אבק // נכתב ל-noyrov לגמד-ענק

אבק // נכתב ל-noyrov לגמד-ענק

וואו, אוקי, אז סליחה על האיחור, שבת באיטליה יצאה רק עכשיו, אז כן. ואני ממש מקווה שתאהבי.

פאנדום: SPN
דירוג: G
ז'אנר: סוגשל אנגסט
אורך: 1,500 מילים. בערך

הערות: ספוילרים
ענקיים לסוף עונה שמינית. האמת, חשבתי על הרעיון הזה לפני הסוף של העונה, ואז, כשראיתי את הפרק, חלק ממה שכתבתי אכן היה שם. מתרחש לפני שני הפרקים האחרונים, אבל מתייחס לסוף העונה. בעיקרון. שוב, אני ממש מקווה שתאהבי את זה. :)

תודות הולכות להרי, יקירתי, הבטא הנצחית שלי, ולטל, שקראה למרות שהיא מכירה את הפאנדום רק מטאמבלר.

בהודעות

בלילה מגיעים הסיוטים.

סאם מתעורר, שטוף זיעה, בטוח שהוא עולה בלהבות. הוא שוכב במיטה, רועד, נושם נשימות רדודות שלא עוזרות להשקיט את האימה. החלום חוזר על עצמו: לוציפר נמצא שם, צוחק, מברך אותו בבואו לוויאטנם כשהלהבות שואגות סביבו, ממיסות עור ובשר ועצם, עד שדבר לא נשאר מסאם מלבד אבק ופתיתי אפר.

ואז הוא מתעורר.

הוא שוכב במיטה, בעיניים עצומות, מותח אצבעות ידיים ורגליים; מוודא שהוא נושם אוויר ולא אש. הוא ממשש את הבד החלק של הסדין, את המרקם הגס מעט של השמיכה. הוא מוודא שהכל אמיתי וחד וברור ופחות מטושטש בקצוות כמו בחלום. החדר שקט פרט לקולות המאוורר והנשימות החפוזות שלו. דין ישן בחדר השני וסאם מתרומם ממיטתו ופוסע בשקט על כפות רגליים יחפות לכיוון החדר של אחיו. דין ישן כמו שהוא ישן תמיד; סכין מתחת לכרית ואקדח מתחת למיטה, אבל הוא נראה רגוע כפי שלא נראה כבר שנים. בסאם מתעורר הדחף הילדותי להיכנס למיטה יחד עם דין, לחבק חזק את אחיו הגדול ולקבור את ראשו בחזהו כמו שעשה כשהיו ילדים. הוא רוצה את תחושת הביטחון שדין משרה עליו, אפילו מתוך שינה, אבל הוא יודע שזה בלתי אפשרי.

הוא נאנח, מעביר את ידו בשערו פעם אחת נוספת ועושה את דרכו לכיוון חדרו.

החדר של סאם נדמה לו כחסר אוויר לחלוטין ואין שם אפילו חלון שהוא יכול לפתוח. סאם יודע שתחושת החנק היא מטאפורית ולא אמיתית (הוא יודע שיש מאווררים שפועלים עשרים וארבע שעות ביממה, שמסננים את האוויר אל תוך מערת העטלף שלהם ומספקים להם אוויר טרי לנשימה כל הזמן), אבל הוא בכל מקרה עובר על פני החדר שלו ומטופף במורד המדרגות לכיוון החדר המרכזי. הוא מדליק מנורה קטנה, מתיישב ליד השולחן וקובר את פניו בכפות ידיו.

אם המשפט הראשון הותיר אותו חבול ורצוץ, אז המשפט השני הותיר אותו פגיע וחשוף בצורה שכמוה לא חש בעבר. הוא זוכר את דבריו של קאס, שסאם עכשיו פגוע בצורה שאפילו הוא לא מסוגל לתקן, ומחניק גניחה. הכאב, הייסורים שנגרמו לו בעקבות המשפט— הוא לא זוכר כאבים כאלו. אפילו לא כשדין הכריח אותו להפסיק עם דם השדים.

