מזון אורגני - דיון

מזון אורגני - דיון

אנו שומעים את האמירות השונות:

אורגני זה יקר.
אורגני זה לא באמת אורגני כי האדמה לא אורגנית.
ביצים אורגניות לא שוות את המחיר המופקע שלהן.
אם אתה מסתמך על אורגני אז לא תמיד יהיו לך הירקות שאתה אוהב.
ממילא מקבלים את כל הזבל והריסוס מכל מקום אז אין סיבה להשקיע באורגני.

אז.......
מה דעתכם?
קונים אורגני?
איזה מוצרים?
איזה סכום אתם מוכנים להוציא (מעל למחיר הרגיל) על מוצרים אורגנים?
האם אתם מזמינים ירקות ישר מהמשווקים?
המלצות למוצרים אורגנים?

מאחלת יום מאתגר ומחייך

hila218

New member
לגבי אוכל אורגני

ישנו הבדל עצום בין עופות וביצים לבין ירקות ואני אסביר.
גידול הירקות באורגני נעשה ללא חומרים כימיים על גבי הירק. חשוב מאוד בפני עצמו.
לעומת עופות וביצים (בעצם אותו דבר כן..) שבגידול אורגני לא רק שאוכלים אוכל אורגני אלה גם חיים במרחב הפתוח ולא בלולי פתם מה שבעצם משנה לחלוטין את תכולת המוצר להיות הרבה יותר חלבוני והרבה פחות שומני מאחר והם זזים ומטיילים ולא מפוטמים. מה גם שהם גדלים ללא תרופות כגון אנטיביוטיקות והורמוני גדילה שאנו וילדינו אוכלים כאשר צורכים עופות וביצים רגילות. על כן בעיני כאמא וגם כנטורופתית החשיבות לאכילה של עוף וביצים אורגניות הוא עצום, לעומת החשיבות לאכילת ירקות ופירות אורגניים שהיא גם כן גדולה אך עם הייתי צריכה הייתי מוותרת עליה ולא על העוף וביצים.

אוצה

New member
בול גישתי!

אני קונה רק ביצים ועוף אורגני. אבל גם חלב אורגני.
ירקות ופירות- פחות, אם כי גם משתדלת מאוד.

Falcor

New member
גידולים אורגנים לא בריאים יותר

לגבי עוף וביצים :

שמעת על סלמונלה ? על שיגלה ? ליסטריה ?
היית רוצה לאכול עוף וביצים שנדבקו בחיידקים הללו ולא טופלו באנטיביוטיקה ?

גם אנחנו , כשאנחנו חולים אנחנו מקבלים טיפול רפואי ואחרי שמבריאים מפסיקים.
נכון שישנם מגדלים שבאופן קבוע נותנים אנטיביוטיקה לעופות , על מנת לחסל את אוכלוסית החיידקים במעי העופות
וכך ניצול המזון טובה יותר והעוף גדל יותר מהר ובפחות כסף לחקלאי אבל גם על זה יש פיקוח וטרינרי.
אבל החותמת "אורגני" לא מבטיחה לך שום דבר.. ואת למעשה לא יודעת דבר על איך האוכל שלך גדל.

לגבי ירקות/פירות/דגנים :

אין הבדל בערך התזונתי בין מזון אורגני ל-לא אורגני.
אין שום מחקר רציני ( רציני = מחקר מדעי אמיתי שפורסם בעיתון מדעי רציני ) שמצא איזה שהוא הבדל.
אין באורגני יותר ויטמינים , אין באורגני יותר מינרלים..
יש באורגני יותר כסף

היום יש בקרה על ההדברה.
ישנם הרבה חומרים שלא משתמשים בהם יותר..
משום שישנו מחקר נרחב על המזיקים , מכירים את מחזור חייהם ויודעים מתי לתת ריסוס ואיך.. וזה מפחית משמעותית את כמויות ההדברה
ובהרבה מהמזון שלנו עוברים להדברה משולבת (שמשלבת מספר שיטות : כמו גידולים חסויים , שימוש באוייבים טבעיים ורק במצבי קיצון ריסוס ).
וגם מרססים במועדים שבהם ההדברה לא תשאר במזון ( כלומר לא מרססים יום לפני הקטיף למשל).

