שרשור סופ"ש

שרשור סופ"ש

איך היה השבוע שלכם

מה מתוכנן לסוף השבוע

ולשאלה השבועית
:

מה הסיבה למעבר שלכם לחו"ל במילה/משפט אחד

משמשת דוגמא

איך היה השבוע שלי...
הממ... זה לא היה שבוע קל, הרגיש כמו לחזור לזירת פשע

לא קל לחזור להורים ולמריבות שלהם וגם לא קל לחזור לעיר שבה נולדת ושאת מכירה לפחות בפנים את כולם וכולם מתרגשים ושמחים לראות אותך והשאלה הראשונה שלהם היא לגבי היותך אמא או לא. יש ימים שאני צריכה לומר את המשפט "כל דבר בזמנו" איזה 8 פעמים וזה לא פשוט במיוחד שרואה אנשים שלמדו איתי וכבר הורים ל-2-3 ילדים ואני אפילו 1 לא הצלחתי להביא. באיזשהו מקום יש צביטה בלב.
&nbsp
נרשמתי לכמה טיפולי שיאצו ודיקור, לפחות שעל הדרך אני גם אאזן את הגוף שלי לקראת הטיפול הבא.האמת שמחכה לזה בקוצר רוח כי זה ממש מרגיע אותי.
&nbsp
טיפולי השיניים קצת התחילו בעצלתיים (פעמיים בשבוע) אבל זה יצבור תאוצה ויעבור ל-4 פעמים בשבוע וממש מקווה שלא נצטרך להישאר מעבר ונסיים בזמן.
&nbsp
התוכניות לסופ"ש:
אתמול נפגשתי עם 2 חברות ב"בנדיקט" והיה די נחמד, במיוחד הטיול שעשיתי עם אחת מהן בים. תכננו ללכת לים עצמו אבל היה די קר. אני בכל מקרה אחזור לים בעצמי עם ספר טוב.
&nbsp
בגדול אמורה להיפגש היום עם חברה אבל זה לא ברור אם יקרה ונראה...מקווה לא להשתגע, זה בעייתי להסתמך על תחבורה ציבורית כשבסופשבוע זה לא עובד

&nbsp
אני משתעשעת ברעיון של לקחת שיעור נהיגה סתם כדי לצבור יותר ביטחון בנהיגה ולשכור רכב -הייתם עושים דבר כזה? לא חושבת לשכור רכב למהלך השבוע אלא יותר לסופ"ש. אבא שלי ברמת העיקרון יכול ורוצה להקפיץ אותי אבל אני מעדיפה לא לנסוע איתו כי הוא נוהג בצורה מאוד לא בטוחה.
&nbsp
ולגבי השאלה השבועית:
עשינו רילוקיישן בעקבות הצעת עבודה ממש משתלמת מטעם העבודה של הבעל.
&nbsp

forglemmigej

New member
קודם כל חיבוק

משגעים אותי הישראלים עם השאלות המעצבנות האלו, אני מקוה שיש לך מספיק כוחות נפשיים לשים הכל מאחור.
לא עשיתי רילוקיישן אלא סתם הגירה , האם רילוקיישן הוא לא הגירה גם ,אבל בצורה מכובסת , "הרילוקיישן" שלי אגב היה כולו על חשבוני , לא חיכתה לי עבודה , לא ידעתי את השפה , לא הבנתי את הקודים , היום אני מרגישה טוב אם כי ישראל תמיד תהיה ארצי ולא משנה כמה טוב פה.
השבוע עיצבן אותי ס. הרמטכל, שיצא עם האמירה שנשמעה ברמה של סיכום של קורס משקיות ת"ש בבהד 11 או איפה שזה מתקיים היום *עבר הרבה זמן מאז שהייתי בצבא*.
משגעים אותי כל אלו שמרגישים שהם יותר טהורים, יותר נשגבים , יותר נקיים מהעמך . הכי הצחיקו אותי כל חברי ה0מולנים מפייס שהנה מישהו זרק להם עצם והם כולם כמו כלבלבים נבחו האו האו אמן לכל מה שאמר..
קודם כל אם הוא משווה את החברה הישראלית לנאצים שיתכבד ויתפטר מהצבא שבהארד קור השמאלני האירופאי נחשב כצבא ציוני נאצי כובש ואחרי זה שיתבטא כבן אדם פרטי. דבר שלישי תמיד מפליא אותי שנאת היהודים ושנאת היהודים את עצמם שהיא בערך באותה עוצמה.
אבל התחלתי ולכן אסיים ,סופסוף הגיע האביב במלוא תפארתו ואפילו שמעתי את הבמלבי הראשונה בגינה מהמהמת האמ..האמ..האמ..והשכנים קוצרים את הדשא המנומנם והציפורים שרות בכל הכח שירים של הגבעטרון משלוש בבוקר.

