שער ידיעות אחרונות 09': זאבי: תפרוש !

שער ידיעות אחרונות 09': זאבי: תפרוש !

תזכורת מעיתון ידיעות אחרונות, שדווקא ידוע כמי שאוהב לנפנף בכותרות עבר שנוחות לו, אבל עכשיו לא ראינו אפילו התנצלות קטנה ואפילו לא תזכור של העניין.
אציין מראש שלא מדובר כנראה על תקופה בה העיתונאי אורן אהרוני היה קשור חלילה באיזשהו אופן.

לתזכורת השנה 2009, אריק זאבי חוזר מאליפות עולם שבה הודח מוקדם יחסית..
עיתונאי הספורט רק חיכו להזדמנות זאת כדי לנעוץ שיניים באריה המזדקן. הביקורת הגיעה מכל עבר.
מי שהוביל את הביקורת היה ידיעות שכותרתו בשער הייתה "תפרוש" ..
תזכורת, מהעיתונאי עמיר פלג :
http://forum.12p.co.il/index.php?showtopic=110081

. מה שעצבן במיוחד כמעט כל חובב ספורט ישראלי הייתה הגישה הבוטה וחוסר הרחמים עוד בטרם הספיק זאבי לנגב את אגלי הזיעה מהקרב. זאבי כבר היה באותה עת אחד מגדולי הספורטאים הישראלים: מדליה אולימפית, שלוש פעמים אלוף אירופה, סגן אלוף העולם ומדליות נוספות באליפויות אירופה השונות. ובכל זאת, לא נמצאה בידיעות ולו טיפת חמלה אחת.
ידיעות אחרונות מחליט למרוח את השער מדור הספורט במילה "תפרוש" לצד תמונתו.

ומי היה הכותב המהולל שקבע שעל אריק זאבי לפרוש.
כן זה אותו בחור טוב שבוחש במימי השחייה וידיד של מיודענו (פרג), העיתונאי עמיר פלג, שגם הוא לא פירסם אפילו מילת התנצלות קטנה.

הבוקר ידיעות מציג את זאבי בשער מוסף הספורט עם הכותרת "סיירת אריק" ובכות' המש' "הישג היסטורי". כל כפ' 2-3 מטפלת בהישג. כותבים בה נדב צנציפר, מליניאק ("רץ למרחקים ארוכים מאוד") ויואל רזבוזוב ("סותם לעסקנים את הפה", הכותב גם על תרבות הטוקבקים שדרשה מזאבי לתלות את החליפה, כאילו מה שנכתב בידיעות לפני שלוש שנים נמחק מדפי ההיסטוריה).
זאבי אומר לידיעות:

"ולסיום, מסר למבקרים ולטוקבקיסטים: אני המבקר החריף ביותר של עצמי… יש נטייה בארץ לקטול או להמליך אותך כמלך אחרי זהב. לא רוצה להוריד ציפיות, אני מציאותי. יש לי סיכוי למדליה. הוכחתי לכולם שהיה שווה להמשיך אחרי בייג'ינג"

גם בעמודי החדשות של העיתון מוקדשת כפולה (14-15) לזאבי אותה כותבים צנציפר ויעל ארד.
ובכ"ז, ידיעות הוא היחיד מבין חמישה עיתונים שהזכייה של זאבי לא מוזכרת בשערו.

כמה חבל שאין בידיעות אף מילה של פלג, אף התנצלות. גם אין צילום של שער ידיעות עם ה"תפרוש", כמו שידיעות אוהב בימים אחרים (למשל היום, באזכור הבחירות הקרבות לכאורה), בו הוא מראה את צדקתו. כמה מילים מפלג או התנצלות על השער ההוא היו הופכות את מוסף הספורט של ידיעות לג'נטלמן מכובד. אבל בישראל עיתונים מתנצלים רק באיום עורכי דין.

(גם מתוך הביקורת של דבורית שרגל)

מה שאירוני במיוחד שבידיעות אחרונות

יודעים לצטט מתוך הראיון ביקורת על "טוקביקסטים", אבל בוחרים שלא להסתכל על הדבשת שלהם, כשהם עצמם בראשות העיתונאי עמיר פלג עמדו בראש המקהלה והסיתו את הקוראים שלהם ובהם "טוקבקיסטים" לתפישה המטופשת ש"אריק כבר לא שווה הרבה", כדברי עמיר פלג - העיתונאי, השופט והתליין.

