טרנס- השומן המזיק

טרנס- השומן המזיק


חומצות שומן טראנס נמצאות ב-90 אחוזים מהמאפים - מלווח, ג'חנון, בורקס.בגלידות ומזון קפוא. עוגות ועוגיות וב-75 אחוזים מהחטיפים.

.
במונח 'טרנס'
מתכוונים לשומן בלתי רווי שעבר 'יישור' בתהליך ההקשיה. ה'יישור' הופך אותו למוצק בטמפרטורת החדר וגם לצמיג ולדביק יותר בדם. בנוסף הוא סינתטי,
ולכן מפריע לתפקוד התקין של חומצות השומן הטבעיות. בעוד שהקשיה מלאה של השומן יוצרת שומן רווי,
הקשיה חלקית יוצרת תערובת מגוונת של שומן טרנס. כיוון שהשומן רווי רק באופן חלקי, חשבו תחילה שהוא פחות מזיק משומן רווי,
אך מתברר שה'יישור' הכימי מקנה לו תכונות של שומן רווי, והוא אף יותר מזיק ממנו.


זה מסוכן?

כן. LDL גבוה מצד אחד ו-HDL נמוך מצד שני מגדילים באופן משמעותי את הסיכון חזק למחלות לב וכלי דם.
הרשויות בארצות הברית אף קבעו כי חומצות שומן טראנס מסוכנות לבריאות ולכן עושים בארה"ב כדי להוציאם משימוש.

ארצות הברית רעשה מהבשורה של ה-FDA, מנהל המזון האמריקני, שהודיע כי יאסור על הוספת שומן טראנס למזון. כבר שנים ששומן הטראנס נחשב לשומן המזיק ביותר ללב בגוף האדם, ובכל זאת הוא נמצא בשורה ארוכה של מוצרי מזון שנמצאים כמעט בכל בית ביניהם מרגרינה, בצקים ומאפים המכילים אותה, חטיפים ומזון מטוגן.

בעקבות הודעת ה-FDA כבר בתחילת השבוע הבא יתחדשו הדיונים. מנכ"ל משרד הבריאות הפרופסור רוני גמזו מבטיח כי יפעל לכך שהפעם הם יסתיימו בהצלחה. "לאחר ההנחייה הזאת של ה-FDA אנחנו נחדש את המסר גם אל מול משרד האוצר וגם אל מול משרד הכלכלה", אמר גמזו, "המלחמה בנושא הזה מתעצמת ואנחנו נשנה את הכללים".
ב-FDA אומרים שהצעד החדש עשוי למנוע 20,000 התקפי לב ו-7,000 מקרי מוות בשנה בארצות הברית, וגם כאן בישראל הוא יועיל לבריאות של כולנו.

מודעים?
מפחיתים?
מקווים שגם משרד הבריאות שלנו יאסור את השימוש?
 

ady18

Well-known member
עונה

נקנקים
וכול המוכנים אצלי
גחנון\ מלווח מאוד הפחתנו צריכה
נקנקיות קונים איכותית כמו בשוק האיכרים
ובורקס עברנו לאפיה בבית. ששם שולטים על החומרים קל ופשוט להכין.
 

ady18

Well-known member
עונה

לא ממש מכינה את הבצק לבד מעדנות מעדיפה
לפעמים פילו
עדין עדיף ביתי
ושבלולי פיצה משמרים בלבד.
זה הדבר היחדי שהוא קצת מעובד שאר הדברים אין. בורקס פעם בשבוע גם לא תמיד כמה אוכלים שתים?
אי אפשר מהכול
אין טבעול ואין כול השאר... אז הכול קצת מהכול.
 

Anett

New member
יש גם בצק של מעדנות מחמאה

תבדקי, רק אפיתי איתו בשבוע שעבר
 

חוטהשני

New member
מנסים להמנע מזה... אם אוכלים בורקס למשל אז רק בורקס מפילו (של מעדנות..ניסתי פעם להכין לבד וזה יצא זוועה...) ורק פעם בכמה זמן...

בצק עלים אני כבר מזמן (אם בכלל
) לא מכניסה הביתה...
 

Tal_Ya_Tal

New member
שמן קוקוס

חמאה
איננה יותר בריאה
ממרגרינה
אמנם היא
איננה שומן טראנס אך היא ב-ה-ח-ל-ט
100% שומן רווי. זה שהמרגרינה הומצאה
על מנת להחליפו. זה שנדבק לדפנות העורקים
לא פחות משומן הטרנס זה הוא שנקשר אליו הקשר
להתפתחות של מחלות
. לכן, כדאי יותר
במאפים (או במתכונים שבהם יש צורך
לחמם את השמן ,להשתמש בשמן
קוקוס. (שאינו מתחמצן גם לא
בטמפרטורות גבוהות) אז אף
על פי שגם שמן הקוקוס הוא
שומן רווי (רק מהצומח)
יש לו מבנה מולקולרי
של שלשות, (טרי
גליצריד) שמסייע
לנו על ידי כך שהוא:

• מגביר את קצב חילוף החמרים ותורם להעצמת רמות האנרגיה

• מקדם את תחושת השובע, תורם להפחתה במשקל ולשמירה על המשקל הרצוי

• משפר את מאזן הכולסטרול בדם

• מפחית את הסכנה למחלות לב וכלי דם

• מאזן את רמות הגלוקוז בדם, ומסייע בבקרה על מחלת הסוכרת

• מסדיר את תפקוד מערכת החיסון

• בעל פעילות כנגד נגיפים, בקטריות ופטריות פתוגניים

• מסייע בטיפול בכיבים עיכוליים

• מספק חומצות שומן הנחשבות כחיוניות לתינוקות ולסובלים ממחלות עיכול חמורות כגון ציסטיק פיברוזיס (Cystic fibrosis)

• מזין ומחדש את העור ומונע קמטים

• מסייע באיחוי וריפוי פצעים, אקזמות ואקנה

• מזין ומחזק את שורשי השיער, מקנה לו מראה בריא ומונע נשירה

ובנוסף
הוא קל לשימוש, מצוי במצב מוצק כאשר הטמפרטורה יורדת אל מתחת ל 24 מע' C
אך מגיב במהירות למגע ידינו ונמס בקלות.

אפשר להפחית את הכמויות במתכון לכדי מחצית. (איפה שמופיע 200 גר' חמאה/מרגרינה/שמן- אפשר 100 גר' שמן קוקוס.

יש אסכולה שטוענת שהוא עוזר לרפא אלצהיימר.

L&L
TALYA
 
למעלה