איך לייבש שיער ארוך לפעוטה בחורף אחרי מקלחת

CRAZYBUTTERFLY

New member
איך לייבש שיער ארוך לפעוטה בחורף אחרי מקלחת

להורים שלפעוטות שלהם יש שיער ארוך...
אחרי מקלחת (במיוחד עכשיו בחורף) איך אתם מייבשים את השיער?
אני לא אוהבת את זה שהיא הולכת לישון עם שיער רטוב. אחרי חצי שעה אני נכנסת לחדר וכל השכבות בגדים של ליד הצוואר רטובות... ואני מניחה שיקח שעות עד שהם ייתיבשו אם בכלל

מה גם שזה בכלל לא בריא..
אני שונאת ללכת לישון עם שיער רטוב כי יום למחרת אני קמה עם צוואר תפוס וזה בכלל גם לא נעים לי לכן אני דוגאת לייבש את השיער לפני שינה..
השאלה איך מייבשים שיער לקטנים?.. לא נראה לי שיהיה לה סבלנות או רצון לשבת מתחת לפן...
תודה לעונים

או פן או לחפוף קצת יותר מוקדם ולא ממש בערב

ואז השיער יספיק להתייבש. וגם אפשר להניח מגבת על האזור בו מונח הראש שתספוג את הרטיבות

CRAZYBUTTERFLY

New member
לגבי המגבת

קצת בעייתי כי א. היא לא נרדמת באותה שניה שאני מניחה אותה. ב. עד שהיא נרדמת אני מגיעה לחדר הבגד שלה כבר רטוב. ג. מגבת זה מסוכן כי היא יכולה להסתובב ולהסתבך בזה. ד. היא גם ככה מתגלגלת קצת על הבטן קצת על הגב ככה שמגבת במקרה שלי לא רלוונטי...
לגבי לעשות מקלחת יותר מוקדם זה גם לא כ"כ אפשרי כי אנחנו נוהגים לקלח אותה ממש לפני שינה אחרי ארוחת ערב.. (זה מן טקס שינה הכולל סיפור ובקבוק תה) אם אקלח אותה לפני, היא תתחיל להתבלבל מתי הולכים לישון ולמה כ"כ מוקדם..
בכל מקרה תודה רבה על הרעיונות

בת כמה הילדה? להסתבך במגבת...רלוונטי רק לתינוקות....

וחוץ מזה כל טקס שינה אפשר להפוך בו את הסדר....מקלחת ואז ארוחת ערב ואז סיפור. הרגלים נועדו להיות מקובעים כמובן אבל ניתן להכניס בהם קצת גמישות. מנסיון עם שלושה ילדים (13,9,6) ששעת השינה שלהם זה קודש הקודשים אצלנו בבית עד היום, שום דבר לא קורה אם סדר טקס השינה משתנה.

CRAZYBUTTERFLY

New member
עונה

הקטנה שלי בת שנה ו9. וכן אנחנו מאוד מקפידים על טקס שינה ברור כי גם ככה לפעמים יש בעיות הרדמות..
בכל אופן יתכן שמעתה ואילך כשנחפוף לה אנסה לעשות זאת קצת יותר מוקדם כדי שהשיער יספיק להתייבש..
תודה

CRAZYBUTTERFLY

New member
כשאני הייתי ילדה

לאמא שלי היה פן שהיה מחובר אליו מן כובע פוליאסטר עם שרוול כזה שמחובר לפן והיו שמים לי את זה על הראש והפן היה מחמם בחום נעים כזה ומנפח את הכובע וככה אחרי 10 דק בערך השיער היה מתחיל להתייבש... רעיון גאוני אם את שואלת אותי אבל א. לא נראה לי שזה קיים היום ב. הקטנה שלי מתחת לגיל שנתיים בספק שהיא תשב עם דבר כזה על הראש חחח
תודה על הטיפ של הכובע
לא נראה שהיא תסכים

yoolyul

New member
לדעתי

ואני יודעת שזה לא מקובל בימינו, אבל לדעתי לא חייבים לחפוף כל יום בחורף כשקר.
בחורף גם פחות מזיעים והשיער פחות מתלכלך, אני הייתי מדללת חפיפות ומעבירה אותן לשעות היום. (זה גם מה שאני עושה בעצמי, יש לי שיער נורא ארוך אז בחורף אני מדללת וחופפת רק פעם ביומיים שלושה ותמיד ביום, כי זה פשוט נורא מקרר אותי, אחרי שכמה פעמים הלכתי לישון עם שיער רטוב וקמתי עם כאב גרון).
ואז אפשר בימהלך היום רק לחפוף (אפילו בלי להוריד בגדים) שזה אני לא יודעת בת כמה הילדה אז לא יודעת אם תשתף פעולה. או לעשות באותו יום שתי אמבטיות, הראשונה עם דגש על חפיפה והשניה רק הגוף (שתיהן יכולות להיות ממש קצרות).

CRAZYBUTTERFLY

New member
עונה

עד לפני כמה שבועות באמת חפפתי לה יום יום. הסיבה היא שלפעמים כשהיא אוכלת היא נוהגת למרוח קצת אוכל על השיער חחח
וזאת הסיבה שהייתי חייבת לחפוף.. אבל לאחרונה חשבתי על זה... אני גם לא חופפת יום יום כי זה לא בריא לקרקפת.. אז למה שאני יחפוף לה?..
אבל גם כשחופפים יום כן יום לא עדיין לא פותר את בעית הרטיבות.. :/
&nbsp
נראה לי להתקלח פעמים ביום עבור קטנטונת זה יותר מדי.. סתם מייבש את העור... :(
תודה על הטיפים בכל מקרה..

ציפציפ20

New member
לדעתי תשתמשי בחולצת פוטר קבועה אחרי האמבטיה שתתני לה להירטב

אחרי המקלחת
ואח"כ תורידי לה ותחליפי לחולצה של מחר בבוקר (אחרי ייבוש נוסף של השיער במגבת)
את החולצה הרטובה תתלי על כיסא בחדר ועד הפעם הבאה היא תתייבש .

CRAZYBUTTERFLY

New member
הכוונה להוריד את החולצה אחרי שתרטב באמצע הלילה?

כך או כך ברגע שאחליף לה היא עלולה להתעורר מה גם שהרטיבות עוברת בין שתי השכבות בדקתי..
אתמול ניסתי לייבש עם פן אבל היא מאוד נרתעה אז סירקתי אותה וחיכנו כרבע שעה שבזמן הזה קראנו הרבה סיפורים בתקווה שיתייבש כמה שיותר...

ציפציפ20

New member
האמת התכוונתי כשהיא ערה , מפתיע שיש ילדים שנרדמים כל כך מהר

בנוגע לשכבות - אפשר פוטר אחד בלי כלום מתחת
ולהחליף אחרי 10 דקות + ייבוש נוסף

CRAZYBUTTERFLY

New member
אהה אוקי הבנתי

אז זה מה שעשינו חיכנו שקצת יתייבש ואז התחלנו להלביש שכבות..
&nbsp

למעלה