סאם יודע שהוא צריך ללמוד לחיות עם הכאב, שהכאב משתלם, אבל לפעמים הכאב חד מדי, מעוור מדי, וסאם מרגיש שהוא לא מסוגל לשאת אותו יותר.

הוא שומע נשימות רכות מעליו ומרים את ראשו. הוא לא מופתע לגלות שם את דין, השיער שלו מעוך על פניו בצד אחד וקוצני בצד אחר. דין מעביר אצבעות בשיערו ומתיישב באנחה ליד אחיו. הוא מותח את רגליו מתחת לשולחן הגדול, משלב את ידיו מאחורי ראשו ומביט בתקרה.

"חלום רע?"

הקול של דין הוא חצץ על דבש, צרוד ועמוק משינה. סאם יודע שהוא לא ער לגמרי, שהוא מותש מהקרב עם הג'ין, אבל ערני מספיק כדי לשבת איתו. סאם מעריך את זה מאד.

"כן."

"גמדים או ליצנים?" דין מנסה להתלוצץ, אבל החיוך שלו קלוש והעיניים שלו מודאגות. הקמטים הקטנים בזויות עיניו נפרשים כמניפה כשהוא מכווץ עיניים ונועץ מבט שקול באחיו הקטן. "סאם."

סאם נאנח ונשען לאחור בעייפות. "אש," הוא מודה.

קשה לו להודות בחולשות שלו אל מול דין; קשה לו לומר עד כמה הניסיונות, המשפטים האלו קורעים אותו לגזרים מבפנים, שוברים עצמות ומסובבים גידים. דין מכר את הנשמה שלו לשד דרכים כדי שסאם יחיה. הוא שמר על סאם כשהיה קטן. הוא היה שם בשבילו במשך כל הזמן הזה ואפילו יותר. וסאם רוצה לעשות את זה בשבילו - הוא רוצה להיות שם בשביל דין כמו שדין היה שם בשבילו. הוא רוצה להגן על אחיו הגדול, רוצה להראות לו עד כמה הוא חשוב לו.

אבל לפעמים דין לא מבין את זה, וסאם מתאפק שלא לצרוח מתסכול.

"סאמי..." דין משפשף את עיניו בעייפות ונשען קדימה. "אפשר להפסיק, אתה יודע--"

"דין, לא." סאם נושם עמוק. "לא. אני יודע מה אני צריך לעשות. אנחנו צריכים לסיים עם זה, ולסגור את השערים של הגיהינום לנצח. קראולי לא צריך להסתובב חופשי. ואנחנו צריכים למצוא את קווין. וזהו זה." כשהוא מרים את עיניו אל אחיו הוא רואה איך שפתיו חשוקות במרדנות, אבל הוא יודע שדין לא יגיד מילה. כל עוד סאם כנה איתו, הוא ימשיך איתו לאורך כל הדרך.

"תרצה לאכול משהו?" דין שואל לבסוף, בחוסר רצון. הוא מתרומם מכיסאו. "אפשר להכין סנדוויץ'... אני חושב שצ'ארלי קנתה לחם לפני שהיא עזבה. או אולי--"

"זה בסדר, אני לא רעב." והוא באמת לא רעב. הוא סובל מצמרמורות חום וקור, הברכיים שלו נוקשות, וכשהוא מתאמן במטווח שלהם הוא יותר מפספס מפוגע במטרה. אבל הוא לא רעב. הוא לא מסוגל להכניס שום דבר לפה. הוא מעדיף לשבת ליד השולחן ולנוח, עד כמה שהוא מסוגל.

