לקראת לידה וקצת אחריה לאמצ"ש

אפריל80

New member
שבוע 34, כאבים, צירונים במוניטור, אוף!

אהלן בנות,
הריון שני, בת בבטן ובת בבית (שנתיים וחצי).
עד כה הריון תקין אם כי כבד יותר והכל מרגיש שקורה מהר יותר.. בטן גדולה, כל המכאובים הגיעו מהר יותר..
בשבת האחרונה היו לי כאבים חזקים בבטן התחתונה וזה ממש הפריע לי ללכת. תחושה כזו של לחץ לפיפי / היתפסות שרירים. לחץ חזק..
בראשון בבוקר נסעתי למרכז לבריאות האישה, הרופא שלח אותי למוניטור לוודא שאין פעילות רחמית. המוניטור הראה צירונים...
נשלחתי הביתה ל-5 ימי מנוחה וצוויתי לשתות המון המון.
כך עשיתי... נחה כמה שאפשר, שותה הרבה מים..
הענין הוא שזה כאילו עברתי נקודת אל חזור.. כשאני במנוחה הכל יופי (מלבד השעמום), כשאני בתנועה (ולא מאמץ בכלל)- מספיק שאני הולכת לשירותים, מכינה א.ערב לקטנה וכו', אני מיד מרגישה את הלחץ הזה שוב. אז מה זה אומר? שכל פעם שאהיה בכל מצב שהוא לא ישיבה או שכיבה יהיו לי צירונים וכאבים?
לא יודעת איך להתמודד עם זה!
מכניס המון טרדות לראש- הבית, העבודה וכו'.. ומה זה אומר בכלל - עוד מוקדם מאוד ללדת.
מישהי עברה חוויה דומה?

schifkit

New member
אני ככה משבוע 20 וקצת....

התחיל כהתקשויות חשבתי שבריקסטון ולא התרגשתי.
בשבוע 23 בסקירה המאוחרת שאלתי את הרופא אמר שייתכן וצירים ובדק את צוואר הרחם היה סגור, אז שוב לא התרגשתי

בשבוע 26 בביקורת שגרתית הרופאה שלי שלחה אותי למוניטור, שגילה צירים שאיתם אני חיה עד היום
(שבוע 32), מאז אני בבירורים גם אצל רופא מומחה להריון בסיכון (בגלל בעיה אחרת שהתגלתה במקרה במוניטור - האטות בדופק, ובגללה גם הייתי מאושפזת איזה שבועיים) שבנוגע לצירים אומר לי שכל עוד זה לא גורם שומדבר לצוואר הרחם אז פשוט צריך להמשיך ולחיות עם זה וזה מה שאני עושה.
זה לא קל, אני במקרה עובדת מהבית (מקום העבודה שלי מאוד מאוד מאוד מתחשב, ואני מודה להם כל יום על זה), משתדלת לנוח שאפשר ושותה 3 ליטר מים ביום. לא מתאמצת, אין מה לדבר על סתם ללכת להסתובב ולטייל, גם טיול לקניון הוא תמציתי וממוקד
, עבודות בבית עושה ברמת ה5 דקות כל פעם, ומביאה עוזרת (וקנינו גם מדיח למשל, כי אני ממש לא יכולה לעמוד ולשטוף כלים).

תראי בשבוע 34 אם מתפתחת לידה, לא עוצרים אותה, אז כדאי להזהר ולשמור, לפחות לעוד 3 שבועות (תחשבי שיש בנות שמשבוע 20+ בשמירה מוחלטת בגלל קיצור של צוואר הרחם וצירים)
אז מה אני ממליצה לך - קודם כל מעקב מדי פעם לראות שהצוואר לא מתקצר, שנית, לשתות 3 ליטר ביום, לנוח כמה שאפשר. אם את רואה שהצירים ממש כואבים והתזמון שלהם נהיה מדאיג (צפופים וסדירים) ללכת למיון/מוקד. אהה- ולא להרים דברים כבדים (גם לא את הבת שלך אם אין ברירה).

ד"א בנוגע לשעמום - אני אישית מעבירה את הזמן בעבודה, עם הלפטופ בכסא או בספה אבל אפשר למצוא דרכים אחרות, סרטים, ספרים, פורום טלוויזיה וכד'...

תזכרי שהכל זמני ואוטוטו זה ייגמר, אין לך עוד הרבה... וזה שווה הכל, מבינים את זה ממש שמאושפזים עם חשש ללידה מוקדמת בשבוע 26, משנה ת כל הפרופורציות

mb55555

New member
ליבי איתך

אבל אין כל כך מה לעשות חוץ מלהשתדל לנוח ולקבל עזרה מהקרובים כמה שיותר...

למעלה