מה זה להיות אותנטית

נועָה

New member
מה זה להיות אותנטית

אם קשה לך לכתוב את סיפור חייך מחדש, זה משום שאת לא מודעת לסיפור האמיתי. משום שאת לא מודעת לסיפור האותנטי של חייך.
כשאת מסתירה מעצמך דברים מעברך או לא פרשת את הדברים נכון, זה חוסר אותנטיות. את לא האני האותנטי שלך, את האני המזויף.
כשאת מכירה את כל הפרטים הקטנים האמיתיים ואת הנפשות הפועלות האחרות – ואת מודעת להם – אין לך קושי לכתוב אותו מחדש.

כשאת אותנטית, את עומדת על המשמר בנוגע לאנשים. את לא מאפשרת למישהו לבטל אותך.
חוסר יכולת לאינטימיות זה חוסר אותנטיות.
להטיל ספק בעצמך זה לא להיות אותנטית.
לא להטיל ספק בעצמך, זה להיות אותנטית.

כשאת הכי טובה ונחמדה לעצמך ואנשים אחרים מטילים בך ספק, זה לא נכון לך ולא אכפת לך מה דעתם עליך. תאהבי את עצמך ותדאגי לעצמך והכול יסתדר.
להיות בעלת יכולת וכושר להתמודד עם עימותים, זה להיות אותנטית.
האם שווה להישאר תקועה, לא לעשות דברים ולא לעבור דרך המקומות שיעשו את חייך לנוחים ונעימים יותר?

כדי להפסיק לרצות או לעשות דברים שלא טובים עבורך, את צריכה להרגיש ולחוות אותם כשאת בתוך העור שלך.
כשאת מבינה דברים רק בדרך אינטלקטואלית את מבולבלת, כי האינטלקט והרגש שלך רבים.
כשאת מבינה דברים רק דרך האינטלקטואל, את לא יכולה להפסיק לרצות דברים שאת רוצה דרך האינטלקטואל, ואת רוצה גם דברים שלא טובים עבורך.

כשאת אותנטית לבגדים יש חלק חשוב בהרגשה שלך כלפי עצמך. יופי חיצוני מגיע מבפנים, הוא לא מגיע מבחוץ. הוא מגיע דרך הרגשות. הוא מגיע דרך הרגשות כשאת רגועה, שלווה, לא משועממת ולא ריקה מבפנים.
יחד עם זה, כשאת מרגישה טוב עם עצמך שינוי יכול להתרחש גם מבחוץ כשאת משנה דבר גופני אחד, או עושה שינוי חיצוני אחד.

להיות אותנטית: אל תנסי להתאים את עצמך למקום שאת לא מתאימה לו. במקרים רבים זה סיפור חייך.
מקום שאת מתאימה לו, את לא צריכה להתאים את עצמך אליו, הוא פשוט מתאים. לכן אין צורך שתרגישי פחותת ערך כי את לא מתאימה למקום מסוים. זה פשוט לא זה.
כשזה קרה לך, זה משום שלא הרגשת ראויה למי שאת, ואז איבדת את דרכך. כשהרגשת ראויה למי שאת, מצאת את עצמך שוב.

להיות אותנטית זה להיות טבעית, זה להיות לפי טבעך האמיתי.
להיות אותנטית זה לטפל ברגשות שלך ולהיות אמיתית.
להיות אותנטית זה לחולל שינויים אמיתיים בחייך.
אם את רוצה להיות אמיתית ואותנטית, ואם את רוצה להמשיך בחייך, עליך להיות מרכז חייך.

כדי להיות אותנטית –
תשמחי באינדיווידואליות שלך. ככל שתרבי להשתמש בזה ולעשות זאת, כך גם האנשים שבחברתך יוכלו לעשות זאת.
אל תפחדי לעשות זאת. היי חסרת פחד.
כשאת אותנטית יש בך משהו שמתחבר לאינדיווידואליות, לכנות וליושר של אנשים אחרים.
את לא מתחברת לאנשים כשהם מנסים להגיד לך או לעשות אך ורק דברים שהם יודעים שאת מצפה מהם, וכשהם מתכוונים אך ורק לרָצות אותך. אנשים מהסוג הזה הם לא אנשים אותנטיים. הם מזויפים.
באותה מידה את לא מתחברת אליהם כשהם מנסים לשלוט בך.
אנשים שמצפים ממך להתנהג ככה, הם לא אנשים אותנטיים.

כשאת רוצה לומר למישהו את דעתך – בקשר למעשה שלו או בקשר להתנהגותו – לפני שאת מביעה בפניו את הדברים שלך, קודם צריך שהוא ירגיש ממך שאכפת לך ממנו.
חס וחלילה אל תדברי איתו על הדברים בהכללה. אל תאמרי לו, "כל אחד היה מרגיש ככה, או כל אחד חושב ככה, או כל אחד פוחד מזה" וכו'.
כשאת לא אותנטית, שינויים לטובתך יהיו קשים לך. בעוד שכשאת אותנטית שינויים לטובתך אמורים להיות הדברים הכי קלים והכי נעימים עבורך.

