סופשבוע עוד כאן אבל סיכום ביניים
בדרך כלל אני לא לוקחת חופש בחגים יהודים האמת לפעמים אני צריכה להסתכל ברשת מתי הם בכלל, ביום שישי שהיה הפסח היה פה חג מקומי שנקרא bededag כלומר יום התפילות שנוסד במאה ה17 ומקורו בתקופה הפרה לותרנית כשהיו עדיין קתולים ונשארו מספר חגים מהתקופה ההיא ואיחדו אותם לחג אחד בצורה סמלית ,מה שמסביר איך הנצרות התפשטה בצורה כל כך קלה בכל העולם כמעט כי היא היתה מאמצת מנהגים קודמים ונותנת להם שמות עכשויים לעומת היהדות שהיתה סוקלת או טובחת במי שהעיז להאמין באלים אחרים אני לא אתחיל אפילו עם אליהו שלנו שטבח ב450 נביאי הבעל ..ומשלא לשמה אז לשמה בפסח עצמו הכינותי ארוחה שכלל מרק קניידל, צלי בשר בסגנון ויקינגי שהכין נביא הבעל , סלט גזר מבושל עם שזיפים ותפוזים, יאמי לגמרי, פטריות ממולאות, תפוחי אדמה קטנים ולקינוח עוגת שוקלה עם גלידת וניל ופירות יער טריים אין מה להתלונן בכלל. אני כל פעם מזבירה על החגים שלנו שזה יהיה דומה למנהגים שלהם ,והפעם דימיתי את סיפור יציאת מצריים למלך הרלד בלוטות', למי שלא בענינים הוא היה המלך שניצר את דנמרק במאה העשירית לאחר שפגש נזיר קלטי שהראה לו את האור ואיך זה דומה לעניננו ביציאת מצריים, כי גם משה הכניס את העם לאמונה באל מסוים שלפיו חוקקו חוקים ומוסר והתגבש עם עם יעד של כיבוש שטח טריטוריאלי חדש דבר שלא השתנה מאז
אגב, באותה תקופה הן שלנו והן של הפגאנים להאמין באל מסוים אחד זה היה בפקודה, לא היתה אפשרות בחירה מי שלא האמין והתנהג חיצונית ככזה שילם על זה בחייו לא פעם ולא פעמיים. ולסיום הנושא הדתי יש בדיחה עתיקה על יהודי שבא לרבי ואומר לו שהוא רוצה להתאבד, אז הרבי אומר, זה חטא איום ונורא למה אתה רוצה להתאבד, עונה היהודי, רבא, הבן שלי התנצר זה למה, עונה לו הרב, לא סוף העולם גם הבן שלי התנצר, שואל היהודי, נו, ומה עשית, עונה הרב, צמתי, התפללתי ושטחתי את תחינתי לפני ההוא למעלה, נו, ממשיך ותוהה היהודי, אלוהים שמע לתחינתך , לא, השיב הרב, הוא אמר לי שגם הבן שלו התנצר..
אתמול ראיתי סרט דני חדש בשם kollektivet שבעברית הוא נקרא הקומונה זה מתאר תקופה בשנות השבעים שאנשים הלכו לחיות בבית אחד מתוך אמונה נאיבית שככה יש שיתוף ושיוויון , הניסיון החברתי הזה כשל בכל המישורים בדיוק כפי שהניסיון הקיבוצי בארץ כשל אבל היה מענין לראות איך אנשים חיו בסרט של לאו אנד פיס.
האביב פה יפה וצלמתי פרחים ביער.מצורף.