שפירא מאיר
New member

(לא מצאתי אייקון של אננס) - נחשפתי לאננס בכרתים .
האננס הוא הפרי היחידי הנמכר לפי יחידה ולא לפי משקל.
הראשון שאכלתי עלה לי במרכול כרתי 1.8 יורו שזה כ-7 שקלים.
בחנות ירקות בארץ ראיתי אננס כזה גדול (הגדולים הם הטעימים ביותר) ומחירו היה.....70 שקלים. ברור שלא קניתי.
במקומות אחרים מצאתי אננסים קטנים ב-30 וגדולים ב-40.
הטובים ביותר הם אלו שיש להם חבק (בנדרולה) כתום/ירוק.
מסתבר שככל שהאננס גדול יותר, הקליפה שיש לחתוך ממנו דקה יותר והוא גם עסיסי יותר.
אז איך משתמשים?
א. מבקשים מהמוכר לחתוך את העלים אם יש
ב. בסכין קולפים את התחתית וחלק עליון ואחר כך את כל הקליפה סביב בדיוק כמו שרוצים לקלוף לימון למשל מקליפתו
ג. למי שיש מכשיר שמוציא את המרכז של הפרי, לחתוך לפרוסות.
למי שאין כלי כזה, לחתוך את הפרי מסביב לעמוד המרכזי פלחים פלחים,
ד. את הפלחים חותכים לחתיכות קטנות יותר
ה. למקרר כי הם טעימים ביותר כשהם מקוררים.
ו. למי שסובל ממחלות כרוניות, לאכול לא יותר משלוש פרוסות ליום (בערך שליש אננס).
פרי טרופי שטעים בכל נגיסה.....