אני לא יודעת איך לפרוט את השבוע הזה לסעיפים. סליחה...
אז רק אכתוב, אם לא אכפת לכם, את מילות השבת שלי. זו התמצית של השבוע. הן יצאו הפעם מתוך ספר קטנטן על אסטרופיזיקה והחיים מחוץ לכדור-הארץ:
"כדור הארץ נוצר לפני 4.7 ביליון שנה. הסלעים הראשונים התהוו לפני 3.8 ביליון שנה. אין כל חיים בסלעים האלה. המאובנים הראשונים התגלו בסלעים שגילם 3.5 ביליון שנה. תוך 0.3 ביליון שנה הופיעו חיים!... נראה, על כן, שהופעת החיים על כדור הארץ הייתה כמעט מיידית."
עכשיו תחליפו את כדור הארץ בגוף הנבוך הזה שלי, שעובד-לא-עובד.
לפעמים הימים האלה, כשהרגליים מפסיקות לנוע באמצע ההליכה והרצפה לרגע כל כך קרובה - לכל הרוחות כמה שהיא קרובה - הרגע הזה בין הקפאון לתנועה, לפעמים הוא ארוך יותר מ-0.3 ביליון שנה.
ובכל זאת
הוא מלא חיים.
סליחה שאני לא משתתפת לאחרונה בדיונים ובשאר הדברים בפורום. מקווה ש...
שבוע נפלא
סיגלי, אני כל כך מצטערת לקרוא מבין השורות שלך את השבוע הלא משהו שהיה לך.
אני כל כך מקווה שההתחממות של השבוע הקרוב תעזור ותעלה לך את חיוכי השמש שוב על הפנים, וגם .. תאפשר לרגליים שלך להבין שצריך אותן מתפקדות.
בינתיים, קבלי ממני עוגת שוקולד צ'יפס מחממת לבבות וגם משקה שוקולד משוקולד לבן, שחור, ומוקה. הכול בלגי משובח, כמובן
:9
אמן מקסיקני בשם דמיאן אורטגה: "דבר קוסמי" (מ-2002) - חיפושית וולקסווגן מפורקת לכל חלקיה, שתלויים-עומדים באוויר כמו יקום מכני.
ואיתה רעיון של הפילוסוף היידגר שקראתי בזמנו, שאנו מודעים רק באופן אינטואיטיבי לכלים שאנחנו משתמשים בהם (ובאופן ספציפי הוא מדבר על פטיש) ולא ממש חושבים עליהם.
רק כשהוא נשבר, הפטיש מגלה את עצמו בפנינו כדבר בעל נוכחות (present-at-hand) שאנו מקדישים לו מחשבה (אם לתקן, אם לזרוק...).
היה לי שבוע מן המשוגעים ביותר בזמן האחרון. טירוף בחיים , טירוף בעבודה, טריוף בלימודים ובעיקר - טירוף עם השכנים
הייתה לי שבת מהסרטים. לא ישנתי כל השבת, בגלל השכנים ואז... הלכתי להורים, אבל.... המדרגות היו לא משהו...
והרגל הטובה שלי ממש קרסה. ועכשיו, עם כל הכאב והכול, יש הוראה של פיזיותרפיסט לא לזוז , לא ללכת, לא לשאת משקל, לא לצאת מהבית.
ודווקא כשיש שמש מגניבה..
אבל יאללה, שטויות שאלה יהיו הבעיות הכי גדולות שלנו בחיים.
ובאמת זה לא כזה מהותי,
אבל אני עדיין מתלהב מזה שסוף סוף הצלחתי להבין איך נכנס כסף חדש למחזור. כשהייתי בכיתה י"א יצא לי לחשוב לא מעט על זה, ולא ממש הצלחתי להבין עד אתמול (שאז קראתי כתבה שהזכירה את הנושא הזה).
מכירים את זה שפתאום מבינים משהו, וזה מסביר עשרות דברים בבת אחת - שפתאום כל הפאזל מתחבר?
מתברר ששום דבר לא מקרי, לא ההתפתחות הכלכלית העצומה במאה שנים האחרונות, לא המשבר הכלכלי של 2008, לא הטייקונים, לא הפערים בין עניים לעשירים.