היי48

New member
היי נועה

אני מסכימה איתך בגדול לגבי זה שכדאי להיות ישר עם עצמך, וגם לזה הייתי מוסיפה את הסייג של בזמן הנכון ובמקום הנכון. ואני גם מסכימה עם זה שלא כדאי לדבר בהכללות.

אבל עם שאר הדברים אני פחות מסכימה. לומר "שכשאת אותנטית שינויים לטובתך אמורים להיות הדברים הכי קלים והכי נעימים עבורך" ולומר "היי חסרת פחד"... לא יודעת, לגבי לפחות, זה נשמע די פשטני. אני לא מתכוונת להשמע מתנשאת, אבל לגבי חלק מהאנשים זה ממש לא כל כך פשוט. לומר משהו בסגנון של just do it למישהו שעבר דברים כמו שעברו חלק מחברי הפורום, דברים כמו אונס בכלל או גילוי עריות בפרט, התעללות פיסית ומילולית של שנים מצד המשפחה ו/או אנשים נוספים וכדומה, נראה לי לא כל כך נכון. יכול להיות שיש אנשים שזה כן נכון עבורם, ואם כן אז מצויין, אבל ישנם אנשים שזה הרבה יותר מסובך עבורם. יש אנשים שכשעוברים דברים כאלו זה משנה את כל תפיסת עולמם, או אולי אפילו בונה אותה מלכתחילה אם מדובר בגיל צעיר יחסית, והעולם נראה להם רע, מאיים, ובעיקר מאוד מאוד-מפחיד. ולומר לאנשים כאלו להיות חסרי פחד זה נראה לי גובל על ההזוי. הדבר הכי קרוב לזה שהייתי אומרת למישהו במצב הזה זה אולי שינסה למרות הפחד, וגם זה, כמו שאמרתי קודם-בזמן ובמקום הנכונים-לנסות בקצב הנכון לו ובסביבה הנכונה לו לבטל עם הזמן את מנגנון ההדחקה/הכחשה שהוא בנה. דרך אגב-להיות חסר פחד לגמרי, גם בלי קשר לדיכאון, זה לא דבר טוב. תחושת הפחד קיימת מסיבה מסויימת ולא צריך לנסות למגר אותה לגמרי, כי אם היא קיימת במידה הנכונה אז אין בה כל רע.

בנוסף, לומר "אם קשה לך לכתוב את סיפור חייך מחדש, זה משום שאת לא מודעת לסיפור האמיתי" זאת די מכליל. אני אמנם לא רופאה ולא מכירה מחקרים בנושא, אבל אני לא בטוחה אם אצל כל האנשים שקשה להם לכתוב את סיפור חייהם מחדש, זה קורה בגלל שהם לא מודעים לסיפור האמיתי. יכול להיות שיש אנשים שלא מדחיקים או מכחישים את מצבם ואת מה שקרה להם (אם בכלל קרה להם משהו-יתכן גם שישנם אנשים שלא קרה להם שום דבר טראומטי ושבגלל סיבות פיסיות בלבד, כמו חוסר איזון ביוכימי, חבלת ראש קשה וכו', נכנסים לדיכאון) ועדיין נמצאים בדיכאון.

בקיצור-אני פשוט חושבת שהיה נכון לשקול לסייג יותר את הדברים. אני לא מפקפקת בזה שכוונתך טובה, ויכול להיות כמו שאמרתי קודם שהגישה שהצגת היא גישה נכונה עבור חלק מהאנשים, ואם מישהו כזה קרא את מה שכתבת וזה עזר לו אז זה נהדר ועשית מעשה טוב וחשוב, אבל כמו שאמרת-לא רצוי להכליל ולא כל האנשים הם כאלה. וכשאני קראתי את מה שכתבת, בעיקר דברים כמו "היי חסרת פחד", הרגשתי שאת מקטינה ומזלזלת בחומרת ובגודל הדברים שחלק מהאנשים עברו, דברים מאוד קשים ומפחידים שדי קשה בעיני לומר למישהו שחווה אותם להיות חסר פחד. אז תודה לך על הרצון לעזור, ואני לא אומרת את זה בציניות, אני לגמרי מתכוונת לזה, אבל פשוט ממליצה לך לשקול לסייג קצת את הדברים.

תודה והמשך ערב טוב

נועָה

New member
היי להיי

תודה לך על תגובתך.
שימי לב, היי חסרת פחד נכתב בהקשר ללא לפחד להיות אינדיווידואלית ואותנטית. חולה דיכאון צריך לא לפחד להיות אותנטי. זה חלק מהתליך ההקלה והטיפול.
ככלל, ברשימה זו לא דיברתי על הפחד. ישנו פחד אמיתי ויש פחד מדומה. כתבתי על כך רשימה, על ההבדלים ביניהם, איך מבחינים ביניהם ומה עושים איתם. אם תיכנסי לאתר שלי תוכלי למצוא אותה ב-תוכן הרשימות ברשימה מס' 40.
בנוגע לאם קשה לך לכתוב את סיפור חייך, זה לא מחויב שיקרה אירוע טראומטי ולא הבנתי למה התכוונת. בכל אופן הדברים שכתבתי הם נכונים ומבוססים (גם על ניסיון), ואין כאן עניין של כוונות טובות.

למעלה