בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש

אז היום הכנתי את המתכון עם הקוסקוס והתרד וכו', שיצא מצוין וישאר ממנו קצת גם לסופ"ש.
מעבר לזה יש לי חשק לסושי...
ואם יהיה קריר אז אולי איזה מרק עדשים או מרק ירקות עם אטריות.
יש לי גם כמה קישואים מיותמים במקרר, אם לא אמצא משהו מעניין לעשות איתם הם יכנסו לתנור עם קצת שמן ומלח גס ביחד עם רבעי בצלים ופרוסות דלורית.

מה אצלכם?

הציפורניים

העשויות בקפידה- שלך ?

אצלנו סיר של בצל ושום מטוגנים , עליהם שקית מלאה עלי תרד ניו זילנדי תרומת חובזה, עכשיו הם מבעבעים יחד עם עגבניות מרוסקות ברוטב חמצמץ עבור מה שנותר מהפלאפל של אתמול.
בתנור קדרת חרס כחולה ובה אורז מלא, קינואה אדומה, כוסמת ירוקה וקארי מדרס.

אין לי שמץ מה יהיה למחר. גוש טופו ידידותי שמור במי קרח במקרר.
צרורות עלים ממינים שונים שוכבים לצידו.
דלעת.
בטטות.
צנון ולפת.
פלפלים ירוקים שזו ממש התקלה עבורי כי אנחנו לא צורכים את הירק המריר הזה בכלל. חושבת לקלות ולשרות בתחמיץ מתקתק עם תועפות שום.
עוד נראה.

ladybug6

New member
כמובן

פלפלים ירוקים זו באמת התקלה, אומרים שהם טובים כממולאים אבל לי הם תמיד מרים מדי. אם כבר, עדיף בסלט חי כך שהירקות האחרים והרוטב של הסלט מטשטשים את המרירות שלהם..
גם צנון ולפת זו התקלה מבחינתי, מה למען השם עושים איתם?
הביאו לך ארגז מאתגר הפעם...

צנון ולפת

מגררים עם גזר וסלק לסלט חי עם מלח ומיצלימון.
אפשר גם בעצמם עם הרבה הרבה פטרוזיליה קצוצה דק ומלח מיצלימון

מצטרפים לא רע לסלט קולרבי

מחמיצים במלח ופלפל חריף

פורסים דק לכריך עם ירקות נוספים ואבוקדו, חותכים לקוביות קטנטנות בתוך סלט ירקות.

פלפל ירוק יהרוס לי את הסלט, רק קלוי ובתחמיץ

אבל כמה צינצנות כאלה

אפשר לאכול?
אין לזה דרישה גדולה, צינצנת בינונית אחת מספיקה להמון זמן.
אני מקווה שלא יפציצו בלפת כי אין לי ממש מה לעשות בה לאורך זמן.
אכן יש ירקות שאין לנו שימוש בהם כשהם בכמות גדולה, צ'יפס מומלח בתנור, חמוצים...

ימימה

New member
כן זה נכון, אצלי היצאה צנצנת גדולה שהחזיקה

יותר מחצי שנה (בעיקר כי כמעט רק אני אכלתי ממנה
)

אז בסוף

פלפלים קלויים מקולפים בתחמיץ- חומץ בלסמי, מייפל אורגני, שום כתוש, מלח, פלפל שחור וגם טבעות פלפל חריף טרי, מיצלימון סחוטרי

קציצות של טופו,בצל ובטטות על מגררת דקיקה עם קמח חומוס מאודות על פרסה ושעועית ירוקה דקה באדיבות חובזה

קדרה אפויה של אורז מלא, אורז אדום, עדשים חומים קטנים והרבה הרבה קוביות גזר באדיבות הארגז. מעט שמן זית, מלח פלפל שחור.

את נתח הדלעת חתכתי דקיקות, הנחתי בתבנית,זלפתי סילן, שמן זית מלח פלפל והכנסתי לתנור לצליה מקרמלת את הכבודה הריחנית עירבבתי עם פטריות ששהו בתנור עם שמן זית, מלח ועלי קורנית מגינתנו.

סלט לא מעורבב שתחתיתו פלחי עדבניות, מעליהן בצל חתוך קטנטן, מעליו עלי סלרי ועלי פטרוזיליה מקוצצים דקיק ומעליהם שני מלפפונים קצוצים קטן. מיצלימון סחוטרי בשפע, מלח, פלפל שחור וקצת עלי אזוב מעל.

טחינה ירוקה.

סלט חסה עם פרוסות אגסים, טבעות דקות של בצל ורוטב מיצלימון, שמן זית, מלח, מייפל ושום כתוש.