בשקט ששורר סאם מרגיש את הנוכחות של דין לידו כמו כבשן. גופו של דין מפיץ חום וסאם אוגר את החמימות הזו ברעבתנות. הוא מתאפק שלא לשלוח יד אל דין ורק להחזיק בו. דין עומד לידו, מתנשא מעליו כמו שהוא יכול רק כשסאם יושב, ונושם. סאם נושם איתו. השתיקה נמתחת סביבם, עוד ועוד, עד שלבסוף דין נאנח, מניח את ידו על ראשו של סאם, טופח פעם או פעמיים ואומר לו לנסות לישון לפני שנפנה לצאת מהחדר המרכזי.
סאם מסוגל להרגיש את המבט של אחיו נעוץ בו לעוד רגע ארוך נוסף לפני שהוא נעלם במעלה המדרגות.

~

כשהוא מתעורר בבוקר הצוואר שלו תפוס והאצבעות שלו לחות וכשהוא מתרומם ומתמתח שמיכה גולשת מגבו. דין, הוא חושב, ומרים את השמיכה. הוא מקפל אותה ומניח אותה על השולחן לפני שהולך לחפש את אחיו.

דין לא שם, אבל בחדר של סאם יש פתק שאומר שדין יצא ושהוא יחזור, ושלסאם אסור לעשות שטויות! שיישאר בבית וינוח ויאכל את ההמבורגר שדין השאיר לו.

סאם מגלגל עיניים ומכניס את הפתק לכיסו. הוא פונה לכיוון החדר שלו כשסחרחורת תוקפת אותו לפתע. הוא מרגיש גבוה בצורה מגוחכת, העור מתוח מדי על השלד, כמו שלא חש מגיל 22.

וקר לו. כל כך קר לו.

סאם משפשף את עיניו וקורס כנגד הקיר, נושם עמוק, פנימה והחוצה. פנימה והחוצה. שוב ושוב.

זה לא עוזר.

סאם מייחל שדין יהיה שם עכשיו; שהוא יוכל להתקפל כנגד הגוף החם של אחיו ולאחוז בחולצה שלו שמריחה כמו בית; שדין יהיה שם כמו שהוא שם תמיד, בשבילו. נושא אותו, פיזית לעיתים.

היד הימנית שלו כואבת והראייה שלו מטושטשת (וממתי ליד החדר שלו יש עוד חדר?) וכשהוא מושיט אצבע זהירה אחת כדי לשפשף את עיניו היא חוזרת מכוסה באבק והלב של סאם מפרפר בחזהו.

״דין,״ הוא מנסה לומר, מלעלע, משתנק על פתיתי אפר שנתקעו בגרונו. ופתאום הכפור האיום שחש מתחלף בכבשן וסאם נאבק לקרוע את חולצתו מגופו, אך ללא הצלחה.

הוא לא זוכר מה קורה אחר כך מלבד חושך וזוועה.

ואחרון...

~

כשהוא מתעורר הדבר הראשון שהוא רואה הם הפנים המודאגות של דין והקו הדק והלבן שהן השפתיים של אחיו הגדול. מבוהל, סאם מתרומם מהמיטה (איך הוא הגיע למיטה?), מים מטפטפים משערותיו (למה השיער שלו רטוב?) ומנסה לקום, אבל דין מניח יד על זרועו ומגבת מסביב לכתפיו ומכריח אותו לשבת.

"כשחזרתי היית מחוסר הכרה," הוא אומר בקצרה, כשהוא משפשף את המגבת בשערות של סאם. הוא מרים את עיניו ופוגש במבטו של אחיו. "והיה לך חום. גבוה. אז הכנסתי אותך לאמבטיה כדי להוריד את החום."

סאם לא בדיוק רגוע יותר, אבל הוא מתיישב ונותן לדין לטפל בו. דין מנסה להסתיר את זה, אבל סאם יודע— הוא יודע שדין מן הסתם לא מש מצידו כל הזמן הזה (וכמה זמן באמת הוא היה מעולף? או חסר הכרה?), ושהוא דואג עד מוות. יש קמטים קטנים בצדדי פיו, והוא נראה מבוגר יותר. קודר יותר.

