סופסוף סופשבוע

סופסוף סופשבוע


איך היה השבוע שלכם

מה התוכניות לסופ"ש וחג


ולשאלה השבועית:
האם בחגים היהודים אתם מקבלים/מבקשים חופש מן העבודה

עד כמה חשוב לכם לחגוג את החגים כשאתם מחוץ לישראל
 

forglemmigej

New member
סופשבוע עוד כאן אבל סיכום ביניים

בדרך כלל אני לא לוקחת חופש בחגים יהודים האמת לפעמים אני צריכה להסתכל ברשת מתי הם בכלל, ביום שישי שהיה הפסח היה פה חג מקומי שנקרא bededag כלומר יום התפילות שנוסד במאה ה17 ומקורו בתקופה הפרה לותרנית כשהיו עדיין קתולים ונשארו מספר חגים מהתקופה ההיא ואיחדו אותם לחג אחד בצורה סמלית ,מה שמסביר איך הנצרות התפשטה בצורה כל כך קלה בכל העולם כמעט כי היא היתה מאמצת מנהגים קודמים ונותנת להם שמות עכשויים לעומת היהדות שהיתה סוקלת או טובחת במי שהעיז להאמין באלים אחרים אני לא אתחיל אפילו עם אליהו שלנו שטבח ב450 נביאי הבעל ..ומשלא לשמה אז לשמה בפסח עצמו הכינותי ארוחה שכלל מרק קניידל, צלי בשר בסגנון ויקינגי שהכין נביא הבעל , סלט גזר מבושל עם שזיפים ותפוזים, יאמי לגמרי, פטריות ממולאות, תפוחי אדמה קטנים ולקינוח עוגת שוקלה עם גלידת וניל ופירות יער טריים אין מה להתלונן בכלל. אני כל פעם מזבירה על החגים שלנו שזה יהיה דומה למנהגים שלהם ,והפעם דימיתי את סיפור יציאת מצריים למלך הרלד בלוטות', למי שלא בענינים הוא היה המלך שניצר את דנמרק במאה העשירית לאחר שפגש נזיר קלטי שהראה לו את האור ואיך זה דומה לעניננו ביציאת מצריים, כי גם משה הכניס את העם לאמונה באל מסוים שלפיו חוקקו חוקים ומוסר והתגבש עם עם יעד של כיבוש שטח טריטוריאלי חדש דבר שלא השתנה מאז
אגב, באותה תקופה הן שלנו והן של הפגאנים להאמין באל מסוים אחד זה היה בפקודה, לא היתה אפשרות בחירה מי שלא האמין והתנהג חיצונית ככזה שילם על זה בחייו לא פעם ולא פעמיים. ולסיום הנושא הדתי יש בדיחה עתיקה על יהודי שבא לרבי ואומר לו שהוא רוצה להתאבד, אז הרבי אומר, זה חטא איום ונורא למה אתה רוצה להתאבד, עונה היהודי, רבא, הבן שלי התנצר זה למה, עונה לו הרב, לא סוף העולם גם הבן שלי התנצר, שואל היהודי, נו, ומה עשית, עונה הרב, צמתי, התפללתי ושטחתי את תחינתי לפני ההוא למעלה, נו, ממשיך ותוהה היהודי, אלוהים שמע לתחינתך , לא, השיב הרב, הוא אמר לי שגם הבן שלו התנצר..
אתמול ראיתי סרט דני חדש בשם kollektivet שבעברית הוא נקרא הקומונה זה מתאר תקופה בשנות השבעים שאנשים הלכו לחיות בבית אחד מתוך אמונה נאיבית שככה יש שיתוף ושיוויון , הניסיון החברתי הזה כשל בכל המישורים בדיוק כפי שהניסיון הקיבוצי בארץ כשל אבל היה מענין לראות איך אנשים חיו בסרט של לאו אנד פיס.
האביב פה יפה וצלמתי פרחים ביער.מצורף.



 

alphadelta

New member
תוספת

זה באמת מאד מעניין איך הנצרות לקחה מנהגים פגאנים מקומיים וניסה אותם לעצמה. כולל העץ בחג המולד , יום ראשון אבל לא לשכוח את מסעות הצלב השונים ואת האינקויזיציה.
 

forglemmigej

New member
מסעות הצלב היו סיפור אחר

באותם זמנים רק לבנים בכורים ניתנו נחלות אז רבים שהלכו למסעות הצלב בעצם חיפשו מקומות אחרים להתישב בהם , למרות שהאינקויזיציה היתה קתולית הלותרנים היו הרבה יותר אכזרים בהוצאות להורג על סתם , רוב המכשפות שהועלו למוקד היו במדינות הפרוטסטנטיות , לותר עצמו תיעב את היהודים בצורה חולנית והשנאה שלו הוטמעה באנטישמיות הגרמנית הרבה יותר מאשר במדינות הקתוליות, צריך גם להבין את המנטליות הגרמנית שמבוססת על העיקרים של לותר והיא לא לשאול שאלות אף פעם הטוב והרע מגיעים כי הם מגיעים בלי לשאול שאלות מיותרות ככה זה וזהו , זה חלק גדול ממה שקרה בגרמניה בזמן השואה ואף לפני שהם קבלו את הרוע כמובן מאליו וזה בלי שום קשר לאמנות ענקית שצמחה בגרמניה במאות הקודמות
 

alphadelta

New member
חגים ומועדים

התוכניות היו ועדיין להנות עם המשפחה ( המצומצמת והמורחבת). אנחנו חוגגים את החגים היהודיים. אבל יש חגים שלא לוקחים בהם חופש כמו פורים.
 

