אפייה עם תחליף סוכר- זה אכיל?

theyael78

New member
אפייה עם תחליף סוכר- זה אכיל?

שלום וסליחה על הדחיפות בכותרת
לאבא שלי יש סכרת ולי יש מתכונים מדהימים לחלות מתוקות לראש השנה (ואופה לחם חשמלי שעושה את העבודה בשבילי ולי נותר רק להשוויץ )
בכל אופן, למתכונים שאני אוהבת ושהם מתוקים יש או 3 כפות דבש (לקילו קמח) או סוכר. מה קורה אם מחליפים את זה בסוכרלוז או כמו סוכר? זה יוצא אכיל? ואם כן מה כמות ההמרה? פעם ניסיתי בעוגה לעשות את ההחלפה וזה יצא נורא.
 

IrisPeleg

New member
רעיונות

מספר רעיונות:

1. אפשר לנסות להחליף את הסוכר בממתיק. כמות ההחלפה משתנה ממתיק לממתיק . יש לקרוא את ההוראות.

2. בחלה/עוגה יש הרבה פחמימות בכל מקרה (קמח). כמות הדבש מזערית ואין צורך להחליפה. אם מדובר במתכונים מתוקים, הפחיתי את כמות הסוכר ותראי שיצא טעים.
אני אופה עוגת שוקולד עם כוס סוכר במקום כוס וחצי ויוצא מצוין. מישהי ספרה לי שהיר שמה 0.75 כוס וגם יצא מצוין. גם עוגת דבש אפיתי עם חצי מכמות הסוכר וחצי מכמות הדבש ואף אחד לא התלונן. אכלו הכלץ

3. לקחת כמות מדודה ולא אין סופית (לא לאכול חלה ע"י תלישה אינסופית, גם ממתיק לא יעזור).

4. הזהרי מסטיביה כי יש לה טעם לואי (לא לכולם). יש כאלו שלא מרגישים וכאלו שלא יכולים להתקרב לזה. את יכולה לטרוח ובסוף הוא לא יגע בזה.

שנה טובה
 

theyael78

New member
ואוו איזה תשובה מהירה


אני יודעת שיש פחמימות בכל מקרה.. גם אבא שלי יודע ובכל זאת.... חשבתי שאיפה שאפשר לקצץ אז נקצץ.
איזה תחליף סוכר מומלץ? (מבחינת טעם לוואי)
 

IrisPeleg

New member
לדעתי, כזה שמבוסס על סוכרלוז

לדוגמאת סוכרדיאט.

יתכן שיהיה יותר טעים אם תחליפי רק חצי מהכמות ולא את כולה. שלא יהיה יותר מידי ממתיק.

שנה טובה ובהצלחה
 
אני משער שבעיסה יש שמרים

וללא סוכר הם לא יתפחו לך. אבל אני לא מבין הרבה באפייה.
 

אבו זקן

New member
אני מבין עוד פחות ממך

אבל אם חייבים סוכר, איך הבצק של הלחם תופח? ואיך כל הבצקים של העוגות "ללא תוספת סוכר"?
 
ההבנה בנפרד, והראיה זה כבר משהו אחר...

אמא שלי הייתה מוסיפה לשמרים כפית, כפית וחצי סוכר. בלי קשר כך גם עושה אשתי עד היום.

דוגמא: במאפיה, ל-1400 לחמים משתמשים ב- 700 גרם שמרים להם מוסיפים 140 גרם סוכר.
7-8 גרגרי סוכר לכיכר לחם בטל בשישים.
 
למעלה