"אתה בטוח שאתה רוצה להמשיך עם זה?" דין שואל לבסוף. הוא מסרב להביט בסאם, עיניו נעוצות במקום במגבת הלחה בידיו. הוא מקפל את המגבת בזהירות וממשיך, "סאם, זה הורג אותך. אני יכול לראות את זה. אולי עדיף להפסיק עכשיו, כשאתה עוד—" הוא נעצר ומהסס לרגע, וסאם יודע שהוא רוצה לומר, 'עוד בחיים', סאם יודע שהוא רוצה לומר, 'בסדר', סאם יודע שהוא רוצה לומר, 'עדיין פה, איתי'.

כי אלה החיים שג'ון רצה בשבילם, הוא יודע. חיים עם בית, עם מקום קבוע שאליו הם יכולים לחזור כל פעם. לא לעבור ממקום למקום, ממוטל בעיר אחת למוטל בעיר אחרת. בסיס. האימפאלה היא הכל, גם בשבילו וגם בשביל דין, בייחוד כשהם היו קטנים. הוא זוכר איך הוא תחב חיילי צעצוע לפתחי האיוורור, איך הם חרטו את ראשי התיבות של השמות שלהם על העץ הממורק.
וכן, המשפטים אולי הורגים אותו, אבל סאם רוצה להיות טוב. הוא רוצה להיות הגיבור, גם אם זה נשמע טיפשי. "אנחנו צריכים לסגור את השער הזה," הוא מתעקש. "אין אופציה אחרת. ואני יודע. אני יודע שאולי אני לא אצא מזה. אתה חושב שאני לא מרגיש את זה? לפעמים נדמה לי שאני מתפרק לרסיסים, שאני עוד רגע קורס בערימת אבק לרצפה." הוא פוגש את המבט המודאג והרציני של דין, נושם עמוק וממשיך. "אבל אחרי כל הדברים שעשיתי, כל מה ש— כל הרוע שגרמתי... לא, דין," הוא מרים יד ועוצר בעד אחיו מלומר את דבריו, "אתה יודע שאני צודק. אחרי כל זה, אני רוצה לעשות משהו טוב. אני חייב לעשות משהו טוב. וזה לטובת הכלל."

"ומה עם לוציפר?" דין שואל מבעד לשיניים חשוקות. "אתה לא חושב שסבלת מספיק בכלוב?"

סאם מעביר יד על פניו, נאנח. "אני—לא יודע. אני רק—אני רק יודע שאני חייב להמשיך עם זה." הוא מרים מבט מיוסר אל אחיו. "תסמוך עליי, בסדר?"

סאם יכול לקרוא את כל קשת הרגשות על הפנים של דין. החל מכעס וייאוש וכלה בהשלמה. "בוא נלך לסגור את השער הזה," הוא אומר בנוקשות ומסתובב ללכת לחדרו. סאם לא מבין שהוא עצר את נשימתו עד שדין לא אמר את זה. "אני אלך לחפש אם משהו צץ על קווין," דין מוסיף. "ואתה-" הוא מסתובב אל סאם ונועץ בו מבט חמור. "תנוח."

דין סוגר את הדלת בנקישה חלושה וסאם נאנח ונשען על הקיר. יש לו צמרמורות, וכואב לו הראש, והוא לא אמר לדין אבל הוא מרגיש שהוא עומד להקיא ואין לו תיאבון כבר יומיים. אבל הם חייבים לסגור את השערים של הגיהינום, וסאם מוכן להקריב הכל על מנת שזה יקרה.

הוא מוכן להקריב גם את עצמו.

//סוף//

noyrov

New member
יאי, הפיק שלי הגיע!

(מכיל
לעונה 8)

"מוודא שהוא נושם אוויר ולא אש. הוא ממשש את הבד החלק של הסדין, את המרקם הגס מעט של השמיכה. הוא מוודא שהכל אמיתי וחד וברור ופחות מטושטש בקצוות כמו בחלום" - איזה תיאור מדויק ומקסים.

