שמן HEMP

שמן HEMP

השרשור לא קופץ יותר, לכן פותחת הודעה חדשה.
מעוניינת מאד לשמוע את דעתכם על השמן הזה:
"
המקור הטוב ביותר כיום לחומצות שומן אומגה-3 ורכיבים בריאותיים נוספים שייחודיים רק לשמן זה
פרופ' שמואל אדלשטיין
תזונאי וביוכימאי
פרופסור-אמריטוס, מכון וייצמן למדע
הזרעים
שמן ההמפ מופק מזרעי צמח הקנביס מהזן Cannabis sativa L. בשל תכונותיו התזונתיות הייחודיות התורמות לבריאות.
הזרעים מכילים 25-35% שמן, 20-25% חלבון, 20-30% פחמימות, 10-15% סיבים.
בנוסף הזרעים עשירים במינרלים, כול החומצות האמיניות החיוניות, ויטמינים ורכיבים תזונתיים ייחודיים אחרים.
השמן
שמן ההמפ המופק מזרעי הקנביס מכיל חומצה לינולאית וחומצה אלפא-לינולנית שהם עיקר החומצות ארוכות השרשרת הבלתי-רוויות. היחס בין החומצה הלינולאית לחומצה האלפא-לינולנית הוא היחס האידאלי 1:3 !
בנוסף שמן ההמפ ייחודי מאד בכך שמכיל את החומצה הגמא-לינולנית (GLA) שאינה מצויה בכול השמנים האחרים המשמשים כמקור לחומצות שומן מסוג אומגה-3 . לחומצה הגמא-לינולנית מייחסים פעילות אנטי-סרטנית, אנטי-דלקתית ואנטי-תרומבותית.
כמו כן השמן הזה ייחודי גם בכך שמכיל את חומצת האומגה-3 סטארידונית אשר יעילות הפיכתה ל-EPA יכולה להגיע ל-40% .גם חומצה זו ייחודית לשמן ההמפ ולא ניתן למצוא אותה בשמנים צמחיים אחרים המשמשים כמקור לאומגה-3.
שמן ההמפ נמצא שמכיל גם קנבידיאול אם כי הזרעים עצמם אינם מכילים אותו ומקורו בעלווה של הצמח שחלקים ממנה נכללו בכבישה של הזרעים.
קנבינואיד נוסף שמוצאים בדרך כלל בשמן הוא ה-טטרה-הידרוקנבינואיד.
נוכחותו של קנבידיאול בשמן משפרת מאד את תכונותיו הבריאותיות מאחר ומיוחסות לו פעילויות אנטי-אפילפטיות ואנטי- מיקרוביאליות.
זהו שמן עשיר בגמא-טוקופרול אשר ידוע בין היתר כנוגד חמצון יעיל מאד. נוכחותו בשמן מקנה הגנה טובה לחומצות השומן אומגה-3 בפני חמצון!
בשמן ניתן למצוא גם כמויות זעירות של תרכובות טרפנואידיות שאינן מצויות בזרעים אלא בעלווה. לתרכובות אלו מייחסים פעילות אנטי-דלקתית ואנטי-אלרגית.
התועלות הבריאותיות הייחודיות של שמן ההמפ נובעות גם מנוכחותן של תרכובות פעילות חשובות כמו בטא-סיטוסטרול ומתיל-סאליצילאט שבהמשך יורחב עליהן בצורה ממוקדת.
כפי שניתן ללמוד מהרכב חומצות השומן המפורט בטבלה הרי שהיחס בין החומצה הלינולאית (אומגה 6) לבין החומצה אלפא-לינולנית (אומגה 3) הינו 1:3.
בנוסף נמצא שיש נוכחות יפה ומשמעותית של החומצה האולאית (אומגה-9) החומצה אשר מקנה לשמן הזית את תכונותיו המיטיבות מבחינה בריאותית.
על היתרונות הבריאותיים של חומצת האומגה-3 הצמחית אלפא-לינולנית נאמר כבר ונכתב רבות.
חומצות שומן בלתי רוויות
לינולאית 54-57%
אלפא-לינולנית 16-20%
גמא-לינולנית 2-4%
סטארידונית 0.5-1.5%
איקוסאנית 0.5%
אולאית 10-13%
חומצות שומן רוויות
פלמיטית 6-7%
סטארית 2-3%
ארכידונית 0.5-0.8%
תרכובות טבעיות
קנבידיאול 10 מ"ג/ק"ג
טטרא-הידרוקנבינול 50 מ"ג/ק"ג
בטא-סיטוסטרול 125 גרם/ליטר
