סקר מקדים:

Tal_Ya_Tal

New member
סקר מקדים:


איזו שיטת בישול עדיפה עליכם?
בישול/צליה/אפיה/אידוי/הקפצה/ייבוש
ומהן היתרונות (לדעתכם )
של השיטה העדיפה
עליכם?

אשמח לתגובות
L&L
TALYA
 

ady18

Well-known member
עונה

הכי עדיפה תנור לאפות
דברים ברוטב
לא מטוגן כמעט ואין
ואם מקפיצה במינמום שמן.
 

Tal_Ya_Tal

New member
המטבח
לובש
ירוק


בפינת
המטבח
לובש
ירוק

ארצה לעסוק בסוגיית הכנת המזון ע"י
בישול/חימום/אפיה/ צליה/אידוי וכד'.

רובינו כבר יודעים כיום שטיגון
אינו מומלץ. רובינו גם יודעים
למה.
שמן מטוג/שרוף
הוא גורם מזיק ואפילו
יש נטייה להאמין כי
הוא ממש מסרטן


אך מה לגבי שיטות
הבישול האחרות?
מי מהן עדיפה?
מי מהן מזיקה
פחות? האם
ישנה שיטה אחת
שהיא בריאה יותר מן
השיטות האחרות? אם כן
מהי השטיה הזאת ולמה


L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
ארוחה אחת מבושלת ביום או יותר


רובינו מאמינים שעדיף לאכול מזון מבושל,
על פני מזון מעובד או מתועש. לכן,
אמהות לילדים אשר מקפידות
שילדיהן יאכלו 'מזון בריא'.
טורחות לקנות מזון טרי,
איכותי ולבשל להם
לפחות ארוחה 1
ביום
. כי הן
מאמינות שאם
ילדיהן יאכלו אוכל
י, מבושל, חם
הם ירגישו סיפוק רב
יותר, הם יהיו מאושרים
יותר, בריאים יותר ומפותחים
יותר. האמנם??? מה יש בו באוכל
המבושל/ אפוי/ צלוי/ מאודה/ מחומם שגורם
לנו להרגיש תחושה
ית כזאת, תחושה של
חום
אהבה
שייכות
קרבה

L&L
TALYA
 
אני סבורה


שצלחת חמה שאמא מגישה לילד או אבא מגיש לילד היא הרבה יותר ממזון לגוף.

צלחת חמה היא
תשומת לב
היא יצירה
היא מסורת ושורשים
היא לכידות משפחתית
היא טעמים של ילדות בגרות וזיקנה

אוכל מחבר אותנו לאנשים.
אוכל מעניק שייכות (דרך טעם, סגנון מזון ואהבתו)

לא לשווא כל ארועי השמחות שלנו כמו גם העצב מלווים באוכל.

תודה לך על הפינה המושקעת והמעניינת מאוד.
 

Tal_Ya_Tal

New member
מסכימה איתך


א-כ-ן, באוכל מבושל יש הרבה
מעבר לסתם 'א-ו-כ-ל' א-כ-ן,
ישם שם משהו שקשור
לרגשות. ואת צודקת
כשאת אומרת כך
שכל האירועים
והשמחות כמו
גם העצב אכן
מלווים באוכל.

פעם, לפני שנים,
קיבלתי מייל שהיה כתוב
על רקע של מצה (זה היה
סמוך לחג הפסח) ועליו היה
כתוב משהו שאיני יכולה לשכוח:
"כל החגים היהודיים מסתכמים
בכך:
כולם רצו להרוג אותנו,
אלוהים הציל אותנו
בואו נאכל"


האמת, שזה דיי נכון

הכל מתחיל ומסתכם באוכל.
ואם נכנסים למרכולים לפני כל חג
ורואים את העגלות הנערמות כאילו
הולך להיות עכשיו רעב במחוזותינו, ברור
שאם לא נכנסים לאטרף ומתבוננים מהצד,
המארה יכול היה להיות מגוחך אילולי היה כה עצוב.