"דין ישן בחדר השני וסאם מתרומם ממיטתו ופוסע בשקט על כפות רגליים יחפות לכיוון החדר של אחיו" - אחד הדברים שהכי אהבתי בעונה הזאת זה שהם מצאו את המקום הזה, שסוף סוף יש להם מקום משלהם. הרגע בו דין מסדר את החדר שלו היה רגע מכמיר ומתוק, ואני חייבת לומר שההרגשה הזאת חוזרת לי רק מלקרוא מילים כמו "החדר של דין".

"דין ישן כמו שהוא ישן תמיד; סכין מתחת לכרית ואקדח מתחת למיטה, אבל הוא נראה רגוע כפי שלא נראה כבר שנים. " - וואו, איך במשפט אחד כזה את ישר מחזירה אותי לתקופה שהייתי פאנגירל מטורפת שלו, וכמה שאהבתי אותו.

"שמסננים את האוויר אל תוך מערת העטלף שלהם" - אני לא חושבת שהתכוונת לזה, אבל הכנסת פה איזכור לפאנדום המרכזי שלי בשנים האחרונות, ולא יודעת, להיתקל בזה ככה באמצע פיק של SPN די מקפיץ לי את הלב (וגורם לי לדמיין עשרות קרוסאוברים מטורפים יותר או פחות), אז תודה על זה

" הוא זוכר את דבריו של קאס, שסאם עכשיו פגוע בצורה שאפילו הוא לא מסוגל לתקן" - יואו, קאס הזה כזה חסר טקט. איך הוא אומר דבר כזה לסאם, ויותר גרוע, איך הוא אומר דבר כזה לפני דין.

"הוא לא מופתע לגלות שם את דין, השיער שלו מעוך על פניו בצד אחד וקוצני בצד אחר." , "הקול של דין הוא חצץ על דבש, צרוד ועמוק משינה." - אני פשוט מדמיינת את זה, ו-

"גמדים או ליצנים?" דין מנסה להתלוצץ, אבל החיוך שלו קלוש והעיניים שלו מודאגות." - אני אוהבת איך שאת מצליחה בדיאלוג הקצר הזה להוציא כל כך הרבה ממה שעובר בניהם. התכונה הקבועה של דין לצחוק על מה שהכי כואב, הדרך בה הוא נושא את הקושי של סאם על עצמו, והתסכול הנוראי שלו מכך שהוא לא יכול לעשות יותר, מהרגשת חוסר האונים הזאת שזה פשוט לא בידיו.

"אבל לפעמים דין לא מבין את זה, וסאם מתאפק שלא לצרוח מתסכול." - את יודעת, אני חושבת שסאם אמר משהו נורא אמיתי בפרק האחרון. שדין באיזה שהוא מקום, אולי מאז שחזר מהבור של לוציפר ואולי עוד לפני כן, מאז רובי, הפסיק לסמוך עליו. זאת אומרת, הוא עדיין מאוד רוצה וצריך אותו לצידו. הוא עדיין יודע שסאם צייד מעולה, אבל במובן של חלוקת אחריות, הוא לוקח אותה לחלוטין על עצמו. הוא לא משאיר לסאם מקום. הוא עושה את זה מדאגה, מפחד להישאר לבד, מתחושת אשמה, לא משנה למה, אבל סאם מרגיש שזה ככה, וזה נורא פגע בו. לכן הוא כל כך התאמץ לדעתי להשלים את המשימות עד הסוף. לכן ה"SO?" המזעזע שהוא אמר בפרק הסיום העונה, כשדין אמר לו שאם הוא ימשיך הוא ימות. אז אני ממש מבינה את התסכול שלו מהחוסר ההבנה של דין, ואני פשוט שמחה שנתנו לדין הזדמנות לתקן את הטעות שלו ולהבהיר לסאם את סדר העדיפויות שלו בזמן.

