ועוד המלצה טעימה לצ'יפס,,(יש גם טיפ חשוב בסוף.)
8 תפו"א ,לבשל 1/4 שעה בסיר עם מים רותחים,(מים עד גובה כיסוי התפו"א,לא יותר.)
ולאחר רבע שעה לכבות את האש, להשאיר בסיר עד שיתקררו, ויש לכם תפו"א שעברו רק בישול חלקי.
לאחר שהצטננו, לפרוס את התפו"א לפרוסות עבות (שיהיו בערך עובי אצבע),
וכול פרוסה עבה - לחתוך ל-3 או 4 רצועות .(בהתאם לגודל התפו"א.)
 
להניח את רצועות התפו"א מסודרים זה ליד זה ,בתבנית עם ניר -אפיה משומן קלות.
 
מערבבים בקערית קטנה:
8 ככפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה,
1/4 כפית פפריקה חריפה,
1/4 כפית כמון
1/4 כפית וכורכום
1/2 כפית מלח.
לאחר עירבוב טוב, למרוח את תערובת התבלינים על התפוחי האדמה שבתבנית,(הכי נוח להבריש במברשת סיליקון.) ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות ,ומכוונים ל-40 דקות,
ואז הופכים לצד השני לעוד רבע שעה- עד להזהבה וקריספיות.(לנעוץ מזלגו לבדוק שהתרכך ,להוציא מהתנור ,וזה מוכן.
(זהירות לוהט ! )
יש לצנן כמה דקות,ולטעום - בפרט לפני שמגישים לילדים.)
 
טיפ.
פיתרון מהיר ויעיל ,למי שנכווה בלשונו מתפוח -אדמה לוהט:
מיד להניח על הלשון כפית עם מיץ -לימון טרי,
מיץ -הלימון יועיל בן -רגע והכאב יפסיק מיד ,וגם ימנע מכם היווצרות סימני כוויה בלשון.
מיץ -הלימון יעיל גם ,למי ששרף לשונו משתית תה -לוהט, או קפה, או מרק חם.
קחו אותו תמיד כעזרה ראשונה ,,
(כדאי להביא לכול פיקניק,לימון קר מהמקרר.)