זקוקה לעזרה/עצה.

dodo5843

New member
זקוקה לעזרה/עצה.

שלום לכולם, אני מאכילה כעשרים חתולי רחוב כבר מעל ארבע שנים בכניסה לביתי. (למורת רוחם של שכני שעשו כל שביכולתם להפריע למרות שאירגנתי היטב הכל אצלי בכניסה על מנת שלא יופרעו ע"י החתולים),חלק מן החתולים נולדו אצלי בכניסה ולכן כישורי ההישרדות שלהם לדעתי לוקים בחסר ואינם יודעים להשיג אוכל לעצמם. בנוסף, יש להם בתים עם שמיכות מים ואוכל דרך קבע( האכלה פעמיים ביום), מאחר ואנחנו מתגרשים עליי לעבור לדירה צנועה בבנין מסתמן מה שלא יאפשר המשך טיפול ביצורים האומללים האלה, איני יכולה לצפות לעזרה מן השכנין שודאי יברכו על המעבר.......... מה עושים??????? משתגעת מדאגה משום שהם הורגלו לפינה חמה משלהם ואספקה קבועה של אוכל. כמו כן לא אעמוד בהוצאה של שש מאות שקלים לחודש שהיא הוצאתנו רק על מזון ללא חול וטיפולים במידת הצורך. אם מי מכם עמד בסיטואציה דומה או שמע על מישהו שעבר חוויה דומה ויכול לסייע בעצה או פתרון אודה מאוד. פונה כאן משום שזכיתי ללא מעט תגובות גיחוך על דאגתי לחתולים במצבי הנוכחי. מודעת לעובדה ש"התערבתי" בטבע ואולי לא הייתי צריכה אבל, היום עמוק בתוך העניין וחייבת למצוא פתרון לאלה שהורגלו כבר לתנאים טובים יחסית. תודה גדולה מראש על כל עצה או רעיון שיוכל לקדם אותי בתהליך כלשהו למציאת פתרון.

Yukita

Active member
מנהל
כאן לא תקבלי תגובת גיחוך

כאן כן יבינו את הרצון לוודא שהחתולים ימשיכו להיות מטופלים, אם כי יש כמה בעיות קשות שעולות מתיאורך את המצב.
&nbsp
זו בעיה מאוד קשה כשמרגילים חתולים לאכול בכניסה של בניין ויוצרים מצב שבו השכנים עוברים כל הזמן דרך חתולים וחתולים בורחים לפני רגליהם. זה לא נעים אפילו לחובבי חתולים, שלא לדבר על מי שלא כל כך מחבבים חתולים. אם יש לך כניסה פרטית בנפרד לחלוטין מכל כניסה אחרת לבניין - עוד מילא, אבל אם צריך לעבור דרך כניסה משותפת כדי להגיע לכניסה שלך, זו בעיה גדולה מאוד. האם זו דירה שכורה או שאתם מוכרים אותה? אם יש איזושהי שליטה, כמו במקרה של מכירה, אולי ניתן למכור לחובבי חתולים אבל לדעתי לא ניתן לסמוך על כך ויהיה צורך להרגיל את החתולים לנקודת האכלה שתתרחק בהדרגה מהכניסה למקום פחות בעייתי, שאליו תוכלו את או מישהו אחר להגיע לשים להם אוכל מבלי שזה ייחשב לפגיעה בשטח פרטי. לא ברור כמה זמן עוד יש לכם לגור בדירה הנוכחית, אך כדאי להתחיל מיידית בתהליך הרגלה לנק' האכלה אחרת.
&nbsp
הבעיה השניה היא שאת מתארת איך חלק מהחתולים נולדו אצלך. ההמלצה שלי היא תמיד שאם מאכילים - חייבים במקביל לדאוג לעיקור וסירוס, בין באופן פרטי ובין שדרך הרשויות (בערים הגדולות יותר ניתן לבצע ע/ס דרך הרשות העירונית בחינם, לעתים גם במקומות נוספים) או דרך עמותה במחיר מאוד מוזל. ההמלצה נובעת משני גורמים, האחד - ההאכלה תורמת לריבוי הטבעי שגם ככה הוא מעבר לכל פרופורציה (ולכן יש כל כך הרבה מסכנים חסרי בית שמתים ברעב ובמחלות ברחוב) ובכך מכבידה עלייך ועל כל הסובבים אותך מכל הבחינות, והשני - האכלה, כפי ששמת לב בעצמך, יוצרת תלות, וגור שנולד ישירות להאכלה תלוי בך יותר מבוגר.
&nbsp
לצערי, אין פתרונות קסם. רעיון אחד הוא למצוא מישהו שגר קרוב, אליו תדאגי למשלוח מזון לחתולים כדי שיאכיל אותם (עם כל הצער, אף אחד לא ייקח מרצונו את עלות ההאכלה) אחרי שאת תרגילי למיקום שאינו בכניסה לדירה שאת עומדת לעזוב. אם יש מאכילים בסביבתך אפשר לשאול אותם אם יהיו מוכנים לסידור כזה, אבל כאמור עלייך להיות מוכנה לשאת בהוצאות.
&nbsp
אם ישנם גורים בין החתולים שאת מאכילה, אולי יש להם סיכוי אם תצלמי אותם צילומים יפים ותתחילי לפרסם באינטרנט ובכל מקום - אולי תוכלי למצוא בית לגור או שניים. לבוגרים אין כל כך סיכוי בכיוון הזה, וגם לגורים הסיכוי לא מאוד גדול אלא אם כן הם יפים ומשהו בהם מושך עין.