"אבל הוא יודע שדין לא יגיד מילה. כל עוד סאם כנה איתו, הוא ימשיך איתו לאורך כל הדרך." - וואו, זה נורא בוטה וכואב. כל עוד סאם כנה איתו.

"גופו של דין מפיץ חום וסאם אוגר את החמימות הזו ברעבתנות. הוא מתאפק שלא לשלוח יד אל דין ורק להחזיק בו. דין עומד לידו, מתנשא מעליו כמו שהוא יכול רק כשסאם יושב, ונושם. סאם נושם איתו." - בא לי למות

"אבל אחרי כל הדברים שעשיתי, כל מה ש— כל הרוע שגרמתי... " - דווקא בזה אני לא בטוחה, כי, זוכרת את פרק 704? דין מותקף שם על ידי מפלצת האשמה העצמית והם יוצאים מזה בסוף, ואז דין שואל את סאם: בסדר, אני יודע שאני מלא בחרא וסוחב איתי כל רצח שלא עצרתי בזמן וכל טעות גורלית שעשיתי, אבל מה איתך? איך זה שהמפלצת לא תקפה גם אותך? וסאם פשוט מושך בכתפיים ואומר: אני לא יודע, זאת אומרת, כן, עשיתי דברים רעים, אבל גם סבלתי הרבה וכיפרתי עליהם. אני לא מרגיש אשם יותר.
וזה תמיד היה בעיני אחד הדברים היותר טובים שיש בסאם לעומת דין- הוא מסוגל לסלוח לעצמו, הוא מסוגל להתמודד עם שדי העבר שלו בהצלחה. וזה למה תמיד היה לו סיכוי יותר טוב מדין לעזוב יום אחד את החיים האלה וליצור לעצמו חיים נורמלים. לדעתי, הסיבה העיקרית שהוא נלחם ככה עם המשימות של לסגור את השער, היה כי הוא רצה להחזיר לעצמו את האמון של דין בו. רצה שדין שוב יסמוך עליו בלב שלם, בלי סייגים. (בכל מקרה, ככה אני רואה את זה. ברור שאפשר לראות את זה בעוד דרכים
)

"הוא מוכן להקריב גם את עצמו." - הווו, סאמי

וואו, תקשיבי, לא קראתי פיק SPN המון זמן, וזה היה ממש כייף לחזור לזה. את כותבת את סאם ודין נהדר. סליחה אם קצת חפרתי מעבר למקובל, פשוט הפיק שלך הזכיר לי כל כך חזק כמה אני אוהבת אותם וכמה נהניתי מעונה 8 , וכמה התגעגעתי ללחפור עם מישהו על הסדרה הזאת. ממש אהבתי, תודה רבה על הפיק הזה!

בואי נדבר על סוף העונה

ששברה לי את הלב ופשוט ישבתי והתייפחתי מול המסך בארבע לפנות בוקר (כן, ראיתי את זה בלייבסטרים בארבע בבוקר למרות שלמחרת לימדתי. שששש) וניסיתי בכל כוחי לא להעיר אף אחד.