גמא-טוקופרול 468 מ"ג/ ליטר
מתיל-סליצילאט כמויות זעירות
קנבידיאול
הוראה שלקנבידיאול ישנן תכונות פארמקולוגיות רצויות.
התכונות הפארמקולוגיות המיטיבות של הקנבידיאול הן: אנטי-אפילפסיה, אנטי- התכווצויות ורעד , משכך כאבים ואנטי-דלקתי. אין לו כול השפעה פסיכותית!
בטא-סיטוסטרול
סטרולים צמחיים ידועים בהשפעתם המיטיבה על רמות הכולסטרול בדם על ידי שמונעים את ספיגת הכולסטרול במעיים. בחלל המעי הסטרולים הצמחיים מקטינים את המסיסות של הכולסטרול על ידי מניעת היווצרות מיצלות וכך נמנעת הספיגה שלו. בנוסף מתקיימת תחרות בין הכולסטרות לסטרולים הצמחיים על אתרי הספיגה ברירית המעי.
בנוסף הוראה שלבטא-סיטוסטרול יש פעילות אנטי-ויראלית ואנטי-דלקתית.
מתיל-סליצילאט
היתרונות הבריאותיים של סליצילאטים צמחיים ידועים מאות שנים. כיום האספירין או אצתיל-סליצילאט הדומה מאד למתיל-סליצילאט היא אחת התרופות הנצרכות ביותר בעולם. לאספירין כידוע פעילות אנטי-דלקתי, משכחת כאבים ומורידה חום.
כאשר הנגזרות של הסיליצילאטים נספגות בגוף הן עוברות הידרוליזה ותוצר הפירוק הוא הסליצילאט ובכך בעצם משפיעים כמו אספירין.
כיום מיליוני אנשים נוטלים על בסיס יומי מינון נמוך של אספירין כדי להקטין את הסיכון להתקפי לב ושבץ ומכאן ששמן ההמפ המכיל את הסליצילאט אמנם בריכוז נמוך משמש כמקור נהדר להשפעה דמוית האספירין!!! ישנם גם אנשים הרגישים לאספירין והשמן משמש תחליף טוב.
סיכום
שמן ההמפ הינו השמן היחיד כיום המאגד יחדיו הן את החומצות שומן הרב-בלתי-רוויות, האומגות 3, 6, 9 ובריכוזים וביחסים שאין להם אח ורע. היחס בין האומגה-6 לאומגה-3 עומד על 1:3 שזהו היחס הרצוי והאופטימלי! אין שמן צמחי אחר המשמש מקור לחומצות אומגה-3 שנמצא בו יחס כזה טוב.
יתרה מזאת בשמן ההמפ מצויות תרכובות נוספות בעלות השפעות בריאותיות מיטיבות שגם אלו ייחודיות לשמן זה כדוגמת הסליצילאט (אספירין) אשר לא ניתן למצוא באף שמן צמחי אחר המשמש כמקור לחומצות שומן מסוג אומגה-3 צמחית! שילוב הסליצילאט עם הבטא-סיטוסטרול והחומצה האלפא-לינולנית מספק הגנה מצוינת למניעת דיסליפידמיה ומחלות לב. החומצות גמא-לינולנית וסטארידונית ייחודיות רק לשמן זה.
לא נמצאו כול תופעות לוואי כתוצאה מצריכת שמן זה ואף כי מופק מזרעי זן של הקנביס אין לשמן השפעות פסיכותיות כלשהן!
מכאן שאם עורכים השוואה עם שמני הצמחים המשמשים מקור לאומגה-3 כמו שמן פשתן, מרווה מרושתת וצ"יה הרי ששמן ההמפ הוא המועדף!
יתרה מזאת הוא היחיד שהוא אורגני מבין כול השמנים הצמחיים המשמשים כמקור לחומצות שומן אומגה-3.
שמן ההמפ נתפס כיום כסופר-שמן ובארצות הברית המכירות שלו נוסקות לגבהים שקיים אפילו מחסור לעיתים בזרעי הקנביס לצורך כבישתם הקרה. בארצות הברית ובקנדה כול שמני ההמפ הם מכבישה קרה ואורגניים!
ולבסוף, מצטברים דיווחים לאחרונה אודות יעילות השמן בריפוי פגעי עור במריחה חיצונית, בין היתר בפסוריאזיס.
המינון היומי המומלץ הינו כף אחת המספקת כ-2.5 גרם של חומצת האומגה-3 אלפא-לינולנית"
 
למעלה