ממש מוזר
אני חייב להודות שהתגובה שלך מוזרה.
נכנסת לפורום בו נמצא עורך דין שמתפרנס מעבודתו ומוכן למרות זאת ממש לבזבז מזמנו כדי לעזור לאנשים חינם אין כסף. אין ספק שיש בו משהו נחמד וטוב, אפילו אם הוא גם משתמש בכך לפרסום (מנסיון אני יכול להגיד לך שהפרסום לא שווה את העבדוה כך שנשאר רק היחס הטוב שלו).
שאלת שאלה במסגרתה לא פירטת את כל הפרטים אלא שלחת את הקורא לחפש במקום אחר ואפילו לא נתת הפניה למקום האחר אלא הנחת שהוא יבצע חיפוש בעצמו (הכל בתחום עבודתו ופרנסתו מבלי שאת משלמת לו דבר).
כמו כן,את פנית באופן ספציפי לאותו עורך דין וביקשת (דרשת?) תגובה רק ממנו. אם נעסוק בכך לרגע, זה נשמע לי התנשאות מסויימת מול יתר קוראי ומגיבי הפורום.התנשאות שלך, לא?
במיוחד כשהשיב לך קורא שאינו עורך דין תשובה מנומקת ומבוססת ויפה.
כשעורך הדין העיר לך וביקש לתקן את דבריך, במקום להודות לו התחלת לבוא עימו חשבון מדוע הוא לא נחמד אליך.
אני חייב להודות שהדרך הנכונה של מנהל הפורום, "העורך דין", היתה פשוט להתעלם ממך. הוא בחר שלא לעשות כן אלא השקיע מזמנו כדי להסביר לך את טעותך. על כך מגיע לו תודה.
לכן, גם כאן נדמה לי שהתגובה הנכונה שלך היתה צריכה להיות משהו כמו "תודה, אבל בעצם ....."
אבל את התעצבנת, והודעת לו שאת תקחי את שאלתך לעורך דין אחר.
אני מניח שאת חשבת שהוא צריך להיות מאוכזב מכך שאת לא מרשה לו לייעץ לך בתחום מקצועו אבל חינם אין-כסף. זו אינה התנשאות מצידך? האם הוא אמור להיות אסיר תודה על הזכות לשרת אותך בלא תשלום במקום להרוויח כסף לפרנסתו? (יש לי די הרבה לקוחות שמספרים לי כמה יהיה זה לטובתי אם אני אייצג אותם. די מזכיר את עמדתך, לא?)
סופו של דבר, אני מאחל לך שתמצאי מישהו אחר שיסכים להשיב לשאלותיך ולקסבל את היחס (המתנשא?) שלך וגם לא יגבה ממך כסף.
המלצתי - אם תמצאי כזה - אל תסמכי על עצתו. אין ספק שהוא יודע ומקצועי פחות מעורך הדין דורון זיסו שהשיב לך בצורה מנומסת. מישהו שיהיה מוכן לכך או שהוא מיוטאש, או שאין לו פרנסה או שהוא כל כך נחמד וטוב שמוטב לו להזהר.
בהצלחה