אז דין בחדר שלו. וואו. אני חושבת שהוא, יותר מסאם, ממש רצה בית. הוא גדל עם זה. לא כמו אחיו, דין גדל עם אימא ואבא נורמליים עד שהוא היה בן ארבע, וזה לא גיל צעיר. ואני חושבת שלמרות שהוא לא זוכר הרבה, הוא כן זוכר את הדברים הטובים; איך אימא שלו כיסתה אותו בשמיכה ואמרה לו שמלאכים שומרים עליו ושרה לו HEY JUDE, איך אבא שלו שיחק איתו, איך סאמי נולד והם היו משפחה מאושרת (למרות הזכרונות שראינו בגן-עדן, כשהם מתו בפעם המי-יודע-כמה, ובה סאם אמר לו שהוא לא ידע שמגיל קטן הוא טיפל במרי בבגרות כזו, אני לא חושבת שדין ראה עצמו כקורבן שם, אני חושבת שהוא הרגיש שזה החובה שלו כי ככה הוא נולד, עם חוש חובה מאד מפותח). אני חושבת שהוא רצה שלסאם החיים האלו יהיו כי לו - לדין - הייתה את האפשרות הזו, לחיות את החיים האלו, ולסאם מעולם לא הייתה. ולכן הוא רצה (ולא רצה) שסאם יעזוב את החיים של הציד ויגור עם ג'סיקה, יגור עם האישה-זאב ההיא (לפני שהם גילו שהיא אשת זאב), עם שרה.. העיקר שיעזוב את העולם הזה. ואני חושבת שעכשיו, כשיש להם את החדר הזה, את המערה הזאת, מקום המבטחים הזה, החלום שלו מתגשם, כי הוא רואה גם את סאם בטוח וגם הוא יכול להירגע קצת. אני זוכרת שראיתי גיפ-סט בטאמבלר לא מזמן, שבה רואים את דין לועס המבורגר בתוך האימפאלה, משליך את נייר העטיפה המשומן למושב האחורי, נאנח ואומר, "בלעכס, אתה יודע, יום אחד אני אשמח לשבת לאכול משהו שלא חיממתי דקה ורבע בתוך מיקרוגל במינימרקט", ואחר כך רואים את סאם המופתע מקבל את ההמבורגר שדין בישל במטבח של הבונקר שלהם ודין אומר, "יש לנו מטבח אמיתי עכשיו!" והלב שלי פשוט נשבר. (הנה קישור: http://becauseirocklikehell.tumblr....inchesterandwinchester-dean-had-been-wanting)

אז כן, זה מה שרציתי לומר לגבי העובדה שלדין ולסאם יש עכשיו חדרים נפרדים משלהם. בטח מוזר להם לחיות לא באותו חדר, אבל אני חושבת שעצם העובדה שהם יודעים שהם בטוחים ושאף אחד (חוץ מקווין וקאס וצ'ארלי, שהם בעצם משפחה, אבל זה נושא אחר שאני ארחיב עליו מתישהו, הה ^^'') לא יודע איפה המקום הזה נמצא ולא יכול להיכנס גורמת להם להרגיש בבית ולתת להם את האופציה הזו לגור בחדרים נפרדים.

ראיתי אתמול בלילה את הפאנל של מישה וג'נסן ב-JIBcon 2013, ומישהי שאלה אם דין יודע עד כמה הוא חשוב לקאס. ג'נסן הסתכל עליה ופלט, "ממש לא!" ואז הסביר שקאס הוא מלאך, ועד כמה שדין מתייחס אליו כמו אל בנאדם ואל ידיד ואל משפחה (ע"ע הפרק שבו קאס גבר על השליטה המוחית של נעמי אחרי שדין התחנן בפניו בפנים חבולות ומדממות שהוא משפחה. אוי, אלוהים, FEELS EVERYWHERE) הוא תמיד יהיה מלאך ולא יבין את הדקויות של האנשים. אז הוא לא יודע מה זה טאקט, ועד כמה שלנו כואב לראות אותו פולט אמיתויות ומילים שפוגעות, הוא לא יודע שזה לא טוב. אז זה בקשר לקאס שאמר שסאם פגוע מעבר לאופציה לתקן. (למרות שכן, אאוצ').