שיגרמ

New member
מוסיפה לדיון על דתות וחגים

אני לשמחתי עובדת בסביבה מעורבת של יהודים ונוצרים, ככה שיש תמיד דיון מעניין על החגים והמסורות. למדתי שיש מוטיבים משותפים כמעט ברוב החגים. למשל נושא הויתור על משהו שדומה בין הדתות. אצל הקתולים יש שלא אוכלים בשר לפני האיסטר/ לאכול דג בארוחת האיסטר, ויש כאלו שהנוהג הוא לוותר על משהו על מנת ללמוד להעריך את מה שיש לנו. ואז הפיצוי לילדים הם ביצי האיסטר (לפחות זאת הגרסה של חלק מהעובדים) אני מוצאת את ההקבלה בויתור על החמץ. אם כי הפירוש היהודי (ובמיוחד הישראלי) הוא שונה.
איך שהוא יצא שכולנו פתחנו בנקיונות במשרד: פסח או אביב (מי אמר פו הדב והנקיון שלו ביום הראשון של האביב?)
אנחנו חוגגים כמעט את כל החגים אבל כקיבוצניקים לשעבר אנחנו מדגישים את המסורת התרבותית ולאו דוקא הדתית. תמיד מדהים אותי לראות איך בקיבוצים הקפידו על חגיגת החגים הרבה יותר מאשר אצל רוב חברי. ולמרות הדימוי של החילוניות הקיבוצית, הורישו לנו המון ידע על מסורות ישראל ויצרו מסורות מקומיות (אם כי באמת פחות במובן הדתי
)
 
אני קיבוצניקית ומאוד שמחה שהקיבוץ

סלל לי את הדרך בשינוי החג על תכניו למה שמתאים לו. זה בהחלט עוזר לי היום לחגוג את החגים במשפחה האישית שלי, עם האיש הסקוטי שלי.
 
סופ"ש ארוך לקחתי השבוע.

הוצאתי את בוני מביה"ס ליומיים (חמישי ושישי) ונסענו לחברה ישראלית לחגוג את ליל הסדר, או כמו שבוני קראה לו בהתחלה, לב הסדר

מדובר על יום נסיעה לכל כיוון, ככה שהיינו איתם רק יומיים מתוך הארבע, אבל היו לנו יומיים נפלאים, וחגגנו את ליל הסדר הרבה יותר טוב מאשר אצלי בבית, 3 אנשים שרק אני "מקריאה" מההגדה, או יותר נכון מסבירה ושרה מעל שולחן חגיגי עם מאכלי החג, כשאני צמחונית



לשאלת השבוע - חשוב לי לחגוג או לפחות לציין את כל החגים. לפעמים מתפספס לי פה ושם כי זה לא מתאים, ואני לא רוצה בכוח. חשוב לי לשמור על הדברים הישראלים האלה שהם חלק ממני, וחשוב לי שבוני תכיר אותם בתור בת שלי ובתור יהודיה. העבודה שלי גמישה ככה שנושא החופשה לא רלוונטי לי, אבל לא נראה לי שהייתי לוקחת חופשה במצב אחר, למעט אם הייתי רוצה לנסוע כמובן.
 
שלום מישראל


נחתתי אתמול בערב, היום כבר הספקתי להיות 3 פעמים אצל רופא השיניים ואפילו כבר עברתי טיפול ראשון בסדרת טיפולים.
האמת שיצא שויתרתי על הג'ט לג כי משכתי ומשכתי והלכתי לישון בלילה שפה, בבוקר קמתי ממש כרגיל וכרגע לא מראה סימני עייפות.
&nbsp
בנתיים מרגישה קצת כמו חייזרית
 
הגעתי עם מטרה


מרגישה כמו חייזרית כי כל פעם אני עם נטייה לדבר באנגלית ולא בעברית ומרגיש מוזר לי שהכל בעברית פתאום.
וגם באופן כללי מרגישה מוזר כזה פה, במיוחד שההורים שלי בכלל לא בישראל ומוזר לי שאני םה ולא ראיתי אותם וזה ביקור ראשון שלי.
&nbsp
הכי מצחיק אבל שפגשתי במקרה מישהי שגרה בבניין שלנו בניו יורק והתברר שחזרה לארץ וגרה ברעננה. ממש חזרה לפני כמה ימים. זה היה כל כך משעשע לפגוש אותה פתאום.
 
תודה. בנתיים הצד שלי קצת התחיל עם הבלאגנים

שפחדתי מהם...
וזה כשההורים שלי עדיין בחו"ל.
&nbsp
 
למעלה