dodo5843

New member
תודה רבה מאוד על תגובתך המהירה.|
|

אנחנו גרים היום בבית פרטי ולכן החתולים נהנו מסוג של פרטיות. לאור המצב החדש לא אוכל להרשות לעצמי לגור באותה רמה ולכן אין סיכוי שאוכל לקחתם איתי. חשבתי על הרחקה שלהם ויצירת נקודת האכלה מרוחקת מעט מן הבתים אבל השכנים כאן עלולים להזיק להם. לצערי לא פעם הייתי עדה לכמעט... ברור לי שאין פתרונות קסם. אגב, החתולים שנולדו כאן עוקרו וסורסו ובכל זאת לא מכירים שום דבר אחר...... חוששת שבכך שאעזוב גוזרת את דינם... בבקשה רעיונות....

Yukita

Active member
מנהל
מאחר שאני רואה מה קורה בפינות האכלה

זה דווקא לא מפתיע. זה קורה הרבה, במיוחד במקומות בהם היתה הזנחה גדולה ולא היו מאכילים אחרים, כך שכל העול נופל על אדם אחד.
&nbsp
השאלה היא מה בכלל מיתן לעשות כעת. כנראה שלא הרבה, מלבד שינוי מקום האכלה כדי שלא יהיו בשטח פרטי, ולבוא במיוחד להאכיל או למצוא מישהו שיאכיל.

dodo5843

New member
זה התחיל מאחת שהגיעה לסף דלתנו בגלל האויר הקר שיוצא מהמזגן..

ןכל השאר היסטוריה. הנחתי קערת מים אחת ומעט אוכל השמועה תפסה כנפיים וכך הגענו לכמות הזו. צודק! עשיתי טעויות בדרך.

בלי בעיה. לנו יש פינת האכלה ויש תקופות שיש שם הרבה

מאוד חתולים. חלקם אנחנו מזהים כקבועים, חלקם מגיעים מידי פעם, יש חתולות שמביאות את הגורים שלהן לאזור ונוטשות אותן ליד פינת ההאכלה עד שמגיע עוד דור של גורים שלהן, ומידי פעם בפעם אנחנו מוצאים שם חתולים שנראים ביתיים לחלוטין ויש לנו חשד שהעירייה או גורם כלשהו שמסרס ומעקר אותן פשוט מוריד אותן בפינת ההאכלה המסודרת שלנו. יש חתולים שפאשר לראות עליהם את הגנטיקה ולדעת מי היה האב או האם הקדמונים שלהם בחצר.

