פרק לא רע
זה קטע, רוב העונה דווקא הייתה לא רעה, מדהים שהפרקים הכי גרועים היו דווקא אלה שהיה להם פוטנציאל להיות הכי טובים (בכלל בסדרה) ודווקא בהם הרגשתי שהם נכתבו רע, שוחקו רע ושהסיפורים בהם היו הרבה פחות ממה שהם יכלו להיות.

בכל מקרה, אני מתכוונת להפסיק לצפות בעונה הבאה, אבל מסיימת את העונה כי אני מניחה שיש עוד קצת התייחסות לדרק ולמה שקרה, וזה אכן קרה בפרק הזה. אמיליה סופסוף מתעמתת עם מרדית, אחרי שנה, על זה שהיא ניתקה את דרק מהמכשירים בלי להגיד לה, ואפילו לא קלטתי כמה זה הזוי שאמיליה גילתה שאחיה מת רק 12 שעות בערך אחרי שזה קרה. הייתי מצפה ממנה להרים אליה טלפון מתישהו, אפילו בדרך הביתה מביה"ח או משהו... הן גם גרו ביחד כבר אז, לא?

הסצינה של העימות ביניהן על זה הייתה מעולה ומרגשת, לא חשבתי שאני אבכה בפרק הזה אבל הכעס של אמיליה וההתפרקות של מרדית אחרי שהיא יצאה מהחדר גרמו לי לבכות. ההתהלכות בחדר והניסיון להתאפק, כמו שהיא התאפקה במשך שנה, עד שהיא נשברה והתפרקה - לא חשבתי שיש לאלן פומפאו את היכולת ליצור כזו עוצמה. היא לא הייתה דמות כזו מרשימה במשך 11 עונות...

סיפור התאונה היה טוב, למרות שזה נורא הזכיר לי את סיפור המעבורת, כולל הפציינט שצריך לנתח בשטח (בדומה לאיזי שקדחה בראשו של פציינט שהיה לכוד באסון שם) גם אם בסוף הניתוח לא בוצע בשטח. וכבר כשהם דיברו על זה חשבתי שאפשר להביא את הפציינט בתוך הרכב לביה"ח, ולהמשיך שם. איזו מלכה אפריל שעשתה את זה, ואיזה קטע חזק שלה עומדת שם למעלה ומדברת למגי, מרדית ואמיליה כאילו היא מינימום משה במעמד הר סיני. לא ידעתי אם לצחוק או לבכות.

אני לא יודעת מה התכנון לגבי אלכס בעונה הבאה, אבל כשהרגו את דרק הייתה לי הרגשה שינסו לשדך בין מרדית לאלכס, וזה גם השידוך היחיד שאני מוכנה לקבל אצלה (כל גבר אחר זה פשוט big no no). וזה קצת מרגיש ככה - נראה שהוא וג'ו ב"משבר", הוא מדבר על החזרה של מרדית' לסיאטל כדבר שהוא חיכה לו, שהחיים שיש לו זה מה שהוא רוצה, שהוא "קבע שורשים" - ואז מרדית' מבקשת לגור אצלו והוא מיד מסכים. רק לי נראה שהקשר של מרדית ואלכס עובר שינוי משמעותי? נכון שזה התחיל כשכריסטינה עזבה והם נשארו היחידים מהמחזור שלהם, אבל עדיין נראה שהמוות של דרק שדרג את הקשר הזה עוד יותר.

אפריל וג'קסון - כדאי מאוד שלא יפרידו ביניהם, אני מתה על הזוג הזה. כבר לקחו לי את הזוגות שאהבתי בסדרה (כמובן בעיקר לקסי ומארק ודרק-מרדית) אז שישאירו לי לפחות אותם... שיציבו להם משברים אבל שיראו אותם מתמודדים ביחד. בפרק הזה לא הייתה להם אף סצינה משותפת בכלל.

ריצ'רד ומאמא-אייברי - יאללה, שהחתונה תבוטל ושהיא תעוף לקיבינימט כי אני לא סובלת אותה. ברור שזה לא יקרה, גם אחרי מה שקרה בפרק הזה, אבל מותר לי לחלום.

אה, כן, ואני לא חושבת שביילי יכולה/צריכה להיות צ'יף. ביילי הנאצי של העונות הראשונות כן, ביילי הרכרוכית של העונות האחרונות לא. הייתי רואה דווקא אישה חזקה יותר בתפקיד, כמו קאלי למשל, אבל ממש לא את ביילי. ואני דווקא מאוד בעד שהצ'יף בעונה הבאה תהיה אישה. אחרי 11 שנים שבהן היו רק גברים (וובר, דרק, אואן) הגיע הזמן לאישה. הו, הנה דרך להחזיר את כריסטינה

הפרק הבא הוא האחרון בעונה, וככל הנראה גם האחרון שלי בסדרה...