עוגת תפוחים בחושה נ"ג על בסיס קמח סורגום עם שמן קוקוס , עם ביצים , לצמחונים בלבד. נגמר לי הקינמון לדאבון הלב אז הדגש הוא על שילוב וניל ולימון.

מחר נראה איך להתמודד עם הצנונים והגזר בערמות שמצפים לישועתם

ladybug6

New member
וואי וואי, הכל נשמע פצצה.

אולי חוץ מהעוגה

כל פעם את עושה לי חשק לנסות את הקדירת דגנים בתנור, אבל.. התנור שלי לא יודע לעשות כאלה דברים :( באובן יש לי תחושה שהכל יישרף.

הקציצות האלה?

יצאו מהממות! הילדים טרפו, הן נשארו רכות אך התמצקו ולא התפוררו , זילפתי מעליהן תערובת של רוטב סויה נ"ג,סילן,ומעט שמן זית וזה נתן להן גוון שחמחם. הן לא מטוגנות כלל בזכות המצע של הירקות מלמטה וטעימות להפליא.
אח אח חבל שלא צילמתי אותן

victor62

New member
היי מיקי מהי

את יכולה לכתוב בבקשה בדיוק את המתכון של הקציצות ?
תודה מראש ויקטור .

בערך

חבילת טופו מגוררת על פומפיה דקה
בטטה גדולה מגוררת באותו אופן וגם בצל.
לזה מוסיפים קמח חומוס , בערך שליש כוס מעורבב בצד בלפחות שליש כוס מי סודה, אולי יותר, עד שנוצרת תערובת כמו לפנקייק בסמיכות.
מלח, פלפל שחור גרוס, כורכום/ קארי מדרס/ כמון אופציונלי בעיני לפחות אחד מהם כדאי. זהו לערבב היטב, להדק את התערובת ביד כדי לראות אם נוצרת קציצה יציבה. אם לא ניתן להוסיף חצי כפית קסנטן גאם. עוד חומר שעוזר בייצוב קציצות הם שבבי תפוחי אדמה. עובדים כמו פרורי לחם.

במחבת עמוקה ע"ע מרחשת, מחממים מעט שמן זית, עליו מלוא חופניים ירקות חתוכים גדול, אצלי היו פרסה ושעועית ירוקה אבל זה יכול להיות כל בצל וקוביות דלעת, פרוסות עבות של קישואים, רבעי עגבניה, שורש סלרי בחלקים גדולים- מה שיש. מתבלים אותם מעט בצלח ופלפל. אפשר גם שום או ירוקים למי שאוהב. מניחים את הקציצות מעל, אפשר בצפיפות, מכסים במכסה ונותנים לזה להתבשל יחד עד שהירקות מלמטה רכים.

אצלנו זה מאכל בשמחה גדולה גם ע"י קורנבורית הבית. היום הכנסתי לכריכים ממה שנאר על מצע חומוס ועם ירקות חיים. נרשמה שביעות רצון בקהל.

elin86

New member
מקלובה לפי המתכון שניתן בפורום

פעם ראשונה שאני עושה אורז מלא, יצא נחמד
אבל אולי הייתי צריכה להוסיף עוד זמן בישול..
מתכננת לעשות כדורי תמרים ומעין גרנולה עם פצפוצי אורז שיהיה לי לקחת איתי
שאלה, מיקי המליצה לי על הקורנפלקס ריבועים מקואקר.. הייתי בסופר, מצאתי את המדובר אבל מסתבר שהוא חלבי , אשמח להבהרה
ועוד שאלה, איזה לכם אתם אוכלים שאין בו ביצים? אתם מקפידים לבדוק?

RSPA

New member
עד שמיקי תענה

הצצתי בחטף ולא מצאתי בו רכיבים מהחי או דברים חלביים.
זה שרשום על זה חלבי - מטעמי כשרות - לא אומר הרבה. זה קורה בהרבה מקרים שמוצרים שונים מיוצרים על אותו פס ייצור והגדרת הכשרות היא לפס ולא למוצר הספציפי. במקרה כזה אני לא הייתי מתרגש יותר מידי.

RSPA

New member
ולגבי הלחם

זו לא בעיה לבדוק אם מופיע שם משהו חלבי או ביצים (או אלבומין, שזה חלבון המיוחס במקרים הללו לביצה).
הכי בטוח, כמובן, זה לאפות לחם לבד. זה קל ופשוט.

elin86

New member
כשאתה קונה חלה או פיתות

לא תמיד זה בא באריזה עם תיוג החומרים בה
נראה לי שאפיית לחם היא מחוץ לתחום שלי..
גם ככה אני מוצאת את עצמי מבלה שעות נוספות במטבח..
ולגבי הקורנפלקס חידשת לי.. באמת לא מצאתי אף רכיב חלבי שם אבל מעצם מה שככתבו זה גרם לי לא לקנות
תודה

למעלה