איזה תמונות מדהימות

כן, מה שסגן הרמטכ"ל אמר זיעזע פה את כולם.
כל הכבוד על האומץ להתחיל מחדש במקום חדש-לפני כמה שנים עברתם?
&nbsp
לגבי הערות ושאלות חודרניות של אנשים-משתדלת לקחת את זה בהומור ולרוב גם עונה בציניות אם זה אנשים שיודעת שיבינו את הציניות אבל בסופו של יום, זה די צובט.
&nbsp
ההורים שלי גרים באיזור מרובה מספרות שקיימות מאז שהייתי ילדה ומעניין שעל השבוע הראשון רק מזה שאמרתי "היי" לכמה מהם שמכירה ממש טוב, ישר חקרו אותי. הספר היחידי שלא שאל אותי כלום על זה הוא הספר שנהגתי ללכת אליו טרם המעבר לחו"ל ועל כן הוא יהיה הספר הזוכה שיזכה לספר אותי בהמשך
מתה עליו כי הוא לא רכלן ולא נודניק ולא שואל שאלות חודרניות...שלא לדבר על זה שתמיד הוא מספר נפלא ומצליח לגרום לי לסמוך עליו בעיניים עצומות עם השיער שלי.

libiבבית

New member
אגב סגן הרמטכ"ל

א. אני ימנית , ואני שמחה מאד , שאני חיה במדינה , שבה סגן הרמטכ"ל יכול לומר את אשר על לבו. אני שמחה שזה מקומם אותי , וגם את ראש הממשלה שבו בחרתי -ויש ויכוח ותגובות. אבל טוב ,שהוא אמר את דבריו, כי ככה זה בדמוקרטיה.
אני מקווה שגם בעתיד נשמע תגובות דביליות מסוג זה , ויתעורר ויכוח (גם הוא קצת דבילי)
ב. מצ"ב תגובה הולמת ואני ממליצה לקרא

ניצולת שואה משיבה לסגן הרמטכ"ל

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/321613

danakama10

New member
נו באמת

אבא שלך הסיע אותך כל הילדות שלך ושרדת. הוא עשה כל כך הרבה תאונות בחייו שאת לא מוכנה שאפילו יסיע אותך לים??
גם לא ראוי שאת מקטרת בלי סוף על היחסים ביניהם. הם ההורים שלך, קצת כבוד כלפיהם. את הכביסה המלוכלכת שלך את רשאית לכבס בפומבי, אבל תני קצת פרטיות להורייך? גם אם לכאורה הכל אנונימי.
לגבי האנשים שאת פוגשת, נסי להתמקד בחיובי. הנה, את נשואה ועל בעיות הפוריות עליתם כששניכם צעירים. אני בטוחה שיש רבים משכבתך שעדיין לא נשואים, אם עוסקים בהשוואות.