מה אמר אריק זאבי על עמיר פלג

וידיעות אחרונות שמרח את תמונתו של זאבי על כל שער הספורט ליד המילה "תפרוש!"

בעמוד 8 אריק זאבי עצמו הגיב אז : יש לי תשובות לאלה שרוצים שספורטאי כמוני יפרוש. אם מישהו מאותם פרשנים, שבחיים לא עשה ג'ודו, יכתוב כתבה לא טובה או לא מדוייקת, מישהו ידרוש שהוא יפרוש מכתיבה?..."

אם עמיר פלג ודומים לו היו נבחנים על אמינותם ודיוקם , עמיר פלג בגיל 22 היה כבר בפנסיה.

כאמור שום התנצלות מצד ידיעות אחרונות, ובטח לא מעמיר פלג, לא ראינו מאז וגם היום שכהנם מהללים אותו.

המאניה-דיפרסיה הישראלית הידועה

אין בארץ תחרות רעה, וממשיכים הלאה כי אפשר להשתפר. תחרות פנטסטית, וממשיכים הלאה כי אתה עדיין לא מלך העולם. או שאתה אפס, כישלון, תפרוש - או שאתה הכי גדול, הכי תותח, מדהים.

מהרבה בחינות, ידיעות אחרונות שיחק אותה אז כ"קורא הממוצע של עצמו", מי שאינו בעל הבנה עמוקה בג'ודו, לא באמת מתעניין או מכיר את אריק זאבי והספורט שלו - רק יודע שהוא ענק בהצלחות ואפס באכזבות. היית רוצה שעיתון ייתן לקורא שלו יותר ממה שהוא כבר יודע או לפחות חושב, שיוסיף לו מידע, שיגרום לו לחשוב. אבל זו לא דרכם של צהובונים. שלא יהיה ספק, זה לא יהיה שונה בפעם הבאה.

בוא נלך פחות סחור סחור

מעבר לעורך שמרח את כל עמוד הספורט בזמנו עם המילה תפרוש לצד תמונת אריק זאבי, יש את עמיר פלג נחשב לא פחות מאבי אבות עיתונאי הספורט הטראש בישראל, רון קופמן אמר עליו פעם שפלג הוא המנטור שלו.
אין זו פעם ראשונה שפלג מכנה ספורטאי משכמו ומעלה, "פגר מת" כפי שעלה מכתבתו ב 2009.
אתמול עוד הספיק פלג למצוא קורבן חדש, להאשים באלימות כלפיה את השחקנית דנה אשכנזי.
יש יותר רגל ויד לסברה שחלק מהאלימות הגוברת במגרשי הכדורגל, היא בגלל שרואים שהתנהלות של אנשים כמו קופמן ופלג הצדקנים בגרוש והלא ממש תובניים, מאחר שהם מקבלים לגיטימציה - שני הליצנים הטראשיים שיוצאים לכאורה כנגדה.

ידיעות אחרונות בימים שעורכו היה ד"ר הרצל רוזנבלום במשך 38 שנים עד תחילת שנות ה-80(מי שרוצה מוזמן לקפוץ לבית אריאלה - מזמן היה זורק אנשים כמו פלג מכל המדרגות)

אבל יש תקווה, חלק מהעוסקים בספורט ב YNET לפחות מהמעט שיצא לי להתרשם עד כה, אולי מסמנים דור חדש של עיתונאים וחיובי. נקווה רק שלא יקרה מה שכבר קרה לעיתונאים, ובו הם נכנעו לצהובנות, משום שהיה נדמה להם שהז יקדם אותם.

* נדמה להם שהיא תקדם אותם.

בכל מקרה כאמור, ואני מסייג שהדברים מגיעים מהתרשמות זמנית: יש תחושה של ניצני דם חדש באתר YNET ספורט (להבדיל משאר חלקי האתר) של עוסקים במלאכה שבאמת מגיעים מאהבת הספורט הישראלי ופטריוטיות היא לא בעיניהם, ערך מגונה, להבדיל מדור סוגדי הרמה הנמוכה והצהוב.
יש לקוות שבעוד מספר שנים כשהם יתפסו בטחון, הם יהיו הגורם הדומיננטי במערכת, ולא הדור ההוא.

