גידולים אורגנים לא בריאים יותר
לגבי עוף וביצים :
שמעת על סלמונלה ? על שיגלה ? ליסטריה ?
היית רוצה לאכול עוף וביצים שנדבקו בחיידקים הללו ולא טופלו באנטיביוטיקה ?
גם אנחנו , כשאנחנו חולים אנחנו מקבלים טיפול רפואי ואחרי שמבריאים מפסיקים.
נכון שישנם מגדלים שבאופן קבוע נותנים אנטיביוטיקה לעופות , על מנת לחסל את אוכלוסית החיידקים במעי העופות
וכך ניצול המזון טובה יותר והעוף גדל יותר מהר ובפחות כסף לחקלאי אבל גם על זה יש פיקוח וטרינרי.
אבל החותמת "אורגני" לא מבטיחה לך שום דבר.. ואת למעשה לא יודעת דבר על איך האוכל שלך גדל.
לגבי ירקות/פירות/דגנים :
אין הבדל בערך התזונתי בין מזון אורגני ל-לא אורגני.
אין שום מחקר רציני ( רציני = מחקר מדעי אמיתי שפורסם בעיתון מדעי רציני ) שמצא איזה שהוא הבדל.
אין באורגני יותר ויטמינים , אין באורגני יותר מינרלים..
יש באורגני יותר כסף
היום יש בקרה על ההדברה.
ישנם הרבה חומרים שלא משתמשים בהם יותר..
משום שישנו מחקר נרחב על המזיקים , מכירים את מחזור חייהם ויודעים מתי לתת ריסוס ואיך.. וזה מפחית משמעותית את כמויות ההדברה
ובהרבה מהמזון שלנו עוברים להדברה משולבת (שמשלבת מספר שיטות : כמו גידולים חסויים , שימוש באוייבים טבעיים ורק במצבי קיצון ריסוס ).
וגם מרססים במועדים שבהם ההדברה לא תשאר במזון ( כלומר לא מרססים יום לפני הקטיף למשל).
ולבסוף , אוכל אורגני יכול להיות אפילו מסוכן !
ישנם פטריות שגדלות על המזון , פטריות שמפרישות רעלנים מסוכנים (מיקוטוקסינים) וכשאוכלים מזון כזה שלא טופל ואפילו לא נבדק ע"י אגרונום/בקר מזיקים
זה עלול להיות מסוכן מאוד בטווח הארוך.