א-כ-ן באוכל מבושל יש משהו מנחם. למה
היות שמערכת
העיכול, ותהליך העיכול לוקחים מאתנו הרבה מ-א-ד אנרגיה, על
מנת לפרק ולהטמיע את המזון . אך כך גם מערכת העצבים שלנו.
שתי המערכות הללו אינן יכולות לעבוד בו זמנית, היות ששתיהן צורכות
את מרבית האנרגיה וההתיסות של הגוף הפיזי שלנו. לכן, ישנם אנשים
שכאשר הם נמצאים במצבים רגשיים מסוימים, הם יפנו לאוכל כאל מפלט.
כאל סם מאלחש. שיעזור להם להתמודד/ להתגבר על המצב הקיים. אך אותו
סם מאלחש, יכול בהחלט גם להפוך לסם ממכר. הנה כאן סרטון של דר' ניל ברנרד,
המדבר על מאכלים כמו גבינה, בשר, שוקולד וסוכר - ממכרים (הסרטון מתורגם לעברית)

ו
על ההוקרה

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
אז מה האלטרנטיבה
אם ישנה



ב-א-מ-ת

כמה פירות מותר לאכול ביום


כל פעם שאנו שמים מזון מבושל בפינו,
הגוף שלנו מבין שיש כאן בעיה
הוא מייצר כדוריות לבנות,
כמו במצב של זיהומים.

לפני כ-80 שנה עשו
ניסוי. לקחו קבוצה של אנשים
ונתנו להם לאכול מזון מבושל ולקחו קבות
ביקורת של אנשים שהמשיכו לאכול מזון צמחי חי.
טמפרטורת הגוף של האנשים שאכלו מזון מבושל עלתה.
הטמפרטורה הנחשבת ל'נורמלית' כיום היא 37 מע' C איננה
בהכרח נורמלית. אלא רק שזהו הממוצע של הרוב (כי הרוב אוכלים
אוכל מבושל) כשהרופא שבדק את העלייה בטמפרטורת הגוף, חיפש
את הסיבה לכך, אצל הקבוצה שאכלה מזון מבושל, הוא גילה שהם ייצרו
יותר כדוריות דם לבנות. (כמו במצבים שהגוף מותקף ומערכת החיסון נכנסת לפעולה.)

פרופ' רוזלינד גרובן גראהם מסבירה את התהליך המתרחש בגוף ולמה כדאי להעדיף מזון חי.

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
למה מזון חי


פרופ' רוזלינד גרובן גראהם, ביוכימאית
ופסיכולוגית חברתית, מסבירה את התהליך המתרחש
במזון בשעה שאנו מחממים אותו ולמה כדאי להעדיף מזון צמחי חי:

הגוף שלנו לא יכול לעכל פחמימות מורכבות כאשר הן מחוממות.
בתהליך העכול נוצרת חומצה אסצטית הפוגעת בבלוטת האדרנל ובלוטת התירואיד מפסיקה לתפקד.

שלושת אבות המזון נקראים 3 Carolinas Nutrients כי רק הם והם בלבד ספקי הקלוריות של הגוף.
כלומר הם אלה המספקים את ה'דלק לבעירה' בגוף.

הפחמיות מורכבות מ'טבעות' של
6 פיסות פחם המחוברות למוקלולה של מים
ולכן הסימן הכימי שלהן הוא: ( CHO
(C= carbon Ho2 = water כלומר פחמן + מים

1 = מונו (מונוסוכריד = חד סוכר)= טבעת של שישה פחמנים ומולקולת מים אחת
2 = דה (דיסוכריד= דו סוכר) = שתי טבעות של שישה פחמנים ומולקולת מים אחת
3+ = פולי(פוליסוכריד = רב סוכר)= שלוש או יותר טבעות של שישה פחמנים וולקולת מים אחת.

כשמחממים פחמימות המבנה הכימי שלהן משתנה למשהו שנקרא דקסטרין. החימום מנמיך את המורכבות שלהן,
כך שהן הופכות קלות יותר לעכול מצד אחד. אך יש לכך 'מחיר גבוה'.

ראשית, כשמחממים פחמימות הן הופכות להיות רוויות במים. היות שמולקולת הפחמימה, מורכבת מפחמן ומימן,
התהליך הכימי שהן עוברות בחימום גורם למים להשתחרר מהמולקולה וליצור מבנה שונה שאינו מאפשר
חיבור של הפטיאלין והעמילז –( אנזימי הפירוק של פחמימות, המצויים בחלל הפה), ופירוק שלהם.

היות שתהליך העכול של הפחמימה בפה אינו מתקדם כראוי, כפי שאמור היה לקרות,
בשל נטרול הפטיאלין והעמילז, יקח יותר זמן לעבור את תהליך הפירוק במעי.