מסכים איתך לגמרי

לא ידעתי שקופמן אמר את זה לגבי פלג, אבל בהחלט עבר לי בראש בעבר שפלג הוא האבטיפוס של קופמן. יש עיתונאים שכתיבתם ועבודתם מוטות בגלל קשרים כאלה ואחרים. קופמן ופלג לא חשודים בזה, אבל עבודתם מושפעת מעניין אחר: הרצון שירצו אותם. והם גילו שכמה שצועקים חזק יותר, כמה שמדברים יותר בכותרות סוגרות סיפור - "תפגוש", "לסגור" - כן הם ימשכו יותר עניין ויעשו יותר כסף (לפחות קופמן). זה לא עיתונות, זו צעקנות. אבל איך אמר פעם קופמן? משהו בסגנון זה שמה שחשוב זה שהפקידה בבנק תהיה מרוצה...

doron62

New member
לגבי קופמן

מאז יציע העיתונות הוא עבר שינוי גדול.הוא בסך הכל עיתונאי עם הרבה ידע והבנה בספורט ובעבר הוא היה עיתונאי רציני מאד בהארץ.מאז יציע העיתונות הוא גילה באמת שהדרך להתפרסם ובדרך גם לעשות כסף (אבל גם להפסיד אותו) זה לצעוק ולנבוח בטלויזיה ....וחבל כי חלק מהדברים שהוא מביא ואומר יש להם ערך..........אבל מבעד לכל הרעש זה הולך לאיבוד.

עדי פרג

New member
מניפולציות מבית האקסלנס

1. האם פלג כינה את אריק זאבי "פגר מת" ????
מר פר, נא הפניה מדוייקת לציטוט הזה, ובלי קובץ של הציטוט המלא המיוחס לפלג על זאבי, זה לא יעבור.
2. עכשיו פלג גם אשם באלימות במגרשי הכדורגל ??
נו באמת...
ואחר כך הפר טוען שאני חולה...

צודק לגמרי

הוא היה הכתב של הארץ לאולימפיאדות של סידני ואתונה
אולי גם לפני כן אבל על זה אני לא יכול להתחייב

עדי פרג

New member
משהו על פלג

בדקתי את הטענות של פראקסלנס ומצאתי שהוא לא מדייק, אמנם עורך ידיעות אחרונות בחר לשים את הכותרת "אריק תפרוש" לצד תמונתו ואולם בכתבה של פלג היה פירגון רב לאריק.
הנה ציטוט:
"אריק זאבי הוא באמת הכי ווינר שיש. בספורט הישראלי לדורותיו היו לנו כמה כאלה, לא הרבה, אבל אם אני יכול לחשוב על מישהו עם כישרון, נחישות ואופי בסדר הגודל שלו, זה רק מיקי ברקוביץ‭.'‬ ווינר בדם, שלא רק התרגל להיות המוכשר והטוב ביותר, אלא גם עבד והתאמן על זה הרבה יותר מאחרים."
זה מישהו ש"הוביל את הביקורת" ??
בבדיקה עם פלג הוא מסר לי שהוא דוקא בידידות עם זאבי ולכן הוא שמח מאד על הצלחותיו הנוכחיות. מסתבר שפלג סייע לאריק - כתב עבורו תסריטים ל"ספורטיוי" ואף שיחק עימו כדורגל בימי ו' מדי פעם. לדעתו של פלג הטור שלו היה לצד ה"ניוז"-הבעת דעה לגיטימית, גם אם התבררה (לשמחתו) כשגויה בדיעבד. האם הוא חרג מהגינות עיתונאית? אני לא חושב כך . האם הוא שגה כשניסה להעריך את היכולות המקצועיות של אריק מבלי שהוא עצמו כשיר לבצע הערכה כזו - אני מצטרף בעניין זה לביקורת וגם פלג מודה שטעה בהערכתו והוא שמח שטעה.. (כך הוא כתב לי)
לסיכום - התמונה הרבה פחות חמורה מהנסיון להציג אותה מצידו של פראקסלנס.
תקראו הקובץ המצורף (שפלג שלח אלי מהמחשב שלו) ותשפטו בעצמכם.
לפני שהופכים את פלג ל"אויב העם" ראוי גם לזכור שחלק מתפקידו כעיתונאי הוא גם להביא לקוראים דעות, לצד חדשות.
העובדה שלא ניתן להתווכח עליה היא שפלג נותר עד היום עיתונאי ספורט מוביל. ידיעות אחרונות אינם היחידים שחושבים כך, אז אם פראקסלנס חושב אחרת - זה בסדר גמור אבל צריך להציג תמונה מאוזנת.

BentzWatchJudo

New member
את תוכן ומיקום הכותרת והמאמר קובעים...

את תוכן ומיקום הכותרת והמאמר קובעים העורכים של העיתון ולא העיתונאי.

למעלה