אז ככה
כמו שאנחנו כבר יודעים
שטיגון אינו בריא כי השמן
שבו מטגנים מתחמצן ונשרף
בטמפרטורות גבוהות והופך לח. שומן
מסרטנות, כך אנחנו יודעים שעדיף לאדות
ירקות היות ש"מזון מאודה עדיף על מזון מבושל"
האומנם
במזון מבושל, במיוחד בירקות מבושלים,
אנחנו בדרך כלל מבשלים במים. אך לעתים גם
מטגנים טיפה בשמן קודם לכן. (מוסיפים בצל
מטוגן וכ') אז מעבר לנזקי הטיגון, הבשול
במיים, גורם לאבדן של 75% מן הויטה-
אמינים של הירקות ויטאמינים = ויטה=
חחום, אמינים=חומצות אמינו=חלבון.
אז 75% של חלבוני החיים הללו,
הולכים לאבוד בבישול במים.
באידוי, הולכים לאיבוד רק
45% של חלבוני החיים.
א-ב-ל, בעוד שב
בישול במים, הטמפרטורה
עולה רק עד 100מע' C,
באידוי, הטמפרטורה יכולה
לעלות הרבה יותר גבוה. אז???
אז זהו, שככל שהטמפרטורה גבוהה יותר,
הכימיכלים הרעילים שנוצרים, גדולים והגוף
צריך להתגונן יותר מפניהם, על ידי ייצר רב יותר
של כדוריות דם לבנות (כמו שנוצרות כש'פולש זר' פולש
לגוף). לכן, גם האפיה, שנחשבת ל'בריאה יותר' מטיגון או בישול
למשל, מביאה את המזון לטמפרטורות גבוהות מ-א-ד שמשנות את
המבנה הכימי שלו והופכות אותו למסוכן לבריאותינו. הנה כאן, לורן לוקמן
מדבר על
מה קורה לגוף שלנו כשאנחנו אוכלים מזון מבושל. וגם, ישנה כאן
השוואה בין פאי תפוחים אפוי לעומת פאי תפוחים נא. דרך א-ג-ב יצא לכם להכיר
חיה כלשהי (בטבע) שמבשלת את המזון שלה
וגם. רובינו מאמינים ש…
שכמו שכל אחד שונה מאדם אחר, כך
לכל אדם מתאימה דיאטה אחרת האמנם
L&L
TALYA