סופשבוע בפורום

סופשבוע בפורום


איך היה השבוע שלכם

מה התוכניות לסופ"ש


ולשאלה השבועית
:

איזה מאכל/ירק גיליתם דווקא כתוצאה מהמעבר למגורים בחו"ל

רצוי לספר על המאכל ולצרף מתכון
 
שבוע משפחתי רגוע

אני נהנת מהחופש!
תכננתי לעשות עם הבנות פעילויות ולטייל הרבה בסביבה אבל בפועל הן מעסיקות את עצמן כלכך יפה שזה מאפשר לי לנוח...
מה שמעולה כי אני עוד צריכה להתאושש מהחופשה בארץ

תכננו היום לצאת לטיול משפחתי אבל ירד קצת גשם אז שלא כמו דנים טובים, ויתרנו...
אולי זה באמת כי כל מה שבא לנו עכשו זה מנוחה טובה.

לגבי מאכל,
אין כזה...
אני אוכלת אותו דבר.
ובגדול אוכל שנחשב דני- הכרתי עוד לפני המעבר מהמשפחה של האיש.
אולי חוץ מחזיר שאנחנו לא אוכלים גם עכשיו...

מצרפת תמונה מהחוף הסמוך

 
איזה כיף!


ואיזה חוף מרהיב!
&nbsp
אני גם כזו- כאשר גשום ולא נעים בחוץ- אם לא חייבת לא יוצאת החוצה, ישר הופכתי להיות דובי חורף
.
&nbsp
עכשיו יש מזג אוויר די לא נעים אצלנו...כל הזמן גשום אבל חם.
 
האמת שהשבוע הזה די טס לי


כמעט כל יום בייביסיטר, אפילו הספקתי לתקוע לעצמי את הגלגלים של העגלה של אחד הילדים ישר על הרגליים בניסיון לייצב את העגלה במדרגות. זה עלה לי ביום מנוחה בבית כשבקושי יכולה להזיז את הרגליים. עד עכשיו כואב אבל לפחות יכולה ללכת... it's a gift!

&nbsp
האמת שזה נחמד לי שזה באיזי, רק כמה שעות ביום וסה"כ מעבירה את זה בכיף עם הילדים ואפילו הצלחנו לחסוך החודש עם כל ההוצאות שהיו לי.
&nbsp
התוכניות לסופ"ש:
כנראה להישאר בבית כי מזג האוויר לא כזה נעים ביומיים האחרונים, מאוד גשום ואפרורי וחם מאוד...
אני מתכננת היום להתקדם עם הכנת המחשות של סיפורים לגיל הרך.
&nbsp
ולגבי השאלה השבועית

&nbsp
בעלי גילה את הקינואה כחלק מהכנסת אורח החיים הבריא לביתנו. אני פחות אוהבת -מרגיש לי כמו קוסקוס לא מוצלח

זה מתכון שהכנתי לאירוח של חברים ויצא מעולה-http://www.nikib.co.il/tosafot/4766/
&nbsp
אני גיליתי את החציל- אף פעם לא ממש ניסיתי להכין, תמיד נראה לי כמו משהו שאין סיכוי שאני ארצה לאכול ואז פעם אחת הכנתי חצילים בטחינה וממש אהבתי, ומאז משתמשת בחציל הרבה פעמים בהכנת אוכל לבעל. אני עדיין פחות אוהבת לאכול את זה מבושל אבל בתנור עם טחינה זה נפלא.
 
אפשר לקבל את המתכון של החציל בטחינה?

יש לי במקרר חציל שאין לי מושג מה לעשות איתו. אבא שלי לא אוהב עגבניות מבושלות בשום צורה, ובשבילי שם נרדף לחציל זה רוטב עגבניות
 
חוצים את החצילים, מוזגים מעל שמן זית, מלח ופלפל

ומכניסים לתנור לכרבע שעה.
אחרי זה כאשר מוציאים וזה חם-מוזגים מעל טחינה שמכינים מבעד מועד.
 
קטעים

אני לא כלכך אוהבת טחינה אבל חציל בטחינה זה אחת המנות האהובות עלי!
כמעט כל שבת אני יושבת על חציל קטן וחלה שלמה לבד...
&nbsp
אני אגב, שורפת אותו בתוך נייר כסף על הכירה החשמלית (זה מה יש...)
ואז פותחת אותו מעט ושופעת טחינה.
עם חלה טריה זה פשוט גן עדן.
&nbsp
 

בילבי75

New member
וואו, איזה מתכון קל!

אני כבר הרבה זמן רוצה להכין חצילים בטחינה ועד עכשיו חשבתי שקולים אותם על הכיריים, מ שנראה לי מאוד מלכלך...המתכון שלך לא נראה מלכלך במיוחד ומאוד מהיר וקל להכנה. חייבת לנסות במהרה! תודה רבה!
 

shuttles3

New member
שבוע נעים בסך הכל

היה בסדר בעבודה (כנראה הראש שלי התחיל להסתדר מעט) והסופ"ש עובר ממש בכיף: לא רק שמזג האויר שיחק לנו (השמש מסתתרת ולא שורפת אותנו ועוד ירד קצת גשם), גם זהו סופ"ש ארוך, כך שנחים גם מחר. עשינו עם הילדון טיול ארוך בפארק עם האופניים שלו, ביקרנו חברים שנולדה להם לפני שבוע תינוקת מתוקה, עשינו קניות, שיחקנו, הרכבנו לילדון בן החודש-לארבע מיטה חדשה וגדולה והוא בהתלהבות
. ומחר עוד יום חופש, מקווים לנסוף לחוף לשחק בחול ולטבול באגם. יש תחושה של מנוחה וזה מרגיש כל כך טוב.
&nbsp
הירקות/פירות שגילינו, חלקם מחדש, כאן:
פירות יער למיניהם,
כרוב ניצנים!!!!1 חותכים לשניים את הכרובונים הגדולים יותר, מערבבים עם מעט שמן, זורים מלח ופלפל וצולים בתנור בטמפ' גבוהה עד שהם קצת משחימים ולא נהיים רכים מידי. הכי פשוט בעולם וכל כך טעים! ובריא.
 
טוב לקרוא "היה בסדר בעבודה"


הייתי מכינה את המתכון כרוב ניצנים הזה, אני באמת צריכה לחזור אליו קצת.
 

נחמנית

New member
לכרוב ניצנים

רק שאני קונה את הגרסת בייבי הקפואה של הול פודס. קבוע בפריזר. קצת שמן זית ולתנור.
 
למעלה