ולשאלתך, אני לא הייתי שוכרת אוטו לסופשבוע אם רק אני בארץ. הרי לא תסעי לטייל בארץ לבד. את הזמן את בוודאי מעבירה בביקורי משפחה (שזה עם ההורים בכל מקרה), ועם חברים, ואז החברים יכולים לקחת/להחזיר אם את כל כך חוששת מנסיעות עם ההורים שלך..
ואני אגיד לך עוד משהו, אם בכל מקרה את חוששת מנהיגה ובניו יורק את מן הסתם לא נוהגת, ממש הייתי מוותרת על נהיגה בארץ. הנהיגה בארץ מאוד אגרסיבית, יש פקקים ובעיות חניה (טוב, כל זה גם בניו יורק...). אל תכניסי עצמך ללחצים מיותרים.

libiבבית

New member
בתור מי שהיתה מאותגרת פוריות וגם לא נשואה

תרשי לי לחלוק עלייך.
אין מדד לכאב .
נכון שהרווקות היא כאב שאין לו סוף , אבל כך גם הזעקה הבלתי נשמעת לילדים , וזה לא זה מול זה .
לכן , גם אם אישה נשואה, ואפילו באושר , זה כאב גדול מאד ,ואני מאחלת לך שלא תדעי.
יש בארץ מליוני נהגים . אני למשל אישה שנוהגת 50 בדיוק באזור עירוני , ו90 גם בכביש הכי מהיר , ויש עוד כמה כמוני . נדמה לי שהמצב הפוך . יש כמה מטורפים שמוציאים שם רע לנהגים הישראלים , ומכיון שישראל היא קטנה , וצפופה , זה קל.

danakama10

New member
אין מדד לכאב

אבל לכל אחד יש את שק הצרות שלו בתקופה זו או אחרת של החיים. במקום להתסכל על מה יש לאחרים ולהיות מתוסכל, אפשר להסתכל על מה יש לנו. יש אנשים עם ילדים, אבל לא מצליחים להיות בזוגיות, או בן זוגם בוגד או אלים, או הם חולים במחלה קשה או סובלים מדיכאון, או יש בעיות קשות לילד, או חוו אובדן של אדם קרוב, או לא מצליחים למצוא עבודה מספקת או בכלל עבודה, עובדים אך לא סוגרים את החודש בלי אופק לשינוי.
אלו החיים כל אחד מתמודד עם משהו בתקופה זו או אחרת. במקום למצוא על מה לקטר צריך למצוא על מה אפשר לשמוח (ובהזדמנות זו ממליצה למי שפספסה כילדה על הספר פוליאנה).
לגבי הנהיגה, יש הרבה צדיקים בסדום, אך הנהיגה בארץ קשה יחסית למדינות מתוקנות אחרות.

alphadelta

New member
שאלות של אנשים

לא פשוט. שולחת לך נשימות עמוקות , חיבוק וסבלנות.

Boston Guy

New member
המציאו דבר כזה שנקרא "מונית"

וגם GET TAXI, ושאר חבריו.
ובשביל להקפיץ אדם (או אדמת) אחת מכאן לשם יצא לך יותר זול לקחת כזה דבר כל פעם שתצטרכי - מאשר לשכור רכב.
חברות השכרת הרכב בישראל קורעות את הרקטום של השוכרים על כל שריטונת או דפיקה קלילה של הרכב המוחזר. זה קנס של מינימום 500$.
לנהג "חדש" - זה הימור די רציני לקחת רכב שכור בישראל.
לקחת מונית 4 פעמים ביום יעלה לך פחות מהעלות של השכרת רכב, אם לוקחים בחשבון את העלויות של ביטוח הרכב השכור והסיכוי הגדול לדפוק אותו (בהתחשב באופי הנהיגה ואופי החנייה בישראל) ולשלם קנס.

forglemmigej

New member
טיפ בנושא

כשהייתי שוכרת בזמנו הייתי עושה סיבוב סביב הרכב ובודקת את הסריטות הקיימות בנוכחות המשכיר כדי שלא יתקעו לי את האלמנט בהחזרה..
היות שהמחירים קורעים הפסקתי לשכור והתחבורה הציבורית בסדר גמור אפשר להסתדר עם מונית או אוטובוס או רכבת אפילו המחירים שפויים בהם.