אני אוהבת איך שאת מצליחה בדיאלוג הקצר הזה להוציא כל כך הרבה ממה שעובר בניהם. יאיייי תודה! הפחד הגדול ביותר שלי הוא שהם לא יצאו לי IC. ועד כמה שאני אוהבת לכתוב אותם אני גם פוחדת לכתוב אותם, ואני כלכך שמחה שאת חושבת שזה נראה טוב! ^^

אני חושבת שבגלל שדין הוא האח הגדול - ואני חושבת שבנקודה מסוימת גם התייחסתי אל זה למעלה - הוא מתייחס ותמיד יתייחס אל סאם כאל אחיו התינוק והקטן. (אני יודעת שאני מתייחסת לאחים הקטנים שלי בתור תינוקות, למרות שאחת מהן כבר נשואה עם שתיים, אחת מהן מסיימת שנה ראשונה לתואר ראשון, ואחד מהם אוטוטו בר מצוה. אבל זה besides the point.) את צודקת שזה כואב לראות את זה, וה-SO הזה שלו גרם לי לבכות עוד יותר חזק. כשדין הצליח לגרום לסאם-- כשהוא הצליח לחדור מבעד לשכבות הכאב והסבל ותחושת ייסורי המצפון העצמיים של סאם (וחכי, אני אתייחס לפסקה האחת לפני האחרונה עוד מעט!) וגרם לו לשמוט את הכל ולהתפרק על דין, "כמו שהם תמיד עושים", הרגשתי שאני עומדת לרחף באוויר כי זה פשוט גרם לי כמעט לצרוח, "יש!" שסופסוף, אחרי כלכך הרבה שנים שבהן דין אוהב את אחיו אבל סאם לא יודע את זה, לא יודע עד כמה דין מוכן להקריב את עצמו בשבילו, למענו, סופסוף סאם רואה חלק מזה. וזה גרם לי לאושר מריר כזה, כי ידעתי שמשם הכל הולך להידרדר שוב. (וצדקתי.
)

סאם שמסוגל לסלוח לעצמו-- כן. את צודקת. זה תמיד היה מאפיין עיקרי בסאם; גם היכולת להכות את עצמו על חטא ולהתייסר במשך זמן רב, אבל גם להיות מסוגל לסלוח לעצמו. אני עדיין חושבת שבנקודה מסוימת, איפשהו, הוא לא סלח לעצמו לחלוטין? נכון, האל המצרי ההוא באמת לא לקח את סאם אלא את דין (כי דין בכלל קבור בערימות של אשמה וחרא כלכך עצומים שהוא בקושי מזהה את עצמו. הוא אמר לג'ו, מתישהו, ש-90% ממנו זה חרא, ורק 10% זה הוא האמיתי, וזה כאב לי כלכך לראות עד כמה הוא מזלזל בעצמו ובהזדקקות של אנשים אחרים אליו, אבל לא משנה עכשיו), אבל גם לסאם לא חסרים ייסורי מצפון, בכל שלב של הדרך. אני לא אומרת שהוא עדיין מתייסר על זה כמו שהוא התייסר בהתחלה - אולי הוא הצליח לסלוח לעצמו, אבל אני לא חושבת שזה סליחה עד הסוף. אני חושבת שבמקום מסוים בתוכו, סאם עדיין מחשיב את עצמו כילד עם דם השדים, הילד המקולל, שהביא את האפוקליפסה (וגם מנע אותה, אבל בכלל לא אכפת לו מזה. תמיד זוכרים את הדברים הרעים, נכון?), והוא חייב לכפר כמה שיותר ובכל צורה שהיא כדי שהוא יוכל לחיות עם עצמו בשקט, בלי שדים שנוגסים בעקבים שלו, בלי שלדים בארון. זה יכול לקחת שנים, אבל אני מאמינה שסאם חושב שאם הוא יקריב את עצמו מספיק, יציל מספיק אנשים, יציל מספיק את העולם, אז אולי יסולח לו. כמובן שהוא גם רוצה את האמון של אחיו, כי זה אחד הדברים שיותר כואבים לו (אני חושבת שהוא יודע שמאז רובי דין לא סומך עליו במאה אחוז למרות כל מה שהוא אומר ועכשיו הוא מנסה להוכיח את עצמו ו.. כן).

ממש שמחתי שאהבת וממש שמחתי לקרוא את התגובה שלך ואפילו עוד יותר להגיב ולחפור ו-וואו. קודוס אם את קוראת את הכל. D:

למעלה