בתר דלקתיים בלועזית Post inflammatory hyperpigmentation.
ראי שרשורים רבים בפורום בנושא זה. במידה וזו האבחנה המדוברת אכן יש לתת לזמן לעשות את שלו.
כמו כן יש לברר מהי התפרחת הראשונית אשר גרמה מלכתחילה להופעת התסמינים וזאת כדי למנוע הופעת כתמים דומים בעתיד.
רפואה שלמה!

למעלה