ולבסוף , אוכל אורגני יכול להיות אפילו מסוכן !
ישנם פטריות שגדלות על המזון , פטריות שמפרישות רעלנים מסוכנים (מיקוטוקסינים) וכשאוכלים מזון כזה שלא טופל ואפילו לא נבדק ע"י אגרונום/בקר מזיקים
זה עלול להיות מסוכן מאוד בטווח הארוך.

Limonium

New member
הדברים שאתה כותב חצי נכונים.

ראשית, אני מניח שאף אחד כאן לא אוכל בשר חי, או ביצים ללא בישול. כל ביצה חיה פתח לצרות, לכן מבשלים אותן.
פטריות רעילות על ירקות... זה אפשרי, אבל הזוי לחלוטין. אני לא זוכר ממה נגרמו ההרעלות באירופה, אבל בארץ לא שמעתי על כך. כיוון שאני לא בקיא בנושא אני מעדיף לא להתווכח עליו.

בעניין ערך תזונתי, מעולם לא בדקתי תרנגולת, אבל יכול לומר בלי כל צל של ספק שיש הבדל אסטרונומי בטעם, בצבע, ובמרקם בין ביצים של התרנגולות המאושרות של אמא שלי, לבין מה שנמכר בסופר.
נוסף לכך, יש את השאלה המוסרית. אני מעדיף לקנות "ביצי חופש" למען רווחת העופות.

ירקות אורגניים אני לא אוהב, וחושב שזו שטות אחת גדולה, בגלל שהרעלים הכי חזקים הם טבעיים לחלוטין, כך שזה לא חשוב אם הם הופקו בדרך אורגנית או כימית, זה עדיין אותו רעל.
קח לדוגמה דשן. חומרי ההזנה בדשן כימי זהים לחלוטין לחומרי ההזנה בדשן אורגני. שניהם גם יכולים להרוס את הקרקע בשימוש לא נכון. ההבדל הוא שהאורגני לרוב מעשיר את הקרקע, בניגוד לכימי שלא תורם כלום.
בכל מקרה, גם אני חושב שהיום החקלאים כבר מבינים שלא על הכימיה לבדה יגדל הצמח, ועוברים לשיטות משולבות. פגשתי כבר אחדים, ואני מקווה שהמספר ייגדל.

היו הרבה דיונים על כך בפורום גינון, בכיכובם של שקדי ורן פאוקר. כדאי לכם לחפש שם את התנשמות של שקדי.

Falcor

New member
ברור שיהיה הבדל גדול בטעם

אני מסכים שיהיה הבדל גדול בטעם של העוף והביצים בין תרנגולת שחיה בתנאים טובים לבים תרנוגלת שחיה בתנאי סטרס.
אבל לא על זה דיברתי.

דיברתי על כך שיש הרבה דיסאינפורמציה בעניין.. אנטיביוטיקה לבעלי חיים זה לא דבר רע.
גם פרות חולבות מקבלות אנטיביוטיקה.. אבל באותו הזמן לא לוקחים את החלב שלהן..
כך לגבי תרנגולות.

ואתה יודע.. חקלאי גרוע הוא חקלאי גרוע ! לא משנה אם הוא אורגני או מרסס בקרבמטים כמו מטורף..

hila218

New member
לכן ציינתי בדיוק זאת

שלי אישית חשוב (וכך גם אני מנחה את המשפחות המטופלות אצלי) לאכול עוף וביצים אורגניות.
מאחר והגידול הרגיל מאוד אכזרי וגם ממלא אותן בשומן וסטרס לא רצוי.

liza26

New member
אצלי אין אורגני

לא קונה במיוחד
אוכלת מה שיש ישר מהסופר
לא בודקת שהתרנגולות הסתובבו חופשי או שהחיטה צמחה לה בשמחה

לא מדבר אליי כל הטרנד הזה.

Falcor

New member
אוכל אורגני זה מצוין !

בעיקר לכיס של המשווק.

אני לא קונה אורגני במכוון.. אלא אם כן הסחורה נראית ומריחה יותר טוב (כאשר מדובר בירקות למשל )..
בגדול באוכל אורגני אין יותר ויטמינים או ערכים תזונתיים טובים יותר מאשר הגידול הקונבנציונלי.

inbarush19

New member
לא קונים..

קונים מה שזול.
אבל אם משהו במחלקה האורגנית יעלה יותר זול מבמחלקה הרגילה -בכיף!

למעלה