כאשר חושבים על המהות של המעי- חם, לח ואפלולי. אם מניחים סוכרים במקום חמים,
לח ואפלולי, הם עוברים תהליך של פרמנטציה. כלומר הם 'מוחמצים' בתהליך
הפרמנטציה נוצרים אלכוהול, גזים וחומצה אסצטית. חומצה אסצטית היא
המרכיב של חומץ.

חומץ מכינים על ידי ערבוב של תשעה חלקים של מים עם חלק אחד
של חומצה אסצטית. זה נותן לנו חומץ שחלק מן האנשים שם על
המזון שלהם. (דוגמת קערת הסלט.)

בלוטת התריס מ-א-ד רגישה לחומצה אסצטית והופכת להיות
היפר- כלומר מפרישה יותר מידי תירוקסין . וכידוע מה שעולה למעלה
-חייב לרדת למטה. לכן אנשים רבים חווים בעיות של תת פעילות של בלוטת התריס.
כי הפרשת היתר של התירוקסין מכלה את היכולת של הבלוטה לייצר את ההורמון באופן סדיר.

אך לא רק בלוטת התריס סובלת מהחומצה האסצטית. כל מערכת העכול סובלת ממנה. ובחכמתה היא
מגוננת על עצמה מפניה. על מנת להפחית את הנזק של החומצה האסצטית, הגוף משתמש בזרחן.

בלוטת האדרנל, שמקום מושבה הוא מעל הכליות, פועלת בשיתוף עם זרחן . כשהגוף לוקח זרחן
על מנת לנטרל את החומצה האסצטית, הוא לוקח אותו מבלוטת האדרנל.
מה שגורם לבלוטת האדרנל לא לתפקד כראוי.

אחת התופעות שהן תוצאה מכך שבלוטת האדרנל לא מתקפדת כראוי הוא 'עייפות'.
כשבלוטת האדרנל מנוצלת עד תומה, זה גורם לכאבי ראש, ריח רע מהגוף, ייצור של עודף ליחה ועייפות.

אנשים ממש נהיים 'שתויים' מן הפחמימות שהן אוכלים (כאמור בתהליך הפרמנטציה נוצר אלכוהול)
כך שאכילת פחמימות מאלחשת,'מעמעמת כאבים' רגשיים באיזשהו אופן.

כל הבלוטות בגופינו קשורות זו לזו. המערכת האנדוקרינית היא מערכת מ-א-ד אינטגרטיבית.
וכל בלוטה משפיעה על הבלוטת האחרות בגוף (ונוס) . ברגע שבלוטת האדרנל
אינה מתפקדת כראוי, כל המערכת האנדוקרינית בגוף אינה מתפקדת כראוי.
(בשל הצורך לשמור על איזון) .

כאשר מחממים חלבונים, שתיים מחומצות האמינו החיוניות- סיסטין ומתיונין,
ניזוקות באופן מיוחד כך שלגוף קשה הלשתמש בהן.

הסיסטין נחוץ ליצירת תאי הדם האדומים והמתיונין נחוץ ליצירת ההמוגלובין.
שניהם, גם ההמוגלובין וגם תאי הדם האדומים חיוניים לשם העברת החמצן לדם ולתאים.
לשתי חומצות האמינו הללו יש מרכיב של גָּפְרִית המשתתפת בתהליכים של ניקוי זיהומים ודלקות.

גופרית (sulfur או sulphur) היא יסוד כימי שסימולו s, מספרו האטומי 16 ומסתו האטומית 32.065.
תכונות מולקולת הגופרית היא מולקולה טבעתית המורכבת משמונה אטומי גופרית, והיא מוסמלת
כ- s8. הגופרית היא אל-מתכת, מוצקה בטמפרטורת החדר וצבעה צהבהב. נקודת ההיתוך
שלה היא 115.21 מעלות צלזיוס ונקודת רתיחתה - 444.72 מעלות צלזיוס.

כאשר הסיסטין והמתיונין מחוממים, הגָּפְרִית שבתוכם נשברת בצורה כזאת,
שלא דיי שהגוף אינו יכול להשתמש בסיסטין ובמתיונין לשם העברת החמצן לדם ולתאים,
אלא שגם הגָּפְרִית ניזוקה בצורה כזאת שגם בה אין הגוף יכול להשתמש לשם תהליכי ניקוי.