Boston Guy

New member
היום "עושים סיבוב" עם המצלמה של הטלפון הנייד

אני נוסע הרבה לצרכי עבודה, ושוכר רכב עשרות פעמים בשנה.
למדתי מאנשים אחרים בדרכים פשוט להרביץ סידרת תמונות של האוטו השגור מכל הכיוונים עוד לפני שבכלל נכנסתי אליו בפעם הראשונה (במגרש החניה של חברת ההשכרה).
זה גם עוזר לזכור איך האוטו נראה כשאתה מחפש אותו יומיים אחרי זה בחניון גדול... כי אני פשוט לא טורח לזכור במה אני נוהג.

אם אני אשתמש במוניות כל הזמן-לא יישאר כסף לטיפולי שיניים

יש לנו אפשרות לשכור רכב בהנחה דרך העבודה של הבעל וזה יהיה בכל מקרה רק לכמה ימים שהוא יהיה פה. יש מצב שכן נשתמש ברכב של ההורים שלו ואז בכלל לא נצטרך לשכור.
&nbsp
נראה, יש עוד זמן עד שהוא מגיע... בנתיים אני משתמשת באוטובוסים ובסופי שבוע מסתדרים... אם צריך באמת אקח מונית.

shuttles3

New member
נשמע קשה...

תחזיקי מעמד! בכל אופן, נשמע שאת מתמודדת עם הכל בגבורה. עוד מעט חוזרים הביתה!

picnic4

New member
השבוע, סוף שבוע ולמה בכלל עברנו

השבוע בדנמרק היה מוצלח - וקצר עקב החג המקומי
סוף שבוע מוצלח גם כן - עם חברים חדשים, שוק ויקינגי ממש מגניב ומזג אוויר מדהים וכנראה די נדיר.
במקרה, גילינו שבקצה הגינה מסתתר לו טרקטור ישן - אין ספק שזה שדרוג של ממש לילדים...

ולמה אנחנו פה?
כי מבצע צוק איתן היה עבורי מלחמה אחת יותר מדי.

מבינה אותך

נשמע שנהניתם במיוחד בשבוע הזה-כמה דברים כייפים יש בדנמרק.
דנמרק זה מקום שתמיד סיקרן אותי

alphadelta

New member
סופ״ש

עכשיו הלכו חברים שהיו אצלינו כל היום. אז זה בינתיים סוף השבוע.
למה עברנו? פשוט ככה. זה היה נכון לנו :)

השבוע שלי התחיל עם התקררות,

ממש שכבתי במיטה יומיים.

ההצגה שאני עוזרת בה מגיעה לחזרות אחרונות (חזרות של 3 שעות בכל יום בסופי שבוע) והכל מתקבץ למשהוא גדול. שיעור בשבילי לעזוב את התינוק ולתת לו ללכת לבד בשלב הזה. בהחלט שיעור שאני צריכה ללמוד, אבל מצליחה לעשות זאת בגדול

אתמול היה יום כייף של כל ה Yuoth Clubs על האי. פנאלה מקסימה לשנה של פעילות. עוד שיעור שהייתי צריכה ללמוד. לזרום. בתור אחד מהמבוגרים האחראיים הייתי צריכה לעבור מפעילות לפעילות במהלך היום (כל פעילות 3/4 שעה). אני אדם שאוהב לדעת למה הוא הולך, בעיקר אם אני בתפקיד. בכל פעילות תפקידי היה שונה. הייתי מגיעה לפעילות ובסקירה מהירה מבינה מי נגד מי ולמה. לא מתה על זה, אבל צלחתי את זה בכייף.

לשאלת השבוע - בעלי הסקוטי לא מצאת את עצמו בישראל אז עברנו לסקוטלנד.

למעלה