גורדיאן

New member
זאת הייתה שאלה רטורית,

השאלה האמיתית היא למה נותנים למצב להגיע לידי כך.
גם אני מתחזק פינת האכלה, אבל אני מקפיד על לכידת ועיקור כל חתולה שמגיעה לאכול. תוך כמה שנים הגעתי למצב שאין הרבה חתולים שזקוקים לכך וההתרבות הפרועה נעצרה.
את הרוב עשיתי לבד, אבל כאשר הגיעה חתולה עם 8 גורים בבת אחת הבנתי ש-9 מטופלים זה קצת גדול עלי, אז ישבתי לווטרינר העירוני על הטלפון ולא יצאתי לו מהווריד עד שנמאס לו ממני והוא שלח לוכד וכולם טופלו היטב.
אני מלא הערכה לרצונם הטוב של כל בעלי פינות האכלה, אבל לעשות חצי עבודה (כלומר להאכיל בלי לעקר) זה להגדיל את הבעיה במקום לפתור אותה.

sashalola

Well-known member
פיזור פינת האכלה

קשה, מבאס, אבל בלית ברירה אפשרי.
בהנחה ובתקווה שהבית עדיין נגיש לך לביקורים בחצר, למרות שאת כבר לא תגורי שם,
את צריכה לדאוג לכך שלחתולים תהיה אפשרות לצאת מהחצר כדי שיוכלו לנדוד למקומות אחרים בחיפושים אחרי המזון.
פיזור פינת האכלה בנתונים שאת מציגה צריך לעשות בהדרגה ובהתמדה, למרות שזה יהיה לך קשה קשה קשה ברמה הרגשית ....
בשבוע הראשון תאכילי אותם רק פעם ביום, ובכמות פחותה מהמנה הרגילה,
אל תלטפי, אל תתני להם להתקרב אליך, את חייבת לגרום להם לניתוק ממך.
בשבוע השני תאכילי פעם ביומיים,
בשבוע השלישי תאכילי רק פעמיים בשבוע,
אחר כך, פעם בשבוע,
אחר כך כלום.
וגם אל תחזרי לשם.
רוב החתולים יהיו רעבים כבר בשבוע השני ויתחילו לרחרח באוויר ולצאת לחפש השלמות במקומות אחרים.
אם החתולים מעוקרים ומסורסים אז סיכויי ההשרדות שלהם גבוהים יותר.
אם זאת שכונה של בתים פרטיים אז אין לך כמעט מה לדאוג, הם ימצאו מה לאכול במקומות אחרים שמאכילים בחצרות. ואולי אף יצליחו לצוד איזה עכבר או חרק...
אין מה לעשות. נשמע אכזרי וקשוח, אבל זאת הדרך היחידה להרגיל חתולים לא להיות תלויים בפינת האכלה.
זאת הדרך כשממש ממש באמת שאין ברירה אחרת.
לגבי גורים, אם הם עצמאיים ולפחות כבר בני ארבעה חודשים יש סיכוי שילכו אחרי הבוגרים ויסתדרו.
אם הם עדיין קטנים, לא ישרדו.
צר לי לשמוע על המצב הזה.
אבל אם אין לך אפשרויות אחרות, כמו אלו שהציעו לך מעלי בתגובות,
זאת הדרך היחידה.

dodo5843

New member

אין לי על מי לסמוך בשכונה למרות שאלו בתים פרטיים. השכנים עשו כל שביכולתם להרחיק את החתולים. מהרמת גדרות גבוהים (לא עזר להם במיוחד) עד לכידתם בכלובים. פינת האכלה נמצאת בכניסה לבית ויש לחתולים גישה לרחוב (זו לא חצר פנימית) למרות שארבעה מתוכם נולדו כאן ומורגלים לקבל שתי ארוחות ולישון בבתים משלהם. תודה רבה על העצות והתגובות. נשבר לי הלב.......

sashalola

Well-known member

לא רציתי להעציב אותך,
כתבתי לך בראיה ריאלית ומפוקחת.
מאחר ואין אפשרויות אחרות,
פיזור הדרגתי הוא הפתרון.

dimitrygo

Active member
מנהל
לגבי העלויות. אם אחרי פיזור החתולים כן תחליטי להגיע לשם

אפילו מדי פעם את יכולה לקנות שק גדול של מזון לחתולי רחוב כמו אולטרה קט או בלו קט שעולה כ-140 ש"ח. לדעתי גם אם תבואי כל יום ותתני חופן לכל חתול שק אחד יספיק לך ל-3 שבועות.

למעלה