היא מפריעה לייצור ההמוגלובין ותאי הדם האדומים.


L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
ולמי שהולך בדרך
נית


מומלץ גם כאן, לאכול מזון טהור.
כי ככל שהגוף מזדכך, כך התובנות עולות.
יכולת ההתפתחות גדלה. על כן היוגים אוכלים
מזון סאטווי. הנה כאן, מאמר שפורסם בעמוד של
חוות האיסיים. חווה שמקיימת סדנאות אקולוגיה, בריאות ורוחניות.
יש כאן פנייה למסיימי הסדנה האחרונה שלהם (כנראה ויפאסנה)
שמדברת על תזונה מודעת - תומכת רוחניות

L&L
TALYA
 
סרטון מקסים.


אני אוכלת 4 תפוחים ביום....
הייתי רוצה לאכול פחות אבל זה הפינוק האולטימטיבי שלי.
 

Tal_Ya_Tal

New member
אני זוכרת את אהבתך לתפוחים


תפו.
למה פחות?
כדאי להפחית בדברים האחרים
אם צריך. לא בתפוחים.

L&L
TALYA
 
לו רק ראית איזה יפים קניתי היום

אני נאבקת עם עצמי אם לאכול במקום אוכל אוהבת אותם.
 

Tal_Ya_Tal

New member


אני לא מבינה
על מה המאבק.
פירות הם ה-מ-ז-ו-ן
הטבעי ביותר והמתאים
לגופינו ביותר ולא בכדי אנו
נמשכים אליהם. ולא אמורים להגביל
את עצמינו ולחפש מאכלים שהם פחותי
ערך באיכותם מפירות (כל שאר המאכלים
הם פחותי ערך מפירות. פירות הם בעדיפות
ראשונה.) למעשה, מצרפת כאן רשימת סדר
העדיפות של מזונות על פי תורת ההגינה הטבעית.

דרך א-ג-ב התפוחים שקנית הם אורגניים

כי תפוחים הם אחד מסוגי הפירות המרוססים ביותר

L&L
TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
אז ככה


כמו שאנחנו כבר יודעים
שטיגון אינו בריא כי השמן
שבו מטגנים מתחמצן ונשרף
בטמפרטורות גבוהות והופך לח. שומן
מסרטנות, כך אנחנו יודעים שעדיף לאדות
ירקות היות ש"מזון מאודה עדיף על מזון מבושל"

האומנם
במזון מבושל, במיוחד בירקות מבושלים,
אנחנו בדרך כלל מבשלים במים. אך לעתים גם
מטגנים טיפה בשמן קודם לכן. (מוסיפים בצל
מטוגן וכ') אז מעבר לנזקי הטיגון, הבשול
במיים, גורם לאבדן של 75% מן הויטה-
אמינים של הירקות ויטאמינים = ויטה=
חחום, אמינים=חומצות אמינו=חלבון.
אז 75% של חלבוני החיים הללו,
הולכים לאבוד בבישול במים.

באידוי, הולכים לאיבוד רק
45% של חלבוני החיים.
א-ב-ל, בעוד שב

בישול במים, הטמפרטורה
עולה רק עד 100מע' C,
באידוי, הטמפרטורה יכולה
לעלות הרבה יותר גבוה. אז???

אז זהו, שככל שהטמפרטורה גבוהה יותר,
הכימיכלים הרעילים שנוצרים, גדולים והגוף
צריך להתגונן יותר מפניהם, על ידי ייצר רב יותר
של כדוריות דם לבנות (כמו שנוצרות כש'פולש זר' פולש
לגוף). לכן, גם האפיה, שנחשבת ל'בריאה יותר' מטיגון או בישול
למשל, מביאה את המזון לטמפרטורות גבוהות מ-א-ד שמשנות את
המבנה הכימי שלו והופכות אותו למסוכן לבריאותינו. הנה כאן, לורן לוקמן
מדבר על מה קורה לגוף שלנו כשאנחנו אוכלים מזון מבושל. וגם, ישנה כאן
השוואה בין פאי תפוחים אפוי לעומת פאי תפוחים נא. דרך א-ג-ב יצא לכם להכיר
חיה כלשהי (בטבע) שמבשלת את המזון שלה
וגם. רובינו מאמינים ש…
שכמו שכל אחד שונה מאדם אחר, כך לכל אדם מתאימה דיאטה אחרת האמנם


L&L
TALYA
 
למעלה