תוכלו לעזור לי מה לתת במתנה לבני משפחה מגרמניה?

yonitkal

New member
תוכלו לעזור לי מה לתת במתנה לבני משפחה מגרמניה?

מדובר בזוג הורים וילדות בנות 8 ו-6, שבאו לטייל כאן בישראל.
מה כדאי לקנות להם במתנה מישראל, לפני שיטוסו חזרה.
הילדות יודעות קצת עברית, וחשבתי לקנות להם משהו לחיזוק השפה. אני מניחה שאין טעם לקנות להן צעצועים או בגדים, מפני שאת אלו יש להן, בשפע, גם בגרמניה.
אני פתוחה גם לרעיונות אחרים.

מה אתן הייתן שמחות לקבל במתנה מישראל?

Mottek

New member
מנסה לעזור

לדעתי זה צריך להיות משהו קטן שלא ישקול הרבה ולא יתפוס הרבה נפח.
אולי משחק, טאקי למשל, או אפילו משחק של רביעיות עם נופי הארץ. אפשר גם פאזל של ישראל (אפשר להוציא מהקופסא ואת החלקים לשים בשקית כדי שלא יתפוס נפח במזוודה). כנ"ל לגבי משחק של שבצ-נא שאז גם ההורים יוכלו לשחק.
מכיוון שכתבת שהם יודעים קצת עברית, אפשר אולי חוברת עבודה לקיץ (שמותאמת לרמת הקריאה שלהם, נניח כיתה א-ב). או חוברת עבודה על חגי ישראל.
למיטב זיכרוני יש עדיין את צעצועי בוקי, ויש להם מגוון של פעילויות בחוברות. בפעם האחרונה שהייתי בארץ קניתי מודל של קיבוץ. אז אמנם זה לא לימד את הילדים עברית, אבל כן יצר דו שיח של מה זה קיבוץ והעברתי כמה שעות יצירה מאוד נחמדות עם הילדים.

מקווה שזה עזר קצת

הייתי מחפשת משהוא קטן שיזכיר להם את הטיול שלהם ואותכם.

חולצה או כובע עם כיתוב/איור רלוונטי, משחק עם תמונות של ישראל אם יש כזה (רבעיות וכד') והאמת, שכל מה שתתני ויבוא מהלב ויזכיר להן את הטיול ואתכם, יבורך.

כל הכבוד לך.

מצטרפת לרעיון החמסה. זה יכול להיות שרשרת עם תליון חמסה או

חמסה מעץ שהן יכולות לצייר לבד אם הן בענין של יצירה. נראה לי חמוד.

noaronen1

New member
אולי רביעיות עם נופים מישראל?

לפני כמה שנים קיבלנו רביעיות של תל אביב בעיצוב מקסים.

yonitkal

New member
תודה לכולם!

אני אבדוק לגבי הרביעיות.
כמו כן חשבתי על מפאזל, שזה פאזל של ארץ ישראל באריזה יפה בצורת כדור, ועל חותכני עוגיות של אותיות.

Et tu Brute

New member
אנחנו הבאנו מתנה לילדות של חברים בחו"ל

ספר עם תמונות תלת מימד של אתרים ונופים בישראל (מהסוג שבא עם משקפיים מיוחדים כאלה בשביל לראות את התמונות). זוהי משפחה שאוהבת את ישראל והם נהנו מהספר, גם ההורים וגם הילדות.

למעלה